- 26 Ekim 2019
- 403
- 640
- 23
- 45
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
En iyisi ben bir excel hazırlayıp buradan dağıtayım herkes 1 hafta neyi ne kadar kullnadı çetersini tutsun gerçekten karşılaştırlaım nedir olay...Ne enteresan konu ya kimse kimsenin faturasına inanmıyor
Bir arkadaş konu açmış İstanbul dan küçük şehre taşınmak diye. Herkes sosyallikten dem vurmuş, imrendim.Hah, konuşun ya.
Gıda çeşitli, hadi elektriği de fazla tükettik(keza asla kendi adıma katılmıyorum, aşırı dikkat ediyoruz), e zorunlu şeyler bitmiyor ki.
Ne çektim o atletten, büyük oğlum kreşe başladı.
Giydiği var, yanına 2 takım daha kıyafet koyuluyor etti mi 3.
E benim evde bir küçük oğlum daha var, tabi ki ıslatıyor, döküyor değiştiriyorum her öğün, etti mi 6.
Haftada 1 çamaşır günüm var, biriktiririm su ve elektrik israfı olmasın diye, çocuklara kaç atlet almam lazım siz hesaplayın.
Daha az önce banyodan sonra giydireceğim baktım yok, bitmiş.
Çocuğa 1 yaş küçük şeyi çıtçıtlamadan kolunu orasını burasını çektirip büyüterek giydirdim.
Yahu sadece atlet bu, onu da mı giymesinler?
O da mı lüks oldu hayatımızda?
Hayat aşırı pahalı, para toz gibi uçucu ama yok, buna da şükür biz müsrifiz?
Ben alırım 40 tane atlet de, herkes çocuğuna 10 tane alabilecek mi acaba?
Niye pahalılıktan değil de müsriflikten dem vuruluyor hiç anlamadım.
Elektrik faturasına bakmayın siz çok harcamıyosz. 48 tl devlet zammı. 48 ₺den sonrasını hesaplayın o sizin tükettiğiniz enerji faturası oluyor. Yeme içme 48 tl öde. Evde yoksan,1 ay boyunca eşyalar kapalıysa buzdalabı hariç. Yine 48 tl öde. Niye DEVLET ZAM yaptı. Senden benden kesiyorlar işte.Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Ya bizim de hiç eksik bitmiyor anlamıyorum evde herşey var ama illa ki bi eksik çıkıyor,,, eltim de böyle aylık 500 alışveriş yapar ondan sonra bakkala markete hiç gitmez nasıl yapıyorsun diyorum eeee toplu alıyorum ya diyorYa esin gelirken eve hic bisey almiyo mu mesela o eksik bu eksik derken gidiyo bence sen farkında değilsin
Devlet ve hükümet aynı şey değildir. Hükümetin para politikaları ve sonuçları demek daha doğru olur.Benim elektriğim hep 40,60 gelirdi. Bu ay 100 tl gelmiş. Kolay kolay harcamam olmaz evde durmuyoruz. Herşey o kadar pahalı ki, lanet olasıca sorumlular bir çare bulmazlar. Asgari ücrete zam yaptılar diye avutsunlar kendilerini. Zam yaptılar da, alışverişe de zam yaptılar arayı kapatmaları için. Devletin parasj kalmadı tabi milletin üstünden geçiniyor bu devlet. Merak ediyorum nolacak böyle herkes grev yapsa bişey yiyip içmese alışveriş yapmasa, devlet iflas eder. Çeyrek altınla yarışıyor mutfaktaki temizlik ürünleri. Altı üstü çamaşır bulaşık deteejanı bu. Maaşlarımızdan da kesiyorlar. Yeter yani
aynı şekilde hala pek çok yer 3 tarifeli elektrik kullanıyor.Bunun dışında belli bir tüketim oranından sonra elektrik katlanarak geliyor.Mesela 50 tl lik harcıyorsanız en az 100 tl geliyor;bunun üstüne trt payı, açma-kapama bedeli (ki hala niye veriyorsak) vergileri adı altında bir dürü vergi ödeniyor . Böylece fatura oluyor 120 tl :/Elektrik faturasına bakmayın siz çok harcamıyosz. 48 tl devlet zammı. 48 ₺den sonrasını hesaplayın o sizin tükettiğiniz enerji faturası oluyor. Yeme içme 48 tl öde. Evde yoksan,1 ay boyunca eşyalar kapalıysa buzdalabı hariç. Yine 48 tl öde. Niye DEVLET ZAM yaptı. Senden benden kesiyorlar işte.
"asgari ucreti begenmiyor beyefendiler. ya eline diline dursun " dedi 74 bin alanBenim elektriğim hep 40,60 gelirdi. Bu ay 100 tl gelmiş. Kolay kolay harcamam olmaz evde durmuyoruz. Herşey o kadar pahalı ki, lanet olasıca sorumlular bir çare bulmazlar. Asgari ücrete zam yaptılar diye avutsunlar kendilerini. Zam yaptılar da, alışverişe de zam yaptılar arayı kapatmaları için. Devletin parasj kalmadı tabi milletin üstünden geçiniyor bu devlet. Merak ediyorum nolacak böyle herkes grev yapsa bişey yiyip içmese alışveriş yapmasa, devlet iflas eder. Çeyrek altınla yarışıyor mutfaktaki temizlik ürünleri. Altı üstü çamaşır bulaşık deteejanı bu. Maaşlarımızdan da kesiyorlar. Yeter yani
Gülmüşsün ama adil dağılım var mı görelim nedir olay...Eveet google sheet te bir sayfa hazırladım. Şimdi herkes yazsın bakalım neyi ne kadar kullanıyor. Bir de aylık faturanızı da yazın kenara. Rumuz bölümü de ekledim. Bakalım kim neyi ne kadar kullanmış kime ne kadar gelmiş görelim...
Google Sheets: Sign-in
Access Google Sheets with a personal Google account or Google Workspace account (for business use).docs.google.com
Oh sheetEveet google sheet te bir sayfa hazırladım. Şimdi herkes yazsın bakalım neyi ne kadar kullanıyor. Bir de aylık faturanızı da yazın kenara. Rumuz bölümü de ekledim. Bakalım kim neyi ne kadar kullanmış kime ne kadar gelmiş görelim...
Access Google Sheets with a personal Google account or Google Workspace account (for business use).docs.google.com
Benim eşim 3.5 TL maaş alır evin kredi var
1270 ödenir elektrik su 100 TL tutar binanın parası var 270 doğalgaz var evimin alisverisini 1 aylık yaparım sebze meyve kahvaltılık fln misafir hemn gelirse diye bir iki bisey alırız liste yaparım evde ne biterse alırız toplam bize maliyeti 400.500 TL gibi bir rakam salça alirsam büyüğünden alırım ki 3 ay kadar yeter daha fazla bile olur yagimi büyük alırım 3 ay da o yeter deterjanlarımi alırım ki diyer ki gittigimizde almıyoruz çünkü uzun süre yetiyor sadece kahvaltı türü 2.5 haftada biter iki kişilik bir aileyiz
Evet herşey pahalı ama uygun yerden hesaplı bir alışveriş yapılırsa sizi bir süre götür diye düşünüyorum
Email istememesi lazım bu linle bakOh sheeteposta istiyor ben girmem
Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Bu ayrı bir husus ama kimi yerlerde ister özel sektör olsun ister kamu devlet daireleri olsun adam ortaokul mezunu lise mezunu ama sırf torpili dolayısı ile biryerlere gelmiş; yıllarca okuyan, dil öğrenen kendini geliştiren onca insan iş arıyorken bu da adil değil.. binlerce atama bekleyen öğretmen aday arkadaşlar var.. bu ülkede tartışılması gereken çok şey var da gerek yokBunu tam olarak savunmuyorum. Okumak yeterli değil bugün artık herkes okuyor...
Etik anlayışı ile, yaşadığı ülkeye (hangisi olursa olsun) vefa ile çalşıyor ve gelecek nesillere daha iyi bir yer bırakmaya çalışıyor ise, gerçekten ezberle değil kafasını çalıştırarak iş yapıyor ise bence o kişi aldığı parayı hak eden kişidir. Bu arada çalışma arkadaşlarına ve çevresine saygı ve sevgi ile yaklaşıyor ise. Ünvan sahibiyim diye havalara girmiyor ise...
Değilse bence o da hak etmiyor aldığı maaşı...
Dil öğrenilir, meslek edinilir aslolan bunu nasıl değere dönüştürüp nasıl insanların hayatına dokunduğudur kişinin. Değerini de bu belirlemeli.
Küçük bir işin İlçesin de yaşıyorum. 165 TL elektrik geldi bu ay.büyükşehirmiş te nasıl bir fiyatlandırma farkı var enteresan. yeni zamdan sonra 130 dan aşağı gelmedi hiç..
Valla galiba biz elektiriği su niyetine içiyor olmalıyız. Su 30 TL falan, elektirik 165 TL geldi bu ay. A++ herşeyimiz de. Ütü ve ketıl pek çalışmaz evde.Çok geliyormuş arkadaşım ya.. bize de elektrik su toplam 80'i geçmiyor. Akşamları evin tüm ışıkları açık,haftada 2-3 kez süpürge çalışır. beyaz eşyalarınız mı çok yakıyor acaba ? Ya da ütü mü ?
Yazık ki durum bu... En son İstanbul'da ihaleye giren çocuk mesela 2 yıl önce 3000 maaşla belediye'de çalışıyormuş şimdi gar ihalesine girebiliyor... 3000'e İstanbul'da geçindin gar ihalesine girmek kaldı. Her gencin hayalidir herhalde. Ben genç değilim ama benim de hayalim :))Bu ayrı bir husus ama kimi yerlerde ister özel sektör olsun ister kamu devlet daireleri olsun adam ortaokul mezunu lise mezunu ama sırf torpili dolayısı ile biryerlere gelmiş; yıllarca okuyan, dil öğrenen kendini geliştiren onca insan iş arıyorken bu da adil değil.. binlerce atama bekleyen öğretmen aday arkadaşlar var.. bu ülkede tartışılması gereken çok şey var da gerek yok
e posta istiyor tiklayinvada bu sayfa mevcut deil dediEmail istememesi lazım bu linle bak
Ama ben girebildim emailsiz.e posta istiyor tiklayinvada bu sayfa mevcut deil dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?