Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Bir arkadaş konu açmış İstanbul dan küçük şehre taşınmak diye. Herkes sosyallikten dem vurmuş, imrendim.
büyük şehirde oturanlar sürekli sosyalleşiyor zahir. Ben dediğim gibi küçük şehirdeyim, ulaşım vs gibi masraflarım oldukça az. Ama öyle sık sık gezemiyorum. Bir sinemaya gidiyorsun, çocuğa yemek yedireyim diyorsun. Sadece bunlar için 150 lira gidiyor. Çocuk bu bir şeyler istiyor bir de o işlere girdin mi tamam bittin. Bu sebeple sinema dediğin şey bizim için senede maksimum 3- 4 kez oluyor. Kaldı ki gerçekten rakamsal olarak da fena değil kazancımız , biz yetiremiyoruz.
Dediğin gibi çamaşır bakıyorum, çocuk süslü püslü kıyafet görüp istiyor, dur kızım hele içini halledelim dışına da bakarız sonra diyorum.
Biz şu an sadece insan gibi yiyip içip nefes alabilmek için yaşıyoruz. Döke saça yetirebilenlerin alnından öpüyorum.

Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Elektrik faturasına bakmayın siz çok harcamıyosz. 48 tl devlet zammı. 48 ₺den sonrasını hesaplayın o sizin tükettiğiniz enerji faturası oluyor. Yeme içme 48 tl öde. Evde yoksan,1 ay boyunca eşyalar kapalıysa buzdalabı hariç. Yine 48 tl öde. Niye DEVLET ZAM yaptı. Senden benden kesiyorlar işte.

Ya esin gelirken eve hic bisey almiyo mu mesela o eksik bu eksik derken gidiyo bence sen farkında değilsin
Ya bizim de hiç eksik bitmiyor anlamıyorum evde herşey var ama illa ki bi eksik çıkıyor,,, eltim de böyle aylık 500 alışveriş yapar ondan sonra bakkala markete hiç gitmez nasıl yapıyorsun diyorum eeee toplu alıyorum ya diyor

Benim elektriğim hep 40,60 gelirdi. Bu ay 100 tl gelmiş. Kolay kolay harcamam olmaz evde durmuyoruz. Herşey o kadar pahalı ki, lanet olasıca sorumlular bir çare bulmazlar. Asgari ücrete zam yaptılar diye avutsunlar kendilerini. Zam yaptılar da, alışverişe de zam yaptılar arayı kapatmaları için. Devletin parasj kalmadı tabi milletin üstünden geçiniyor bu devlet. Merak ediyorum nolacak böyle herkes grev yapsa bişey yiyip içmese alışveriş yapmasa, devlet iflas eder. Çeyrek altınla yarışıyor mutfaktaki temizlik ürünleri. Altı üstü çamaşır bulaşık deteejanı bu. Maaşlarımızdan da kesiyorlar. Yeter yani

Devlet ve hükümet aynı şey değildir. Hükümetin para politikaları ve sonuçları demek daha doğru olur.

aynı şekilde hala pek çok yer 3 tarifeli elektrik kullanıyor.Bunun dışında belli bir tüketim oranından sonra elektrik katlanarak geliyor.Mesela 50 tl lik harcıyorsanız en az 100 tl geliyor;bunun üstüne trt payı, açma-kapama bedeli (ki hala niye veriyorsak) vergileri adı altında bir dürü vergi ödeniyor . Böylece fatura oluyor 120 tl :/

"asgari ucreti begenmiyor beyefendiler. ya eline diline dursun " dedi 74 bin alan

Haftalık yemek listesi mutfak ekonomisinde iş görüyor. Benim genelde yöntemimdir 3 gün et, 3 gün sebze, 1 gün bakliyat. Diyetisyenin tavsiyesiydi bu normal hayatıma uyarlayınca hem kafam rahat hem nispeten cep de rahatlıyor.

Eveet google sheet te bir sayfa hazırladım. Şimdi herkes yazsın bakalım neyi ne kadar kullanıyor. Bir de aylık faturanızı da yazın kenara. Rumuz bölümü de ekledim. Bakalım kim neyi ne kadar kullanmış kime ne kadar gelmiş görelim...

Gülmüşsün ama adil dağılım var mı görelim nedir olay...

Oh sheet eposta istiyor ben girmem

Nasıl elektrik ve suyu toplam 100 getirebiliyorsunuz?? Gerçekten bu işin sırrı ne merak ettim. Benim şehirdışında olduğum ay evimde bir tek buzdolabı çalışıyordu. Evde çalışan tek buzdolabıyla elektrik 54 lira geldi. Buzdolabıda mı çalıştırmıyorsunuz. Yazım dilinden eleştirdiğimi sanmayın gerçekten merak ettim.

Bu ayrı bir husus ama kimi yerlerde ister özel sektör olsun ister kamu devlet daireleri olsun adam ortaokul mezunu lise mezunu ama sırf torpili dolayısı ile biryerlere gelmiş; yıllarca okuyan, dil öğrenen kendini geliştiren onca insan iş arıyorken bu da adil değil.. binlerce atama bekleyen öğretmen aday arkadaşlar var.. bu ülkede tartışılması gereken çok şey var da gerek yok

büyükşehirmiş te nasıl bir fiyatlandırma farkı var enteresan. yeni zamdan sonra 130 dan aşağı gelmedi hiç..
Küçük bir işin İlçesin de yaşıyorum. 165 TL elektrik geldi bu ay.
Valla galiba biz elektiriği su niyetine içiyor olmalıyız. Su 30 TL falan, elektirik 165 TL geldi bu ay. A++ herşeyimiz de. Ütü ve ketıl pek çalışmaz evde.

Yazık ki durum bu... En son İstanbul'da ihaleye giren çocuk mesela 2 yıl önce 3000 maaşla belediye'de çalışıyormuş şimdi gar ihalesine girebiliyor... 3000'e İstanbul'da geçindin gar ihalesine girmek kaldı. Her gencin hayalidir herhalde. Ben genç değilim ama benim de hayalim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…