- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Yani ihtiyacım kadar harcıyorum boşa harcamam yok ve burada hak yediğimiz konuşuluyor. Neye istinaden söylüyorlar bilmiyorum,kendileri demek ki dağ hayatı yaşıyorlar, hiç elektrik kullanmıyorlarBenim gibi çok ödeyenleri çıldırtan şey şu oldu, mutfak karşılaştırılamaz, su keza kimi küvet doldurur kimi kova, ısınma desen yine eve ve kişisel şeylere göre değişir ama elektrik başka bir mevzu.
Ne evde bar kurduk parti veriyoruz ne de ekstra kimsede olmayan durumum var.
Şu saat itibari ile evimde tek açık şey tv.
Gerçi diğer üyeler de yazdı, tek yaşayıp 130 tl veren varmış, o kadın ne yapıyor yani hadi ben uyduruyorum?
Mesele bütçe gelir değil ki, gelen zamlarla 2 olan şeyin artık 3 buçuk 4 olması ve aynı oranda gelir artmaması.
E faturalar altında ezilince hepimizin hayatından gidiyor.
Ben 220 230 ödeyeyim hadi ama 80 harcayan eve de 80 gelmeyecek, 100 ü geçecek.
Mesele bundan ibaret aslında, biz zamlar altında ezilirken, her şey kdv olmuşken 80 tl lik bir faturanın neredeyse kullanımı 30 40 tl olmalı, bu başarının sırrını merak ettik sadece.
Hak derken?Yani ihtiyacım kadar harcıyorum boşa harcamam yok ve burada hak yediğimiz konuşuluyor. Neye istinaden söylüyorlar bilmiyorum,kendileri demek ki dağ hayatı yaşıyorlar, hiç elektrik kullanmıyorlar
Evet bizimle aynı kullanıp az ücret ödeyenler bizim hakkımızı yiyorlarHak derken?
Aynı şeyleri kullanıp bizler afaki ücret ödeyerek mi hal yiyoruz
Devletin enayisi olarak yani...
Ben de aksini düşünürüm o zaman, kimse kusura bakmasın.
Muhite göre olayı aklıma yattı, birdahaki ay faturayı inceleyip bu konuda paylaşacağım, o zaman çıkar ortaya herhalde bu absürt durum neyden kaynaklanıyor.
Hatta benden çok çok fazla kullanıp az ödeyenler ne demeliHak derken?
Aynı şeyleri kullanıp bizler afaki ücret ödeyerek mi hal yiyoruz
Devletin enayisi olarak yani...
Ben de aksini düşünürüm o zaman, kimse kusura bakmasın.
Muhite göre olayı aklıma yattı, birdahaki ay faturayı inceleyip bu konuda paylaşacağım, o zaman çıkar ortaya herhalde bu absürt durum neyden kaynaklanıyor.
Bu neyin kıyası biliyormusun fakir çok fakirleşmesiBu konu armut ile elmayı kıyaslamak gibi birşey olmuş.
Kimin düzeni diğerine uyabilirki.
Mutfak alışverişi yetişmiyorsa ya yetişecek kadar alacaksınız yada aldığınız ile idare edeceksiniz
Başka formülü ne olabilirki
Kimi yazmış bana elektrik 40 lira geliyor diğeri yazmış bana 250 geliyor
Normal değilmi. Aynı apartmanda altlı üstlü oturan insanların faturaları bile aynı gelmiyor sonuçta bu neyin kıyası ben anlamadım
İşte anlamadığım nokta o, 500 e döndüren her şeyim tam deyip, diğer harcamaları çok yiyiyorsunuz falan filan diye fazla buluyor.Bu neyin kıyası biliyormusun fakir çok fakirleşmesi
Kadın 500 liraya mutfağını döndürüyor
Ya bir kilo et 50 lira
Ki tencere kaynaşa 4 kişilik bir aileye bir kilo et bir öğün anca yeter
Kadın çıkmazda
Dolabım boş açım diyor
Kendimi geçtim biri gelip görünce utanıyorum diyor
Mantıklı
Üzerinde düşünülmesi tartışılması gereken bir konu
Bu neyin kıyası biliyormusun fakir çok fakirleşmesi
Kadın 500 liraya mutfağını döndürüyor
Ya bir kilo et 50 lira
Ki tencere kaynaşa 4 kişilik bir aileye bir kilo et bir öğün anca yeter
Kadın çıkmazda
Dolabım boş açım diyor
Kendimi geçtim biri gelip görünce utanıyorum diyor
Mantıklı
Üzerinde düşünülmesi tartışılması gereken bir konu
Aaa birde asgari ücretle mükellef geçindiklerini ve birikim yaptıklarını söyleyenler vardı. Halen aynı düşüncedeler mı bilmiyorum.İşte anlamadığım nokta o, 500 e döndüren her şeyim tam deyip, diğer harcamaları çok yiyiyorsunuz falan filan diye fazla buluyor.
Tüm konuda anlatmaya çalıştığımız şey bu aslında, 2 sene önce 500 tl eden şey şuan bin tl ve üzerinde tutuyor.
Ama çoğu kişi hala şükürcü.
Benim gibi aynı standardı devam ettirmeye çalışanın masrafı kat kat artıyorken, onların aynı bütçe ile nasıl azalmıyor ya da hala bir şeylere laf gelmesin diye mi açıklamıyorlar?
Bir üye yazdı, çocuğumun beslenmesine ceviz badem koymak zorundayım alamıyorum, sayılı koyuyorum diye.
İçimize oturuyor bunlar, ciğerime işledi şahsen.
Herkesin geliri elbette farklı ama cevizin lüks sayıldığı döneme de bir yuh artık çekmek lazım...
E zaten dikkatli kullaniyorsunuz , demek ki bunun bilincindesinizÇocuklar akşam evde olmaz, gece gelip yatarlar o nedenle odalarının ışıkları yanmaz. Biz eşimle bir odada dururuz,mutfak açık tek ışık yanar . Tv açıktır izleriz.Banyolarımız dışarı baktığı için gündüz banyo ışığı da yanmaz. Haftada mecburi en az 4-5 makina çamaşırım olur,mecbur yıkarım eee haliyle o kadar çamaşır ütülenir. Mecburen günlük bulaşık makinası çalışır elimde yıkasam daha fazla şu harcardım. Her katı olmasa da salon ve mutfağı her gün süpürürüm.
Derin dondurucu ve buzdolabı var. Kurutma makinem yok.heee saç kurutma kullanır çocuklar . Evet günlük rutinimiz budur. Nerden nasıl daha az kullanırım elektriği çözüm bulun
Ben bilmiyorum nasıl oluyor.Aaa birde asgari ücretle mükellef geçindiklerini ve birikim yaptıklarını söyleyenler vardı. Halen aynı düşüncedeler mı bilmiyorum.
Öyle zaten neden hak yediğimiz konuşuldu onu anlamıyorum. Yeterli kullanıyorum, parasını ödüyorum.E zaten dikkatli kullaniyorsunuz , demek ki bunun bilincindesiniz
Anlamıyorum neyi savunduklarını hiç anlamıyorumBen bilmiyorum nasıl oluyor.
2 kuruş kenara koyamıyorum çünkü sürekli eksik var, ilk elime geçenle onu tamamlıyorum.
Kendi halimde üzülecek bir şey yok, lükslerimizden vazgeçtik o kadar.
Çok şükür var ki alıyoruz harcıyoruz ama, olmayan?
Resmen artık parası olmayan ölsün devrine geçiyoruz adım adım.
Ama gerçekten içim acıyor, yanıyor benim.
Çocuğuma aldığım meyveyi görmeden büyüyen sınıf arkadaşları olacak, uçurum açılıyor.
Bizler bu kadar dertlenir, ses çıkarırken, bu neyin şükrü Allah aşkına neyin birikimi?
Çocuk atleti olmuş 15 tl, en ucuz mağazadan bahsediyorum, nasıl bir çarkın içindeyiz neye tevazu anlamak mümkün değil.
Kafalarına taş yağsa çok şükür diyecek adam varİşte anlamadığım nokta o, 500 e döndüren her şeyim tam deyip, diğer harcamaları çok yiyiyorsunuz falan filan diye fazla buluyor.
Tüm konuda anlatmaya çalıştığımız şey bu aslında, 2 sene önce 500 tl eden şey şuan bin tl ve üzerinde tutuyor.
Ama çoğu kişi hala şükürcü.
Benim gibi aynı standardı devam ettirmeye çalışanın masrafı kat kat artıyorken, onların aynı bütçe ile nasıl azalmıyor ya da hala bir şeylere laf gelmesin diye mi açıklamıyorlar?
Bir üye yazdı, çocuğumun beslenmesine ceviz badem koymak zorundayım alamıyorum, sayılı koyuyorum diye.
İçimize oturuyor bunlar, ciğerime işledi şahsen.
Herkesin geliri elbette farklı ama cevizin lüks sayıldığı döneme de bir yuh artık çekmek lazım...
Tek kişi çalışacak, ev kira olacak mükellef gecinilecek ve birikim yapılacak, nasıl yani.Birikim yapılabilir bence bu çok normal.. benim annem babamın verdiği harçlıklardan bile arttırıp kenara koyuyor keZa bende her ay mutlaka bir gram alacak kadar kenara koyarım bunlar bence olabilecek şeyler ama dediğim gibi tek kişi çalışma ile 2 kişi arasında fark var
Hak yenme olayını bende gereksiz ve yersiz bir eleştiri olarak düşünüyorum garipÖyle zaten neden hak yediğimiz konuşuldu onu anlamıyorum. Yeterli kullanıyorum, parasını ödüyorum.
Tek kişi calısılıp kira veriliyorsa bu durum Zaten zor ..Tek kişi çalışacak, ev kira olacak mükellef gecinilecek ve birikim yapılacak, nasıl yani.
Evet bizimle aynı kullanıp az ücret ödeyenler bizim hakkımızı yiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?