• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Benim gibi çok ödeyenleri çıldırtan şey şu oldu, mutfak karşılaştırılamaz, su keza kimi küvet doldurur kimi kova, ısınma desen yine eve ve kişisel şeylere göre değişir ama elektrik başka bir mevzu.
Ne evde bar kurduk parti veriyoruz ne de ekstra kimsede olmayan durumum var.
Şu saat itibari ile evimde tek açık şey tv.
Gerçi diğer üyeler de yazdı, tek yaşayıp 130 tl veren varmış, o kadın ne yapıyor yani hadi ben uyduruyorum?
Mesele bütçe gelir değil ki, gelen zamlarla 2 olan şeyin artık 3 buçuk 4 olması ve aynı oranda gelir artmaması.
E faturalar altında ezilince hepimizin hayatından gidiyor.
Ben 220 230 ödeyeyim hadi ama 80 harcayan eve de 80 gelmeyecek, 100 ü geçecek.
Mesele bundan ibaret aslında, biz zamlar altında ezilirken, her şey kdv olmuşken 80 tl lik bir faturanın neredeyse kullanımı 30 40 tl olmalı, bu başarının sırrını merak ettik sadece.
Yani ihtiyacım kadar harcıyorum boşa harcamam yok ve burada hak yediğimiz konuşuluyor. Neye istinaden söylüyorlar bilmiyorum,kendileri demek ki dağ hayatı yaşıyorlar, hiç elektrik kullanmıyorlar :KK43:

Yani ihtiyacım kadar harcıyorum boşa harcamam yok ve burada hak yediğimiz konuşuluyor. Neye istinaden söylüyorlar bilmiyorum,kendileri demek ki dağ hayatı yaşıyorlar, hiç elektrik kullanmıyorlar :KK43:
Hak derken?
Aynı şeyleri kullanıp bizler afaki ücret ödeyerek mi hal yiyoruz😂
Devletin enayisi olarak yani...

Ben de aksini düşünürüm o zaman, kimse kusura bakmasın.
Muhite göre olayı aklıma yattı, birdahaki ay faturayı inceleyip bu konuda paylaşacağım, o zaman çıkar ortaya herhalde bu absürt durum neyden kaynaklanıyor.

Hak derken?

Muhite göre olayı aklıma yattı, birdahaki ay faturayı inceleyip bu konuda paylaşacağım, o zaman çıkar ortaya herhalde bu absürt durum neyden kaynaklanıyor.
Evet bizimle aynı kullanıp az ücret ödeyenler bizim hakkımızı yiyorlar :KK53:

200tl pazar 400 tl bakkal 200 büyük market 800 lira aylık sdce buna giderimiz var 2 kişiyiz anlamıyorum çocukta yok nasıl bu kadar para gidiyor

Hak derken?

Hatta benden çok çok fazla kullanıp az ödeyenler ne demeli🤔

Bu konu armut ile elmayı kıyaslamak gibi birşey olmuş.
Kimin düzeni diğerine uyabilirki.
Mutfak alışverişi yetişmiyorsa ya yetişecek kadar alacaksınız yada aldığınız ile idare edeceksiniz
Başka formülü ne olabilirki
Kimi yazmış bana elektrik 40 lira geliyor diğeri yazmış bana 250 geliyor 🤷🏻‍♀️
Normal değilmi. Aynı apartmanda altlı üstlü oturan insanların faturaları bile aynı gelmiyor sonuçta bu neyin kıyası ben anlamadım
Bu neyin kıyası biliyormusun fakir çok fakirleşmesi
Kadın 500 liraya mutfağını döndürüyor
Ya bir kilo et 50 lira
Ki tencere kaynaşa 4 kişilik bir aileye bir kilo et bir öğün anca yeter
Kadın çıkmazda
Dolabım boş açım diyor
Kendimi geçtim biri gelip görünce utanıyorum diyor
Mantıklı
Üzerinde düşünülmesi tartışılması gereken bir konu

Ya bir kilo et 50 lira
Kadın çıkmazda
Dolabım boş açım diyor
Mantıklı
İşte anlamadığım nokta o, 500 e döndüren her şeyim tam deyip, diğer harcamaları çok yiyiyorsunuz falan filan diye fazla buluyor.
Tüm konuda anlatmaya çalıştığımız şey bu aslında, 2 sene önce 500 tl eden şey şuan bin tl ve üzerinde tutuyor.
Ama çoğu kişi hala şükürcü.
Benim gibi aynı standardı devam ettirmeye çalışanın masrafı kat kat artıyorken, onların aynı bütçe ile nasıl azalmıyor ya da hala bir şeylere laf gelmesin diye mi açıklamıyorlar?
Bir üye yazdı, çocuğumun beslenmesine ceviz badem koymak zorundayım alamıyorum, sayılı koyuyorum diye.
İçimize oturuyor bunlar, ciğerime işledi şahsen.
Herkesin geliri elbette farklı ama cevizin lüks sayıldığı döneme de bir yuh artık çekmek lazım...

Ya bir kilo et 50 lira
Kadın çıkmazda
Dolabım boş açım diyor
Mantıklı

düşünülüp tartışmalısınsan ziyade sorunlara çözüm üretilmesi gereken bir konu bence
Mesela orta geliri bir aileyiz demiş
Orta gelir nekadar? Emin değilim.
Kadın da çalışıp bu ortagelire katkıda bulunuyormu? Çalışmıyorsa, neden çalışmayı düşünmüyor. Çalışıyorsada İki Kişi çalıştığı halde neden bazı şeyler eksik kalıyor. Bunları konuşup, tartişabiliriz.
Pazardaki soğan fiyatını, marketdeki peynir fiyatınıda tartışabiliriz ama ona çözüm bulmamız zor.

İşte anlamadığım nokta o, 500 e döndüren her şeyim tam deyip, diğer harcamaları çok yiyiyorsunuz falan filan diye fazla buluyor.
Tüm konuda anlatmaya çalıştığımız şey bu aslında, 2 sene önce 500 tl eden şey şuan bin tl ve üzerinde tutuyor.
Benim gibi aynı standardı devam ettirmeye çalışanın masrafı kat kat artıyorken, onların aynı bütçe ile nasıl azalmıyor ya da hala bir şeylere laf gelmesin diye mi açıklamıyorlar?
Bir üye yazdı, çocuğumun beslenmesine ceviz badem koymak zorundayım alamıyorum, sayılı koyuyorum diye.
Herkesin geliri elbette farklı ama cevizin lüks sayıldığı döneme de bir yuh artık çekmek lazım...
Aaa birde asgari ücretle mükellef geçindiklerini ve birikim yaptıklarını söyleyenler vardı. Halen aynı düşüncedeler mı bilmiyorum.

Arkadaşlar bence sorun gelir yani 1 evde 2 kişi çalışma ile tek kişi çalışma bir değil evin kira olması ile kendinin olması bir değil .. bir arkadaşta yazmış az önce orta gelir ama ne kadar ona orta olan belki bana fazla ya da az ..

Çocuklar akşam evde olmaz, gece gelip yatarlar o nedenle odalarının ışıkları yanmaz. Biz eşimle bir odada dururuz,mutfak açık tek ışık yanar . Tv açıktır izleriz.Banyolarımız dışarı baktığı için gündüz banyo ışığı da yanmaz. Haftada mecburi en az 4-5 makina çamaşırım olur,mecbur yıkarım eee haliyle o kadar çamaşır ütülenir. Mecburen günlük bulaşık makinası çalışır elimde yıkasam daha fazla şu harcardım. Her katı olmasa da salon ve mutfağı her gün süpürürüm.
Derin dondurucu ve buzdolabı var. Kurutma makinem yok.heee saç kurutma kullanır çocuklar . Evet günlük rutinimiz budur. Nerden nasıl daha az kullanırım elektriği çözüm bulun :KK66:
E zaten dikkatli kullaniyorsunuz , demek ki bunun bilincindesiniz

Aaa birde asgari ücretle mükellef geçindiklerini ve birikim yaptıklarını söyleyenler vardı. Halen aynı düşüncedeler mı bilmiyorum.
Ben bilmiyorum nasıl oluyor.
2 kuruş kenara koyamıyorum çünkü sürekli eksik var, ilk elime geçenle onu tamamlıyorum.
Kendi halimde üzülecek bir şey yok, lükslerimizden vazgeçtik o kadar.
Çok şükür var ki alıyoruz harcıyoruz ama, olmayan?
Resmen artık parası olmayan ölsün devrine geçiyoruz adım adım.

Ama gerçekten içim acıyor, yanıyor benim.
Çocuğuma aldığım meyveyi görmeden büyüyen sınıf arkadaşları olacak, uçurum açılıyor.
Bizler bu kadar dertlenir, ses çıkarırken, bu neyin şükrü Allah aşkına neyin birikimi?
Çocuk atleti olmuş 15 tl, en ucuz mağazadan bahsediyorum, nasıl bir çarkın içindeyiz neye tevazu anlamak mümkün değil.

Ben bilmiyorum nasıl oluyor.
2 kuruş kenara koyamıyorum çünkü sürekli eksik var, ilk elime geçenle onu tamamlıyorum.
Kendi halimde üzülecek bir şey yok, lükslerimizden vazgeçtik o kadar.
Çok şükür var ki alıyoruz harcıyoruz ama, olmayan?
Resmen artık parası olmayan ölsün devrine geçiyoruz adım adım.

Ama gerçekten içim acıyor, yanıyor benim.
Çocuğuma aldığım meyveyi görmeden büyüyen sınıf arkadaşları olacak, uçurum açılıyor.
Bizler bu kadar dertlenir, ses çıkarırken, bu neyin şükrü Allah aşkına neyin birikimi?
Çocuk atleti olmuş 15 tl, en ucuz mağazadan bahsediyorum, nasıl bir çarkın içindeyiz neye tevazu anlamak mümkün değil.
Anlamıyorum neyi savunduklarını hiç anlamıyorum

Birikim yapılabilir bence bu çok normal.. benim annem babamın verdiği harçlıklardan bile arttırıp kenara koyuyor keZa bende her ay mutlaka bir gram alacak kadar kenara koyarım bunlar bence olabilecek şeyler ama dediğim gibi tek kişi çalışma ile 2 kişi arasında fark var

Kafalarına taş yağsa çok şükür diyecek adam var
Ölen fakir fukaranın çocuğu aç kalan gene o ama senden benden daha memnun durumdan yani böylede bir ters çelişki var

Birikim yapılabilir bence bu çok normal.. benim annem babamın verdiği harçlıklardan bile arttırıp kenara koyuyor keZa bende her ay mutlaka bir gram alacak kadar kenara koyarım bunlar bence olabilecek şeyler ama dediğim gibi tek kişi çalışma ile 2 kişi arasında fark var
Tek kişi çalışacak, ev kira olacak mükellef gecinilecek ve birikim yapılacak, nasıl yani.

Evet bizimle aynı kullanıp az ücret ödeyenler bizim hakkımızı yiyorlar :KK53:

Ya madem ihtiyacin kadar harciyorsun niye taktin bu kadar????
Sizin saydiginiz şeylerin bazilarini ben kullanmiyorum bile, sizin kadar sık makina da calistirmiyorum mesela.
Belkimm uyesi gibi her Allahin günü 2 defa supurge de acmiyorum. Fazla fazla kullanip az ödeyen kendisi. Onun saydiklarini ben yapsam 150den fazla gelir heralde. Evimde tv bile yok kac defadir yaziyorum.

B belkiimm
Haftada bir bulasik makinam calisir evet butun hafta boyunca hergun yemek yapmiyorum ben evde, tek gunde de dolduracak kadar tabak canak batirmiyorum.

Son düzenleme:
Back