Aylık alış veriş yapıyorum; bakliyatları birer kg alıyorum ve hava almayan bakliyat kaplarında tutuyorum, fazla alırsam böcekleniyorlar
Taze kaşarı blok olarak alıp üçe bölüyorum iki parçasını streçleyip buzluğa atıyorum bittikçe çıkarıyorum. 5 lt sütten yoğurt mayalıyorum 7 tane yarım kg lık kavanoz çıkıyor on günde bitiriyoruz buzdolabımda yarım raf onlara ait. 1 kg sert yağlı beyaz peynir alıyorum yiyeceğim kadar kahvaltılığa alıp kalanı kutusuyla birlijte hava almayacak şekilde streçleyip buzdolabında tutuyorum, 2 kutu süzme peynir alıyorum o zaten kendi kutusunda oluyor. Bir kutu tat salça alıp cam kavanoza altarıyorum oda buzdolabında. 1kg çay ve üç kutu tomurcuk alıyorum, iki kilo şekerle birlikte bakliyat dolabındalar. Şehriyelerim, eriştelerim kavanozda bakliyat dolabındalar. Ceviz, badem, kahve , yeşilçay, ıhlamur ve baharatlar için bir çekmecem var. Her ay 5 lt yağ alıyorum, zeytinyağı, ayçiçek yağı için kombi altında bir dolabım var. Üç bölmeli küçük bir dondurucum var kilerde duruyor. 5 raflı bir kiler dolabım var ondada kışlık domates kavanozlarım, turşularım, sirkelerim, reçellerim, yedek deterjanlarım ve kağıt ürünlerim var. Etler buzlukta muhafaza ediliyor, iki kilo kıyma, bir kg kuşbaşı, tavuk her ay bittikçe alıyorum. Sucuklarımda buzlukta durur. Balığı dondurmam, taze alıp aynı gün yaparım. Buzlukta börek, kek, milföy hamuru gibi misafir için tuttuğum şeylerde var. Mutfağım büyük değil ama çok küçükte değil fazla miktarlarda almayıp, uygun kavanoz ve kaplar kullanınca sığdırabiliyorum