Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Ankara 3 haftadır donuyor, geceleri 4 5 derece sıcaklık, gündüzleri 11 civarı.
Yani kış birden ve çok sert geldi.
Ben de ankarada yaşıyorum, evim kuzey cephe ve zemin kat yani benim evim de çok soğuk oluyor hatta eylülde elektrik sonrası yakıyordum,ekim 15 de kalorifer yandı şükür fatura 60 geldi doğalgaz ve ısındık da merkezi sistem, ama 400 lira nasıl oluyor yine de anlayamadım eviniz dubleks mi, ben mayısta bile elektrik sobası açıyorum evim o derece soğuk ama kışın bile 400 fatura görmedim belki de merkezi sistem avantajı bilemiyorum

annemlerin mantolamasi yoktu en ust katti onlarada 700 geliodu ki ev hep serindi yani.bu sene yapildi mantolama bakalim ne degiscek

Benim ablamda 700 800 ödüyodu geçen yıl ama onun evi hem eski hem yalıtım yok hemde çatı katı o arkadaşında evi öyledir belki. Doğalgazda ev ve kombi çok fark ettiriyo gerçekten.

Bu sene yapılan zam malum. Ilk zamda geçen sene 500 ödeyenler bu sene 680 ödeyecek denmişti. Sonra bir zam daha geldi doğalgaza.

Benim ablamda 700 800 ödüyodu geçen yıl ama onun evi hem eski hem yalıtım yok hemde çatı katı o arkadaşında evi öyledir belki. Doğalgazda ev ve kombi çok fark ettiriyo gerçekten.
Ne kötü ne zor ya .. 800-900 doğalgaza sadece 1 tel faturaya ödemek zorunda olmak .. bizim suan doğalgaz yanmıyor aylık faturalarımız 400-420 civarı tutuyor .. doğalgaz yanmaya başlayınca bu rakam 750₺ civarı olacak mesela..
ben 750₺ ye bütün faturalarımı ödüyorum ama kimileri sadece bu bedeli 1 faturaya vermek zorunda kalıyor .. ya sabır

Bizimki akıllı merkezi sistem denilen şey. Merkezi olarak yakılıyor ama sıcaklıklığı kendiniz ayarlayıp, ona göre fatura ödüyorsunuz.
Valla gelen bu, siteden aidat, sıcak su ve doğalgaz 3ü bir dosya şeklinde gelir.
Geçen sene 700 ü de gördük.
Evim standart 4 oda bir ev, büyük ya da dubleks değil.
Ama tavan yüksekliği standart dışı, 3 metreye yakın 2.90 küsür sanırım.
Normali 2.50 2.60 bandında olur.
Bu durum ısınmayı çok etkiliyor, oda 12 metre kare bile olsa metreküp olarak düşündüğünüzde afaki bir büyüklük ortaya çıkıyor.
Ayrıca 3 odamın tek duvarı fransız cam, büyük cam olması da sıcaklık muhafaza etmeyi zorlaştırıyor.

Ankara 3 haftadır donuyor, geceleri 4 5 derece sıcaklık, gündüzleri 11 civarı.
Yani kış birden ve çok sert geldi.
Biz izmirdeyiz, hala yazdan kalma sıcak günler yaşıyoruz.
Ama şimdi 400 veriyorsanız daha bunun geceli gündüzlü kişi var, o aylarda 1000 lira veriyor musunuz..

Öyle valla Allah kolaylık versin herkese, ablamların kendi evleri bide çıkamıyolarda evden bu sene soba kurmayı düşünüyodu en son, doğalgazı bağlatalı 2 sene oldu bin pişman şuan.

Biz izmirdeyiz, hala yazdan kalma sıcak günler yaşıyoruz.
Ama şimdi 400 veriyorsanız daha bunun geceli gündüzlü kişi var, o aylarda 1000 lira veriyor musunuz..
Yok, geçen sene 700 gördük.
Bu sene zamlarla 800 ü görürüz herhalde.
Şöyle, evim sıcaktır aslında muhafaza edilmiyor, sıkıntı o.
Çok cam olması, kot farkıyla beraber 16. Kata tekabül eden çevresi her yeri açık konumda bir ev, zaten muhit olarak merkeze yağmur yağarken buraya kar yağar, 4 derece farkediyor öbür bölgelere göre.
Hepsi toplanınca sonuç bu, 1000 i göremem göremeyiz.
Mum yakarım onlarca daha iyi!

Doğrudur, herkesin bütçesine göre evi var doğal olarak,benim 3+1 klasik bir ev sadece salon fransız cam, o şartlarda bi masraf bana ağır gelir, o yüzden kimi bin lirayla geçinir kimi geçinemez burada gereksiz kıyaslamalar yanlış Allah herkese kolaylıklar versin

Bende aynı sekilde bir yemeklik paketliyorum Et çözüldükten sonra sadece kavurarak derin dondurucu ya koyulur. Diğer türlü saglıklı değil tabiki.

Bende merkeze uzak yasıyorum en az 5 derece fark ediyor. Merkezdekiler daha yakmadı ama bu hafta geceleri yakıyoruz.

Bu arada merkezi sistemde 3.5 da yanan petekle 5 de yanan arasında sadece bir derece fark var ama faturaya çok kabarık yansıyor 5 de yakanlar bilginiz olsun

Benim gibi çok ödeyenleri çıldırtan şey şu oldu, mutfak karşılaştırılamaz, su keza kimi küvet doldurur kimi kova, ısınma desen yine eve ve kişisel şeylere göre değişir ama elektrik başka bir mevzu.
Ne evde bar kurduk parti veriyoruz ne de ekstra kimsede olmayan durumum var.
Şu saat itibari ile evimde tek açık şey tv.
Gerçi diğer üyeler de yazdı, tek yaşayıp 130 tl veren varmış, o kadın ne yapıyor yani hadi ben uyduruyorum?
Mesele bütçe gelir değil ki, gelen zamlarla 2 olan şeyin artık 3 buçuk 4 olması ve aynı oranda gelir artmaması.
E faturalar altında ezilince hepimizin hayatından gidiyor.
Ben 220 230 ödeyeyim hadi ama 80 harcayan eve de 80 gelmeyecek, 100 ü geçecek.
Mesele bundan ibaret aslında, biz zamlar altında ezilirken, her şey kdv olmuşken 80 tl lik bir faturanın neredeyse kullanımı 30 40 tl olmalı, bu başarının sırrını merak ettik sadece.

İstanbuldayim evim 3+1 mantolamali, dogalgaz gecen yıl ortalama 300 geldi bu yıl henuz acmadik.
Elektrik+su 180 civari
İnternet 100
Telefonlar 70
Netfix aileden :)
Yani kışın faturaların toplami 650 yi buluyor hatta geçiyor.
Mutfak ve temizlik malzemesi harcamalari min. 1000-1500 tl dir, haftalik da gunluk de uğradığım icin cok net takip edemiyorum.
Kira+aidat 1600 tl
Cocugun okul taksitine hic deginmeyeyim...
Durum böyleyken asla iki yakamiz biraraya gelmiyor.
X lirayla rahat geciniyoruz, her istediğimizi aliyoruz, geziyoruz, yiyoruz iciyoruz diyenleri agzim açık okuyorum.

Elektrik işini ben de çözemedim ben de normal kullanıp az ödeyenlerdenim fark ne sebep ne bir fikrim yok,köydeki eltime 400 istanbuldaki görümceme 700 geldi bir ay bekar ve tek yaşıyor,atölye işletsen gelmez,itiraz etti ama sonuç alamadı

bu ay gecen aya gore 2 kere firinda butun tavuk pisirdim.faturada 40 lira fazla geldi.daha da firini acmam:)

Bu konu armut ile elmayı kıyaslamak gibi birşey olmuş.
Kimin düzeni diğerine uyabilirki.
Mutfak alışverişi yetişmiyorsa ya yetişecek kadar alacaksınız yada aldığınız ile idare edeceksiniz
Başka formülü ne olabilirki
Kimi yazmış bana elektrik 40 lira geliyor diğeri yazmış bana 250 geliyor
Normal değilmi. Aynı apartmanda altlı üstlü oturan insanların faturaları bile aynı gelmiyor sonuçta bu neyin kıyası ben anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…