- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
Benim eleştirim ona zaten. Çift maaşla bir şekilde birikim yapılabilir zaten.Tek kişi calısılıp kira veriliyorsa bu durum Zaten zor ..
ben diğer türlüsünü söylüyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim eleştirim ona zaten. Çift maaşla bir şekilde birikim yapılabilir zaten.Tek kişi calısılıp kira veriliyorsa bu durum Zaten zor ..
ben diğer türlüsünü söylüyorum.
Beğenmeyen arkadaş neden beğenmedi acaba? :) Bu maaşları kendi ailesinden birisi mi alıyor?işte çaresizlik.. 4 kişinin hayatı bi anda gitti.. bunu bi kesim var ki hayatta anlatamazsın işte. yaşayan çeken gören bi de aklı selim olan anlar bunu..
bir dünya insan bitmiş halde. kriz çoğu insanı kötü vurdu..
Bu ülkede
Cumhurbaşkanı Maaşı: 81.250 TL
E. Cumhurbaşkanı Maaşı: 32.500 TL
E. Başbakanların Maaşı: 24.328 TL
E. Başbakan Eşi Maaşı: 18.243 TL
E. Milletvekilleri Maaşı: 15.210 TL
Asgari Ücret: 2.020 TL
ve yoksulluk sınırı da 6 binin üstünde..
ve bu sonuclar %50 oy ediyor.
Konuyu siyasete bağladım. bi ban'ınızı alırım artık :)
Ban dan önce son lafımda:
Vatandaş böyle seyretmeye devam ederse.. Neyse anladınız siz onu..
Hak yeme konusu rahatsız etti. Neyin hakkını yediğimi anlamadım. Ayrıca faturalar arasındaki uçurumu anlayamıyorum. Benden fazla kullanıp daha az ödenmesi saçma geliyor.Ya madem ihtiyacin kadar harciyorsun niye taktin bu kadar????
Sizin saydiginiz şeylerin bazilarini ben kullanmiyorum bile, sizin kadar sık makina da calistirmiyorum mesela.
Belkimm uyesi gibi her Allahin günü 2 defa supurge de acmiyorum. Fazla fazla kullanip az ödeyen kendisi. Onun saydiklarini ben yapsam 150den fazla gelir heralde. Evimde tv bile yok kac defadir yaziyorum.
@belkiimm
Haftada bir bulasik makinam calisir evet butun hafta boyunca hergun yemek yapmiyorum ben evde, tek gunde de dolduracak kadar tabak canak batirmiyorum.
Hak yeme konusu rahatsız etti. Neyin hakkını yediğimi anlamadım. Ayrıca faturalar arasındaki uçurumu anlayamıyorum. Benden fazla kullanıp daha az ödenmesi saçma geliyor.
Bana 83 TL elektrik gelmiş bugün lojmanda oturup termosifon kullanan arkadaşlardan birine 250 diğerine 350 gelmiş aynı şehirdeyiz . Onlara hep öyle geliyor termosifon çok etkili bencekızlar termosifonlu evde oturan var mı onlara ne geliyor elektrik ?
bizde termosifon var bu kadar fazla gelmesini ona bağlıyorum ama yine bu kadar da olmamalı yahuuuu
Canım olay kaç kişinin çalıştığı değil. Gelir dağılımındaki dengesizlik. Siz 2 kişi çalışıyosunuz, ikinizde kurbana girmişsiniz belli ki size düşmüş. Ayrıca aileniz dolabınızı dolduruyor, 7 günlük haftanın sadece 3 günü evde yemek yiyorsunuz.Birikim yapılabilir bence bu çok normal.. benim annem babamın verdiği harçlıklardan bile arttırıp kenara koyuyor keZa bende her ay mutlaka bir gram alacak kadar kenara koyarım bunlar bence olabilecek şeyler ama dediğim gibi tek kişi çalışma ile 2 kişi arasında fark var
Adam milletvekilidir belkiTek kişi çalışacak, ev kira olacak mükellef gecinilecek ve birikim yapılacak, nasıl yani.
Maalesef.. Doğru diyorsunuzCanım olay kaç kişinin çalıştığı değil. Gelir dağılımındaki dengesizlik. Siz 2 kişi çalışıyosunuz, ikinizde kurbana girmişsiniz belli ki size düşmüş. Ayrıca aileniz dolabınızı dolduruyor, 7 günlük haftanın sadece 3 günü evde yemek yiyorsunuz.
2 kişi hatta 3 kişi asgari ücretle çalışsalar yoksulluk sınırına ulaşıyorlar. Resmen fakirlik bu. Bu insanların geçimiyle sizinki tabiki bir değil.
Biz karı koca bir kredi borcu bir de mutfağa çalışıyoruz. Sanırım mutfak giderimiz ev kredisinden daha yüksek oluyor. Yalnız olmadığımı söyle bana lütfenallah rızası için aylık 400 e nasıl kapatıyorsunuz bu işi bir anlatıverin..
hayır yani biz de mi bir beceriksizlik var.
Ne kadar kredi ödüyorsunuz ?Biz karı koca bir kredi borcu bir de mutfağa çalışıyoruz. Sanırım mutfak giderimiz ev kredisinden daha yüksek oluyor. Yalnız olmadığımı söyle bana lütfen
Ohh ne güzel az kalmış sizin, bizim daha çok var malesef.Ne kadar kredi ödüyorsunuz ?
Bende kredi ödüyorum ay bitmiyor
Son 10 ayım kaldı
Bende çocuk yok o yüzden o konular da yorum yapamıyorum vallaOhh ne güzel az kalmış sizin, bizim daha çok var malesef.
İki ayrı kredimiz var, toplam 4500. 2500lük kısmı 14-15 ay sonra bitecek. Diğerine daha oldukça uzun zaman var saymak istemiyorum
Küçük şehirde yaşıyoruz sanırım bir de büyükte olsak hiç geçinemeyeceğiz. Eskiden gelirimiz iyi denecek düzeydeyken şimdi bu aşırı pahalılıktan ucu ucuna yetiriyoruz parayı.
Çok saçma ama bugün çocuğuma 5 külot ve iki atlet alıp 75 lira para verdim. İki atlet almak bence çok saçma ne işime yarayacak ama tanesi 15 lira. Birkaç sene olsa onu da 5-6 tane alırdım ama bugün alamadım artık don giymek bile lüks olmuş memlekette.
Hah, konuşun ya.Ohh ne güzel az kalmış sizin, bizim daha çok var malesef.
İki ayrı kredimiz var, toplam 4500. 2500lük kısmı 14-15 ay sonra bitecek. Diğerine daha oldukça uzun zaman var saymak istemiyorum
Küçük şehirde yaşıyoruz sanırım bir de büyükte olsak hiç geçinemeyeceğiz. Eskiden gelirimiz iyi denecek düzeydeyken şimdi bu aşırı pahalılıktan ucu ucuna yetiriyoruz parayı.
Çok saçma ama bugün çocuğuma 5 külot ve iki atlet alıp 75 lira para verdim. İki atlet almak bence çok saçma ne işime yarayacak ama tanesi 15 lira. Birkaç sene olsa onu da 5-6 tane alırdım ama bugün alamadım artık don giymek bile lüks olmuş memlekette.
Nerede çalıştığı önemli. Mühendissen ve iyi bir firmadaysan 10000 20000 alıyorsun... İki eş de öyle bir yerdeyseniz o zaman asgari ücretli bir kişinin ömrü boyunca çalışıp kazanacağını birkaç yılda kazanırsınız. Tabi bu maaşı alana mühendisler çok kalifiye oluyorlar ve hak ediyorlar bu nedenle kıskançlık yapmayalım :)Adam milletvekilidir belki
Ama demeyelim öyle.Nerede çalıştığı önemli. Mühendissen ve iyi bir firmadaysan 10000 20000 alıyorsun... İki eş de öyle bir yerdeyseniz o zaman asgari ücretli bir kişinin ömrü boyunca çalışıp kazanacağını birkaç yılda kazanırsınız. Tabi bu maaşı alana mühendisler çok kalifiye oluyorlar ve hak ediyorlar bu nedenle kıskançlık yapmayalım :)
Doktorlar var işinin ehli ve birçok derde derman oluyorlar bu kişiler de yine yılda inanılmaz paralar kazanabiliyorlar. Tabiki zamanında hayvan gibi çalışıp hak ettikleri gibi yaşayanlar onlar da.
Bir de siyasi tanıdığı sayesinde oradan buradan ihale kapanlar bedavaya iş götüren komisyoncular var. Onlar milyonları vuruyorlar bir defada. Onları da kıskanmayın çünkü onlarda da ayrı bir yetenek var ve diğer dünyada hayırlısıyla misliyle ödeyecekler bu çalıp çıprtıklarını Amiiiiin :)
Bir de siyasiler var %10 %15 %20 ile iş yapıyorlar. Onlar zaten yetim hakkını kursaklarına ve evlatlarının kursaklarına soktukları gün cehennem ateşini yuttular.
İşte gerisi de yine üstteki iki örnek gibi hırsızlar, kumarcılar, hak yiyenler...
Allah ıslah etsin ne diyelim.
Valla ben 4 yıl okuyup , üzerine yüksek yaptıysam yeteri kadar hakkımı almayalım bence sizin gibi düşünüyorum okuyan biri ile okumayan arasında mutlak suretle fark olmalı hemde ciddi derecede ben türkçe harç 2 dili ana dilim gibi konuşuyorsam aldığım paraya elbette ki şükrederimNerede çalıştığı önemli. Mühendissen ve iyi bir firmadaysan 10000 20000 alıyorsun... İki eş de öyle bir yerdeyseniz o zaman asgari ücretli bir kişinin ömrü boyunca çalışıp kazanacağını birkaç yılda kazanırsınız. Tabi bu maaşı alana mühendisler çok kalifiye oluyorlar ve hak ediyorlar bu nedenle kıskançlık yapmayalım :)
Doktorlar var işinin ehli ve birçok derde derman oluyorlar bu kişiler de yine yılda inanılmaz paralar kazanabiliyorlar. Tabiki zamanında hayvan gibi çalışıp hak ettikleri gibi yaşayanlar onlar da.
Bir de siyasi tanıdığı sayesinde oradan buradan ihale kapanlar bedavaya iş götüren komisyoncular var. Onlar milyonları vuruyorlar bir defada. Onları da kıskanmayın çünkü onlarda da ayrı bir yetenek var ve diğer dünyada hayırlısıyla misliyle ödeyecekler bu çalıp çıprtıklarını Amiiiiin :)
Bir de siyasiler var %10 %15 %20 ile iş yapıyorlar. Onlar zaten yetim hakkını kursaklarına ve evlatlarının kursaklarına soktukları gün cehennem ateşini yuttular.
İşte gerisi de yine üstteki iki örnek gibi hırsızlar, kumarcılar, hak yiyenler...
Allah ıslah etsin ne diyelim.
Doğru hepsini yazamadım güzel örnek oldu.Ama demeyelim öyle.
Bunun avukatı var, esnafı var, ticaretle uğraşanı var, al sat yapanı var.
Geçen eşim nakit sıkışıklığı sebebiyle bir araba satmak zorunda kaldı, ki yeni alınmıştı 1 ay olmuştu.
15 bin tl fazlaya sattı mesela.
Bunu meslek edinen insanlar var, illa tek gelir az olacak ya da sayılı meslek olacak diye genellemeyelim.
Bir standart maaşlı çalışanlar var, mesleğinden ötürü iyi maaşlı çalışan var, keza verdiği örneklerdeki gibi sivri zekasını paraya çeviren var bir de işte cayır cayır yanacaklar var:)
Bunu tam olarak savunmuyorum. Okumak yeterli değil bugün artık herkes okuyor...Valla ben 4 yıl okuyup , üzerine yüksek yaptıysam yeteri kadar hakkımı almayalım bence sizin gibi düşünüyorum okuyan biri ile okumayan arasında mutlak suretle fark olmalı hemde ciddi derecede ben türkçe harç 2 dili ana dilim gibi konuşuyorsam aldığım paraya elbette ki şükrederim
Verdiğiniz örnek dolandırıcılıktır.Doğru hepsini yazamadım güzel örnek oldu.
O zaman şu örneği de verelim: Bazen dolandırıcılar dolnadırıldığını iddia edenlerden daha masum olabilir. Yani fazla paraya satarken bir ürünü karşındakinin kötü durumundan faydalanıyorsan ya da elindekini zor duurmunda yararlanıp ucuza almaya çalışıyorsan buna da sahtekarlık denir...
Eki Görüntüle 2551898
"Yani fazla paraya satarken bir ürünü karşındakinin kötü durumundan faydalanıyorsan ya da elindekini zor duurmunda yararlanıp ucuza almaya çalışıyorsan buna da sahtekarlık denir... "Verdiğiniz örnek dolandırıcılıktır.
Ama arsa, araba, ev vb şeylerde durumlar farklıdır.
Banka faiz oranları devreye girer, kullanım durumu, yaşı, çevre gevb birçok şey söz konusudur mesela.
Adam kendi malını ister 50 ye satar, ister 70 e.
Kendi bileceği iştir bu.
10 a alır 30 sene bekler trilyona satar, 3 alır elden çıkarması gerekir, zararına yapar.
Kimi uğraşmak istemez, kimi işi bilmez, kimi eşim gibi nakite sıkışıktır ama piyasada malı değerlenmiştir ve kar eder:)
Dolandırıcılık dediğiniz şey kandırmacadır, al sat değildir.
Buna ticaret denir.