- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Ayenn kuzum yaa bunlar resmn değişik bişey gaz faturasi 700./900 diolar sanki gazı bunlar üretiyor elktirik 200 300 diolar şaka gibi eşleri iyi dayanıyor resmn bunlara muneye diyip konuyu bile kapattıricam yani başka şeye sardı artık sıktı baydı yani herkeixn kendi faturası ödemek zorundalar tutpta milletin faturasina göz dikiolar sonra da sen nerde oturuyrosun orası neresi kesin kaçak var sizin bina da halbuki kaçak var idare nedir bilmiyorlar sonrada millete salça oluyorlarKuzum ben sana inanıyorum çünkü benimde böyle faturalarım hatta seninkinden daha az boşver takılma
Yazdığım şeyin neyi ile dalga geçtiniz tam olarak?Şuan bir aydınlanma yaşadım sizin gibi millet hakkı hiç yememiş biri de yazınca Dank Dank oldum :))bazen gerçekten düşünerek mi yazıyorsunuz yazmak için mi anlamıyorum gercekten
Aynen oyle.. milletin kvsi derin dondurucusunu bile dolduruyor masallah ne sans var. E salcasıysı fındıgı cevizi çayı memleketten geliyor. Bizim bi akraba var. Her kurban babası onun için koç kesip gonderiyor
Sen hangi il de oturuyorsun cnm?
Biz her kurban cok sukur kurbanımızı keseriz. Dagıttıktan sonra geriye kalan et bir sene idare ediyor bizi. En cok et tavuk a gidiyor sizin sanırım o yuzden söylüyorum. Kurban eti cok bereketli ve lezzetli oluyor. Tavuga gelince biz tüketmiyoruz. Onun dısında bim hakmar a101 gibi marketlerden alısveriş yapıyorum. Cam kavonozda salça alıyorum 12-15 arası bazen indirim oluyor 10 tlye bile alıyorum. Organik yumurta yine.. Bu marketlerde indirimli. Adı duyulmus buyuk marketlerden alıyorsanız hersey cok pahalı onlarda
Ayrıca yogurdu kendim mayalıyorum. Kilosu 4 tl. Hem uyguna geliyor hemde daha saglıklı.
Sizde inanılmayacak bi şey yok.. Bence 400 lira çok bile veriyorsunuz anlattıklarınıza göre.. Haftada 1 kahvaltı, dolu bir dondurucu, et alınmıyor 400 lira fazla bence..Bende aylık 400 tl mutfak alışverişi yapıyorum.
Mesela her ay salça almıyorum çünkü büyük alıyorum ya da her ay yağ almıyorum teneke yağlardan alıyorum. kurbandan kalan etler var hala mesela et sürekli almam. Balık 2 hafta da 1 alıyorum. Çupra tanesi 8 lira 2kişiyiz . şeker mesela misafir olmadığı sürece kullanılmaz kek vs için kullanırsam azalıyor oda her gün kek poğaça yapmıyoruz çalışıyorum sonuçta kekle börekle uğraşamamkayınvalidem kışlık hep malzeme hazırlar dondurucum ağzına kadar doludur bamya idi fasulye idi bezelye idi bunları hiç almam hepsi var. kahvaltı hafta da 1 gün evde yapıyoruz ne kadar azalabilir :) Yoğurt kayınvalidem yapıyor mayalıyor para verip mrket yoğurdu asla almam :)
dolu dolu yiyoruz ve hafta da 3 gün falan biz evde yemek yiyoruz onun haricinde hep kv ve annemdeyim. 400 tl bize her ay yetiyor hatta artıyor markete çıkmadığımız zaman dahi oluyor, inanın :)
Ne güzel bi düzeniniz var ya
Valla imreniyorum böyle kadınlara
Bense berduş gibi bazen şok markete girip cips alıp akşam yemeğimi yiyorum
Bazen kullanılmayan odada kavun çürüklerini buluyorum
Bakliyatlarıma bişiler oluyor böcek kelebek allaha emanet 2 3 ay ordalar
Serseri serbest stilim olsa gerek
Çocuklar akşam evde olmaz, gece gelip yatarlar o nedenle odalarının ışıkları yanmaz. Biz eşimle bir odada dururuz,mutfak açık tek ışık yanar . Tv açıktır izleriz.Banyolarımız dışarı baktığı için gündüz banyo ışığı da yanmaz. Haftada mecburi en az 4-5 makina çamaşırım olur,mecbur yıkarım eee haliyle o kadar çamaşır ütülenir. Mecburen günlük bulaşık makinası çalışır elimde yıkasam daha fazla şu harcardım. Her katı olmasa da salon ve mutfağı her gün süpürürüm.Ben faturanizdan dolayi yazmadim bunu , "istedigim kadar kullanirim" dediginiz icin aciklama geregi duydum
Her birimiz gelecek nesilleri dusunerek hareket etmeliyiz
Ben su konuda en cok elektrik faturasi odeyen insanim , onceki yorumlarimda yazmistim
Turkiyedeki en son faturam 650 tl idi , ama elektrik cok harcamam , mecburi kullanimlar disinda , evdeki tum ışıklari kapatirim , tv seyredilmiyorsa kapatirim , elektrikli aletler kullanilmiyorsa fisten cekerim vs vs
Onemli olan dikkat etmek , yoksa fatura tutari bir kistas degil
Aydem istedigine istedigi faturayi gonderiyor , ben bunun bir numarali ornegiyim
Bencede , aynen arkadaşım bende bunu söylüyorumSizde inanılmayacak bi şey yok.. Bence 400 lira çok bile veriyorsunuz anlattıklarınıza göre.. Haftada 1 kahvaltı, dolu bir dondurucu, et alınmıyor 400 lira fazla bence..
Aylık alış veriş yapıyorum; bakliyatları birer kg alıyorum ve hava almayan bakliyat kaplarında tutuyorum, fazla alırsam böcekleniyorlar
Taze kaşarı blok olarak alıp üçe bölüyorum iki parçasını streçleyip buzluğa atıyorum bittikçe çıkarıyorum. 5 lt sütten yoğurt mayalıyorum 7 tane yarım kg lık kavanoz çıkıyor on günde bitiriyoruz buzdolabımda yarım raf onlara ait. 1 kg sert yağlı beyaz peynir alıyorum yiyeceğim kadar kahvaltılığa alıp kalanı kutusuyla birlijte hava almayacak şekilde streçleyip buzdolabında tutuyorum, 2 kutu süzme peynir alıyorum o zaten kendi kutusunda oluyor. Bir kutu tat salça alıp cam kavanoza altarıyorum oda buzdolabında. 1kg çay ve üç kutu tomurcuk alıyorum, iki kilo şekerle birlikte bakliyat dolabındalar. Şehriyelerim, eriştelerim kavanozda bakliyat dolabındalar. Ceviz, badem, kahve , yeşilçay, ıhlamur ve baharatlar için bir çekmecem var. Her ay 5 lt yağ alıyorum, zeytinyağı, ayçiçek yağı için kombi altında bir dolabım var. Üç bölmeli küçük bir dondurucum var kilerde duruyor. 5 raflı bir kiler dolabım var ondada kışlık domates kavanozlarım, turşularım, sirkelerim, reçellerim, yedek deterjanlarım ve kağıt ürünlerim var. Etler buzlukta muhafaza ediliyor, iki kilo kıyma, bir kg kuşbaşı, tavuk her ay bittikçe alıyorum. Sucuklarımda buzlukta durur. Balığı dondurmam, taze alıp aynı gün yaparım. Buzlukta börek, kek, milföy hamuru gibi misafir için tuttuğum şeylerde var. Mutfağım büyük değil ama çok küçükte değil fazla miktarlarda almayıp, uygun kavanoz ve kaplar kullanınca sığdırabiliyorum
Dayanıyor hiçbir sorun yasamadım şimdiye kadarPratik bir sorum var: et bir yil dayanıyormu derin dondurucuda?
Ben 1 yıl hayatta kullanmam. Etlerimi 1 tencere yemeği yapacak şekilde koyarım. Mesela eti dondurucudan çıkarıp ihtiyacım olanı alıp geri çözüldükten sonra dondurucuya geri atmam çok sağlıklı değil. O yüzden 1 yemek, 1 yemek paketlerim.. 1 senede gitmez 3-5 ay lıkPratik bir sorum var: et bir yil dayanıyormu derin dondurucuda?
Kasim ayında mi doğalgaza 400 verdiniz, ben mi yanlış okuyorum, nasıl olabilir..
Bize 30 TL Dogalgaz faturasi geldi..
Doğalgaz ne zaman 400 gelmiş bu ay mı bahsettiğiniz
Ankara 3 haftadır donuyor, geceleri 4 5 derece sıcaklık, gündüzleri 11 civarı.Doğalgaz 400 mü hemde bu ayda.. benim 28 lira geldi bu ay
Ben kışın yaktığım da bile bu kadar ödemedim kaç derece sıcaklık açıyorsunuz ve kaç PetekAnkara 3 haftadır donuyor, geceleri 4 5 derece sıcaklık, gündüzleri 11 civarı.
Yani kış birden ve çok sert geldi.
Benim buzluguma sigmiyor mesela bunlar, galiba kaplarimi değiştirmem ya da buzluk posetleri kullanmam lazım, buzluguna kilolarca sebze bakliyat koyanları duyunca şok geciriyorum.
Anladığım kadarıyla cok sinirlenmişsin canım kimseye bişeyi ispat etmek zorunda değilsin inanan inanır inanmayan kendinde arasın sorunu... boşver yani takılma sen kendi hayatına bak sonuçta herkes bu fiyatlarda geçinse kimse ymek yiyemez buna bende dahil o yüzden ayağımı yorganıma göre uzatıyorum bendeAyenn kuzum yaa bunlar resmn değişik bişey gaz faturasi 700./900 diolar sanki gazı bunlar üretiyor elktirik 200 300 diolar şaka gibi eşleri iyi dayanıyor resmn bunlara muneye diyip konuyu bile kapattıricam yani başka şeye sardı artık sıktı baydı yani herkeixn kendi faturası ödemek zorundalar tutpta milletin faturasina göz dikiolar sonra da sen nerde oturuyrosun orası neresi kesin kaçak var sizin bina da halbuki kaçak var idare nedir bilmiyorlar sonrada millete salça oluyorlar
Kuzum valla ben çok şaşkınım yaBen kışın yaktığım da bile bu kadar ödemedim kaç derece sıcaklık açıyorsunuz ve kaç Petek
aynen canim bende senin gibi haftalik yapiyorum hemen hemen 5 gun ne yapacagimi belirleyip o kadarlik malzeme aliyorum.fazla alinca ziyan oluyor.en iyi cozumu boyle buldum bende.Güldümo berduşluk bende de var. Asla oyle aylik alisveris yapmayiz hiç duzenli degilim cunku ziyan oluyor yiyecekler. Haftanin kac gunu evde yiyeceksek ve ne yemek yapacaksam tam ona göre malzeme aliyoruz biz fazlasini degil.
cephe onemli benim kuzey dogu 350 geliodu gecen sene 105 metrekare evKuzum valla ben çok şaşkınım ya
Salonumda 3 Petek var
Oturma odam da 2 tane
Mutfak 1 tane
Yatak odası 1 tane
Diğer 2 odayı pek açmam toplamda 6-7 Petek yanıyor kocaman ev ben Ocak Şubat ayın da bile 400ödemedim max 350
Allah herkesin yardımcısı olsun valla ne diyim bilemedim ya
Bende 3 Petek yada 4 açıyorum ona rağmen bu faturaları görmedim ki en az da derecesi 42 oluyo yada 40 bilemedim yani geçen pazara gittim bayagı şey aldım 23 lira tuttu meselaKuzum valla ben çok şaşkınım ya
Salonumda 3 Petek var
Oturma odam da 2 tane
Mutfak 1 tane
Yatak odası 1 tane
Diğer 2 odayı pek açmam toplamda 6-7 Petek yanıyor kocaman ev ben Ocak Şubat ayın da bile 400ödemedim max 350
Allah herkesin yardımcısı olsun valla ne diyim bilemedim ya
su iyimis bize 85 falan gelio ortalama.elektrik 135 geldi dogalgaz tahmini 80 gelir.evde coluk cocukta yokValla bende tekrar baktım yanlışlık mı var diye
Doğalgazım bu ay 28,33₺
Elektrik 89₺
Su faturam 37₺
İnternet 80₺
2 telefon faturası toplam 180₺
Bu ay ki fatura masrafım ..
Benim Güney ve kuzey gülüm..cephe onemli benim kuzey dogu 350 geliodu gecen sene 105 metrekare evbusene zamlardan sonra 400u gececek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?