Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Kuzum ben sana inanıyorum çünkü benimde böyle faturalarım hatta seninkinden daha az boşver takılma
Ayenn kuzum yaa bunlar resmn değişik bişey gaz faturasi 700./900 diolar sanki gazı bunlar üretiyor elktirik 200 300 diolar şaka gibi eşleri iyi dayanıyor resmn bunlara muneye diyip konuyu bile kapattıricam yani başka şeye sardı artık sıktı baydı yani herkeixn kendi faturası ödemek zorundalar tutpta milletin faturasina göz dikiolar sonra da sen nerde oturuyrosun orası neresi kesin kaçak var sizin bina da halbuki kaçak var idare nedir bilmiyorlar sonrada millete salça oluyorlar

Şuan bir aydınlanma yaşadım sizin gibi millet hakkı hiç yememiş biri de yazınca Dank Dank oldum :))bazen gerçekten düşünerek mi yazıyorsunuz yazmak için mi anlamıyorum gercekten
Yazdığım şeyin neyi ile dalga geçtiniz tam olarak?

Pratik bir sorum var: et bir yil dayanıyormu derin dondurucuda?

Sizde inanılmayacak bi şey yok.. Bence 400 lira çok bile veriyorsunuz anlattıklarınıza göre.. Haftada 1 kahvaltı, dolu bir dondurucu, et alınmıyor 400 lira fazla bence..

Güldüm o berduşluk bende de var. Asla oyle aylik alisveris yapmayiz hiç duzenli degilim cunku ziyan oluyor yiyecekler. Haftanin kac gunu evde yiyeceksek ve ne yemek yapacaksam tam ona göre malzeme aliyoruz biz fazlasini degil.

Çocuklar akşam evde olmaz, gece gelip yatarlar o nedenle odalarının ışıkları yanmaz. Biz eşimle bir odada dururuz,mutfak açık tek ışık yanar . Tv açıktır izleriz.Banyolarımız dışarı baktığı için gündüz banyo ışığı da yanmaz. Haftada mecburi en az 4-5 makina çamaşırım olur,mecbur yıkarım eee haliyle o kadar çamaşır ütülenir. Mecburen günlük bulaşık makinası çalışır elimde yıkasam daha fazla şu harcardım. Her katı olmasa da salon ve mutfağı her gün süpürürüm.
Derin dondurucu ve buzdolabı var. Kurutma makinem yok.heee saç kurutma kullanır çocuklar . Evet günlük rutinimiz budur. Nerden nasıl daha az kullanırım elektriği çözüm bulun

Sizde inanılmayacak bi şey yok.. Bence 400 lira çok bile veriyorsunuz anlattıklarınıza göre.. Haftada 1 kahvaltı, dolu bir dondurucu, et alınmıyor 400 lira fazla bence..
Bencede , aynen arkadaşım bende bunu söylüyorum benim çoğu zaman 400 tutmuyor bile bu ay çıkmadık mesela market alışverişine ama aç gezmiyoruz sonuçta 2 kişiyiz ama 4 kişinin yediğini yiyoruzdur kesin.. özellikle Pazar kahvaltıları eşimin olmazsa olmazları.. ama benim şansım kv

Benim buzluguma sigmiyor mesela bunlar, galiba kaplarimi değiştirmem ya da buzluk posetleri kullanmam lazım, buzluguna kilolarca sebze bakliyat koyanları duyunca şok geciriyorum.

Pratik bir sorum var: et bir yil dayanıyormu derin dondurucuda?
Ben 1 yıl hayatta kullanmam. Etlerimi 1 tencere yemeği yapacak şekilde koyarım. Mesela eti dondurucudan çıkarıp ihtiyacım olanı alıp geri çözüldükten sonra dondurucuya geri atmam çok sağlıklı değil. O yüzden 1 yemek, 1 yemek paketlerim.. 1 senede gitmez 3-5 ay lık

Benim buzluguma sigmiyor mesela bunlar, galiba kaplarimi değiştirmem ya da buzluk posetleri kullanmam lazım, buzluguna kilolarca sebze bakliyat koyanları duyunca şok geciriyorum.

Benimki orta boy bir buzdolabı uygun paketleme ile epey şey sığabiliyor. Buzluk poşetlerini olabildiğince yassılaştırıp diziyorum. Kışlıklarım donduruca ama buzluğumda da bayağı malzeme var, yerleştirme önemli. Mesela iki kg kıymanın bir kısmını köfte yapıyorum paketliyorum, bir kısmını yemeklik minik paketler yapıyorum, kasabın verdiği şekilde kutuyla koymaya kalksam yarısı dolar, tereyağlarını bile minik topaklar yapıp paketliyorum

Anladığım kadarıyla cok sinirlenmişsin canım kimseye bişeyi ispat etmek zorunda değilsin inanan inanır inanmayan kendinde arasın sorunu... boşver yani takılma sen kendi hayatına bak sonuçta herkes bu fiyatlarda geçinse kimse ymek yiyemez buna bende dahil o yüzden ayağımı yorganıma göre uzatıyorum bende

Ben kışın yaktığım da bile bu kadar ödemedim kaç derece sıcaklık açıyorsunuz ve kaç Petek
Kuzum valla ben çok şaşkınım ya
Salonumda 3 Petek var
Oturma odam da 2 tane
Mutfak 1 tane
Yatak odası 1 tane
Diğer 2 odayı pek açmam toplamda 6-7 Petek yanıyor kocaman ev ben Ocak Şubat ayın da bile 400ödemedim max 350
Allah herkesin yardımcısı olsun valla ne diyim bilemedim ya

Güldüm o berduşluk bende de var. Asla oyle aylik alisveris yapmayiz hiç duzenli degilim cunku ziyan oluyor yiyecekler. Haftanin kac gunu evde yiyeceksek ve ne yemek yapacaksam tam ona göre malzeme aliyoruz biz fazlasini degil.
aynen canim bende senin gibi haftalik yapiyorum hemen hemen 5 gun ne yapacagimi belirleyip o kadarlik malzeme aliyorum.fazla alinca ziyan oluyor.en iyi cozumu boyle buldum bende.

cephe onemli benim kuzey dogu 350 geliodu gecen sene 105 metrekare ev busene zamlardan sonra 400u gececek.

Bende 3 Petek yada 4 açıyorum ona rağmen bu faturaları görmedim ki en az da derecesi 42 oluyo yada 40 bilemedim yani geçen pazara gittim bayagı şey aldım 23 lira tuttu mesela

Valla bende tekrar baktım yanlışlık mı var diye
Doğalgazım bu ay 28,33₺
Elektrik 89₺
Su faturam 37₺
İnternet 80₺
2 telefon faturası toplam 180₺

Bu ay ki fatura masrafım ..
su iyimis bize 85 falan gelio ortalama.elektrik 135 geldi dogalgaz tahmini 80 gelir.evde coluk cocukta yok

cephe onemli benim kuzey dogu 350 geliodu gecen sene 105 metrekare ev busene zamlardan sonra 400u gececek.
Benim Güney ve kuzey gülüm..
160mt kare ara kattayım ben. Alt üst yanıyor ve yeni bina onunla da alakası olabilir ama ben öğlen burda doğalgaza 900 ödeyen duydum
Gerçekten Allahım herkesin yardımcısı olsun 900₺ nedir ya insanlar kira veriyor o 900 ü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…