Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Ya esin gelirken eve hic bisey almiyo mu mesela o eksik bu eksik derken gidiyo bence sen farkında değilsin

Konuyu okudukça şaştım kaldım.
sekiz kilo kapsite 3a+ makinem var haftada bir bilemedin iki çalışır, kurutmam yok, ütü yapmam, fırını haftada bir iki kullanırım, televizyon günde taş çatlasın beş saat açıktır, buzdolabım da yeni, föndür maşadır yapmam, geceleri abajur yakarız düşük wattlu yine de 130 geldi faturam. Ki anadoluda küçük bir büyük şehirde yaşıyorum.

Doğalgaz ne zaman 400 gelmiş bu ay mı bahsettiğiniz

Doğalgaz 400 mü hemde bu ayda.. benim 28 lira geldi bu ay

Zaten cenazem var bir de sizin faturanız kaç geldi inanmıyorum o bu nerde oturuyorsun bir de sizinle uğraşıyorum yazdigima yazacağıma pin pişman ettiniz resmn sağolun

Zaten cenazem var bir de sizin faturanız kaç geldi inanmıyorum o bu nerde oturuyorsun bir de sizinle uğraşıyorum yazdigima yazacağıma pin pişman ettiniz resmn sağolun
Kuzum ben sana inanıyorum çünkü benimde böyle faturalarım hatta seninkinden daha az boşver takılma

Kuzum ben sana inanıyorum çünkü benimde böyle faturalarım hatta seninkinden daha az boşver takılma
Valla bende tekrar baktım yanlışlık mı var diye
Doğalgazım bu ay 28,33₺
Elektrik 89₺
Su faturam 37₺
İnternet 80₺
2 telefon faturası toplam 180₺

Bu ay ki fatura masrafım ..

Aylık alış veriş yapıyorum; bakliyatları birer kg alıyorum ve hava almayan bakliyat kaplarında tutuyorum, fazla alırsam böcekleniyorlar
Taze kaşarı blok olarak alıp üçe bölüyorum iki parçasını streçleyip buzluğa atıyorum bittikçe çıkarıyorum. 5 lt sütten yoğurt mayalıyorum 7 tane yarım kg lık kavanoz çıkıyor on günde bitiriyoruz buzdolabımda yarım raf onlara ait. 1 kg sert yağlı beyaz peynir alıyorum yiyeceğim kadar kahvaltılığa alıp kalanı kutusuyla birlijte hava almayacak şekilde streçleyip buzdolabında tutuyorum, 2 kutu süzme peynir alıyorum o zaten kendi kutusunda oluyor. Bir kutu tat salça alıp cam kavanoza altarıyorum oda buzdolabında. 1kg çay ve üç kutu tomurcuk alıyorum, iki kilo şekerle birlikte bakliyat dolabındalar. Şehriyelerim, eriştelerim kavanozda bakliyat dolabındalar. Ceviz, badem, kahve , yeşilçay, ıhlamur ve baharatlar için bir çekmecem var. Her ay 5 lt yağ alıyorum, zeytinyağı, ayçiçek yağı için kombi altında bir dolabım var. Üç bölmeli küçük bir dondurucum var kilerde duruyor. 5 raflı bir kiler dolabım var ondada kışlık domates kavanozlarım, turşularım, sirkelerim, reçellerim, yedek deterjanlarım ve kağıt ürünlerim var. Etler buzlukta muhafaza ediliyor, iki kilo kıyma, bir kg kuşbaşı, tavuk her ay bittikçe alıyorum. Sucuklarımda buzlukta durur. Balığı dondurmam, taze alıp aynı gün yaparım. Buzlukta börek, kek, milföy hamuru gibi misafir için tuttuğum şeylerde var. Mutfağım büyük değil ama çok küçükte değil fazla miktarlarda almayıp, uygun kavanoz ve kaplar kullanınca sığdırabiliyorum

Valla bende tekrar baktım yanlışlık mı var diye
Doğalgazım bu ay 28,33₺
Elektrik 89₺
Su faturam 37₺
İnternet 80₺
2 telefon faturası toplam 180₺

Bu ay ki fatura masrafım ..
Valla ben de saskınım yani cok fırın açtığım da oldu faturam böyle gelmedi ama kendim bazı yöntemler buldum bu şekil faturalarım daha az geldi mesela kettılı kullanmıyorum suyu ocakta kaynatıyorum gibi yada çamaşır makinesiniz devirini düşürmek gibi

Ne güzel bi düzeniniz var ya
Valla imreniyorum böyle kadınlara
Bense berduş gibi bazen şok markete girip cips alıp akşam yemeğimi yiyorum
Bazen kullanılmayan odada kavun çürüklerini buluyorum
Bakliyatlarıma bişiler oluyor böcek kelebek allaha emanet 2 3 ay ordalar

Serseri serbest stilim olsa gerek

Biz iki kişiyiz, az alıyoruz ve mutfak masrafı yine de fazla geliyor bana. Ve eksik hiç bir zaman bitmiyor, geçen gün eşimin doğum günü diye pasta yapayım dedim sadece pasta malzemeleri olarak süt, yumurta, krem şanti, kakao, çikolata, nişasta aldım 30tl verdim ki sadece krem şantiyi malum marka aldım diğer her şey uygun fiyatlı olanlardan.

Valla ben anlamadım cidden o kadar kötü durumdaki herşey sonumuz hayır olsun

Mutfakta çok vakit geçiriyorum bu düzen ondan çalışırken mutfağa yetişmek için bir düzen kurmam gerekiyordu çünkü eşim kahvaltısını ve öğlen yemeğini evden götürüyor, bende kahvaltımı götürüyordum. Şimdi altı aydır evdeyim ama üç öğün yemek çıkardığım için düzeni bozamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…