- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Aylık 400allah rızası için aylık 400 e nasıl kapatıyorsunuz bu işi bir anlatıverin..
hayır yani biz de mi bir beceriksizlik var.
Ya esin gelirken eve hic bisey almiyo mu mesela o eksik bu eksik derken gidiyo bence sen farkında değilsinYetiyor işte canım yani ben iki kişiyim ama hergun kahvaltı olur evde hergun yemek olur 400.500 TL tutar alışveriş üstüne bir de rakı alırızbizim Ankara'da bir uygun büyük market var çeşit çok çokta büyük bir yer Ankara'da İstanbul yolunda bilenler vardır ankaralilar ordan iki sendir alırım evimin ihtiyacini a101 veya bimden öyle alışveriş pek yapmam tabak çanak gelirse alırım veya uygun indirime bişey gelirse bir iki parça birseyler alırım
Ay bende anlatacağım çıkaramadım nere buraBaş harfi k sonu n
Ankaralı değilim ama keçiörendir heraldeAy bende anlatacağım çıkaramadım nere bura
Sonradan çaktım köfteyiAnkaralı değilim ama keçiörendir heralde
Doğalgaz ne zaman 400 gelmiş bu ay mı bahsettiğinizSu 150
Elektrik 200 civarı
İnternet 90
Tv 80 +40 netflix
Doğalgaz 500-600
Aidat 500 (ekstra durumlarda bakım onarım ya da malzeme durumunda 150 200 daha ekleniyor)
Cep telefonları 2 tane 160
Asgari şekilde böyle, aklıma gelmeyen bir şey var mı bilmiyorum.
Yani ekstrem durum olmadığı sürece 1700 1800 bandında kalıyor, keza elektrik bu ay 235 imiş.
Ama doğalgaz 400 gelmiş.
Ekstra aidat eklenince ya da kışın soğuk aylarda 2000 bini buluyor işte maalesef.
Doğalgaz 400 mü hemde bu ayda.. benim 28 lira geldi bu aySu 150
Elektrik 200 civarı
İnternet 90
Tv 80 +40 netflix
Doğalgaz 500-600
Aidat 500 (ekstra durumlarda bakım onarım ya da malzeme durumunda 150 200 daha ekleniyor)
Cep telefonları 2 tane 160
Asgari şekilde böyle, aklıma gelmeyen bir şey var mı bilmiyorum.
Yani ekstrem durum olmadığı sürece 1700 1800 bandında kalıyor, keza elektrik bu ay 235 imiş.
Ama doğalgaz 400 gelmiş.
Ekstra aidat eklenince ya da kışın soğuk aylarda 2000 bini buluyor işte maalesef.
Kuzum ben sana inanıyorum çünkü benimde böyle faturalarım hatta seninkinden daha az boşver takılmaZaten cenazem var bir de sizin faturanız kaç geldi inanmıyorum o bu nerde oturuyorsun bir de sizinle uğraşıyorum yazdigima yazacağıma pin pişman ettiniz resmn sağolun
Valla bende tekrar baktım yanlışlık mı var diyeKuzum ben sana inanıyorum çünkü benimde böyle faturalarım hatta seninkinden daha az boşver takılma
Zaten cenazem var bir de sizin faturanız kaç geldi inanmıyorum o bu nerde oturuyorsun bir de sizinle uğraşıyorum yazdigima yazacağıma pin pişman ettiniz resmn sağolun
Alisverisini toplu yapan arkadaslar bunlari nerde muhafaza ediyorsunuz ikiser tane buzdolabiniz mi var? Ciddi soruyorum, bir tane boy erzak dolabim, bir de normal buzdolabim var, hayatta oyle aylarca yenecek şeyi sigdiramam ustelik bizim evde haftaici tek, haftasonu da max 2 ogun yemek yeniyor.
Bizim mutfak masrafimiz cok ve bunun nedeni belli, hafta ici üçümüz de oglen sulu sebze ya da bakliyat yemegi yiyoruz işte/okulda, o yüzden aksamlari da genelde kofte, balik, tavuk, et gibi pratik ama pahali seyler yiyoruz. Makarnayla corbayla ugrasmiyorum, sevmiyorlar da, yani tamamen beslenme aliskanlkklariyla alakali.
Ama cidden toplu alisveris yapanlarin muhafaza seklini merak ediyorum, o salcalar kuflenmiyor mu, peynirler bozulmuyor mu, hepsini nereye sigdiriyorsunuz?
Valla ben de saskınım yani cok fırın açtığım da oldu faturam böyle gelmedi ama kendim bazı yöntemler buldum bu şekil faturalarım daha az geldi mesela kettılı kullanmıyorum suyu ocakta kaynatıyorum gibi yada çamaşır makinesiniz devirini düşürmek gibiValla bende tekrar baktım yanlışlık mı var diye
Doğalgazım bu ay 28,33₺
Elektrik 89₺
Su faturam 37₺
İnternet 80₺
2 telefon faturası toplam 180₺
Bu ay ki fatura masrafım ..
Bu gidişle herkes ankara ya taşınacak,zaten istanbullulara lafım yok İstanbul da yaşamak illa ki zor ve pahalıdır, ankara tam memur kenti, denizimiz bile yok bırakın da ucuz yaşayalım :)Sonradan çaktım köfteyiBugün kızların sesinden birşey anlamıyorum
Aylık alış veriş yapıyorum; bakliyatları birer kg alıyorum ve hava almayan bakliyat kaplarında tutuyorum, fazla alırsam böcekleniyorlar
Taze kaşarı blok olarak alıp üçe bölüyorum iki parçasını streçleyip buzluğa atıyorum bittikçe çıkarıyorum. 5 lt sütten yoğurt mayalıyorum 7 tane yarım kg lık kavanoz çıkıyor on günde bitiriyoruz buzdolabımda yarım raf onlara ait. 1 kg sert yağlı beyaz peynir alıyorum yiyeceğim kadar kahvaltılığa alıp kalanı kutusuyla birlijte hava almayacak şekilde streçleyip buzdolabında tutuyorum, 2 kutu süzme peynir alıyorum o zaten kendi kutusunda oluyor. Bir kutu tat salça alıp cam kavanoza altarıyorum oda buzdolabında. 1kg çay ve üç kutu tomurcuk alıyorum, iki kilo şekerle birlikte bakliyat dolabındalar. Şehriyelerim, eriştelerim kavanozda bakliyat dolabındalar. Ceviz, badem, kahve , yeşilçay, ıhlamur ve baharatlar için bir çekmecem var. Her ay 5 lt yağ alıyorum, zeytinyağı, ayçiçek yağı için kombi altında bir dolabım var. Üç bölmeli küçük bir dondurucum var kilerde duruyor. 5 raflı bir kiler dolabım var ondada kışlık domates kavanozlarım, turşularım, sirkelerim, reçellerim, yedek deterjanlarım ve kağıt ürünlerim var. Mutfağım büyük değil ama çok küçükte değil fazla miktarlarda almayıp, uygun kavanoz ve kaplar kullanınca sığdırabiliyorum
He valla haklisin bacımBu gidişle herkes ankara ya taşınacak,zaten istanbullulara lafım yok İstanbul da yaşamak illa ki zor ve pahalıdır, ankara tam memur kenti, denizimiz bile yok bırakın da ucuz yaşayalım :)
Ne güzel bi düzeniniz var ya
Valla imreniyorum böyle kadınlara
Bense berduş gibi bazen şok markete girip cips alıp akşam yemeğimi yiyorum
Bazen kullanılmayan odada kavun çürüklerini buluyorum
Bakliyatlarıma bişiler oluyor böcek kelebek allaha emanet 2 3 ay ordalar
Serseri serbest stilim olsa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?