• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Şuan bir aydınlanma yaşadım sizin gibi millet hakkı hiç yememiş biri de yazınca Dank Dank oldum :))bazen gerçekten düşünerek mi yazıyorsunuz yazmak için mi anlamıyorum gercekten
Yani nasıl hak yeniyor onu da anlamadım parasını ödeyerek, sanki kaçak yakıyoruz :KK43:

Yani nasıl hak yeniyor onu da anlamadım parasını ödeyerek, sanki kaçak yakıyoruz :KK43:
Salama ya yazmak için yazıyorlar maddem çok düşünceli güneş batınca yatıyormuymuş elektrikten tasarruf için ya da banyo hafta da kaç kere yapıyormuş sorsan her gün der EE hani doğal kaynak tasarrufu desen yine saçma bir yorumla devam eder ben çoğunu ciddi ye almıyorum..günlüğe vursan 100 diyorum günlük 100 mü yiyorsun diyor kişi başı bir insan gün içinde ortalama 25 yer 4 kişilik aile 100 eder ben mi anlatayım bunları Anlamıyorsun olabilir yazma alıntılama ki komik duruma düşmeyesin mi yazayım ya da hafta da bir bulaşık makinası doluyormuş bir hafta bekletiyorsan kokuyorsundur elinde yıkıyorsan su kaynaklarını harcıyorsun desen ne diyecek söyleyeyim şikayet et butonuna basacak o yüzden tavsiyem he de geç bunlara:))

Çamaşır makinesinin her gün çalışması israf ama. Para ve zaman sizin tamam ama su hepimizin.
Güneş batınca yatıyormusunuz hafta da kaç kere banyo yapıyorsunuz ilk sorunun cevabı hayırsa elektrik hepimizin ama ikinci sorunun cevabı her günse su doğal kaynak hepimizin hafta da birse kokuyor olabilirsiniz lütfen önce kendimize bakalım ya çok komik oluyor sonra:))

Hak yeme mevzusuna girmeyecegim
Ancak kullandiginiz elektrik dunyayi öldürüyor ve cocuklarimizi dusunursek , onlarin yasayacagi dunyayi olduruyor cok elektrik yakanlar
Ayrica kutuplarin erimesi , mevsim degisiklikleri , pek cok hayvanin neslinin tukenmesine deginmeyecegim bile
Elektrik mevzusu istedigim gibi harcar parasini oderim kadar basit bir mevzu degil maalesef
Cevresel etkileri felaket , o yuzden herkesin bilinclenmesi ve az tuketimde bulunmasi gerekiyor

Pek cok dunya markasi senede bir kere tum ışıklarini kapatarak bu konuya dikkat cekmeye calisiyorlar senelerdir ama maalesef bizimki gibi ulkelerde cok az insan bunun bilincinde

Su 150
Elektrik 200 civarı
İnternet 90
Tv 80 +40 netflix
Doğalgaz 500-600
Aidat 500 (ekstra durumlarda bakım onarım ya da malzeme durumunda 150 200 daha ekleniyor)
Cep telefonları 2 tane 160

Asgari şekilde böyle, aklıma gelmeyen bir şey var mı bilmiyorum.
Yani ekstrem durum olmadığı sürece 1700 1800 bandında kalıyor, keza elektrik bu ay 235 imiş.
Ama doğalgaz 400 gelmiş.
Ekstra aidat eklenince ya da kışın soğuk aylarda 2000 bini buluyor işte maalesef.
Kasim ayında mi doğalgaza 400 verdiniz, ben mi yanlış okuyorum, nasıl olabilir..
Bize 30 TL Dogalgaz faturasi geldi..

ben de tartışma için söylemiyorum ama bende bi ultrason için 2 ay sonraya sıra aldım gitmedim tabi.

oğlumun diş ağrısı mevzusunda 1 seneden önce randevu bulamadıkta tanıdık soktuk araya her gün araya araya zorla sırayı öne aldırdık.

göz doktoruna randevu alıp gittim bakmadı. neymiş ameliyattan çıkmış o gün bakmayacakmış e sıra verdi sistem diyorum hayır dediler azar mı duymak istiyosun dediler hem doktor hem sekreterleri. aradım sabim i şikayet ettim doktor haklıymıl ameliyattan çıkmış bakmak zornuda değilmiş.

simdi kimin hakkını kime teslim edeyim?
hastanenin onundeki kuyruk bitince artik kimse sira beklemiyor saniyor bizim insanimiz

Bizi de batıran mutfak ne yazık ki. Tam büyüme çağında çocuğum var, mutfaktan kısamıyorum haliyle.
Organik yumurta alıyoruz sadece on tanesi 15 tl bir hafta yetmiyor sadece 20 lira yumurta parası, daha bunun ilikli suya çorbası var, balığı var, yoğurdu var, sebzesi var.
Kuruyemiş sever diye ona kadar alırım. Bazen badem bazen ceviz bazen antep fıstığı yer, biz tadına bile bakmıyoruz hatta, bazen kuru dut, kuru üzüm, günkurusu yer hepsi ateş pahası. Ona kadar alıyoruz yüz gr fln ama yüz lira verip çıkıyoruz kuruyemişçiden.
Kısacası bu müsriflik falan değil, devir çok kötü, çok zor, paranın değeri yok

Pasaklı olabilirsiniz ya da yemeği hiç dökmeden süpürgeyi tek kabın içinde yiyerek makinayı dolduramıyor olabilirsiniz kedili evde gerçekten tek süpürge nasıl yetiyor :))

Evet herşeye ayri tabak çanak cikartmiyorum. Ortada bir tane salata kasesi vardir mesela ve biz oradan tabaklarimiza aliriz. Corba ve çok sulu yemekler disinda diger yiyecekleride tek tabaga aliriz.

Kahvaltida da mesela yumurta zeytin peynir yesillikler, salam, sucuk kasar ne varsa hepsi tek tabakta olur. Sadece recel, bal, kaymak, tereyagi gibi akişkan ya da karişabilecek seyler ayri minik kaselerde olur.

Bu pasaklilik miymiş bilmiyordum.

Günde 2 defa supurge acacak birşey goremiyorum ben. Yerde 2 kil gordum diye zirt pirt supurge açmiyorum.

Ya siz cok kalabaliksiniz, sac kıl cok dokuluyor ya da tozlu biyerde oturuyorsunuz.

120 li 26 ay mı allahını seversen haftada 1 mi makine çalıstırdın naptın söyle sırrını :KK53::KK53::KK53: bizde yapalım

Valla ben bir ara günde iki makine çalıştırıyordum. Bizde bulaşık ve çamaşır aşırı çıkıyor. Haftada ortalama 4-5 defa çamaşır makinesi çalışır. Hatta bazen 8 😒 oğlumun çamaşırlarını renkli ve beyaz olarak ikiye ayırıyorum. Bizimkiler de beyazlar ve renkliler (bazen renkliler iki makine), iki haftada bir nevresim takımı (iki takım bir arada), havlular, masa örtüleri falan derken.. ohoooo. Çok müsrifmişim herhalde 😅 hayır bir de makineyi sıkış tepiş de doldururum 🙈

Hak yeme mevzusuna girmeyecegim
Ancak kullandiginiz elektrik dunyayi öldürüyor ve cocuklarimizi dusunursek , onlarin yasayacagi dunyayi olduruyor cok elektrik yakanlar
Ayrica kutuplarin erimesi , mevsim degisiklikleri , pek cok hayvanin neslinin tukenmesine deginmeyecegim bile
Elektrik mevzusu istedigim gibi harcar parasini oderim kadar basit bir mevzu degil maalesef
Cevresel etkileri felaket , o yuzden herkesin bilinclenmesi ve az tuketimde bulunmasi gerekiyor

Pek cok dunya markasi senede bir kere tum ışıklarini kapatarak bu konuya dikkat cekmeye calisiyorlar senelerdir ama maalesef bizimki gibi ulkelerde cok az insan bunun bilincinde
Hayır zaten minimum kullanıyorum ve bu ay 130 geldi,daha ne kadar indirebilirim. Ayrıca ben bunu asla hak yemek olarak görmüyorum.
Ayrıca bu kış gelecek en düşük ücret. Doğalgaz yakmaya başladık elektrik de yükselecek.

Hergun duş yapmama rağmen bu ay 35 TL şu faturam geldi 63 TL elektrik geldi elktirgi kullanırım çünkü hergun ev süpürurum benim de telim hep sarjdadir sacalrimi duzlestirim fln ama hiç bana o fiyatlarda elektrik veya su parasi gelemedi 5 senelik de evliyim

Orası neresi? Hangi yıl? :D

Hayır zaten minimum kullanıyorum ve bu ay 130 geldi,daha ne kadar indirebilirim. Ayrıca ben bunu asla hak yemek olarak görmüyorum.
Ayrıca bu kış gelecek en düşük ücret. Doğalgaz yakmaya başladık elektrik de yükselecek.
Ben faturanizdan dolayi yazmadim bunu , "istedigim kadar kullanirim" dediginiz icin aciklama geregi duydum
Her birimiz gelecek nesilleri dusunerek hareket etmeliyiz
Ben su konuda en cok elektrik faturasi odeyen insanim , onceki yorumlarimda yazmistim
Turkiyedeki en son faturam 650 tl idi , ama elektrik cok harcamam , mecburi kullanimlar disinda , evdeki tum ışıklari kapatirim , tv seyredilmiyorsa kapatirim , elektrikli aletler kullanilmiyorsa fisten cekerim vs vs
Onemli olan dikkat etmek , yoksa fatura tutari bir kistas degil
Aydem istedigine istedigi faturayi gonderiyor , ben bunun bir numarali ornegiyim

Benim eşim 3.5 TL maaş alır evin kredi var
1270 ödenir elektrik su 100 TL tutar binanın parası var 270 doğalgaz var evimin alisverisini 1 aylık yaparım sebze meyve kahvaltılık fln misafir hemn gelirse diye bir iki bisey alırız liste yaparım evde ne biterse alırız toplam bize maliyeti 400.500 TL gibi bir rakam salça alirsam büyüğünden alırım ki 3 ay kadar yeter daha fazla bile olur yagimi büyük alırım 3 ay da o yeter deterjanlarımi alırım ki diyer ki gittigimizde almıyoruz çünkü uzun süre yetiyor sadece kahvaltı türü 2.5 haftada biter iki kişilik bir aileyiz
Evet herşey pahalı ama uygun yerden hesaplı bir alışveriş yapılırsa sizi bir süre götür diye düşünüyorum
İstanbul’da oturmadığınızı düşünüyorum. Yoksa o maaşla hem kredi ödeyip hem ev geçindiriyorsanız helal olsun. 👌🏻

Merhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum
Aşkım azar Azar kenara stok yap ben öyle yaptım 1 senede en az 2ay yetecek stoğum oldu. Tabiki dönüşümlü olarak kullanıyorum her zaman alışverişe gidilmiyor ama az az kenara kpymak en iyisi

Faturalarini fazla bulanlar bi kontrol etsinler evleriniz işyeri gozukuyor olabilir. Benim evim de iş yeri gozukuyormuş Binadaki diger insanlar 10 ton suyu 25 liraya yukletirken ben 60 liraya yukletiyordum, calisan adam uyardi da 4 sene iki katindan fazla fiyata kaziklandiktan sonra duzelttik. Ama elektrigi hala duzeltemedim suan net hatirlamiyorum rakamlari ama atiyorum normal daire elektrigin birim fiyatina 0.30 ödüyorsa ben 0.90 ödüyorum, dunya kadar fark.

hah işte bu doğru. fındık ceviz et çeşitli meyve sebze bakliyat yemek istemezsen makarnayla bulgurla ayı ucuza kapatırsın. öbür türlüsü imkansız. inanın aylar oldu ben evime fındık ceviz vs almayalı. ve daha bi sürü şeyi hatta. insanlar 300 400 e mutfak alışverisini anca bu şekilde yapar.. başka yolu yok.
Aynen oyle.. milletin kvsi derin dondurucusunu bile dolduruyor masallah ne sans var. E salcasıysı fındıgı cevizi çayı memleketten geliyor. Bizim bi akraba var. Her kurban babası onun için koç kesip gonderiyor

Sen hangi il de oturuyorsun cnm?

Biz her kurban cok sukur kurbanımızı keseriz. Dagıttıktan sonra geriye kalan et bir sene idare ediyor bizi. En cok et tavuk a gidiyor sizin sanırım o yuzden söylüyorum. Kurban eti cok bereketli ve lezzetli oluyor. Tavuga gelince biz tüketmiyoruz. Onun dısında bim hakmar a101 gibi marketlerden alısveriş yapıyorum. Cam kavonozda salça alıyorum 12-15 arası bazen indirim oluyor 10 tlye bile alıyorum. Organik yumurta yine.. Bu marketlerde indirimli. Adı duyulmus buyuk marketlerden alıyorsanız hersey cok pahalı onlarda

Ayrıca yogurdu kendim mayalıyorum. Kilosu 4 tl. Hem uyguna geliyor hemde daha saglıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim giderlerim 45 lira su geldi bu ay elektrik 60 asagısında kaldığı için gelmedi dogalgaz 28 gelmiş bu ay normalde daha da az gelir .. pazarlık masrafım 50 yi geçmez haftalık değil o da 15 günlük .. eşim de 2500 lira alıyo yani bide bizim faturalarsınız var kışında doğalgaz 150-200 gelir 3-4 Petek yakmama ragmen

Su ve elektrik tüketimleri konuşulmuş
Tabiki hepimizin dikkat etmesi gerekiyor fakat bunlar için kriter çok. Parasını ödüyorum istediğim gibi elektrik su kullanırım mantığı akıllara zarar

Aşağıdakil linkçok bilinçlendirici ve su ayak izinizi hesaplayabilirsiniz aynı şekilde internete karbon ayak izi hesaplama yazarak tüketiminizi görebiilirsiniz lütfen inceleyin

Benim su ayak izim 2952 Lt/Gün çıktı
Türkiyede ortalama 4425 Lt/Gün
Sınır değerin altındayım

Nasıl yani,150 lirayı 5 aile mi yakıyor, neresi burası taşınayım.

Arkadaş 150 liradan bahsetmiyor kullandigi elektirikten bahsediyor.
Benim faturam sabit bile gelecek olsa bu derece har vurup harman savurmam acikcasi.
Kimisi de zaten az geliyor fatura diye kullanilmayan isiklari vs acik birakmalar, kapanmayan tvler...
Birseyleri dikkatli kullanmak icin illa cok para ödemek gerekmiyor.

Benim evimde tv olmamasi, camasir, bulasik makinamin az calisma sebebi gelen fatura degil, rutinimiz böyle, hep boyleydi.

Benim evde 80-90 geliyor bazen 75 kusurlere düşüp nadiren 1-2 ay 100 olabiliyor o neden onu da anlamadim ama neyse. O üye kadar har vurup harman savursam 150 liranin ustunde faturam olurdu öderim ama kullanmiyorum yinede.

Hergun duş yapmama rağmen bu ay 35 TL şu faturam geldi 63 TL elektrik geldi elktirgi kullanırım çünkü hergun ev süpürurum benim de telim hep sarjdadir sacalrimi duzlestirim fln ama hiç bana o fiyatlarda elektrik veya su parasi gelemedi 5 senelik de evliyim
Hangi şehirde yasiyosunuz merak ettim. Ben dogudayken 20 tl felan su geliyodu ama elektirik her zaman 100 lirayı gecer😮

Back