Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Tabii ki biter,sürekli evde olup yemek yapılınca
5lt lik teneke yağının 1 ay da bitebilme imkanı gerçekten bana çok garip geliyor.
evlenmeden önce 5 kişilik bir aile idim. annem ev hanımı evde hergün 3 tencere yemek pişerdi. gene de hiç bir zaman yağın 1 ay da bittiğini hiç görmedim. minimum 1,5 ay götürüyordu annemi.
Ki doğuluyuz yemeklerimiz bol salçalı yağlı

Abla hele ki istanbulda yaşıyorsan hiç yetişmiyor lanet olsun bu düzene

5lt 1 ay her gün yemek pişse bile çok zor değil mi ya bana mı garip geliyor..
Sonuçta tereyağ zeytinyağı bunlar da var
düğün yemeği yapmıyoruz kii

yani benim tüketimime bakınca 1 sene gider ama dediğin gibi biz 3 kardeşiz yağlı yemeklerimiz de çok olurdu anneme de 5lt yağ 1,5 - 2 ay giderdi diye hatırlıyorum

yani benim tüketimime bakınca 1 sene gider ama dediğin gibi biz 3 kardeşiz yağlı yemeklerimiz de çok olurdu anneme de 5lt yağ 1,5 - 2 ay giderdi diye hatırlıyorum
Gerçekten bizim de öyle idi.. Annem rahat 1,5 ayı devirirdi.. haftanın en az 5- 6 günü de 3 tencere olmak üzere yemek pişerdi.

Yarim saat kadar önce bim den aylik kuru erzak ve kahvaltılık alışverişi yaptık eşimle 205 tl tuttu..bu beni 1 ay götürür yağım bitmemişti mesela yarıdaydı ama aldım,deterjan alışverişlerinde indirimi takip ettiğim bi marketten yapiyorum,sebze meyveyi de mutlaka pazardan alıyorum..aylik 1000 tl mutfak gideri cekirdek bi aile icin standart diye düşünüyorum.

bu durumda normalmiş sizinki simdi anlayabildim :) çok sanslısınız

5lt 1 ay her gün yemek pişse bile çok zor değil mi ya bana mı garip geliyor..
Sonuçta tereyağ zeytinyağı bunlar da var
düğün yemeği yapmıyoruz kii
Hamur işi, kek ,börek,kızartma ve bilumum yemekler 5kilo gitmesin 4,5 kilo.

ben siyasi bağlamda makarna demiyorum ciddi anlamda diyorum çünkü biz bol bol makarna yiyoruz.

kuruyemiş ceviz fındık fıstık çok zaman oldu alamadım.

haftada 1 et: 40 tl olsa
haftada 1 tavuk: 30 tl olsa
haftada 1 balık : 25 lira olsa
sebzeye de haftalık 30 lira verseniz
125*4=500 lira eder. bakın ben daha bi sürü şeyi almadım yine. ben sizlere doğru değil demiyorum anlamaya çalışıyorum sadece.

[/QUOTE]
Benim doğalgaz uçuk ya üst kattayim acinca dondukce dönüyor elektrik evet su çok ama suyla denkleniyor sizin. Benim hepsi 80 i net geçiyor su elektrik. Doğalgazi acmayinca bazen toplu yazıyorlar az olduğu için 2 aylik falan. Ben yakınca doğalgaz yüksek geliyor ama isinmiyorum üst kattayim. 500 yaksamda soğuk kış günü değişmiyor evin derecesi
Su ve elektirik net 80 ustudur. Doğalgaz yazın 3 ay falan gelmedigi oldu. Evet elektirik bu kullanima cok geliyormus sizede. Ama sudan kurtariyorsunuz

Benim doğalgaz uçuk ya üst kattayim acinca dondukce dönüyor elektrik evet su çok ama suyla denkleniyor sizin. Benim hepsi 80 i net geçiyor su elektrik. Doğalgazi acmayinca bazen toplu yazıyorlar az olduğu için 2 aylik falan.
Hihiii siz de lüzumsuz harcama yapmayın sekeirm biz iki kişi bir aileyiz devir ekonomi devri
Lüzumsuz harcama hiç yapmam ve dikktliyimdir bu konuda. En çok su için önem veririm. Ekonomi devri derken?

Elektrik 100ün altında olanlara ben de inanamıyorum ama size de inanamıyorum.
Faturalara 2bin nasıl gidebilir.
Doğalgaz 1000 gelse yine mümkün değil.

120 li 26 ay mı allahını seversen haftada 1 mi makine çalıstırdın naptın söyle sırrını bizde yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…