Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

e napıyorsunuz elde mi yıkıyorsunuz haftalık biriktirince kokmuyor mu, ben günde iki kere bile açıyorum, bazen dolmadan da açıyorum koku olmasın diye, ha bu arada elektrik faturası az gelenlerdenim ben de
Aynen bendd kokmasın dıye herseyı tıkıstırıp günlük çalıstırıyorum

e napıyorsunuz elde mi yıkıyorsunuz haftalık biriktirince kokmuyor mu, ben günde iki kere bile açıyorum, bazen dolmadan da açıyorum koku olmasın diye, ha bu arada elektrik faturası az gelenlerdenim ben de
Elde yıkıyorum zaten 2 kişiyiz 2 tabak 2 çatal 2 kaşık 2 bardak çıkıyor.. yemeklerde. onun içinde makine açamam valla :)

Ben de tek kişiyim. İstanbul . Elektrik minimum 150/ay. İki üç kişilik aileler, 70/80 lik faturaları okuyunca elektrik, su idaresi bana özel fiyatlandırma yapıyor diye düşünüyorum

bugün eve gidince bi excel yapcam satır nereye ne gidiyo yazcam
aynen benim de alışverişi eşim yapar,bunca yetmiyor diyen gördükten sonra ben de merak ettim bu alışveriş işine bi dahil olayım. tabi şehirden şehire de farklılıklar olabilir, trabzonda yaşarken herşey çok pahalıydı ama ankarada rahatım

Alisverisini toplu yapan arkadaslar bunlari nerde muhafaza ediyorsunuz ikiser tane buzdolabiniz mi var? Ciddi soruyorum, bir tane boy erzak dolabim, bir de normal buzdolabim var, hayatta oyle aylarca yenecek şeyi sigdiramam ustelik bizim evde haftaici tek, haftasonu da max 2 ogun yemek yeniyor.
Bizim mutfak masrafimiz cok ve bunun nedeni belli, hafta ici üçümüz de oglen sulu sebze ya da bakliyat yemegi yiyoruz işte/okulda, o yüzden aksamlari da genelde kofte, balik, tavuk, et gibi pratik ama pahali seyler yiyoruz. Makarnayla corbayla ugrasmiyorum, sevmiyorlar da, yani tamamen beslenme aliskanlkklariyla alakali.
Ama cidden toplu alisveris yapanlarin muhafaza seklini merak ediyorum, o salcalar kuflenmiyor mu, peynirler bozulmuyor mu, hepsini nereye sigdiriyorsunuz?

5lt 1 ay her gün yemek pişse bile çok zor değil mi ya bana mı garip geliyor..
Sonuçta tereyağ zeytinyağı bunlar da var
düğün yemeği yapmıyoruz kii
Ben yağlı yemek hiç sevmem, hatta salça evime almam, yani ağır yemek yapmam.
Hatta bakliyatlariı bile haşlayıp tuzlayıp yeriz.

Ama kek puaca, kurabiye, tatlı, tuzlu bunlar çok yapılır..

Hatta haftanın her günü desem yeri.
Oğlum dışarıdan özenip istemesin diye, baklava dan cipse kadar evde yaparım.
Hem biz yeriz hem annemlere komşuya dağıtırim.

Çalışıyor olsaydım durum farklı olurdu sanırım..

Güne vurursak dedim de bir mahsurumu var?:)))
Bir mahsuru yok tabiki de ne mahsuru olabilir var ki yiyorsunuz o vakit :) günlük 100₺ mutfak demek haftalık 700₺ yani oda aylık 3000₺ mutfak masrafı yapar bana göre fazla bir rakam, siz memnunsanız kimseyi ilgilendirmez pek tabii :)

milletin hakkını yiyorsunuz. sizin yaktığınız elektrik 5 aileye bedel. yazık günah.
Şuan bir aydınlanma yaşadım sizin gibi millet hakkı hiç yememiş biri de yazınca Dank Dank oldum :))bazen gerçekten düşünerek mi yazıyorsunuz yazmak için mi anlamıyorum gercekten

Siz evde kaç kisisiniz bu nasil bir tempo ve tuketim. Gunde iki kere supurge, hergun bulasik makinasi doluyor filan benim evde kedi oldugu halde gunde 2 supurgeye gerek olmuyor yahu yada pasakliyim
Pasaklı olabilirsiniz ya da yemeği hiç dökmeden süpürgeyi tek kabın içinde yiyerek makinayı dolduramıyor olabilirsiniz kedili evde gerçekten tek süpürge nasıl yetiyor :))

:)

Masraflari azaltmak isteyenlere ben de firin ve utu kullanmamalarini oneririm.

son bir kac aydir firinsiz yasiyorum, tasinicam diye almadim. Normalde firin cok calisirdi.
utu zaten yapmam, kurutmadan ciktigi hali bence giyilebilir. Eskiden carsaflari bile utulerdim

Eskiye gore bu ikisi farkli sadece, ve faturam eskiye nazaran baya fark etti.

Elektrik 100ün altında olanlara ben de inanamıyorum ama size de inanamıyorum.
Faturalara 2bin nasıl gidebilir.
Doğalgaz 1000 gelse yine mümkün değil.
Su 150
Elektrik 200 civarı
İnternet 90
Tv 80 +40 netflix
Doğalgaz 500-600
Aidat 500 (ekstra durumlarda bakım onarım ya da malzeme durumunda 150 200 daha ekleniyor)
Cep telefonları 2 tane 160

Asgari şekilde böyle, aklıma gelmeyen bir şey var mı bilmiyorum.
Yani ekstrem durum olmadığı sürece 1700 1800 bandında kalıyor, keza elektrik bu ay 235 imiş.
Ama doğalgaz 400 gelmiş.
Ekstra aidat eklenince ya da kışın soğuk aylarda 2000 bini buluyor işte maalesef.

Şuan bir aydınlanma yaşadım sizin gibi millet hakkı hiç yememiş biri de yazınca Dank Dank oldum :))bazen gerçekten düşünerek mi yazıyorsunuz yazmak için mi anlamıyorum gercekten
Çamaşır makinesinin her gün çalışması israf ama. Para ve zaman sizin tamam ama su hepimizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…