canım mantıyı nasılsa tuzlayacaksın tuzlayıp tadına bak eğer kötüyse hazır al... hani yoğurt ekşiyince ayran yapar veya hamur açarız ya belki çok da kötü olmaz tadı?
Ellerine sağlık Gazel.Resim de isteriz.
evet cacıkta kullanırsan h,ç anlaşılmaz...Hazır aldım canım sağ ol, kendi yoğurdumu cacıkta kullanırım artık.
Oğlunun yemek yapmaya ilgisi olması ne kadar hoş ya :)
teşekkür ederim canım...
ama malesef resim çekmeye fırsatım olmadı...koşturmacayla resim aklıma bile gelmedi :26:
zaten erken vakitte geldiler... masayı falan hazırlamamıştım daha...
birde gelen bayan çok muhafazakar çarşaf falan giyiyor...ve erkeklerle aynı ortamda bulunmuyor..
rica etti ayrı yesek olmazmı diye..olur tabi dedim...bayanlara mutfaktaki masayı hazırladım, erkeklere salondaki masaya hazırladım..baya uğraştım o yüzden resim hiç aklıma gelmedi :)
ama herşey çok güzeldi bütün yemekler bitti bile :) çok mutlu olurum yemeklerin hepsi yenip bitince...demekki beğenilmiş diye mutlu oluyor insan...
yarına allah kerim artık...herkese hayırlı geceler....:)
Sağlık olsun canım.teşekkür ederim canım...
ama malesef resim çekmeye fırsatım olmadı...koşturmacayla resim aklıma bile gelmedi :26:
zaten erken vakitte geldiler... masayı falan hazırlamamıştım daha...
birde gelen bayan çok muhafazakar çarşaf falan giyiyor...ve erkeklerle aynı ortamda bulunmuyor..
rica etti ayrı yesek olmazmı diye..olur tabi dedim...bayanlara mutfaktaki masayı hazırladım, erkeklere salondaki masaya hazırladım..baya uğraştım o yüzden resim hiç aklıma gelmedi :)
ama herşey çok güzeldi bütün yemekler bitti bile :) çok mutlu olurum yemeklerin hepsi yenip bitince...demekki beğenilmiş diye mutlu oluyor insan...
yarına allah kerim artık...herkese hayırlı geceler....:)
kızlar ben pizzamı yaptım bütün tariflerden esinlendim ortaya şöyle bir şey çıktı:
Eki Görüntüle 769943
Eki Görüntüle 769944
Eki Görüntüle 769946 Eki Görüntüle 769947 Eki Görüntüle 769948
canım muhallebili kadayıfın tarifini istemiştin dimi sen.benim aklım büskivili pastaya gitti.tarif aşağıdaki linkte.damla sakızı katmasan da olur.tepsiye de döşeyebilirsin.çok güzel oluyor dene.
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/313720-kadayifli-kup-resimli.html
benim de yarın misafirim var
menüm nasıl kızlar bi bakın hele:)
*erişteli yeşil mercimek çorbası(net değil değişebilir)
*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*patates mantısı(sayfanın hiti)
*çoban salata
*şeftali kompostosu
*dondurmalı irmik helvası(uzun zamandır yapmamıştım,aus'un iftar sofrasıda gördüğümden beri rüyalarıma girdi desem yeridir)
nasıl menüm?bi eksik var mı sizce?
misafirim 2 kişi bu arada
Eki Görüntüle 769601
istediğim gibi olmadı ama ekleyim herkes o kadar akıl verdi bana..
danettenin kakaolu vanilyalı pudingi aldım vanilyayı ayırdım filan
ama öyle saçmalıklar yaptım ki kendime hayret ettim böyle çirkin birşey çıktı..
adananın sıcağında şantilerim aktı düzeltim derken filan amannn canım skıldı ama olsun
eşimin doğum gününü kutlamadım büyük ihtimal unuttum sanıyordur akşam yemekten sonra kutlayacam
mutfakğa gidip pastayı hediyeyi birde pasta yaparken mektup yazdım onları hazırlayıp çagıracam..
pastayı görmesin diye pastayı çok büyük riske atıp saklıyorum inşallah iyi olmuştur
Akşam komşumuz bize bir tepsi su böreği açmış onu getirdi.Ve bizim nokul dediğimiz bunları getirdi.Su böreğini ocakta pişiriyor.Nokul da tatlı birşey.Çayın yanında çok güzel gidiyor.
gazel patates mantısına maydanoz koymasam da baharat eklesem sadece olmaz mı tadını o mu veriyor? Çiğ maydonozu hiç sevmiyorum da :44:
adra nokullar kocaman tırtıllara benziyor
Maydanoz sevmiyorsan koymayabilirsin.Oktay Usta ne der hep.Mutfakta çareler tükenmez.gazel patates mantısına maydanoz koymasam da baharat eklesem sadece olmaz mı tadını o mu veriyor? Çiğ maydonozu hiç sevmiyorum da :44:
adra nokullar kocaman tırtıllara benziyor
bu akşam deneyeceğim harika görünüyor,
birde bunları dondurma kaselerinde servis etsem ne oluracaba:)
Bende o komşuya komşu olmak istiyoruuuuuuuuuum
tamam çorbayı değiştiriyorumHerkes çorbayı değiştir demiş , bende eksik kalmayayım , bencede çorbayı değiştir , domates çorbası iyi olur .
Onun dışında 2 kişi misafir için gayet bol bir liste , ellerine sağlık bugün sana kolay gelsin canm .
Rüyalarına girdiyse geliverseydin bana karşılıklı yerdik
Ellerine sağlı canım yaa , aşk dolu bu pasta .
Akşam eşine çok güzel bir süpriz olmuştur eminim
Bende o komşuya komşu olmak istiyoruuuuuuuuuum
Dereotu ya da havuçlu da yapabilirsin hatta ben mor lahana ile de yaparım .
Kuru nane koy.Dereotunu da eşim sevmiyor
Yalnız misafir gelecek ben kendi zevkimizi düşünüyorum
Sağ olun kızlar
Dereotunu da eşim sevmiyor
Yalnız misafir gelecek ben kendi zevkimizi düşünüyorum
Sağ olun kızlar
Ausencia ben de sana komşu olmak istiyorum.Pasta da çok şık ve çok kolaymış.Eline sağlık. Ben bu ara çok çabuk acıkıyorum.Önceden bu yemekler beni hiç etkilemezdi:)
ausum skype gelsen ya kuzum özledim kiii
Gel canım gel
Bir gün topikçe toplaşıp bende gün mü yapsak ne