- 9 Kasım 2007
- 16.975
- 248
fellah köftesi burada canım.
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/605357-mutfagimda-bugun-pisti-resimli-tarifli-98.html
muhallebili kadayıf yap:)ya da büsküvili pastayı muzlu pudingle yap.hem kolay hem çok lezzetli oluyor.
tarif isterim canım ,buldum çıkardım bende tarifini,haftasnu yaparım bende.
tarif isterim canım ,buldum çıkardım bende tarifini,haftasnu yaparım bende.
Sana misafir geleceği zaman inan bana stres basıyor gazelim
Ama bu sefer işin kolay , börek illa ki olsun canım , iftarda çok aranıyor iyi oluyor , birde yoğurtlu salata attırıver ortaya
Paçanga yapsana sende akşam yemeğinde çok iyi oluyor , bak ben son soframda çakma yapmıştım , daha küçük sardım ve pastırma yerine sucuk kullandım .
Hoşgeldinnn , 140 a kadar gelmişsin artık içimizden biri olmuşsun
Ama bu kadar sayfa okuduysan ausun ne kadar kıskanç bi kadın olduğunu da görmüş olmalısın
Gözdeye bayıldınnnnn demek haa
(laf aramızda ona bende bayılıyorum , gelin alasım var ama oğlumdan 20 yaş kadar büyük)
Herkesle hem fikirim fellah köftesini çok çok severim ama menün gayet dolu , bencede fazla gelir .
Patates iyidir iyi , hem kalırsa sahurda yersiniz , ben olsam öyle yapardım yani
Patatesleri yaptıktan sonra buzdolabına koymadığın sürece , soğuması sorun değil .
Tekrar memnun oldum
Ama ama ama ben bunu yerimm
Tatlı dedin mi orada duracaksın bana hele de sütlü tatlı ya da böyle buz gibi çikolatalı ise .
Yok yok ben bugün böyle bişey yapıvereyim , bakayım evde ne var malzeme
Aus çok teşekkür ederim gerçekten hoşbuldum
Hepinizi sevdim ki
Misafir ağırlamak iyi hoş da dip köşe temizlik yapma kısmı iğrenç canım çıktı valla.
Yemek yapma kısmı en zevkli ve kolay olanı.
Tamam patates mantısı yapacağım teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Yarın telaştan unutmazsam fotoğraflayıp paylaşırım inşallah yemeklerimi.
Bu akşam allah ne verdiyse onu yicez valla yemek falan yapamam kahvaltı oldu bitti
benim de yarın misafirim var
menüm nasıl kızlar bi bakın hele:)
*erişteli yeşil mercimek çorbası(net değil değişebilir)
*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*patates mantısı(sayfanın hiti)
*çoban salata
*şeftali kompostosu
*dondurmalı irmik helvası(uzun zamandır yapmamıştım,aus'un iftar sofrasıda gördüğümden beri rüyalarıma girdi desem yeridir)
nasıl menüm?bi eksik var mı sizce?
misafirim 2 kişi bu arada
benim de yarın misafirim var
*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*çoban salata
*şeftali kompostosu
*dondurmalı irmik helvası(uzun zamandır yapmamıştım,aus'un iftar sofrasıda gördüğümden beri rüyalarıma girdi desem yeridir)
Bence çorbanı değiştir, hem dolmanın pirinci hem pilav hem erişte fazla gibi.
Pilavını da değiştirebilirsin ama musakkayla da en iyi pirinç pilavı gidiyor. Ben olsam cacık yapardım patlıcanla enfes oluyor.
Yeşil mercimek çorbasını herkes içmeyebilir yeşil mercimek yerine süzme kırmızı mercimek çorbası yapın derim en azından mercimek çorbasınıherkes içer,musakkanın yanına pirinç pilavı güzel gider tavuklu yerine sade yapın derim, ayrıca cacık yada yoğurtlu semizotu salatası yapabilirsiniz.
Ellerine sağlık Gazel.Resim de isteriz.kızlar yemeklerimi yaptım, hepsi hazır...sadece fırında şuan böreğim pişiyor...ardından hemen patatesli köfteyi koyacam...
salatanın malzemelerini bile yıkadım hazırladımçünkü iftar vakti sıkışmayayım diye...
bu arada tatlıyı eşim kadayıf alıcaktı peynir tatlısı almış...
yanına da dünden kalan tavuk göğsünden ikişer dilim koyacam...
şükür allah bereket versin...bugünü de atlatırsak inşallah şöyle bi dinlenecem....
Ellerine sağlık daha ne olsunkızlar yemeklerimi yaptım, hepsi hazır...sadece fırında şuan böreğim pişiyor...ardından hemen patatesli köfteyi koyacam...
salatanın malzemelerini bile yıkadım hazırladımçünkü iftar vakti sıkışmayayım diye...
bu arada tatlıyı eşim kadayıf alıcaktı peynir tatlısı almış...
yanına da dünden kalan tavuk göğsünden ikişer dilim koyacam...
şükür allah bereket versin...bugünü de atlatırsak inşallah şöyle bi dinlenecem....
cnm ben olsam çorbayı değiştirirdim, erişteli mercimek değil de mercimek çorbası- domates çorbası filan yapardım bak yaz günü domates çorbası iyi fikir kremalı kaşarlı enfes olur... bence diğerleri iyi olmuş afiyet olsunnnnnnbenim de yarın misafirim var
*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*çoban salata
*şeftali kompostosu
Eki Görüntüle 769601
istediğim gibi olmadı ama ekleyim herkes o kadar akıl verdi bana..
danettenin kakaolu vanilyalı pudingi aldım vanilyayı ayırdım filan
ama öyle saçmalıklar yaptım ki kendime hayret ettim böyle çirkin birşey çıktı..
adananın sıcağında şantilerim aktı düzeltim derken filan amannn canım skıldı ama olsun
eşimin doğum gününü kutlamadım büyük ihtimal unuttum sanıyordur akşam yemekten sonra kutlayacam
mutfakğa gidip pastayı hediyeyi birde pasta yaparken mektup yazdım onları hazırlayıp çagıracam..
pastayı görmesin diye pastayı çok büyük riske atıp saklıyorum inşallah iyi olmuştur
Kendi ellerimle mayaladığım canıım organik yoğurdum biraz ekşimiş
Patates mantısının üzerine dökülmez o dımı ayıp mı olur?