Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

kızlar ya bu akşam ne yapacaksınız benim dünden pizzam var iki tane yanına bir şey mi yapsam ne yapsam?

Çorba yap, ben çorbasız iftar yapamam valla :KK53:

Aus öyle yapayım olmazsa.

Gazel bana patatesleri az haşla demicektin :KK53: Vur deyince öldürürüm genelde çatalla ezemedim tekrar ocağa koydum :KK1:

Bu gün bende bi ayarsızlık var yaa manj fasülyesisini de fazla haşlamışım salatanın tipi bozuk oldu ana yemeğim iyi olsa bari :KK52:

Gazel bana patatesleri az haşla demicektin :KK53: Vur deyince öldürürüm genelde çatalla ezemedim tekrar ocağa koydum :KK1:

Bu gün bende bi ayarsızlık var yaa manj fasülyesisini de fazla haşlamışım salatanın tipi bozuk oldu ana yemeğim iyi olsa bari :KK52:

Ben de çorbasız iftar yapamam.

Bu manj fasülyesinin tadı güzel mi?Meksika'sını yedim ama manjını denemedim.:KK53:

gazel patates mantısına maydanoz koymasam da baharat eklesem sadece olmaz mı tadını o mu veriyor? Çiğ maydonozu hiç sevmiyorum da :44:

olur canım niye olmasın...yeşil soğan koy, dereotu koy...veya semizotu koy...bunların hepsi yoğurtla kardeş bitiklerdir :)

Herkes çorbayı değiştir demiş , bende eksik kalmayayım , bencede çorbayı değiştir , domates çorbası iyi olur .
Onun dışında 2 kişi misafir için gayet bol bir liste , ellerine sağlık bugün sana kolay gelsin canm .
Rüyalarına girdiyse geliverseydin bana karşılıklı yerdik
:KK16:

Ellerine sağlı canım yaa , aşk dolu bu pasta .
Akşam eşine çok güzel bir süpriz olmuştur eminim :KK16:

Bende o komşuya komşu olmak istiyoruuuuuuuuuum :KK52:

Dereotu ya da havuçlu da yapabilirsin hatta ben mor lahana ile de yaparım .

ahretim napıyon yaa :KK43: benim bi mayışık modum var bugün :KK43: bi sağa yatıyorum bi sola...yemek de yok...canım istemiyor...bi okuyun üfleyin beni yaa :KK60:

canım hakketn öldürmüşsün :) az haşla diye cıvık olmasın diye dedim :) cıvık olunca sulu gibi püre gibi oluyor da ondan :)
şu manj fasülyesini merak ettim cnm bi resim koysana..

Son düzenleme:
gazel patates mantısına maydanoz koymasam da baharat eklesem sadece olmaz mı tadını o mu veriyor? Çiğ maydonozu hiç sevmiyorum da :44:

olur canım niye olmasın...yeşil soğan koy, dereotu koy...veya semizotu koy...bunların hepsi yoğurtla kardeş bitiklerdir :)

ahretim napıyon yaa :KK43: benim bi mayışık modum var bugün :KK43: bi sağa yatıyorum bi sola...yemek de yok...canım istemiyor...bi okuyun üfleyin beni yaa :KK60:

canım hakketn öldürmüşsün :) az haşla diye cıvık olmasın diye dedim :) cıvık olunca sulu gibi püre gibi oluyor da ondan :)

Bende abimle geyik yapıyorum gazelim , babam da geldi bu sabah . O şimdi uyuyor azıcık , birazdan maaile yusufla pazara çıkacağız :KK52::KK52:

Ben de çorbasız iftar yapamam.

Bu manj fasülyesinin tadı güzel mi?Meksika'sını yedim ama manjını denemedim.:KK53:

Tamam hallettim gazel tekrar koyunca ocağa oldu :KK1: Güzel görünüyorlar henüz sosunu eklemedmim. Sadece baharat koydum ben nane,pul biber,kara biber, kişniş.
Manj fasülyesi minik yeşil renkte. Ben de bilmiyordum bir yerde gördüm aldım çok meralıyımdır da :KK53:
Tadı da kuru börülceye benziyor biraz.
Fotoğrafını çektim ama pek anlaşılmıyor atabilirsem atarım akşam :KK34:

Yemeklerimi bitirdim mutfağımı temizledim,soframı kurdum hazırım :)) Yalnız ana yemeğimi sadece hazırlayım iftara yarım saat kala verecektim fırına bi baktım fırında yemek :KK1: pişti bile folyoyla kapladım çıkarmadım fırından soğumaz umarım.

Son düzenleme:
Misafirlerim daha yeni gitti böyle misafire can kurban hep beraber topladık hallettik bulaşıkları :KK1:

Çok beğendiler yemeklerimi hele tatlıya bayıldılar :21: çok hafif olmuştu gerçekten, ben havuç da ekledim.
Eşim sahur için pişi istedi onun hamurunu yoğurup oturdum ay az dinleneyim :KK45:

Son düzenleme:
Misafirlerim daha yeni gitti böyle misafire can kurban hep beraber topladık hallettik bulaşıkları :KK1:

Çok beğendiler yemeklerimi hele tatlıya bayıldılar :21: çok hafif olmuştu gerçekten, ben havuç da ekledim.
Eşim sahur için pişi istedi onun hamurunu yoğurup oturdum ay az dinleneyim :KK45:

oh ne güzel misafirmiş valla...bak geçen gün benim misafirler aynen şöyle dedi :)
ayy çok tıkandık yaa, iki dakka dinlenelim beraber toparlarız mutfağı dediler...bende masayı topladım oturduk çay içmeye...
sonra ne kalkan oldu ne soran :)
bulaşıklar öylece kaldı :)
onlar gittikten sonra bi giriştim gece yarısına kadar çıkamadım mutfaktan...:KK37:

Bu da bizim patates mantımız.Biz tepsiye döşeyip yaparız bunu.

Ul9je.jpg

Herkese selam
Ben yine bayadır sessiz kaldım dimi :)
Bilgsayardan hic gremedim siteye ama telefondan takipteym surekli
Yine nefis yemekler pişiyor :)
Gazelcim ben sana bisey sorcaktm bakarsın inşallahta cevaplarsın
Ben senin kır pidenden yapıcam bugun ama malzemeler az geldi bana
biz 4kisiyiz ee oburuzda :):):)
Bi corba bide salata yapıcam
o malzemeyle ne kadar pide çıkar yeter mi bize
birazda sahura kalsa iyi olurdu ne diosun nasıl yapayım

Tavuk ve patatesle degisik ne yapilabilir acaba

Patates kroket ve tavuk şnitzel.

Patlıcan beğendinin üzerine tavuk ...

Patates püresini beşamel sosla karıştırıp borcama döşeyin, üzerine didilmiş ve tereyağda kavrulmuş tavukları koyun ve bol kaşar rendeleyip fırına verin .Keserek servis yapın.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik:26:

selam kızlar
ben akşama fırında patates köfte yapacağım
herkes bilir bu tarifi, ama ben şöyle yapıyorum:
patates ve köfteleri tavada hafifçe kızartıyorum
sos hazırlıyorum : un kavurup domates rendesi sarımsak az şeker tuz kekik nane k.biber ekliyorum sonra da su koyuyorum
patates köfte biberleri borcama dizip sosu döküp fırına veriyorum bu kadar
unlu sos çok lezzet veriyor
yemek çabuk da pişiyor çünkü öncesinde kızartıyorum
az önce d ekıbrıs tatlısını denedim ama sanırım muhallebi tam soğumamıştı krem şantisini koydum sanki topaklandı ama çaktırmadan kekik üstüne döktüm bilmiyorum tadı nasıl olacak:)))

Herkese selam
Ben yine bayadır sessiz kaldım dimi :)
Bilgsayardan hic gremedim siteye ama telefondan takipteym surekli
Yine nefis yemekler pişiyor :)
Gazelcim ben sana bisey sorcaktm bakarsın inşallahta cevaplarsın
Ben senin kır pidenden yapıcam bugun ama malzemeler az geldi bana
biz 4kisiyiz ee oburuzda :):):)
Bi corba bide salata yapıcam
o malzemeyle ne kadar pide çıkar yeter mi bize
birazda sahura kalsa iyi olurdu ne diosun nasıl yapayım

hoşgeldin gözdecim özlettin yahu nerelerdesin bi sıkıntı yoktur inşallah....
paylaşımlarını özledik :)
kır pidesinin malzemeleri az görünüyor canım ama büyük kare fırın tepsisiyle iki tepsi çıkıyor...
tepsinin birini iftarda yeseniz, diğeri de sahura yeter diye düşünüyorum...ama aileni sen biliyorsun tabi çok yiyorsanız eğer birazcık artırabilirsin içndeki malzemeleri....
aynen şu resimdeki ortadan tutturark yapıştır...hamuru ne çok ince aç, nede kalın...parmağının yarısı kalınlığında...

$images.jpg

Patates kroket ve tavuk şnitzel.

Patlıcan beğendinin üzerine tavuk ...

Patates püresini beşamel sosla karıştırıp borcama döşeyin, üzerine didilmiş ve tereyağda kavrulmuş tavukları koyun ve bol kaşar rendeleyip fırına verin .Keserek servis yapın.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik:26:

ausum ne bunlar allasen :) kroket şnitzel falan :) bide bana diyonuz abidik gubidik isimler yazıyon diye :)

selam kızlar
ben akşama fırında patates köfte yapacağım
herkes bilir bu tarifi, ama ben şöyle yapıyorum:
patates ve köfteleri tavada hafifçe kızartıyorum
sos hazırlıyorum : un kavurup domates rendesi sarımsak az şeker tuz kekik nane k.biber ekliyorum sonra da su koyuyorum
patates köfte biberleri borcama dizip sosu döküp fırına veriyorum bu kadar
unlu sos çok lezzet veriyor
yemek çabuk da pişiyor çünkü öncesinde kızartıyorum
az önce d ekıbrıs tatlısını denedim ama sanırım muhallebi tam soğumamıştı krem şantisini koydum sanki topaklandı ama çaktırmadan kekik üstüne döktüm bilmiyorum tadı nasıl olacak:)))

tatlının üzerine kekik mi döktün :KK53:

herkesın elıne sağlık...ıclı köfte var ama ben tarıfını bulamadım sayfalarda..atladığım bır sayfa var sanırım..bır yardım edersenız mutlu olacağım..ıclı kofteyı cok severım ama hıc denemedim..ılk kez yapıp tutturmak süper:)

X