Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

tarif isterim canım ,buldum çıkardım bende tarifini,haftasnu yaparım bende.

Tarif şu:Kare büsküvileri tepsiye dizip,üstüne pişirdiğin muzlu pudingi döküyorsun kat kat bu kadar.:KK1:Üstüne de fındık.

Bak daha önce eklemiştim.

FrBci.jpg

Son düzenleme:
:KK52::KK52::KK52:

Sana misafir geleceği zaman inan bana stres basıyor gazelim :KK9:
Ama bu sefer işin kolay , börek illa ki olsun canım , iftarda çok aranıyor iyi oluyor , birde yoğurtlu salata attırıver ortaya :KK56:
Paçanga yapsana sende akşam yemeğinde çok iyi oluyor , bak ben son soframda çakma yapmıştım , daha küçük sardım ve pastırma yerine sucuk kullandım .

Hoşgeldinnn , 140 a kadar gelmişsin artık içimizden biri olmuşsun :KK16:

Ama bu kadar sayfa okuduysan ausun ne kadar kıskanç bi kadın olduğunu da görmüş olmalısın :KK24:

Gözdeye bayıldınnnnn demek haa :KK52::KK52::KK52:

(laf aramızda ona bende bayılıyorum , gelin alasım var ama oğlumdan 20 yaş kadar büyük :KK8:)

Herkesle hem fikirim fellah köftesini çok çok severim ama menün gayet dolu , bencede fazla gelir .
Patates iyidir iyi , hem kalırsa sahurda yersiniz , ben olsam öyle yapardım yani:KK56:

Patatesleri yaptıktan sonra buzdolabına koymadığın sürece , soğuması sorun değil .

Tekrar memnun oldum:KK16:

Ama ama ama ben bunu yerimm :KK56:

Tatlı dedin mi orada duracaksın bana hele de sütlü tatlı ya da böyle buz gibi çikolatalı ise .

Yok yok ben bugün böyle bişey yapıvereyim , bakayım evde ne var malzeme :KK6:

sorma ahretim yaa, eşime dedim ki 30 gün ramazan var...belli aralıklarda davet edelim herkesi, hiç değilse arka arkaya sıkıntıya sokma beni diye...ama nerdeeee....
arada gün olsa giderim eksikleri alırım hem dinlenmiş olurum...
yine ard arda sıkıştırdı...misafiri severim allah geleni gideni eksik etmesin....ama arka arkaya olunca da zor oluyor ahretim...
şimdi bikaç eksik var, mecbur yolladım eşimi, yufka, tatlı, maydonoz, süt falan....kendim gidemem valla bu sıcakta...gelince dermanım kalmaz ki....
menüye karar verdim...
fırında patatesli kaşarlı köfte...
dünden kalan süzme mercimek çorbası..
pirinç pilavı..
zeytinyağlı taze fasülye ( belki et sevmeyen olabilir diye)
semizotu sarımsaklı yoğurtlu....
birde buzluktan közlenmiş biber salatası...
mevsim salata...
tatlı, eşim ya kadayıf alacak yada baklava...
ha birde börek yapıcam, hazır yufkadan ama napıyım tembel işi olacak biraz...elimde açmaya kalksam çok zaman alıcak...
tavsiyen varmı ahretim şunu ekle, yada şunu çıkar olmamış diye düşündüğün... mutfağa gidiyorum yemeklere başlıcam...ama pc mutfakta...arada sırada kontrol edicem..hadi çok öptüm...şimdiden hayırlı iftarlar dilerim :)

Gazelimmm , sen şimdi bi mutfakta bi sağa bi sola koştura dur arkadaşım :KK52:

Gayet güzel canım yemeklerin , her damağa uygun bir şeyler var .

Eee bir de senin lezzetli ellerinden çıkınca :KK56:

Hadi sana kolay gele :KK19:

Aus çok teşekkür ederim gerçekten hoşbuldum :21:
Hepinizi sevdim ki :KK16:

Misafir ağırlamak iyi hoş da dip köşe temizlik yapma kısmı iğrenç canım çıktı valla.
Yemek yapma kısmı en zevkli ve kolay olanı.

Tamam patates mantısı yapacağım teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :KK8:
Yarın telaştan unutmazsam fotoğraflayıp paylaşırım inşallah yemeklerimi.
Bu akşam allah ne verdiyse onu yicez valla yemek falan yapamam kahvaltı oldu bitti :KK1:

Aus çok teşekkür ederim gerçekten hoşbuldum :21:
Hepinizi sevdim ki :KK16:

Misafir ağırlamak iyi hoş da dip köşe temizlik yapma kısmı iğrenç canım çıktı valla.
Yemek yapma kısmı en zevkli ve kolay olanı.

Tamam patates mantısı yapacağım teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :KK8:
Yarın telaştan unutmazsam fotoğraflayıp paylaşırım inşallah yemeklerimi.
Bu akşam allah ne verdiyse onu yicez valla yemek falan yapamam kahvaltı oldu bitti :KK1:

:KK16::KK16::KK16:

Hee yaa , beni bir hastalık sarar misafirden önce , sanki onlar gelmeden önce b.. içinde oturuyorduk da :KK52: Böyle bir çitileme , cifleme , bez elinden düşmeme safham vardır .

O yorgunlukla birde mutfağa girince :KK8::KK8:

Bende şimdi çıktım mutfaktan , 2 gündür abim bizde , yarında babam gelecek .

Fotolarla birlikte koyarım akşam menümü.

benim de yarın misafirim var:KK52:
menüm nasıl kızlar bi bakın hele:)
*erişteli yeşil mercimek çorbası(net değil değişebilir:KK37:)
*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*patates mantısı(sayfanın hiti:KK23:)
*çoban salata
*şeftali kompostosu
*dondurmalı irmik helvası(uzun zamandır yapmamıştım,aus'un iftar sofrasıda gördüğümden beri rüyalarıma girdi desem yeridir:KK9:)

nasıl menüm?bi eksik var mı sizce?
misafirim 2 kişi bu arada:KK53:

$SAM_4086.jpg

istediğim gibi olmadı ama ekleyim herkes o kadar akıl verdi bana..

danettenin kakaolu vanilyalı pudingi aldım vanilyayı ayırdım filan

ama öyle saçmalıklar yaptım ki kendime hayret ettim böyle çirkin birşey çıktı..

adananın sıcağında şantilerim aktı düzeltim derken filan amannn canım skıldı ama olsun

eşimin doğum gününü kutlamadım büyük ihtimal unuttum sanıyordur akşam yemekten sonra kutlayacam

mutfakğa gidip pastayı hediyeyi birde pasta yaparken mektup yazdım onları hazırlayıp çagıracam..

pastayı görmesin diye pastayı çok büyük riske atıp saklıyorum inşallah iyi olmuştur

*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*çoban salata
*şeftali kompostosu
*dondurmalı irmik helvası(uzun zamandır yapmamıştım,aus'un iftar sofrasıda gördüğümden beri rüyalarıma girdi desem yeridir:KK9:)

Bence çorbanı değiştir, hem dolmanın pirinci hem pilav hem erişte fazla gibi.
Pilavını da değiştirebilirsin ama musakkayla da en iyi pirinç pilavı gidiyor. Ben olsam cacık yapardım patlıcanla enfes oluyor.

*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*çoban salata
*şeftali kompostosu

Yeşil mercimek çorbasını herkes içmeyebilir yeşil mercimek yerine süzme kırmızı mercimek çorbası yapın derim en azından mercimek çorbasınıherkes içer,musakkanın yanına pirinç pilavı güzel gider tavuklu yerine sade yapın derim, ayrıca cacık yada yoğurtlu semizotu salatası yapabilirsiniz.:KK56::KK56:

Son düzenleme:
Bence çorbanı değiştir, hem dolmanın pirinci hem pilav hem erişte fazla gibi.
Pilavını da değiştirebilirsin ama musakkayla da en iyi pirinç pilavı gidiyor. Ben olsam cacık yapardım patlıcanla enfes oluyor.

Yeşil mercimek çorbasını herkes içmeyebilir yeşil mercimek yerine süzme kırmızı mercimek çorbası yapın derim en azından mercimek çorbasınıherkes içer,musakkanın yanına pirinç pilavı güzel gider tavuklu yerine sade yapın derim, ayrıca cacık yada yoğurtlu semizotu salatası yapabilirsiniz.:KK56::KK56:

çorbaya tam karar veremedim zaten ama kırmızı mercimekten artık gına geldi(Tövbe Yarabbim sen affet)herkeste her yerde kırmızı mercimek yedik
pilavı tavuksuz yapsam menü hafif kalcak gibi
et,tavuk olmak zorunda gibi düşünürüz ya hani:KK37:
son olarak ben de cacığa bayılırım patlıcanın yanında ama
yeni evli bi çift misafirim ve arkadaşım laf arasında sarımsak yemediklerini söyledi:KK23:
sarımsaksız cacığı da ben pek sevmiyorum
yeliznur patates mantısı yoğurtlu olucak(1 diş sarımsaktan da bişey olmaz heralde:KK33:)

kızlar yemeklerimi yaptım, hepsi hazır...sadece fırında şuan böreğim pişiyor...ardından hemen patatesli köfteyi koyacam...
salatanın malzemelerini bile yıkadım hazırladım :KK1: çünkü iftar vakti sıkışmayayım diye...
bu arada tatlıyı eşim kadayıf alıcaktı peynir tatlısı almış...
yanına da dünden kalan tavuk göğsünden ikişer dilim koyacam...
şükür allah bereket versin...bugünü de atlatırsak inşallah şöyle bi dinlenecem....:KK9::KK9:

kızlar yemeklerimi yaptım, hepsi hazır...sadece fırında şuan böreğim pişiyor...ardından hemen patatesli köfteyi koyacam...
salatanın malzemelerini bile yıkadım hazırladım :KK1: çünkü iftar vakti sıkışmayayım diye...
şükür allah bereket versin...bugünü de atlatırsak inşallah şöyle bi dinlenecem....:KK9::KK9:
Ellerine sağlık Gazel.Resim de isteriz.:KK56:

Ellerine sağlık daha ne olsun :KK34:
Ben de kalkıp yarınki tatlımı yapcam hiç kalkasım yok :KK1:

Kendi ellerimle mayaladığım canıım organik yoğurdum biraz ekşimiş :KK43:
Patates mantısının üzerine dökülmez o dımı ayıp mı olur?

*patlıcan musakka
*tavuklu pilav
*biber dolma
*çoban salata
*şeftali kompostosu

cnm ben olsam çorbayı değiştirirdim, erişteli mercimek değil de mercimek çorbası- domates çorbası filan yapardım bak yaz günü domates çorbası iyi fikir kremalı kaşarlı enfes olur... bence diğerleri iyi olmuş afiyet olsunnnnnn

Eki Görüntüle 769601

istediğim gibi olmadı ama ekleyim herkes o kadar akıl verdi bana..

danettenin kakaolu vanilyalı pudingi aldım vanilyayı ayırdım filan

ama öyle saçmalıklar yaptım ki kendime hayret ettim böyle çirkin birşey çıktı..

adananın sıcağında şantilerim aktı düzeltim derken filan amannn canım skıldı ama olsun

eşimin doğum gününü kutlamadım büyük ihtimal unuttum sanıyordur akşam yemekten sonra kutlayacam

mutfakğa gidip pastayı hediyeyi birde pasta yaparken mektup yazdım onları hazırlayıp çagıracam..

pastayı görmesin diye pastayı çok büyük riske atıp saklıyorum inşallah iyi olmuştur

bence güzel olmuş pastacı değiliz ki biz ev hanımıyız:))))

kızlar ben pizzamı yaptım bütün tariflerden esinlendim ortaya şöyle bir şey çıktı:

$001.jpg
$003.jpg
$006.jpg $007.jpg $008.jpg

şimdi gelelim nasıl yaptığıma:

4 bardak un
1 bardak ılık su
kuru maya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 yumurta

yoğurup mayalanması için bıraktım

sos: 2 domates rendesi
sarımsak
kekik nane tuz
ketçap
ve zeytinyağı

üst: mısır
biber
sucuk
zeytin

hamuru açıp (ben tepsilerime uygun açtım biri de oğlumun şaheseri) önce sosu paylaştırdım sonra rende kaşar serpiştirdim en üste de malzemeleri koydum az beklettim fırında pişirdim tadı güzeldi hatta dışarda yediklerimiz gibiydi
tarif verenlere sonsuz teşekkürler:)))))

Son düzenleme:
Kendi ellerimle mayaladığım canıım organik yoğurdum biraz ekşimiş :KK43:
Patates mantısının üzerine dökülmez o dımı ayıp mı olur?

canım mantıyı nasılsa tuzlayacaksın tuzlayıp tadına bak eğer kötüyse hazır al... hani yoğurt ekşiyince ayran yapar veya hamur açarız ya belki çok da kötü olmaz tadı?

X