Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

evet ya aynen pizzaya benzedi tadı da güzeldi eşim kendini aştı 3 dilim yedi:)
ben bir paketle yaptım komşuya da götürdüm bize yetti o yüzden hatta dün de yedik
beşamel sos çok değil çünkü makarnayla harmanlıyoruz sonra tepsiye yayıyoruz sonra kalanı üstüne döküyoruz anca yetti

cnm benm, kalınca biraz kötü oluyor ama ben fırında ısıttım fena olmadı yalnız hamurumsu olmuştu ona dikkat etmek lazım bir akşamda yenecek kadar hazırlamak lazım, haklısın....

tas kebabı mercmek çorbası iyi ama fasulyeyi çıkarmalısın bence istersen bir sebze yemeği ekle etle arası olmayanlar için, patlıcanlı bir yemek yapabilirsin türlü gibi bir şey... fırında tavuk olabilir bence iyi fikir
ayy güzel görünüyor eline sağlıkkkkkk

yaşın hayırlı olsun Allah çocuklarınla eşinle sağlıklı mutlu huzurlu ömürler nasip etsin inşallah

ayy ne çok yazmışsınız oku oku bitiremedim:)
ben dün misafirm vardı akşam, ama oturmaya; çabuk poğaça, tiramisu, çin salatası yaptım çok yenmez demiştim hani yemektne sonra, ama çin salatasının fotosunu bile çekemedim hepsi bitti:) poğaçayı biliyorsunuz zaten geçen gün tarifini paylaşmıştım
tiramisuyu da paketin arkasındaki tarifiyle yapıyorum
isterseniz çin salatasının tarifini vereyim çok değişik ve kısıra alternatif bir tarif:
bir bardak pirinci iki bardak tuzlu suyla haşlıyoruz ben yaseminli pirinç kullanıyorum dha orijinal oluyor
bir demet taze soğan, bir demet dereotu, maydonoz ince ince doğranıyor
bezelye, mısır ve soya filizi konservesi (birçok markette var kızlar) ni süzgeçte güzelce yıkıyorum sonra hepsini karıştırıyorum çok karıştırmaya gerek yok
pirinçleri ekliyorum
sonra az sirke bol limon suyu tuz ve zeytinyağı ile tatlandırıyorum
denemenizi öneririm keşke foto koyabilseydim ama kalmadı hiç hepsi bitti:)

bir de tatlı yaptım ama onu buzluğa attım bu akşam çıkarıcam tadı nasıl bilmiyorum hani şu tadi vienettaya benzeyen pratik tatlıdan bakalım nasıl oldu:)))

canım benim çok çok çok teşekkür ederim doğum günümü kutladığın için..

evet canım dündü... o kadar şiirler yazdım imalar ettim ama kutlayan olmadı...

sağol adracım çok teşekkür ederim...amin inşallah..

Ben masumum.Dün yoktum çünkü.

Hem arkadaşlar bir yaş daha yaşlandığını yüzüne vurmak istememişlerdir ondandır kutlamamaları.

evet canım dündü... o kadar şiirler yazdım imalar ettim ama kutlayan olmadı...

sağol adracım çok teşekkür ederim...amin inşallah..

Oy benim canım arkadaşımmm , güzel gazelimmm .

Ben dün şiirini okudum ama doğum günü imasını anlamamışım , Abim bende zaten az durup çıktım , yorum bile yazamadım
Hayırlı yaşların olsun canım benim .

Ailenle birlikte her bir yaşın öncekinden daha hayırlı , güzel geçsin

İlk sayfayı düzenliyorum arkadaşlar , sayfa sayısı değil yanına linkleri koyuyorum , 129 a geldim

yemeklerimi yaptım kızlar ama belim boynum koptu, tansiyonum düştü heralde başım dönüyor...yemek kokusu baydı beni heralde

süzme mercimek çorbası
fırında tavuk patates
patlıcan kebabı
pirinç pilavı
ali nazik ( ahretimin tarif :) )
közlenmiş biber salatası
mevsim salata
tatlı ( yalancı tavuk göğsü)
karpuz

hepsi pişti sayılır, pirinç pilavı ve salata kaldı yapılacak...onuda iftara yakın yapayım dedim..
börek yapacaktım ama vazgeçtim..:)

Canmm mutlu yıllaaaar dun yazmayı unutmusumm nice senelere

sağol canım çok teşekkür ederim...takılıyorum size canım hiç önemli değil ne demek...

Ben masumum.Dün yoktum çünkü.

Hem arkadaşlar bir yaş daha yaşlandığını yüzüne vurmak istememişlerdir ondandır kutlamamaları.

sorma adracım yaşlanıyorum valla,

estağfrullah ahretim nolcak ben şakasına takılıyorum size,
allah razı olsun ne güzel bi dua öyle....amin inşallah....

Bugün dün yaptığım yemekleri yiyeceğiz , hazır yemek faslı yokken ve yusuf dayısı ile oynarken , buzluğa bir şeyler hazırladım bende.
Mısır haşladım , tanelerini ayırıp poşetledm.Slatalarda çok kullanırım ve konserve sevmiyorum .
Barbunya poşetledim , bamya da .
Biraz da domates, biberli sos koydum buzluğa

Akşam menüm ;

• Çorba
  • Zeytinyağlı Taze Fasulye
  • Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote
  • Pilav
  • Baklava

Ausencia eline sağlık.İlk sayfa mükemmel olmuş.İyi fikir link vermek.

Yemeklerin de çok güzel görünüyor.Bamya bu sene çok pahalı buzluğa koymak için.Ama gülü seven dikenine katlanır dimi:)

Hamaratsın vallllaaaa,ellerine sağlık arkadaşım..

Bizim mutfaktada bugün bu pişti karışık kızartma üzeri sarımsaklı yoğurt

Ayrıca
Domates çorbası
Sucuklu-kaşarlı milföy börek
Bi de piramit pasta var onunda fotoğrafını yarın koyarım

Ausencia eline sağlık.İlk sayfa mükemmel olmuş.İyi fikir link vermek.

Yemeklerin de çok güzel görünüyor.Bamya bu sene çok pahalı buzluğa koymak için.Ama gülü seven dikenine katlanır dimi:)

Sorma arkadaşım el yakıyor resmen , ama bana beleş

Kayınvalidemin köyde bahçesi var , herşey var , hepsi organik misler gibi , mısırımı , bamyamı , fasulye , biber ,d omates , hepsini o yolladı . Köyün minibüsüne koyuveriyor bir büyük çanta 1 saate bende herşey

Şanslısın o zaman.Ne güzel organik besleniyorsunuz:)Kayınvalideyle arayı sıcak tut o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…