Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

AUSCUM
çok güzel yemekler kaşarlı sote mis mis canım çekti...:)
bu arada senin kaynanaya bi sorsana beni de manevi gelini yerine sayarmı :) arada sırada o köy otobüsüne benim içinde bişeycikler koyar belki hehehe :KK60:

ADRACIM
çok haklsın bende geçen perşembe pazara gittiğimde üç dört kilo alayım da buzluğa koyayım demiştim, fiyatları görünce höhh oldum böyle :KK53::KK53:
10 lira diyorlar ya, bazı yerde 8'e 9'a var ama onlarda pörsümüş almaya elim varmaz...
bamyayı çok severim ama böyle giderse almam ya..3 kilo bamyaya 30 lira yuhh :KK37:

AUSCUM
bu arada senin kaynanaya bi sorsana beni de manevi gelini yerine sayarmı :) arada sırada o köy otobüsüne benim içinde bişeycikler koyar belki hehehe :KK60:

ADRACIM
çok haklsın bende geçen perşembe pazara gittiğimde üç dört kilo alayım da buzluğa koyayım demiştim, fiyatları görünce höhh oldum böyle :KK53::KK53:
10 lira diyorlar ya, bazı yerde 8'e 9'a var ama onlarda pörsümüş almaya elim varmaz...
bamyayı çok severim ama böyle giderse almam ya..3 kilo bamyaya 30 lira yuhh :KK37:

Sen yolla bana adresini sana bamya yollamayan aus , kaynanası ile bal börek olsun :KK52::KK52::KK52:

Bizim menü de şöyle,

Süzme mercimek çorbası
Etli biber ve lahana dolması
Dünden et kavurma
Cacık
İrmik tatlısı

AUSCUM

ADRACIM

Bizim burada 8 lira.Ama biz 5 liraya aldık.Konserve alsan daha ucuz.Her sene yetiştiren biri var o getiriyor.Babacığım evde yemeyenlere zengin yemeği kızım bu yiyin derdi.

Bizim burada 8 lira.Ama biz 5 liraya aldık.Konserve alsan daha ucuz.Her sene yetiştiren biri var o getiriyor.Babacığım evde yemeyenlere zengin yemeği kızım bu yiyin derdi.

:KK60::KK60::KK60:

Benim kayınvalidenin lafı bu :KK52:

Çok yolluyor ya , eşimde sevmez pek .

Koyuverin oğlum dolaba , zengin yemeği der :KK1:

:KK60::KK60::KK60:

Benim kayınvalidenin lafı bu :KK52:

Çok yolluyor ya , eşimde sevmez pek .

Koyuverin oğlum dolaba , zengin yemeği der :KK1:
Ama çok doğru dimi.:KK60:Yarım kilo et parası neredeyse.Atın dolaba birgün lazım olur:)

cümleten merhaba
geçmişi okuyamadım hemen bir selam vereyim dedim

gazelcim ben dün senin doğumgünün olduğunu anlamadım valla:KK9:
sordum hatta doğumgünün mü yoksa öyle ilham mı geldi diye:KK52:
meğer doğumgününmüş
geçmiş doğumgünün kutlu olsun
daha nice nice senelere inşallah:KK16::KK16::KK16::KK16:

sıra yemeğe gelince ben bugün daha hiçbişey yapmadım
bu saate kadar temizlik yaptım
ölü gibiyim şimdi popomu koydum sandalyeye:KK52:
dünden kalan taze fasulye yemeği var
birazda makarna
ne yapsam yanına bir türlü bişey bulamadım zaten evde de pek bişey kalmamış
kıymalı börek geldi aklıma
oonu yapıcam
belki sarımsaklı yoğurtla yağ dökerim üstüne
çakma mantı olarak yeriz:KK52::KK52:

misafirlerim az önce gittiler...
bulaşıkları hallettim yeni oturdum kanepeye şöyle :)
herşey güzeldi ama hep arttı yemekler...
yarına yemek derdim yok :) hatta öbür güne bile yeter...:KK1:

kızlar yarın da iftara misafir gelecek:KK37:
eşimin arkadaşı ve ailesi gelecekler...
bugün yaptığım mercimek çorbam arttı baya, çorba hazır...
fırında köfte patates yapayım diyorum...pilav yaparım....salata yapıcam...başka ne yapayım sizce...
tatlı da baya arttı tavuk göğsü...eşime de yarın baklava aldıracam...ikisinide ikram ederim...

gazelim benim dediğim çorba blendırdan geçirilmişti
birse salçası yoktu
sapsarı bir çorbaydı yani
seninki kırmızımsı mı oluyor

bu arada sağol yorumların için
sakız koymasanda olur tabi
zaten internetteki tarifler hep sakızsız
ama ben bir koyayım dedim güzel olmuştu isteyen koymaz yani
ama dene mutlaka
ben birdahakine çekilmiş fındıklada süslücem lokumlarımı:KK56:

Ben patates çorbasını çok sık yaparım.En sevdiğim çorbadır. Mercimek çorbası gibi fakat patatesi çok mercimeği az koyuyorum. Senin bahsettiğin renkte oluyor. Soğanı az sıvı yağda kavuruyorum 2 patatesi rendeleyip ekliyorum küçük kahve fincanı mercimeği de yıkayıp ekliyorum kaynar suyum hazır oluyor onu ekliyorum 1,5 lt kadar ve et bulyon 1 adet(tadını bu veriyor) piştikten sonra da üzerine tereyağı eritip döküyorum bu kadar :KK76:

Topiği baştan beri okudum 140lara geldim daha da okuyamıcam kaç gündür boynum tutuldu valla :KK53:
hepinizin ellerine sağlık hamarat hanımlar :) Çok da hoşsohbetsiniz maşallah :KK34:
Gözdecim özellikle sana bayıldımm! Senden epeyce büyüğüm ama inan senin kadar marifetli değilimdir. Yani yapsam yaparım da yapasım yok :KK1:

Cuma iftara misafirlerim var. Menüm;
Erişteli yeşil mercimek çorbası
Ankara tavası
Taze fasülye(hiç yapasım yok ama fasülye var değerlendirmem gerek)
Köz patlıcan salatası(patlıcan,domates,biberin hepsini közleyip yapıyorum)
Paçanga böreği
Manj fasülyesi salatası
Fellah köftesi mi yapsam patates mantısı mı karar veremedim burda yardım istiyorum kızlar :KK54:
Cacık
Tatlı daaaa tabi ki meşhur kıbrıs tatlısı :KK1:

Son düzenleme:
fırında köfte patates yapayım diyorum...pilav yaparım....salata yapıcam...başka ne yapayım sizce...
tatlı da baya arttı tavuk göğsü...eşime de yarın baklava aldıracam...ikisinide ikram ederim...
Bence börek yap gazel ya da besamel soslu birşeyler, ıspanak mesela.

Bence börek yap gazel ya da besamel soslu birşeyler, ıspanak mesela.

canım bahsettiğin menü zaten gayet dolu, fellah köftesi çok fazla ağır gelir bu menüye...
bence patates mantısı yap...ben çok sık yaparım...
ama sakın unutma patatesleri aşırı fazla haşlamayacaksın...hamur gibi kalıyor içleri sulu sulu oluyor...
az haşla, sonra çatalla ez....

bu arada benim yarınki misafir için ıspanak yapamam, çünkü şuan evde yok yarında gidip alamam canım dışarı çıkmıyorum oruçluyken tansiyonum düşüyor...
börek mantıklı :)
devamlı gel buraya, çok kaynaşma var burda...bu arada yaşın kaç evli bekar anlat bakalım tanışalım :)

Valla ben hepinizi tanıyorum :KK1:
30 yaşındayım 31e girdim ama sevmedim onu :KK1: Evliyim çocuğum yok henüz.
Teşekkür ederim önerin için benim gönlümden de patates mantısı geçiyor ama ben bütün yemekleri masaya koyuyorum servis yapmıyorum yani sosunu falan eklemem gerek soğuyunca güzel olmaz nasıl olur falan diye şey ettim biraz pimpirikliyimdir de :KK53:

Patlıcanın varsa patlıcanlı börek yapabilirsin değişik ve çok lezzetli oluyor.

Son düzenleme:
Ben patates çorbasını çok sık yaparım.En sevdiğim çorbadır. Mercimek çorbası gibi fakat patatesi çok mercimeği az koyuyorum. Senin bahsettiğin renkte oluyor. Soğanı az sıvı yağda kavuruyorum 2 patatesi rendeleyip ekliyorum küçük kahve fincanı mercimeği de yıkayıp ekliyorum kaynar suyum hazır oluyor onu ekliyorum 1,5 lt kadar ve et bulyon 1 adet(tadını bu veriyor) piştikten sonra da üzerine tereyağı eritip döküyorum bu kadar :KK76:

Topiği baştan beri okudum 140lara geldim daha da okuyamıcam kaç gündür boynum tutuldu valla :KK53:
hepinizin ellerine sağlık hamarat hanımlar :) Çok da hoşsohbetsiniz maşallah :KK34:
Gözdecim özellikle sana bayıldımm! Senden epeyce büyüğüm ama inan senin kadar marifetli değilimdir. Yani yapsam yaparım da yapasım yok :KK1:

Cuma iftara misafirlerim var. Menüm;
Erişteli yeşil mercimek çorbası
Ankara tavası
Taze fasülye(hiç yapasım yok ama fasülye var değerlendirmem gerek)
Köz patlıcan salatası(patlıcan,domates,biberin hepsini közleyip yapıyorum)
Paçanga böreği
Manj fasülyesi salatası
Fellah köftesi mi yapsam patates mantısı mı karar veremedim burda yardım istiyorum kızlar :KK54:
Cacık
Tatlı daaaa tabi ki meşhur kıbrıs tatlısı :KK1:

fellah köftesi fazla geldi bana da... sen bilirsin... patates mantısı daha hafif olur diye düşünüyorum

kızlar akşam biz balık yedik o yüzden eşim pişirdi bana da salata yapmak roka yıkamak düştü:)))
ama bir gün önceden vienettaya benzeyen tatlıdan yapmıştım dün akşam fotosunu çektim
yalnız ben kakaolu bisk olmadığı için normal bisk koymuştum pek iyi olmadı kakaolu daha iyi olcak tadi enfesti çok da bast tavsiye ederim:)

$001.jpg $002.jpg

tarifi kolay kızlar:
2 krem şantiyi 2 bardak soğuk sütle mikserle çırpıyoruz

ayrı bir kapta 1 çay bardağı şeker, 2 yumurta çırpıyoruz.
2 kaşık kakao (daha da fazla konabilir) vanilya ve nescafe (1 kaşık deniyordu ama ben bir adet üçü bir arada kullandım oldu) karıştırılıp ekleniyor, şantiye ekliyoruz en sonunda bunları

ben baton kek kalıbına streç film koydum muhallebiyi döktüm
1,5 paket kakaolu bisküviyi dik dik batırıyoruz ama fosur fosur bir şey taşıyor kenarlarından
sonra bir gece buzlukta bekletiyoruz
ters çevirip dilimliyoruz

afiyet olsun:))))

:KK52::KK52::KK52:

Sana misafir geleceği zaman inan bana stres basıyor gazelim :KK9:
Ama bu sefer işin kolay , börek illa ki olsun canım , iftarda çok aranıyor iyi oluyor , birde yoğurtlu salata attırıver ortaya :KK56:
Paçanga yapsana sende akşam yemeğinde çok iyi oluyor , bak ben son soframda çakma yapmıştım , daha küçük sardım ve pastırma yerine sucuk kullandım .

Gözdecim özellikle sana bayıldımm!

Hoşgeldinnn , 140 a kadar gelmişsin artık içimizden biri olmuşsun :KK16:

Ama bu kadar sayfa okuduysan ausun ne kadar kıskanç bi kadın olduğunu da görmüş olmalısın :KK24:

Gözdeye bayıldınnnnn demek haa :KK52::KK52::KK52:

(laf aramızda ona bende bayılıyorum , gelin alasım var ama oğlumdan 20 yaş kadar büyük :KK8:)

Herkesle hem fikirim fellah köftesini çok çok severim ama menün gayet dolu , bencede fazla gelir .
Patates iyidir iyi , hem kalırsa sahurda yersiniz , ben olsam öyle yapardım yani:KK56:

Patatesleri yaptıktan sonra buzdolabına koymadığın sürece , soğuması sorun değil .

Valla ben hepinizi tanıyorum :KK1:
30 yaşındayım 31e girdim ama sevmedim onu :KK1: Evliyim çocuğum yok henüz.
Teşekkür ederim önerin için benim gönlümden de patates mantısı geçiyor ama ben bütün yemekleri masaya koyuyorum servis yapmıyorum yani sosunu falan eklemem gerek soğuyunca güzel olmaz nasıl olur falan diye şey ettim biraz pimpirikliyimdir de :KK53:

Patlıcanın varsa patlıcanlı börek yapabilirsin değişik ve çok lezzetli oluyor.

Tekrar memnun oldum:KK16:

fellah köftesi fazla geldi bana da... sen bilirsin... patates mantısı daha hafif olur diye düşünüyorum

kızlar akşam biz balık yedik o yüzden eşim pişirdi bana da salata yapmak roka yıkamak düştü:)))
ama bir gün önceden vienettaya benzeyen tatlıdan yapmıştım dün akşam fotosunu çektim
yalnız ben kakaolu bisk olmadığı için normal bisk koymuştum pek iyi olmadı kakaolu daha iyi olcak tadi enfesti çok da bast tavsiye ederim:)

Eki Görüntüle 769178 Eki Görüntüle 769179

tarifi kolay kızlar:
2 krem şantiyi 2 bardak soğuk sütle mikserle çırpıyoruz

ayrı bir kapta 1 çay bardağı şeker, 2 yumurta çırpıyoruz.
2 kaşık kakao (daha da fazla konabilir) vanilya ve nescafe (1 kaşık deniyordu ama ben bir adet üçü bir arada kullandım oldu) karıştırılıp ekleniyor, şantiye ekliyoruz en sonunda bunları

ben baton kek kalıbına streç film koydum muhallebiyi döktüm
1,5 paket kakaolu bisküviyi dik dik batırıyoruz ama fosur fosur bir şey taşıyor kenarlarından
sonra bir gece buzlukta bekletiyoruz
ters çevirip dilimliyoruz

afiyet olsun:))))

Ama ama ama ben bunu yerimm :KK56:

Tatlı dedin mi orada duracaksın bana hele de sütlü tatlı ya da böyle buz gibi çikolatalı ise .

Yok yok ben bugün böyle bişey yapıvereyim , bakayım evde ne var malzeme :KK6:

selamlar...

birşey sormak istiyorum inşallah kısa sürede cevap alırım..

bugün eşimin doğum günü,yaş pasta yapmak istiyorum..

yapacağım pasta kremasında vanilyalı puding kullanılıyor

yani toz değilde danette tarzı pudinglerden

ben yalnız vanilyalısını bulamadım öncelikle nerden bulabilirim..2 aydan beri türkiyede yaşıyorum pasta malzemelerimi zor tamamladım zaten yanı tam bilemiyorum ne ne değil..dün 4 yere baktım hepsinde kakaolu pudinglerden var vanilyalı yok mu hiç?

diger sorumda çiğ kremayla ilğili..ben shlagobers diye birşey kullanıyordum çırpılıyor bu kremada çırpılıyor değil mi yani

aynı işlemi yapabilirim değil mi?

veeee son olarak pasta üzerine yazı yazacağım hangi hangi ucu kullanmalıyım ilk defa yazı yazacam

pastanın üzerine ömrün ömrüme nasip olsun yazmak istiyorum ama anlam olarak kavuşamama mı çıkıyor birine dedim ee siz evlisinz dedi benim bunu yazmamdaki amac ömrün boyunca birlikte olalımdı..

bu yazıyı mı yazsam yoksa iyi ki doğdun can yoldaşım ya da hayat arkadşım..çok heycanlıyım ...insallah yardım edersiniz..

hepinizi öpüyorum..

off birde yeni evlendim pasta koymak için tabagım yok normal yemek takımının büyük servis tabagına sıgar mı yaa bugün yapamacak mıyım ?

Son düzenleme:
:KK52::KK52::KK52:

Sana misafir geleceği zaman inan bana stres basıyor gazelim :KK9:
Ama bu sefer işin kolay , börek illa ki olsun canım , iftarda çok aranıyor iyi oluyor , birde yoğurtlu salata attırıver ortaya :KK56:
Paçanga yapsana sende akşam yemeğinde çok iyi oluyor , bak ben son soframda çakma yapmıştım , daha küçük sardım ve pastırma yerine sucuk kullandım .

Hoşgeldinnn , 140 a kadar gelmişsin artık içimizden biri olmuşsun :KK16:

Ama bu kadar sayfa okuduysan ausun ne kadar kıskanç bi kadın olduğunu da görmüş olmalısın :KK24:

Gözdeye bayıldınnnnn demek haa :KK52::KK52::KK52:

(laf aramızda ona bende bayılıyorum , gelin alasım var ama oğlumdan 20 yaş kadar büyük :KK8:)

Herkesle hem fikirim fellah köftesini çok çok severim ama menün gayet dolu , bencede fazla gelir .
Patates iyidir iyi , hem kalırsa sahurda yersiniz , ben olsam öyle yapardım yani:KK56:

Patatesleri yaptıktan sonra buzdolabına koymadığın sürece , soğuması sorun değil .

Tekrar memnun oldum:KK16:

Ama ama ama ben bunu yerimm :KK56:

Tatlı dedin mi orada duracaksın bana hele de sütlü tatlı ya da böyle buz gibi çikolatalı ise .

Yok yok ben bugün böyle bişey yapıvereyim , bakayım evde ne var malzeme :KK6:

tatlım ben tAdını beğendim ama tarifinde eti kakaolu piknik bisk diyordu nasıl bir şeydi o hatırlayamadım bizim markette de yoktu ben de evdeki normal bisk kullandım ama benm kalıp ufak geldi varsa daha büyük bir kalıba da dökebilirsin eşim de hani o nestlenin kakaolu yuvarlak bisk leri var ya onlar da süper olurdu tıpkı profiterol gibi diye yorum yaptı... bence başka şeyler de denenebilir, yoruma bağlı:)))
ben de sütlü tatlı düşkünüyüm birçok denemem bu yönde

yaa ben pizza yapıcam bu akşam ama hangi tarifle yapsam kararsız kaldım emin olduğunuz denediğiniz biir tarif var mı bu akşam güzel olsun pizzam oğlum çok seviyor...

selamlar...

birşey sormak istiyorum inşallah kısa sürede cevap alırım..

bugün eşimin doğum günü,yaş pasta yapmak istiyorum..

yapacağım pasta kremasında vanilyalı puding kullanılıyor

yani toz değilde danette tarzı pudinglerden

ben yalnız vanilyalısını bulamadım öncelikle nerden bulabilirim..2 aydan beri türkiyede yaşıyorum pasta malzemelerimi zor tamamladım zaten yanı tam bilemiyorum ne ne değil..dün 4 yere baktım hepsinde kakaolu pudinglerden var vanilyalı yok mu hiç?

diger sorumda çiğ kremayla ilğili..ben shlagobers diye birşey kullanıyordum çırpılıyor bu kremada çırpılıyor değil mi yani

aynı işlemi yapabilirim değil mi?

veeee son olarak pasta üzerine yazı yazacağım hangi hangi ucu kullanmalıyım ilk defa yazı yazacam

pastanın üzerine ömrün ömrüme nasip olsun yazmak istiyorum ama anlam olarak kavuşamama mı çıkıyor birine dedim ee siz evlisinz dedi benim bunu yazmamdaki amac ömrün boyunca birlikte olalımdı..

bu yazıyı mı yazsam yoksa iyi ki doğdun can yoldaşım ya da hayat arkadşım..çok heycanlıyım ...insallah yardım edersiniz..

hepinizi öpüyorum..

evet danettenin vanilyalısı olmalı migrosa baktınız mı, normalde satılan çiğ kremayı çırparak da kullanabilirsiniz.
sanırım krem şanti uçlarını kastettiniz yuvarlak bir ucu vardı onu deneyin ya da kürdanla yazın:)
istersen yazı olarak da iyi ki doğdun u dene...
aramıza hoşgeldin

X