- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
Kadayıfım kızlar annemler cook begendı serbetlı olmasına ragmen cok hafıf buldular
Eki Görüntüle 765107
çok güzel görünüyor canım eline sağlık..diğer yemeklerinide ekleseydin keşke gözümüz göznlümüz açılırdı :)
dolma fıstığı daha şık oluyor, ama evde yoktu ben içine ceviz koydum, üzerindekiler de fındık..oğlum süsledi ablaları :)
Eki Görüntüle 765118
Ne güzelde süslermişşş öp annesi yerimize :)
öperim ablası :) o fındıkları bize yedirmedi hepsini sofrada kendi yedi topladı tek tek :)
oğlum bi tane koy çatalıma diyorum, olmaş o mındıklar menim diyo :)
İstemeyin çocugun mındıklarını ya sizdeee :)))
almadık zaten hepsini o yedi :) bu arada neden kimse paylaşım yapmıyor yaa, herkese gönül koydum
selam kızlar
sayfa 90a kadar okuyabildim ama bir süredir sizi takip ediyorum
ufak bir oğlum var 3,5 yaşında ondan dolayı pek uzun kalamıyorum internette...
gene de size yazmak istedim
topiği de sizi de çok sevdim çok doğalsınız:)
benim dün akşamki menüm: mercimek çorbası
patatesli bezelyeli yemek
börülce salatası
yoğurt
domates salatası
mercimek zaten çok doyurucu biz çorba yapınca ikinci bir yemek pek yiyemiyoruz diğerlerini hafif tuttum tatlı da yapmadım kayınvalideme gittik o helva yapmıştı ondan yedik bir de meyve yedik işte....
mercimek çorbam herkesin bildiği gibi önce soğan, biber, bir bardak mercimek, 4 bardak su tuz ile mercimekler iyice patlayana dek pişirdim, sonra blendırdan geçirdim, bir yandan da tereyağında salça ve su ile sos yaptım mercimeğe en son kattım eğer kıvam tutmazsa sıcak suyla açıyorum karabiber pulbiber koyuyorum o kadar. eşim sevmediği için patates katamaıyorum artık sade seviyor. oğlum da bir tek bu çorbayı içiyor.
patates yemeği: soğan kavurdum patates - tavuk göğüs- domates- konserve bezelye- koyup pişirdim işte klasik o da... en son da baharatlarını ve tuzu ekledim...
aslında hazır bezelye almam ama bir önceki gün çin salatası için almıştım yarısını kullanmıştım ziyan olmasın dedim... :)
börülceyi bilirsiniz haşlayıp tuz sarımsak ve limonla yapıyoruz
ausencia bakamadım bir kaç gündür topigine
sende ugramıyorsun artık unuttun bizi
selam kızlar
sayfa 90a kadar okuyabildim ama bir süredir sizi takip ediyorum
ufak bir oğlum var 3,5 yaşında ondan dolayı pek uzun kalamıyorum internette...
gene de size yazmak istedim
topiği de sizi de çok sevdim çok doğalsınız:)
benim dün akşamki menüm: mercimek çorbası
patatesli bezelyeli yemek
börülce salatası
yoğurt
domates salatası
mercimek zaten çok doyurucu biz çorba yapınca ikinci bir yemek pek yiyemiyoruz diğerlerini hafif tuttum tatlı da yapmadım kayınvalideme gittik o helva yapmıştı ondan yedik bir de meyve yedik işte....
mercimek çorbam herkesin bildiği gibi önce soğan, biber, bir bardak mercimek, 4 bardak su tuz ile mercimekler iyice patlayana dek pişirdim, sonra blendırdan geçirdim, bir yandan da tereyağında salça ve su ile sos yaptım mercimeğe en son kattım eğer kıvam tutmazsa sıcak suyla açıyorum karabiber pulbiber koyuyorum o kadar. eşim sevmediği için patates katamaıyorum artık sade seviyor. oğlum da bir tek bu çorbayı içiyor.
patates yemeği: soğan kavurdum patates - tavuk göğüs- domates- konserve bezelye- koyup pişirdim işte klasik o da... en son da baharatlarını ve tuzu ekledim...
aslında hazır bezelye almam ama bir önceki gün çin salatası için almıştım yarısını kullanmıştım ziyan olmasın dedim... :)
börülceyi bilirsiniz haşlayıp tuz sarımsak ve limonla yapıyoruz
almadık zaten hepsini o yedi :) bu arada neden kimse paylaşım yapmıyor yaa, herkese gönül koydum
Arkadaşlar bugün epey kalabalık misafirlerim var . Daha ortada hiç bir şey yok , şimdi gireceğim mutfağa
Menümü yazayım , bir bakın bakalım , ekle ya da çıkar dedikleriniz var mı ? Arada gelir bakarım , mutfaktayım bugün sürekli.
- Kıymalı Tarhana Çorbası , kıtır ekmekli
- Börek ( peynirli,dereotlu çıtır börek ve mini paçangalar )
- Zeytinyağlı Barbunya
- Kuru kırmızı biber dolması Zeytinyağlı
- Ali Nazik
- Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı
- Pilav
- Cacık
- Salata
- Dondurmalı İrmik Helvası
- Çayın yanında da ilerleyen saatlerde çilekli yaş pasta
Hemen mutfağa uçmalıyım , hatta önce eşimi uyandırayım da kasaba gitsin
Ya bu arada ben irmik helvasını dondurmalı yapacağım da , şimdi porsiyonları hazırlasam önceden , eee dondurmalar erir . Servis edeceğim sırada hazırlasam uzun sürer , çok bekletirim , çünkü çok kişi var .
Yapıp dolaba koysam , yine erir mi içinde ya da irmik soğuk olur mu ki ?
Çok ikram etmek istiyorum ama kafam karıştı :44:
Arkadaşlar bugün epey kalabalık misafirlerim var . Daha ortada hiç bir şey yok , şimdi gireceğim mutfağa
Menümü yazayım , bir bakın bakalım , ekle ya da çıkar dedikleriniz var mı ? Arada gelir bakarım , mutfaktayım bugün sürekli.
- Kıymalı Tarhana Çorbası , kıtır ekmekli
- Börek ( peynirli,dereotlu çıtır börek ve mini paçangalar )
- Zeytinyağlı Barbunya
- Kuru kırmızı biber dolması Zeytinyağlı
- Ali Nazik
- Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı
- Pilav
- Cacık
- Salata
- Dondurmalı İrmik Helvası
- Çayın yanında da ilerleyen saatlerde çilekli yaş pasta
Hemen mutfağa uçmalıyım , hatta önce eşimi uyandırayım da kasaba gitsin
Ya bu arada ben irmik helvasını dondurmalı yapacağım da , şimdi porsiyonları hazırlasam önceden , eee dondurmalar erir . Servis edeceğim sırada hazırlasam uzun sürer , çok bekletirim , çünkü çok kişi var .
Yapıp dolaba koysam , yine erir mi içinde ya da irmik soğuk olur mu ki ?
Çok ikram etmek istiyorum ama kafam karıştı :44: