bizde dün akşam iftara davetliydik...ne pişircem diye düşünmemek çok güzel gerçekten...
bugünde oğlumu doktora götürdük grip ve öksürük fena..
öldük resmen bayılacak hale geldik sıcaktan...hastaneden çıkıp pazara uğradık...sebze falan aldık, allahım insan aç olunca pazardaki herşeyi almak istiyor :) en sevmediğim meyveler sebzeler bile nasıl leziz görünüyor anlatamam :) bi daha pazara gitmeyecem oruçluyken :)
marketten eşim alıyordu iyi oluyordu :) size tavsiyem pazara gitmeyin kızlar..:)
bugün iftara eşimin ısrarı üzerine kıl biberler varya ince ince sivri biberler, onu kızartacakmışım :) üzerine de domates rendesi sosu yapacakmışım :) canı çekmiş yapıcaz artık :)
yanına da ya çayla bişeyler hazırlarım yada tarhana çorbası ve makarna yaparım kararsızım.. ne zamandır fırında beşamelli makarna yapasım var çok seviyorum belki yaparım...eklerim yaparsam..herkse hayırlı iftarlar kızlar...
Gazelcim geçmiş olsun canım , yaz gribi oldu desene ufaklık.
Sen nasıl oldun , rahatsızmışsın geçen gün ?
Kızartamanın yanına yap bi makarna bence , iyi gider
Bende çorba , etli patates ve pilav var .Tatlıda lokma dökülüyor çarşıda eşimin canı çekmiş , sıcak sıcak ondan getirecek .
kızlar bu tarifi bilen varmı..bence çok pratik yapmayı düşünüyorum tesadüfen gördüm...:)
ben bayadır uğramıyorum dimi buralara
moralim bozuk bikaç gündür
gazelcim bir senin mesajını okudum ufaklığa geçmiş olsun
makarnanıda bekliyorum
ben bir kere fırında beşamel sosla denedim yapamadım olmadı
yine denemek istiyorum
bugün bizde
izmir köfte
pilav
patatesli kafes börek
salata
kalburabastı var
kalburabastıyı dün yapmıştım
tiplerinde hayır yok ama tadları güzel oldu
tarif eklicem harika olmuş
ama tiplerini beceremedim
eskiden yapıyordum
ama unutmuşum heralde
birde can sıkıntısından zorla yapınca olmadı sanki
herkese iyi iftarlar
ben bayadır uğramıyorum dimi buralara
moralim bozuk bikaç gündür
gazelcim bir senin mesajını okudum ufaklığa geçmiş olsun
makarnanıda bekliyorum
ben bir kere fırında beşamel sosla denedim yapamadım olmadı
yine denemek istiyorum
bugün bizde
izmir köfte
pilav
patatesli kafes börek
salata
kalburabastı var
kalburabastıyı dün yapmıştım
tiplerinde hayır yok ama tadları güzel oldu
tarif eklicem harika olmuş
ama tiplerini beceremedim
eskiden yapıyordum
ama unutmuşum heralde
birde can sıkıntısından zorla yapınca olmadı sanki
herkese iyi iftarlar
Kızlar bugün poğaça yaptım süper oldular fotosunu eklemeye calıscam. Ama hergun tatlı yapmıcam artk kılo almak ıstemyorumBiraz ara vermeyı dusunuyorum tatlı ıslerıne ama dayanabılırsem tabı. Birde sahurda yemıcem artk 2 gundur yemıyorum gayet normalim yedgmdede aynı yemedgmdede
canım sahur sadece karnımızı doyurmak ve orucu rahat tutmak için değildir...sahurun çok bereketi ve sevabı var...sahursuz tutulan orucun fazileti düşer...
sahuru mutlaka yapmak lazım...bir lokma dahi olsa yemek gerekiyor...ama sen bilirsin tabi...benimki sadece tavsiye..
aöf ekibine mensup kızlar :) bugün gördüm yayınlamışlar...güz dönemi kayıt yenileme tarihleri belli olmuş...
16 eylülde başlıyormuş...sakın unutmayın, çünkü süresi çok az..bir haftalık bi süre...yemeklere dalıp kaçırmayalım tarihi
Bende bu sene ısletme okumayı dusunuyorum.. Ben unı mezunuyum tekrar öss fln gerekmıyor dımı?
Eki Görüntüle 764451 Eki Görüntüle 764452 Eki Görüntüle 764453 Eki Görüntüle 764454 Eki Görüntüle 764455
kızlar bu arada söylemeyi unuttum, eğer beşamel sosun kıvamı koyu olursa tekrardan süt ekleyip kıvamını yumuşatabilirsiniz...
ben eskiden beri yaptığım için ölçü kullanmıyorum bu tarife göz kararı yapıyorum..o yüzden eğer kıvamı sert olursa sütle açıyorum...
ben yaptım olmadı kızlar,acaba unu az oldu...beşamelin...benimki cıvık oldu aslında börek kıvamında olmalı...
sağol adracım allah razı olsun...evet biraz rahatsız bugün azcık daha iyi şükürler olsun...ilaçlar işe yaradı sanırım...Gazel ellerine sağlık.Makarna çok lezzetli görünüyor.Oğlun hastaymış.Geçmiş olsun.
Sahurda hamburger ekmeğinden minik pizzalar yaptık.Ekmek gibi sert olmuyor yumuşak oluyor.
Kızlaaar sarımsaklı koftem:)
Eki Görüntüle 762362
Tarıfım elossanın fellah koftesyle hemen hemen aynıDetaylı tarıf ısteyen olursa yazarım