Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Pobolcum sagol canım benim
nazarlara geldim :):)
Böyle bi konu vardı kk da
kk nın kadınları bana nazar degdirdi sevgilimden ayrıldm falan diye ay ne gulmustm o aklıma geldi :):)
Banada burda mı nazar degdi ne hehe :):)
Ben çok sakarım ya kendime bisey yapmasam mtfakta biseyler kırıyorum kırmasam ya yanıyorum ya oramı buramı kesiyorum
gulmeyim ama kör bıçak kullanıyorum hep :):)
Keskin olsa bugun kan kaybından giderdim baya bi kestim cunku allahtan keskin degildide çizik oldu
bu arada domateslerin olmasınada cok sevindim ya :)
Yarın hemen yapıcam kışa bana buyuk kolaylık olcak
daha ne yapsam diye duşunuyorum kırmızı biber almış babam bugun
2kilo onlarıda hiç pisirmeden çigden temizleyip iri iri dograyp buzluga atsam olur mu acaba
Cıkarıp az yagla kızartırım diyorum
uzerine yumurta falanda kırılır ben yememde bizimkilere yemek olur diyorum

gazelim anladım ne demek istedgni dogru diyosun ben öyle yapıyım
bana kalsa koyarım ben bi poşeti
elim bi bol ki
annem dio çok şukur mutfagmz bol böyle alıştın ama elin çok bol azcık ölcülü ol batırırsn kocanı diyo :):):)

kk nın kadınları bana nazar degdirdi sevgilimden ayrıldm falan diye ay ne gulmustm o aklıma geldi :):)
Ben çok sakarım ya kendime bisey yapmasam mtfakta biseyler kırıyorum kırmasam ya yanıyorum ya oramı buramı kesiyorum
Keskin olsa bugun kan kaybından giderdim baya bi kestim cunku allahtan keskin degildide çizik oldu
2kilo onlarıda hiç pisirmeden çigden temizleyip iri iri dograyp buzluga atsam olur mu acaba

elim bi bol ki
annem dio çok şukur mutfagmz bol böyle alıştın ama elin çok bol azcık ölcülü ol batırırsn kocanı diyo :):):)

hahahah:) çok güldüm yazılarına:)

kızlar hepimiz yapıyoruz çayın yanında olmazsa olmaz pötibör bisküviler koyuyoruz.bzim evde çok yarım yarın bisküviler var . onlardan ne yapabilirm çekmece dolu ya :KK52:

kızlar hepimiz yapıyoruz çayın yanında olmazsa olmaz pötibör bisküviler koyuyoruz.bzim evde çok yarım yarın bisküviler var . onlardan ne yapabilirm çekmece dolu ya :KK52:

Gül gül :):)
2paket kakaolu puding pişir ılınınca icine o petibörleri at bi biskuvi 4e bölunmus gibi buyuklukte olsun snra iyice karıştır
Ama bol koy biskuviyi
tok bi kıvam olsun cok pudingli olmasın
sonra uzun bi tepsiye yada borcama folyo ser uzunca yada streç olmadı poşet :):)
Ayy kendi kendime guluyorum ya :)
Ama ciddiyim poşetle çok daha rahat oluyo
poşeti yırt ortadan ser
sonra karışımı dök uzunlamasına
sonrada elinle kaldır poşetin iki yanını
elinle dikleştir iyice piramit gibi yap sonra buzluga at 1saat dondur
servis yapmadan yarım saat önce çıkarda hafif erisin
fındıkla yada hndistan ceviziyle susle cok guzel oluyor :)

Gül gül :):)
2paket kakaolu puding pişir ılınınca icine o petibörleri at bi biskuvi 4e bölunmus gibi buyuklukte olsun snra iyice karıştır
Ama bol koy biskuviyi
tok bi kıvam olsun cok pudingli olmasın
sonra uzun bi tepsiye yada borcama folyo ser uzunca yada streç olmadı poşet :):)
Ayy kendi kendime guluyorum ya :)
Ama ciddiyim poşetle çok daha rahat oluyo
poşeti yırt ortadan ser
sonra karışımı dök uzunlamasına
sonrada elinle kaldır poşetin iki yanını
elinle dikleştir iyice piramit gibi yap sonra buzluga at 1saat dondur
servis yapmadan yarım saat önce çıkarda hafif erisin
fındıkla yada hndistan ceviziyle susle cok guzel oluyor :)

gözdem ya saol canım yarın akşam deneyeceği pudng alıp :) bisküvilerden kurtulmamm lazım :)

elim bi bol ki

annen doğru diyor gözdem...baba evi bolluk olanlar koca evinde darlık çekebiliyor bazen...
bende bekarken bol keseden yer içerdik sağolsun babam hiç bişeyimizi eksik etmezdi bi el yağda öteki balda...
ama evlenince küme düştüm gibi oldu :)
ilk bir buçuk yıl baya sıkıntı çektik eşimle canım....eşimin ataması olmadı bir buçuk sene bekledik, o dönemde geçici işlerde çalıştı falan, asgari ücretle..şükür kimseye muhtaç olmadık ama baba evindeki rahatlığımın üzerine baya zorluk yaşamıştım :)
herşeyi baba evinde bol bol alırdık mesela sebzeler meyveler torbalar dolusu gelirdi, ama evlenince pazardan birer kilo alıp dönerdim, hatta çoğu şeyi almazdım tasarruf yapayım diye sadece zaruri şeyleri...
aklıma geldikçe şükür ederim rabbime...biz bir buçuk sene yaşadık darlığı şimdi elhamdülillah çok iyiyiz ama o bir buçuk yıl bende epey yer etti :) senin annenin dediği gibi elim o zamanlardan tasarrufa alışmış, asla ziyan etmem hiçbişeyi, fazla almam çöpe dökmeme vs...aslında iyi tecrübe oldu bana :)
annen çok haklı gözdem, insanın başına ne geleceği belli değil, hayat müşterek...
gerçi belli olmaz zengin koca olursa seninki, kokoş olur çıkarsın başımıza belki :KK60:
şimdi bizim burda bahsettiğimiz yemeklere burun kıvırırsın, portakal soslu pekin ördeği yersin lüks restoranlarda belki :KK60:
ay hiç gülesim yoktu gözde gece gece :KK9::KK9:

canım sakın atma onları, elinle ufala, sonra içine bir su bardağı kadar ceviz içi koy çekilmiş...
sonra teflon tavada rendelenmiş havuçu ve bir su bardağı şekeri pişir..suyun çekene kadar...
sonra bu bisküvilerle o havuçlu karışımı karıştır yoğur, bir pakette vanilya ekle..iyice yoğur...
ufak toplar yap...çayın yanına süper bişey...
havuçlu top yazarsan googledan detaylı tarif bulabilirsin...bisküviyle çok şey yapılır ya, mozaik pastada yapabilirsin...yada o bisküvileri tepsiye diz, üzerine kat kat...her katın üzerine kakolu puding yap sür...
kolayca pasta sana :)

annen doğru diyor gözdem...baba evi bolluk olanlar koca evinde darlık çekebiliyor bazen...
bende bekarken bol keseden yer içerdik sağolsun babam hiç bişeyimizi eksik etmezdi bi el yağda öteki balda...
ama evlenince küme düştüm gibi oldu :)
ilk bir buçuk yıl baya sıkıntı çektik eşimle canım....eşimin ataması olmadı bir buçuk sene bekledik, o dönemde geçici işlerde çalıştı falan, asgari ücretle..şükür kimseye muhtaç olmadık ama baba evindeki rahatlığımın üzerine baya zorluk yaşamıştım :)
herşeyi baba evinde bol bol alırdık mesela sebzeler meyveler torbalar dolusu gelirdi, ama evlenince pazardan birer kilo alıp dönerdim, hatta çoğu şeyi almazdım tasarruf yapayım diye sadece zaruri şeyleri...
aklıma geldikçe şükür ederim rabbime...biz bir buçuk sene yaşadık darlığı şimdi elhamdülillah çok iyiyiz ama o bir buçuk yıl bende epey yer etti :) senin annenin dediği gibi elim o zamanlardan tasarrufa alışmış, asla ziyan etmem hiçbişeyi, fazla almam çöpe dökmeme vs...aslında iyi tecrübe oldu bana :)
annen çok haklı gözdem, insanın başına ne geleceği belli değil, hayat müşterek...
gerçi belli olmaz zengin koca olursa seninki, kokoş olur çıkarsın başımıza belki :KK60:
şimdi bizim burda bahsettiğimiz yemeklere burun kıvırırsın, portakal soslu pekin ördeği yersin lüks restoranlarda belki :KK60:
ay hiç gülesim yoktu gözde gece gece :KK9::KK9:

canım sakın atma onları, elinle ufala, sonra içine bir su bardağı kadar ceviz içi koy çekilmiş...
sonra teflon tavada rendelenmiş havuçu ve bir su bardağı şekeri pişir..suyun çekene kadar...
sonra bu bisküvilerle o havuçlu karışımı karıştır yoğur, bir pakette vanilya ekle..iyice yoğur...
ufak toplar yap...çayın yanına süper bişey...
havuçlu top yazarsan googledan detaylı tarif bulabilirsin...bisküviyle çok şey yapılır ya, mozaik pastada yapabilirsin...yada o bisküvileri tepsiye diz, üzerine kat kat...her katın üzerine kakolu puding yap sür...
kolayca pasta sana :)

havuçluda güzel bir tarifmiş ama pudngli daha kolayıma geldi canım ya :) işten gelip yorgun yorgun havuçla kim uğraşacak:KK1:

tarif için teşekkür ederim :KK16:

boluğu baba evinde görünce koca evinde zorluk çekiliyorsa vay halime o zaman :)

aynen bende canım, akşam yemekte çatlayana kadar yedim, hala mutfağa girip çıktıkça didikliyorum tencereyi :)
gözüm doymadı sarmaya :)

gece gece o resim hiç alıntı yapılır mı ama ya:KK50:

ımm nefis görünüyor ama çok zahmetli şu sarma yemeği ya , ama çok şükür benim sevgilim incecik sarmalar sarıyormuş tencere koyarım önüne sarmalar sarar bana :KK1:

ellerine sağlık gazelimmm nefis görünüyorlar

aynen bende canım, akşam yemekte çatlayana kadar yedim, hala mutfağa girip çıktıkça didikliyorum tencereyi :)
gözüm doymadı sarmaya :)

annecime sölimm bana yaprak sarsın yarın :) :) :) yenmez mı yaaaaaaa ölürüm vala :) annem bana hamıleyken buna aşermişş ondan galiba :KK70: :KK70: :KK70: benım yerımede ye afiyet olsun canımm

Ya gazel gülmekten öldüm hahahaha :):):)
Yatıyodum kahkaha attım resmen kardesimde bön bön bakıyor :):)
Kız ben kim zengn koca kim ördek kim ayy :):):)
Valla canım çok haklısın kimin nolcagı belli degil
Rabbim darlık göstermesin kimseye

gece gece o resim hiç alıntı yapılır mı ama ya:KK50:

ımm nefis görünüyor ama çok zahmetli şu sarma yemeği ya , ama çok şükür benim sevgilim incecik sarmalar sarıyormuş tencere koyarım önüne sarmalar sarar bana :KK1:

ellerine sağlık gazelimmm nefis görünüyorlar

teşekkürler tatlım, keşke yakın olsak valla şurda canı çekenlere birer tabak uzatıversem...:) hayır yani milletin göz hakkına girdim valla :) hakkınızı helal edin kızlar...:KK1:
sen sevgiline fazla güvenme canım benim, onlar önce öyle derler, sonra evlenince pijamalarıyla tv izlerken hatuuun bi sarma yap da yiyek derler :KK60:
sende o incecik sararım dediği sarmaları yapar yapar yedirirsin kocişine :KK60: benden demesi canım benim gel dinle sen beni :)

annecime sölimm bana yaprak sarsın yarın :) :) :) yenmez mı yaaaaaaa ölürüm vala :) annem bana hamıleyken buna aşermişş ondan galiba :KK70: :KK70: :KK70: benım yerımede ye afiyet olsun canımm

ah kıyamam kuzum yaa, valla canınızı çektirdim ya, inan yiyesim bile kaçtı :)
yerken aklıma geleceksiniz nasıl yiyeyim ben şimdi onları :)
:KK1:

Ya gazel gülmekten öldüm hahahaha :):):)
Yatıyodum kahkaha attım resmen kardesimde bön bön bakıyor :):)
Kız ben kim zengn koca kim ördek kim ayy :):):)
Valla canım çok haklısın kimin nolcagı belli degil
Rabbim darlık göstermesin kimseye

amin kuzum amin...
allah gönlü zengin kocalar versin inşallah...:)
para huzur demek değil, önemli olan ahlak, sadakat, merhamet...bi erkekte bunlar varsa oturur kuru ekmeği kaymak yerine sayar yersin...
ah ah ben şimdi ne edebiyat parçalardım ama geç oldu gözdem :KK60:
hayır yani biraz daha konuşursam evlenmeye tövbe edeceksiniz :KK60: başımıza kalacaksınız valla :KK9:
şaka bi yana allah herkese gönlüne göre eşler nasip etsin..hayırlı sağlıklı evlatlar bahşeylesin...
beni de ve bütün dileyenleri de eşinden evlatlarından ayırmasın, hasretleriyle acılarıyla imtihan etmesin inşallah...AMİN..

teşekkürler tatlım, keşke yakın olsak valla şurda canı çekenlere birer tabak uzatıversem...:) hayır yani milletin göz hakkına girdim valla :) hakkınızı helal edin kızlar...:KK1:
sen sevgiline fazla güvenme canım benim, onlar önce öyle derler, sonra evlenince pijamalarıyla tv izlerken hatuuun bi sarma yap da yiyek derler :KK60:
sende o incecik sararım dediği sarmaları yapar yapar yedirirsin kocişine :KK60: benden demesi canım benim gel dinle sen beni :)

ah kıyamam kuzum yaa, valla canınızı çektirdim ya, inan yiyesim bile kaçtı :)
yerken aklıma geleceksiniz nasıl yiyeyim ben şimdi onları :)
:KK1:

löp löp yee götüüüürr :) :) :) yok canımmm ye sennn olur mu öle sey :)

mevsim geçişlerinde böyle oluyor canım...bende de var bi halsizlik..bugün ne temizliğe baktım ne işe güce...
işte öğlen keki yaptım, akşama da sarma...aha da yaptığım bu bütün gün camış gibi sağa sola yattım durdum :KK60:
şükür yine de...
patates aklıma geldi de, hiç uğraşasım yoktu :KK1:
soğanı da zaten kokar diye koymadım...
HMMMMM BİRDEEE BAŞŞŞ AĞRIMMMM UFFF PUFFFFF AMANNN....
BU ARADA SENİNNNN SALAMURAYI YAPTIM YAA BACIM NE ZAMANA AÇIP KIZARTAYIMMMM...ONA GÖRE BİBER UCUZKEN DENEYECEMM YA BAKAMMM

Anamm gazel naptın sen :):)
Ayy bayılırım ben sarmaya ya
Mustakbel kayınvalidem her gidisimde sarma yaptırır bana nasıl gelinim dimi millet kaynanaya yapar bizimki bana hehe :):)
Allah razı olsun onlarn sayesinde yiyorum gecen seneden beri biz hiç yapmadık canım çekti bak :):)

Bide bisey sorucam hanımlar
5kilo domates var evde
babamda bende birbirimizden habersiz almışız
ben diyorumki onların kabuklarını soyup kup kup dograsam
sonrada birer kiloluk ayrı ayrı posetleyip buzluga koysam olmaz mı
pisirmeyle falan ugrasmak istemiyorum kavanoz olayına falan giremicem su anda hic
Ne diosunuz olur mu
kışın çok yogun olucm stajdı okuldu kurstu
elimin altında olsun diye hazır şeyler yapmaya çalışıyorum
cikarıp corba yaparım menemen yaparım
corbaya pilava falan katarım ne diosunuz
DOĞRA DOĞRAAAA BENCE YEMEKLİĞİ KÜP KÜP DOĞRAA VE POŞETİ İKİLİ KULLANARAK YAPIVERRR,ÇORBA VS. İÇİNDE ROBOTA ÇEKİP PAKETLE BACIMMM... AFİYET OLAA

elim bi bol ki
GÖZDE BACIMM AMAN DİKKAT YAHHUUU ne sakarlığı sen gibi bir hamarat kız,hiç sanmamm:KK34: o senin pratiklikle hızlı yaptığından kaynaklanıyordur... daha bir dikkat bacım:KK66:
biberideee çiğden jülyen yahuttt yuvarlak doğrayabilirsin onuda pizzzalık böreklik veya domates gibi yemeklik küçük küçük poşetleyebilirsinnn.. haaa bendeee kırmızı biber çok gözledim arada ufak olanları seçip içlerni boşaltıp yıkayıp dolmalık attım difriz dolmasıda acaip lezzzetli oluyor...

bugunkü mönüm
dünden ıspanak yemeği
karnıyarık
erinmessem cacık
pilav yapmıycamm (obez oldu iyice, eşim )
üzüm kavun yeterr
:KK16:

HMMMMM BİRDEEE BAŞŞŞ AĞRIMMMM UFFF PUFFFFF AMANNN....
BU ARADA SENİNNNN SALAMURAYI YAPTIM YAA BACIM NE ZAMANA AÇIP KIZARTAYIMMMM...ONA GÖRE BİBER UCUZKEN DENEYECEMM YA BAKAMMM

DOĞRA DOĞRAAAA BENCE YEMEKLİĞİ KÜP KÜP DOĞRAA VE POŞETİ İKİLİ KULLANARAK YAPIVERRR,ÇORBA VS. İÇİNDE ROBOTA ÇEKİP PAKETLE BACIMMM... AFİYET OLAA

GÖZDE BACIMM AMAN DİKKAT YAHHUUU ne sakarlığı sen gibi bir hamarat kız,hiç sanmamm:KK34: o senin pratiklikle hızlı yaptığından kaynaklanıyordur... daha bir dikkat bacım:KK66:
biberideee çiğden jülyen yahuttt yuvarlak doğrayabilirsin onuda pizzzalık böreklik veya domates gibi yemeklik küçük küçük poşetleyebilirsinnn.. haaa bendeee kırmızı biber çok gözledim arada ufak olanları seçip içlerni boşaltıp yıkayıp dolmalık attım difriz dolmasıda acaip lezzzetli oluyor...

valla canım hemen olmaz öyle...biberlerin rengi değişmesi lazım...kavanozun dışından nasıl görünüyor bi bak bakalım...renkleri değiştiyse turşumsu gibi görünüyorsa olmuştur...aslında az daha bekle diyecem ama fazla fazla yapmak istiyorsun sanırım, dediğin gibi biberler yavaştan pahalanmaya başlar...
sen en iyisi renkleri değiştiyse bi dene bakalım...olmuştur heralde...ama renkleri hala alacalıysa, yani yarısı değişip yarısı değişmediyse olmamıştır kuzum valla beklicen...

Eşim 2 gündür şehir dışında bi başıma yemek yiyemiyorum :KK43: Rus salatalı sosisli sandvich yaptım yedim.

Gözdecim kırmızı biberleri közleyip temizleyip atsana hem salatalarda kullanırsın,hem yoğurtlu mezesini yaparsın vs.

X