kızlar bugün baskı biberi ve buzluğa atmak için taze fasülye yaptım...
taze fasülye yapımını bilirsiniz zaten...baskı biberini de dün bahsetmiştim hatırlarsanız, tuzlu suya biberleri basıyoruz kavanoza yada bidona...
bir kaç hafta içinde yemeye hazır oluyor...kışın falan çıkarıp güzelce yıkayarak tuzunu akıtıyoruz...
sonra ister yağda kızartıp, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz...
yada az yağda tavada kavurup yumurta kırabilirsiniz...
yada domatesle birlikte kavurabilirsiniz..her şekilde değerlendirilir..elinizin altında hazır yemek..özellikle ani misafirler için ideal :)
ben şimdilik iki kavanoz yaptım, bi kaç tane daha yapıcam inaşallah..kışa varmadan yeriz biz zaten...
isteyen olursa diye ölçüyü yazayım...
bir buçuk litre suya, 3 yemek kaşığı iri tuz... ( turşuya kullanılan tuzdan) hepsi bukadar...biberleri iyice basa basa doldurun, sonra tuzlu suyu dökün...bir haftaya hazır olur...bir hafta geçmeden açmayın....
Eki Görüntüle 792018 bunlarda fasülyelerim...poşetledim ve henüz soğumayı bekliyor...:) birazcık yağ koyup tencereye domates biber ve fasülyeleri kıyıp kavurdum...hiç tuz koymadım...isteyen koyabilir....ben kışın pişireceğim zaman koyuyorum tuzu...hepsi bukadar..soğuyunca poşetleyip atın buzluğa..allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin inşallah..
Eki Görüntüle 792019