Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

kızlar bir bakabilirmisiniz şunları soslar için kullansammm kışa akma kokma yaparmı $kavanoz7291_max.jpg $kavano897_tn50_0.jpg

1.resim kırmızı başlıklı olanı turşular için özelmiş öyle bişey arayıp bulcammm... diğeri ise ikeanın klasik kavanozu sözde şunu yazmışlar özelliklerine
IKEA KORKEN KAPAKLI CAM KAVANOZ VAKUMLU 1 LT
ÜRÜN BİLGİLERİ

Malzeme
Geri dönüşümlü cam, doğal kauçuk, paslanmaz çelik

Ebatlar
Hacim: 1 lt

Yararlı Bilgiler

Kavanoz, en sevdiğiniz ev yapımı reçelleri, jöleleri vb. yiyecekleri korumak için mükemmel bir hava geçirmez kapağa sahiptir.
Şeffaf cam sayesinde kavanozun içine yerleştirilenler, her yerden kolayca görülebilir.

Bakım Talimatları
Cam kısım bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Kauçuk kısım elde yıkanmalıdır.
böyle bişey kullanann oldumu aranızda ???

teşekkürler. kavanozlar kalsın. ama kapakları değiştirin. standart zaten bunların kapakları..
o kadar emeğin yokolması çok üzücü elbette.1 günde ekşimiş demek.
evet bacımmm aynenn 1 gün mutfakda bir beze ters çevrili duran halde beklettim ertesi gün 11de birde düzelttimki acaip hava yapmış ve ekşimiştii neyseki azdı bu seferkiii adeta sirkemsi koku berbattı... bu kapak işinden riske girmek istemiyorummmm
amiiinn insallah hepimiz emeklerimizi ağız tadıyla, huzurla yeriz..
walla bu sene ben de dedim, cocuk olsa napcaksam.. şimdi bile doldurdum.. kurbanlıkları nereye sığdırcaksam..
rica ederim canım ne demek, sorucaz - cevaplıcaz.. paylaşmak çok güzel :KK16:
al bendende o kadar bizde 2 kişiyiz çoluk çocuk yok ama kafaya koydum çocuk olmadannn seneye bir tane alıcam uğurrrrrrrr derin dondurucu :KK52::KK52::KK52:

KIZLAR SANIRIM BU KAPAK MEVZUSUNDAAAA BENDEN DERTLİSİ YOKKK... ANNEME DEDİM ODAA YAPTIN TER ÇEVİR KOYY TENCEREYE KAYNAT SICAK HAVA İLE İÇİN DEKİ HAVA İYCE ÇIKAR VE TEKRAR SIKILA TERS BEKLET DEDİİİ.. BİRDE ONUMU UYGULASAMMM....
HAAA araştırınca herkess kapakları dikkatli seçin demiş ama şu kapaklarınn neyini dikkatli seçeceksem teneke kapakkkk yahu $kapak91214693_tn50_0.jpg

KIZLAR SANIRIM BU KAPAK MEVZUSUNDAAAA BENDEN DERTLİSİ YOKKK... ANNEME DEDİM ODAA YAPTIN TER ÇEVİR KOYY TENCEREYE KAYNAT SICAK HAVA İLE İÇİN DEKİ HAVA İYCE ÇIKAR VE TEKRAR SIKILA TERS BEKLET DEDİİİ.. BİRDE ONUMU UYGULASAMMM....
HAAA araştırınca herkess kapakları dikkatli seçin demiş ama şu kapaklarınn neyini dikkatli seçeceksem teneke kapakkkk yahuEki Görüntüle 781978

walla canım ben de bilmiyorum nası dikkatli seçilecek ama alıp geldiklerimizden kapatmayanlar oldu.. sıktıkça tık tık geri dönüyo... :KK14: nolcaksa o kadar kapak evde.. :KK25:

walla canım ben de bilmiyorum nası dikkatli seçilecek ama alıp geldiklerimizden kapatmayanlar oldu.. sıktıkça tık tık geri dönüyo... :KK14: nolcaksa o kadar kapak evde.. :KK25:
ne olucak o kapakları öylee kulllandıktan sonra saklamalık değilde sadece kapamalık kullanyon yada anam gibi kaldırıp atcan bir sonraki sezon kışlık hazırlıklara başlarken bir 10-20 daha alıcan annem öyle yapar, inannn 1 kavanozuu yıllardır kullanır kapakları değiştirerekk... amannn benim acil kavanoz bulmamm gerekkkk :) ikeadan alıcammm o contalılardannn galiba

Hanımlar nerde bu 3ü bir arada hamarat hatunlarrrr hiç denk gelemez oldukkkk.... Hu hu
aussssssssss

gazellllllllllllll
gözdeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
sessss verinnn

evet birde temizleme işi varrr uff bende bugun alıcam bamyalarımı bakayımm...:KK66: yarın uğrayamassam anlayın kışa çalışyorum ondandır:KK66:
maşallah kim demiş ....harika marifetli bir yapımmmm börekde soslarda....

Ben ekşittim 1 şişe denemelik yaptıydım 1 günde tepe taklak bekledi iyi sıkışmamış olsa gerekki kapağı dışa bombe yapmıştı öyle yapınca anladımki kapak hava yapmış açtımki tekrar sıkayımmm o da nesi ekşimiştiiii ufff nasıl üzüldüm nasıllll...
şimdi bu kavanozlara yapmasammmı diyorummmm ne yapsammmm... :KK14::KK14::KK14:
Canım ben de geçen yıl birsürü kavanoz domates yaptım,biberle karışık menemenlik,sarımsaklı..çeşit çeşit. Hatta hepsinin kavanozu yeniydi. Buz dolabımın üst rafı bunlarla doluydu yer sıkıntısı çektim uzun bir süre yani. Hatta taşındım onları da taşıdım. Ama maalesef hepsini döktüm :KK14: Ekşimişti hepsi de. Gerçi domates ekşi bir domatesmiş onun da etkisi var. Şimdi kvlerin bahçeden bir sürü domates geliyor yapsam mı yapmasam mı bilemedim :KK50:

Üstteki benim turşu kavanozum işte.

Son düzenleme:
Canım ben de geçen yıl birsürü kavanoz domates yaptım,biberle karışık menemenlik,sarımsaklı..çeşit çeşit. Hatta hepsinin kavanozu yeniydi. Buz dolabımın üst rafı bunlarla doluydu yer sıkıntısı çektim uzun bir süre yani. Hatta taşındım onları da taşıdım. Ama maalesef hepsini döktüm :KK14: Ekşimişti hepsi de. Gerçi domates ekşi bir domatesmiş onun da etkisi var. Şimdi kvlerin bahçeden bir sürü domates geliyor yapsam mı yapmasam mı bilemedim :KK50:

Üstteki benim turşu kavanozum işte.
dolabında yer varsaaaa buzluğa atılacak cinsden yapıver bacımmm.. bende riske almak istemiyorum artık.... evet üstteki seninkine benziyorr internetten araştırdım stokda yok diyooo sennninkinn markası nedir bacım.. şimdi dışarı bu hazırlıkları ayarlamaya çıkıcamda alayım biraz bişiler

dolabında yer varsaaaa buzluğa atılacak cinsden yapıver bacımmm.. bende riske almak istemiyorum artık.... evet üstteki seninkine benziyorr internetten araştırdım stokda yok diyooo sennninkinn markası nedir bacım.. şimdi dışarı bu hazırlıkları ayarlamaya çıkıcamda alayım biraz bişiler
Paşabahçeymiş canım.

$DSCN0242.jpg

Benim bu akşamki yemeğim tavuk ciğeri kavurması,eşim yemediği için dünkü yemekleri yiyecek :KK53:
İlk çektiğim fotoğraf daha iyiydi ama küçültemedim bir türlü.

Ben domatesleri kurutmak istiyorum, bilen var mı nasıl yapıldığını?

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Şöyle güzel bir etli güveç tarifi bilen var mı ?
Aus ve gazel siz kesin biliyorsunuzdur marifetli hatunlar sizi :KK52::KK52:

Hakikaten nerdesiniz siz kızlar yaa muhteşem üçlü;Aus,Gazel,Gözde? :KK16:

Gökçecim o meşhur kavanoz her yerde var hatta bugün pazarda da satılıyordu boy boy. Ben Marketten daha ucuza aldım ilginç :)
2 kiloluğundan aldım bu sefer kornişon yapacağım.

Kızlar yaa birisi kırmızı biberden kahvaltılık sos tarifi vermişti bulamadım bi zahmet tekrar ekleseniz kim yaptıysa :44:

slm kızlar..ben geldim...
bu aralar pek giremez oldum...ausla gözde de yok...kökten gitmişiz :KK37:
benim bazı sıkıntılarım var ailevi meseleler ve sağlık gibi vs...allah daha beterini vermesin ama pek hoş günler geçirmiyorum bu aralar...
aus ve gözde den haberim yok...
topiği canlı tutmuşsunuz teşekkürü bir borç biliriz...:KK16: aus un sağlık problemi vardı onunla ilgileniyor sanırım ameliyat olacaktı ama görüşemedik...
inşallah voltranı oluşturup tekrar bi geri dönüş yaparız yine kaynatırız burda...
görüşene dek hepinizi öpüyorum....

benim bazı sıkıntılarım var ailevi meseleler ve sağlık gibi vs...allah daha beterini vermesin ama pek hoş günler geçirmiyorum bu aralar...
topiği canlı tutmuşsunuz teşekkürü bir borç biliriz...:KK16: aus un sağlık problemi vardı onunla ilgileniyor sanırım ameliyat olacaktı ama görüşemedik...
inşallah voltranı oluşturup tekrar bi geri dönüş yaparız yine kaynatırız burda...
Geçmiş olsun canım,Allah yardımcın olsun..
İyi olun da, biz hep burdayız :KK16:

Kızlar yaa birisi kırmızı biberden kahvaltılık sos tarifi vermişti bulamadım bi zahmet tekrar ekleseniz kim yaptıysa :44:

Pobol çok şanslısın.Ben de kahvaltılık sos resmi eklemeye gelmiştim:)Bizimki böyle.

2 dilim bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
1,5 kaşık biber salçası
1 tane küçük çok ince kıyılmış soğan(İsteğe göre)
1 kaşık yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber,pulbiber,kimyon,tuz
Ceviz

B9PIQ.jpg

Eki Görüntüle 782069

Benim bu akşamki yemeğim tavuk ciğeri kavurması,eşim yemediği için dünkü yemekleri yiyecek :KK53:
İlk çektiğim fotoğraf daha iyiydi ama küçültemedim bir türlü.

Ben domatesleri kurutmak istiyorum, bilen var mı nasıl yapıldığını?

ayy ben de domates kurusu istiyorum, ama evim güneş almıyo...
ya anneme ya kaynanama diyecem artık.. birazcık olsa yeter bana kadar..

Günaydın mutfağın güzelleri :KK3:

Geçmişe bakmadım henüz , şöyle bir selam vereyim . Yoktum bir kaç gündür , size sabah sabah tepsi böreğimle geldim :KK9:

$20130819_085348.jpg

Daha önce eklemiştim bunu ama aşamalı resim yoktu.Evde fındık ezmesi yapabilirsiniz.Gerekenler sadece fındık,pudra şekeri ve vanilya.Tadını kendiniz ayarlayabilirsiniz.Robotta hepsini çekin alın size fındık ezmesi.Hem içinde ne olduğunu biliyorsunuz,hem çok doğal.

QcvI8.jpg

om8LX.jpg

I6V14.jpg

Kprzj.jpg

Son 2 sayfaya bakabildim .

Hanımlar nerde bu 3ü bir arada hamarat hatunlarrrr hiç denk gelemez oldukkkk.... Hu hu
aussssssssss

gazellllllllllllll
gözdeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
sessss verinnn

Al sana ses gökçem.
:KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

Merhaba kızlar. Şöyle güzel bir etli güveç tarifi bilen var mı ?
Aus ve gazel siz kesin biliyorsunuzdur marifetli hatunlar sizi :KK52::KK52:

Adacım ben gelip cevaplayana kadar sen güveci pişirmişsindir çoktan :KK17:

Ben 1 kilo eti önce kendi suyunu salana kadar pişiririm , baharatsız , tuzsuz .

Sonra güveçte pişireceksem sıvıyağ ve 2 rendelenmiş soğanı kavurur, 1 kaşık biber salçası , 2 büyük rendelenmiş domates eklerim .

Domatesler iyice suyunu salınca , doğranmış sivri biber , küp kesilmiş , patates ve patlıcan , bir avuç kadar da bezelye eklerim .
Sonra etleride güvece koyar , tuzunu , baharatını eklerim , bir de 1 diş sarımsak . Az su koyup , pişmeye bırakırım .

Hakikaten nerdesiniz siz kızlar yaa muhteşem üçlü;Aus,Gazel,Gözde? :KK16:

Gökçecim o meşhur kavanoz her yerde var hatta bugün pazarda da satılıyordu boy boy. Ben Marketten daha ucuza aldım ilginç :)
2 kiloluğundan aldım bu sefer kornişon yapacağım.

1 eylülde eşimin kardeşi evleniyor , bizde bu ara bir hazırlık , alışveriş telaşı var pobol .
Doğru dürüst mutfağa girmek yok :KK1:

Gazelcim:KK16:

Canım arkadaşım , konuşmak , dertleşmek istersen buradayım ben . Ararım , atlar gelirim , ciddiyim bak canım .

Dertler paylaştıkça azalır derler , ben buna hep inanmışımdır .

Daha önce eklemiştim bunu ama aşamalı resim yoktu.Evde fındık ezmesi yapabilirsiniz.Gerekenler sadece fındık,pudra şekeri ve vanilya.Tadını kendiniz ayarlayabilirsiniz.Robotta hepsini çekin alın size fındık ezmesi.Hem içinde ne olduğunu biliyorsunuz,hem çok doğal.

QcvI8.jpg

om8LX.jpg

I6V14.jpg

Kprzj.jpg

Hehhh işte tam bunun aynısı , bimde satılıyordu.Böyle kerem gibi değil , pütürlü pütürlü . Sağol be fıstık , ben bundan yapayım , fındığım da geldi giresundan komşudan :KK1:

X