Eki Görüntüle 833172
Bu sene bahcemizde balkabağı bereketi vardı
Şimdi o kabaklardan bir pratık tatlı yapalım
Malzemeler;
1 kğ balkabağı
Ceviz
3 su bardağı şeker ( benim eşim biraz tatlı sevdiği için fazla koyuyorum eger normal tatlı sevenler 2,5 bardak koya bilirsiniz)
Yapılışı;
Önce balkabağımızı yıkayıp kabuğunu soyup iç çekirdeklerini ayıklıyoruz
Eki Görüntüle 833166 Eki Görüntüle 833167
Sonrada küçk dilimler halinde kesip şekerini ilave ediyoruz bir gece bekletip iyice kabağın öz suyunun bırakması lazım yanı biraz balanması için . İsteyen hemen suda verbilir hemen pişirebilir ama bu lezzet olmaz
Eki Görüntüle 833168 Eki Görüntüle 833169
Foğraftada görüldüğü gibi suyu üzerini geçmiş kendi suyuyla oçağa alıp kısık ateşte pişiriyoruz. Kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz iyice yumuşayıp lokum tadında oluyor.
Eki Görüntüle 833170
Soğuduktan sonra üzerine ceviz serpilip servis yapılır
Eki Görüntüle 833171
Evet öyle lezzetinden hiç şüphe ettmeE cok kolaymis ya cok tessekurler ya ellerine saglik :)
Canım sizden böyle sözler duymak dahada mutlu ediyor eğer faydam olduysa ne mutlu bana
Evet canım galiba kışlık menemenden bahsediyorsun :26:eğer oysa evet canım benim domatesler bahçe ince kabuklu olduğu için kabuğunu soymadan yaptım zaten robot hepsini parçalayıp küçültüğü için gerek yok kabuğunu soyupta vitaminin öldürmeye köy beriylede bir başka olur canım şimdiden kolay gelsin afiyet olsunçok teşekkür ederim
Şimdi vereceğim turşu tarifinde büyük ölçüler olduğu için sebzeleri kiloğram bazında vermiyeceğim
Koruması için hazırlanan suyun tarifini kendi heseplamalarımı vereçeğim
Karışık turşu için malzemeler
Açur
Kornişon salatalık
Top biber
Sivri biber
Havuç
Salatalık
Yeşil domates
Sarmısak
Nohut
Doğrama turşu için malzemeler
Kırmızı lahana
Beyaz lahana
Açur
Kornişon salatalık
Top biber
Sivri biber
Havuç
Salatalık
Nohut (mayalamayı sağlaması için )
Yeşil domates
Sarmısak
Suyun için (5 kğ kavanoz için)
3 litre su
1 subardağı sirke
1 yemek kaşığı limon tuzu
1yemek kaşığı dut yada üzüm pekmezi ( mayalamayı sağlasın diye )
4 yemek kaşığı kaya tuzu
Karışık turşunun yapılışı:
Tüm malzeme yıkanır 2 3 baş sarmısak ayıklanır 4 bölünür.Kavonozun altına biraz sarmısak biraz nohut bırakılır üzerine sepzelere bir iki yerine bıçakla cizik atılır eşitmiktarlarda kavonoza bırakılır tam ortasına gelidiğinde tekrar biraz sarmısak biraz nohut bırakılır ve tekrar sepzelere devam edilir. Kavonuzu arada biraz salayınki sebzeleryerleşsin sıkı sık yerleşdiğimiz sepzelerin üzerine tekrar sarmısak ve nohut bırakılır.Suyunu hazırlarkende tüm malzeme büyük bir kapta birleştirilir eritilip iyice karıtırılıp kavonozomuz dolana denk suyu koyulur
Eki Görüntüle 825164 Eki Görüntüle 825160 Eki Görüntüle 825178
Eki Görüntüle 825181 buda tuşumuzun suyu
Doğrama turşunun yapılışı
Tüm malzeme doğranır geniş bir kapta biraz tuzla karıştırılıp kavonoza sıkısıkı basılır üzerine arasına ve altına yine nohut ve sarmısak koyulur ve aynı sudan tekrar yapılıp üzerinini geçene denk doldurulur
Eki Görüntüle 825187 Eki Görüntüle 825192
Turşularımızı serin bir yerinine eğer öyle bir yeriniz yoksa buzdalabımına koyalım ama ilk yapdığımız gün ağızlarını kapatmıyoruz ertesi gün suyunu çekmiş olabilir tekrar biraz tuz sirke ve sudan oluşan sudan yapıp üzerlerini tam doturup ağzını sıkı bir şekilde kapatıp 40 gün serin biryerde muhafaza ediyoruz 40 gün sonra turşumuz hazır afiyet olsun
Eki Görüntüle 825197
Domateslerimi yaptım,çok güzel oldu...İçinede köy biberlerinden koydum..bayram öncesi yapmıştım..rahatsızımda yazamamıştım canım..Bundan sonra böyle yapıcam..Ellerine sağlık tekrar..
Salatalık turşusu yaptım,sizin yaptığınız gibi nohutta attım.Annem 1 nohut kadar limon tuzu ve 1 tatlı şeker de koymamı söyledi,en üstte de maydonuzu saplarıyla beraber kapadım..Olmasını bekliyoruz..:)
Ne güzel topic, bütün yemek tariflerine bayıldım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?