Mutfağım Benim Atölyem

İstenilen kadar kırmızı biber ve patlıcan
Biberi patlıcanı ister fırında ister izgara ister oçak üzerinde yada benim bulunduğum yerde olduğu gibi odun ateşiyle pişen ekmek fınlarında közlüyoruz
Kırmızı biber :(salata ve soslar için )
Közlenen biberi soyup küçük küçük doğruyoruz buzdolabı poşeşetlerine koyup buzluğa yerleştiriyoruz
Eki Görüntüle 825224 Eki Görüntüle 825234
Patlıcan :( salata ,soslar ve beğendi için )
Közlenen patlıcanları kabuklarını soyup orta büyüklükte parçalıktan sonra mutfak robotan geçirip buzdolabı poşetine koyup buzluğumuza yerleştiriyoruz
Eki Görüntüle 825241 Eki Görüntüle 825242 Eki Görüntüle 825243
Küçük bir tıp not:
Buzluğa koyduğumuz hiçbir malzemeyi çözürüp tekrar donduramayız pakteri üretimini hızlandırırız :20:çözülen malzemeyi zaman kaybetmeden yapıp tüketmeliyiz
Eki Görüntüle 825255

buzluğa koymadan önce herhangi bir işlem yapıyor muyuz tuz sirke vs. ?

Hayır canım hiç bir işlem olmuyor :34: istersen senin için bu gün senin için biberden hafif bir salata yapabilirim :34::56:

teşekkür ederim canım :) kırmızı biberle yaapılan herşeyi seviyorum yapabilirsen menmun olurum benim için de ayrı bir tarif olur :3:

Benim et yemeklerin yanına yaptığım çok pasit pratık bir o kadarda lezetli birazda karoli bir aparatif :49:
Eki Görüntüle 892470
Malzemeler:
7 8 tane orta boy patates ( soyulup halk şeklinde kesilmiş )
2 küçük kutu krema
2 et bulyon ( ben tuz kullanmıyorum bulyon ve kaşarın yeterli geliyor burda tuz sizin isteğinize kalmış )
500 gr kaşar rendesi
Ve bir çay bardağı kaynamış su
Eki Görüntüle 892452 Eki Görüntüle 892453
Yapılışı önce bulyonları kaseye alıp üzerine sıçak suyu döküp bir kasışkla eritiyoruz.Hazırlamış olduğumuz halka patatesleri karıştırmak için bir kaba alıp kremaları erittiğimiz bulyonlu suyu ilave etip güzelce karıştırıyoruz fırın tepsinize karışımı boşaltıp patatesleri eşit bir şeklinde fırın tepsimize yayıyoruz 250 derecelik fırına verip yaklaşık bir saat pişiriyoruz arada çatalla kontorol ediyoruz eğer patatesler pişmemişse sıçak su ilavesi yapıyoruz
Eki Görüntüle 892480 Eki Görüntüle 892481 Eki Görüntüle 892482
Pişen patatesleri üzerine kaşar peynirini serip tekrar üzeri kızarana kadar fırılayıp servisi sıçak yapıyoruz
Eki Görüntüle 892486 Eki Görüntüle 892487
Ve servis :56:yanında pirzola yada tavuk ızgarayla keyifli bir menü olur :56:
Eki Görüntüle 892470

Bunu biz de sık sık yaparız.Genelde küp küp doğruyoruz.Bir de bulyon katmıyoruz içine.Güzel tad verir bulyon.Eline sağlık canım.:16:

Bunu biz de sık sık yaparız.Genelde küp küp doğruyoruz.Bir de bulyon katmıyoruz içine.Güzel tad verir bulyon.Eline sağlık canım.:16:

Evet canım çoçuklarda bayılır sık yaparım:56::16:
Bulyon kullanma taraftarı değilim:31: ama bu tarifte çok güzel lezzet katığı için biraz tölerans gösteriyorum :56:

$image.webp
Malzemaler
2 tane büyük közlenip doğranmış kırmızı biber ( benim buzlukğa koyduğum kırmızı biberdi )
1 kase yoğurt
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz karabiber
$image.webp
Yapılışı
Önce zeytin yağı köz biberi ve tuz karabiberi karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz salata tabağın ortası boş bir şekilde yerleştiyoruz
Bir taraftan sarmısaklı yoğurdu hazırlayıp satalata tabağında ortası boş kısma döküp servis yapıyoruz "
$image.webp$image.webp$image.webp
$image.webp:56:

efsercim tariflerinin hepsini okudum ve kaydettim
ilk iş hamburger ekmeğini yapmak oldu ama sanırırm malzemelerim soğuktu ondan dolayı hamururm olmadı çok sert oldu
dün yaptım çokhoşuma gitti bir daha ki sefere daha dikkatli yapacağım
ayrıca diyet günlüğündeki yemekleri de kaydettim hamileyim ve şeker yüzünden diyet yapıyorum tariflerin hem leziz hem besleyici menüme ekliedim ve yarın ilk iş yeişl mercimek salatası ile başlayacağım sonra sırasıyla diğer yaptıklarından faydalanacağım güzel tariflerini bekliyor olacağım
arada diyet yemekleri eklersen sevinirim bi de tariflerinin sayfalarını en baş sayfaya yazarsan bulması kolay olacaktır kolay gelsin sevgiler

Eki Görüntüle 894847
Malzemaler
2 tane büyük közlenip doğranmış kırmızı biber ( benim buzlukğa koyduğum kırmızı biberdi )
1 kase yoğurt
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz karabiber
Eki Görüntüle 894905
Yapılışı
Önce zeytin yağı köz biberi ve tuz karabiberi karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz salata tabağın ortası boş bir şekilde yerleştiyoruz
Bir taraftan sarmısaklı yoğurdu hazırlayıp satalata tabağında ortası boş kısma döküp servis yapıyoruz "
Eki Görüntüle 894910 Eki Görüntüle 894911 Eki Görüntüle 894912
Eki Görüntüle 894847 :56:

çok güzel görünüyür canım ya eline sağlık :) böyle hiç denememiştim bir de böyle deniyim :)

efsercim tariflerinin hepsini okudum ve kaydettim
ilk iş hamburger ekmeğini yapmak oldu ama sanırırm malzemelerim soğuktu ondan dolayı hamururm olmadı çok sert oldu
dün yaptım çokhoşuma gitti bir daha ki sefere daha dikkatli yapacağım
ayrıca diyet günlüğündeki yemekleri de kaydettim hamileyim ve şeker yüzünden diyet yapıyorum tariflerin hem leziz hem besleyici menüme ekliedim ve yarın ilk iş yeişl mercimek salatası ile başlayacağım sonra sırasıyla diğer yaptıklarından faydalanacağım güzel tariflerini bekliyor olacağım
arada diyet yemekleri eklersen sevinirim bi de tariflerinin sayfalarını en baş sayfaya yazarsan bulması kolay olacaktır kolay gelsin sevgiler
Sağol canım farkındayım takip ettiğni çok teşekkür ederim:34:
Sana çok geçmiş olsun :5: yavrunu sağlıkla kucağına almak nasip etsin Rabbim :16:
Haburger ekmeğinin kıvamıda çok önemli,ekmek tarzı hamurları biraz elle yapışaçak kıvamda olacak,yaparsan paylaşmana seviniri:54:
Ben başlar başlamaz :31:diyet bölümün tarifleri gelecek canım :54:

çok güzel görünüyür canım ya eline sağlık :) böyle hiç denememiştim bir de böyle deniyim :)
Denen çok lezzetli hafif bir salata tarzı:56:

Son düzenleme:
$image.webp$image.webp
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 6 yemek kaşığı un
1 paket kapartma tozu 1 paket vanilya
Krem şantisi için:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
$image.webp
Ispanak püresinin yapımı:
Ben bu tarıfi ıspanağı haşlamadanda yapıyorum. Çiğ ıspanağı rondodan geçiyoruz. Bu gün ıspanak püresiyle yaptım.
Ispanagı yıkayıp ayıkladından sonra doğruyoruz sonra kaynamış suda haşlayıp süzüp sıkıyoruz,daha sonra rondodan iyice ufaltıp püre halıne getiriyoruz.
Kekimin yapımı:
Önce kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz
$image.webp
Önce yumurtayı sonra şeker eriyene kadar çırpıyoruz
$image.webp$image.webp
Sora yağı ekleyip iyice karışdığına inandığımızda ıspanağı ekleyıp onuda karıştırıp unu ve kabartma tozu vanilyayıyı ekliyoruz
İyice karıştırdıktan sonra yağlanıp hata birazda un sepilmiş cam yuvarlak fırın kabına güzelce yayıp önceden ısıtılmış fırına yerleştirip pişmeye bırakıyoruz
$image.webp$image.webp
Kürtanla kekimizi kontorol etip fırndan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz( kürtanla pişdiğini anlamak için kürtan batırtğımızda kek kürtanana bulaşmayıp rahat kekten çıkıyorsa pişti demekdir, eğer kürtanın etrafı kek bulaşırsa pişmemiştir )
$image.webp
Soğuyan keki kapından parcalamadan çıkarıp kenarlarını bıcakla yuvarlak bir şekilde çıkarıyoruz daha sonra 2 ye kesiyoruz
$image.webp
Kekin kenarıdan çıkardığımız parcaları rondoda ufalıyoruz
$image.webp$image.webp
İkiye kesdiğimiz kekin pastayı koya bileceğimiz bir tabağa yerleştirip öne ilk yarısna krem şanti sürüp sonrada diger parcayı onun üzerine yerleştirip kremşantiyle kaplıyoruz
$image.webp$image.webp
Daha sonra ufalanmış kek parcalarını pastanızın üzerini kaplıyoruz ve dolapta 1 2 saat dinlendirtikten sonra servis yapıyoruz
$image.webp
Servise hazır :56:

Eki Görüntüle 896991 Eki Görüntüle 896995
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 6 yemek kaşığı un
Krem şantisi için:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Eki Görüntüle 897000
Ispanak püresinin yapımı:
Ben bu tarıfi ıspanağı haşlamadanda yapıyorum. Çiğ ıspanağı rondodan geçiyoruz. Bu gün ıspanak püresiyle yaptım.
Ispanagı yıkayıp ayıkladından sonra doğruyoruz sonra kaynamış suda haşlayıp süzüp sıkıyoruz,daha sonra rondodan iyice ufaltıp püre halıne getiriyoruz.
Eki Görüntüle 897008 Eki Görüntüle 897009 Eki Görüntüle 897010
Kekimin yapımı:
Önce kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz
Eki Görüntüle 897014
Önce yumurtayı sonra şeker eriyene kadar çırpıyoruz
Eki Görüntüle 897018 Eki Görüntüle 897019
Sora yağı ekleyip iyice karışdığına inandığımızda ıspanağı ekleyıp onuda karıştırıp unu ve kabartma tozu vanilyayıyı ekliyoruz
Eki Görüntüle 897031 Eki Görüntüle 897033 Eki Görüntüle 897034
İyice karıştırdıktan sonra yağlanıp hata birazda un sepilmiş cam yuvarlak fırın kabına güzelce yayıp önceden ısıtılmış fırına yerleştirip pişmeye bırakıyoruz
Eki Görüntüle 897037 Eki Görüntüle 897038
Kürtanla kekimizi kontorol etip fırndan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz( kürtanla pişdiğini anlamak için kürtan batırtğımızda kek kürtanana bulaşmayıp rahat kekten çıkıyorsa pişti demekdir, eğer kürtanın etrafı kek bulaşırsa pişmemiştir )
Eki Görüntüle 897041
Soğuyan keki kapından parcalamadan çıkarıp kenarlarını bıcakla yuvarlak bir şekilde çıkarıyoruz daha sonra 2 ye kesiyoruz
Eki Görüntüle 897046
Kekin kenarıdan çıkardığımız parcaları rondoda ufalıyoruz
Eki Görüntüle 897050 Eki Görüntüle 897052
İkiye kesdiğimiz kekin pastayı koya bileceğimiz bir tabağa yerleştirip öne ilk yarısna krem şanti sürüp sonrada diger parcayı onun üzerine yerleştirip kremşantiyle kaplıyoruz
Eki Görüntüle 897057 Eki Görüntüle 897058
Daha sonra ufalanmış kek parcalarını pastanızın üzerini kaplıyoruz ve dolapta 1 2 saat dinlendirtikten sonra servis yapıyoruz
Eki Görüntüle 897062
Servise hazır :56:
Eki Görüntüle 896991 Eki Görüntüle 896995 Eki Görüntüle 897065

bu çok güzel olmuş :) tariflerinin sıkı takipçisiyim canım :3:bunu denemek istiyorum ama yapamazsam da rezil olurum diyer korkuyorum :) :9:

bu çok güzel olmuş :) tariflerinin sıkı takipçisiyim canım :3:bunu denemek istiyorum ama yapamazsam da rezil olurum diyer korkuyorum :) :9:

Canım çok teşekkür ederim :17:
Hiç korkma ilk denemende olmasa bile ikinçi kesin çok güzel olur :29:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 898775
Kızım hasta olduğu için bu gün çok sevdiği peynirli krep yaptım sizlerlede tarifi paylaşmak istedim :16:
Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı süt
6 7 yemek kaşığı un
Biraz kaşar rendesi
Tuz ve biraz maydanoz ve zetinyağı
$image.webp
Yapılışı:
3 yumuta ve sütü çırpıp unu ilave edip akışkan bir hamur elde ediyoruz daha kaşarı ve inceçik kıyılmış maydanoz ilave edip iyice karıştırıyoruz
Teflon tavamızı ısıtıp biraz yağ damlatıp tavayı yağlayıp bir kepceyle tavamızın orta kısmına hamuru döküp elimizde cevirerek tavamıza hamuru yayıyoruz arkası kızarınca diğer tarafınıda kızartıp tavadan alıyoruz
$image.webp
Not: Hamurda kaşar peyniri olduğu için tavayı kolay bıramaya bilir korkmayım burda dikkat etmeniz tavanın güzel ısınması
$image.webpEki Görüntüle 898775
Dilerseniz benim gibi rolo yapıp küçük bir zeytin dilimiyle kürtanlayada bilirsiniz

$image.webp
1 demet yıkanmış ayıklanıp kıyılmış ıspanak
1 kase pirinç
1 büyük soğan yemeklik doğranmış
1 tatlı kaşığı domtes biber salçası karışık
2 çorba kaşığı tereyağı ve biraz zeytin yağı
Tuz kara biber
$image.webp
Yapılışı
Soğanı yağıla pemleşene kadar kavuruyoruz salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup suyunu ilave ediyoruz tavamızın kapağı
nı kapatıp biraz özleşmesini sağlamak için kaynatıyoruz
$image.webp
Daha sonra pirinçleri yıkayıp salçalı suyun içine bırakıyoruz pilav kıvamından biraz sulu şeklinde suyunu ayarlıyoruz yani bire 2 buçuk gibi bir ölçü oluyor tuzunu ilave etip tavanın kapağını kapatalım
Suyunu çeken pirinçlre ıspanağı ve kara biberi ekleyip bir iki kere karıştırıp oçağın altını ve tavamızın kapağını kapatıp dinlediriyoruz
$image.webp $image.webp
Dinlenen buğlamamızı servise hazır.
$image.webp$image.webp

bacımmmm..... sen ne yapmışsn yaaaaa....bu topiği yeni gezdim.zaten yeni üyeyim. amacım gebelik paylaşımlarıydı... ama mutfağa da ilgim çok var. nede olsa bir eş ve anne adayıyım...çoooook beğendim..ama akşam akşam bakmasaydım iii dii. hangi tarifi gördüysem canım çekti :50: eeee nolcak şimdi.. :50: :50:

Eki Görüntüle 896991 Eki Görüntüle 896995
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
5 6 yemek kaşığı un
krem şantisi için:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Eki Görüntüle 897000
ıspanak püresinin yapımı:
Ben bu tarıfi ıspanağı haşlamadanda yapıyorum. çiğ ıspanağı rondodan geçiyoruz. Bu gün ıspanak püresiyle yaptım.
ıspanagı yıkayıp ayıkladından sonra doğruyoruz sonra kaynamış suda haşlayıp süzüp sıkıyoruz,daha sonra rondodan iyice ufaltıp püre halıne getiriyoruz.
Eki Görüntüle 897008 Eki Görüntüle 897009 Eki Görüntüle 897010
kekimin yapımı:
önce kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz
Eki Görüntüle 897014
önce yumurtayı sonra şeker eriyene kadar çırpıyoruz
Eki Görüntüle 897018 Eki Görüntüle 897019
sora yağı ekleyip iyice karışdığına inandığımızda ıspanağı ekleyıp onuda karıştırıp unu ve kabartma tozu vanilyayıyı ekliyoruz
Eki Görüntüle 897031 Eki Görüntüle 897033 Eki Görüntüle 897034
iyice karıştırdıktan sonra yağlanıp hata birazda un sepilmiş cam yuvarlak fırın kabına güzelce yayıp önceden ısıtılmış fırına yerleştirip pişmeye bırakıyoruz
Eki Görüntüle 897037 Eki Görüntüle 897038
kürtanla kekimizi kontorol etip fırndan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz( kürtanla pişdiğini anlamak için kürtan batırtğımızda kek kürtanana bulaşmayıp rahat kekten çıkıyorsa pişti demekdir, eğer kürtanın etrafı kek bulaşırsa pişmemiştir )
Eki Görüntüle 897041
soğuyan keki kapından parcalamadan çıkarıp kenarlarını bıcakla yuvarlak bir şekilde çıkarıyoruz daha sonra 2 ye kesiyoruz
Eki Görüntüle 897046
kekin kenarıdan çıkardığımız parcaları rondoda ufalıyoruz
Eki Görüntüle 897050 Eki Görüntüle 897052
ikiye kesdiğimiz kekin pastayı koya bileceğimiz bir tabağa yerleştirip öne ilk yarısna krem şanti sürüp sonrada diger parcayı onun üzerine yerleştirip kremşantiyle kaplıyoruz
Eki Görüntüle 897057 Eki Görüntüle 897058
daha sonra ufalanmış kek parcalarını pastanızın üzerini kaplıyoruz ve dolapta 1 2 saat dinlendirtikten sonra servis yapıyoruz
Eki Görüntüle 897062
servise hazır :56:
Eki Görüntüle 896991 Eki Görüntüle 896995 Eki Görüntüle 897065

harika gözüküyorrr tarifini aldım, yapacağımmmm :16:

Back
X