- 8 Aralık 2011
- 45.515
- 164.950
- 798
tanem canım nerdesin belkide yakınızdır :))))
Malatyadayım canım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tanem canım nerdesin belkide yakınızdır :))))
Elinize sağlık.Vişne reçeline bayılırım.Yanında da şöyle puf puf tavada kızartılmış hamur olacak üf:)
Malzemeler
Yarım demet semizotu ( pirpirim) inçeçik kıyıyoruz
3 kase yoğurt
2 3 diş sarmısak eziyoruz ( arzuya kalmış ben ramazan diye az koydum)
Ve tuz
Eki Görüntüle 754354
Bulğur köftesi için
2 su bardağı yarma
(Bizim yöreye ayıt olan unulu köftelik dediğimiz yada yarma dediğimiz buğdayda yapılmış bir çeşit bulğur siz isterseniz irmikle yada simitle unu karıştırıp elde edebilirsiniz)
Tuz ve su
Eki Görüntüle 754357
Önçe hamurumuzu tuz suyla ıslatıp biraz bekledikten sonra hamur kıvamına gelene denk yoğuruyoruz ne çok koyu nede çok yumuşak olacak şekilde
Eki Görüntüle 754358 Eki Görüntüle 754359
Sonra elimizde sekilendirip küçük küçük parçalar koparıyoruz ( yörenin bazı yelerinde yuvarlar ben böylesini seviyorum çünkü yoğurdu biraz içine çekiyor. Dahada lezetli oluyor)
Eki Görüntüle 754361
Bir tencereye su koyup kanadıktan sonra içine biraz tuz ve hamurlarımızı haşlamaya birakıyoruz kaynadıktan 15 dakika sonra semiz otunu bırakıp 5 dakkika daha kanadıp sonra süzüyoruz
Eki Görüntüle 754363 Eki Görüntüle 754366 Eki Görüntüle 754368
Yoğurdu samısakla karıştırı çırptıtan sora köftelerimizin üzerine döküyoruz içine ben buz parcalarıda atıp iftara kadar soğumasını sağladım hayırlı iftarlar
Eki Görüntüle 754377 Eki Görüntüle 754378
Ve servis
Eki Görüntüle 754382
Hoşgeldin tatlım önçeliklemerhaba bu tarifteki yarma yerine düğürcük ya da bulgur kullansak acaba dağılır mı?
merhaba bu tarifteki yarma yerine düğürcük ya da bulgur kullansak acaba dağılır mı?
Canım nasıl hitap edersen et sorun olmaz bende 32 yaşındayımMerhaba tanem sana abla mı desem yoksa benden küçük müsün ya da benle yaşıt mısın
bilmediğimdem tanem dedım:)) ben 28 yaşındayım ne dıyecegıme sen karar ver..çünkü artık sık sık sana uğrayacağm
geçen semizotu koymustun ya dondurucuya onu hiçbirsey yapmadan koydun demı
bende dogradım koydum ıkı haftadır dolapta bırazını cacık yaptım kalanını koydum
ama eşim soğuk alır diyor
annemede sormayı unuttum sen yaptıgın için sana sorayım dedım..
bırde ben muhallebili kadayıf yapacaktım yanı kadayıfları kavurdum ama muhallebısınde sıvı krema varmıs ee sımdı evde yok
normal tavuk gögüsü kremasıyla yapsam sorun olur mu acaba?tez elden cevaplarsan :) sevınırım
Canım nasıl hitap edersen et sorun olmaz bende 32 yaşındayım
Semiz otunu haşlayıpta koyulabilir ben vitamin ölmesin hemde hani bir aynı bamya gibi değişik yapışkan bir su salğıladığı için haşlamadan koydum hemen çözdürmeden kullanırsan hiç sorun olmaz hatta yarın senin için gösteririm
Kadayıfa gelinçe bede evde kendim yaptığım tavukgösünü yaparak yapıyorum kremayla hiç denemedim bençe hiç sorun olmaz![]()
Bende kabak çiçeginin metini çok duydum ama yiyemedim anlatılana göre çok narin bir bitti olduğu için satılması zor bizimde buldluğum yerde uzak bir bahçeli bir evimiz var orya bakan adamın küçük bir bostanı var hafta sonları gidiyorum ama anlamadığım için kabak çiçeğini toplayamıyorum :26:tamam canım aramızda yaş farkı yokmuş..
tamam bende öyle yapayım o zaman..
bende bu hafta kabak alırsam semiz otunu pişiririm..
başka pişirme şeklini bilmiyorum ..
bizim orada kabak-kabak çiçeği-semiz otu
üçü birlilte pişirilir sarımsaklı yogurtla yenir..ama benşimdi adanadayım hiç kabak çiçeği görmedim bahçesi olanlarda olurda :)
sadece kbak ve semızlıkle pişiriyorum..eger farklı ceşidi varsa yap bende yeni birsey ögreneyım cok sagol canım benımm ben
muhallebiyi yapayım en ıyısı öpüyorum hayırlı ıftarlar
Afiyet olsun canım tatlı inşallah güzel olmuşturcanım kremayla yaptım eşim getirecem Allah getirecem bekledim ben tavuk gögüsünü çok seviyorum
oda ondan baska yapayım diye ama bence tavuk gögüslü iyi olurdu..
canım topla ya çok hos oluyor :)
kabak çiçegi dolması filan gerçi bende 8 sene filan olmustur yemeyeli.. toplayabilsen değişik bir lezzet..
inşallah birgün denersın canım benım
Ellerine sağlık canım harika oluyor ben biliyorum bunu annem misafire çok yaparO gün arkadaş için denediğim köfteyi değerlendirmek istedim
Malzemeler
Yukarda yapmış olduğum köfteler
1 tudam maydanoz
2 3 dal Yeşil soğan
1 tudam yeşil nane ( yoksa kuru nanede olur)
1 diş sarmısak
Zeytin yağı 2 3 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası
1 talı kaşığı nar eşkisi biraz limon suyu
Tuz kırmızı biber kara biber kimyon
Eki Görüntüle 758980
Madanoz yeşil soğan sarmısakları naneyi inçeçik kıyıyoruz yeşilikler hariç tüm malzemeyi iyiçe karıştırıyoruz
Eki Görüntüle 758981
Sonrada yeşilikleri ilave edip karıtırıyoruz
Eki Görüntüle 758982
Ve servis Eki Görüntüle 758983 yanıdaki peynirli pide ile servis yaptım
Ellerine sağlık canım harika oluyor ben biliyorum bunu annem misafire çok yapar![]()