Mutfağım Benim Atölyem

Vişne kğ bilmiyorum çünkü bahcemizin göz hesabı 2 kğ yakın
2 kğ seker
Yarım cay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
$image.webp
Önçe isteğe bağlı olarak vişnenin çekirdeğini çıkarıyoruz . Benim küçük bebişim:emir_bebek::emir_bebek: olduğu için çıkardım çıkarılmayada bilinir
1 gece önçeden şekere yatırıyoruz ve sabah hiç su koymadan pişiriyoruz koyulaşınca altını kapatıyoruz. Burda anlamak içinse şurbunun şerbet kıvanımda olunca olduğunu anlıyoruz ben çilek reçelinde buna bir püf noktası vermiştim:34:
$image.webp
Soğunca kavonoza koyuyoruz
$image.webp

Son düzenleme:
Kombosto vişne şerbeti yada pastalar için ben artan vişneyi buzluğa koydum
$image.webp
Çekirdeğini çıkarmanıza gerek yok

Elinize sağlık.Vişne reçeline bayılırım.Yanında da şöyle puf puf tavada kızartılmış hamur olacak üf:)

Malzemeler
2 orta boy kabak minik minik doğranmış
3 kase yoğurt
1 çay bardağı siyah mercimek haşlanıp suyu süzülmüş(siyah mercimek yöresel bir baklagildir olmasa yeşil mercimek de olur)
2-3diş sarımsak ve tuz
$image.webp
Köftesi için;
2su bardağı yarma (eğer yoksa simit veya irmik unla karıştırıp yapabilirsiniz)
Su ve tuz
$image.webp
Yapılışı
Arka sayfada köftenin yapılışını anlatmıştım aynı şekilde yapılıyor minik minik köfteler hazırlanıyor
$image.webp
Kaynayan suyun içine tuz köfteleri bırakılıp kaynatıkdan 5 dakika sonra kabakllarıda ilave ediyoruz 10 dakika daha pişirip süzüyoruz
$image.webp
Merçimekleri ilave ediyoruz benim buzlukta haşlanmış merçimeklerim vardı onu kullandım
$image.webp
Yoğurdu ezilmiş sarmısakla tuzunu ilave edip çırpıp köftelerimize ilave edip karıştırıyoruz
$image.webp
Ve servis bu yemek soğuk servis yapılır onunu için içine buz paçaları atıp buzdolabında bekletirseniz dahada güzel olur

$image.webp

Malzemeler
Yarım demet semizotu ( pirpirim) inçeçik kıyıyoruz
3 kase yoğurt
2 3 diş sarmısak eziyoruz ( arzuya kalmış ben ramazan diye az koydum)
Ve tuz
Eki Görüntüle 754354
Bulğur köftesi için
2 su bardağı yarma
(Bizim yöreye ayıt olan unulu köftelik dediğimiz yada yarma dediğimiz buğdayda yapılmış bir çeşit bulğur siz isterseniz irmikle yada simitle unu karıştırıp elde edebilirsiniz:34:)
Tuz ve su
Eki Görüntüle 754357
Önçe hamurumuzu tuz suyla ıslatıp biraz bekledikten sonra hamur kıvamına gelene denk yoğuruyoruz ne çok koyu nede çok yumuşak olacak şekilde
Eki Görüntüle 754358 Eki Görüntüle 754359
Sonra elimizde sekilendirip küçük küçük parçalar koparıyoruz ( yörenin bazı yelerinde yuvarlar ben böylesini seviyorum çünkü yoğurdu biraz içine çekiyor. Dahada lezetli oluyor)
Eki Görüntüle 754361
Bir tencereye su koyup kanadıktan sonra içine biraz tuz ve hamurlarımızı haşlamaya birakıyoruz kaynadıktan 15 dakika sonra semiz otunu bırakıp 5 dakkika daha kanadıp sonra süzüyoruz
Eki Görüntüle 754363 Eki Görüntüle 754366 Eki Görüntüle 754368
Yoğurdu samısakla karıştırı çırptıtan sora köftelerimizin üzerine döküyoruz içine ben buz parcalarıda atıp iftara kadar soğumasını sağladım hayırlı iftarlar
Eki Görüntüle 754377 Eki Görüntüle 754378
Ve servis
Eki Görüntüle 754382

merhaba bu tarifteki yarma yerine düğürcük ya da bulgur kullansak acaba dağılır mı?

merhaba bu tarifteki yarma yerine düğürcük ya da bulgur kullansak acaba dağılır mı?
Hoşgeldin tatlım önçelikle
Beni bu buğday çeşitini bula bilidiğim için hiç denemedim
Ama yapanlar oldu dağıldığını duymadı bulğurun en küçük olanını simitte un kadılısa yada irmiğe oluyomuş biraz fazla yuğurusanız olur herhalde olmazsa sizin için denemeyi düşündüm biran evde azçık irmik var eğer yaparsam sonuçu yazarım :34:

Canım denedim oldu işte resimler
$image.webp
Biraz inçe bulgur biraz irmik 2 kaşık kadar un ve tuz
$image.webp
Biraz ıslatıp iyice yoğurdum unutma yavaş yavaş su vereçeksin
$image.webp
Buda hamur şekli ellinle küçük parçalar koparıp fazla yuvalamadan şekilendirirsen yederli
Yanlız bu habur çabuk kuruya bilir onunu içi elini suya batırıp haburla biraz tekrar yoğurusan eski halini alır
$image.webp$image.webp
Buda pişmiş hali 15 dakika pişirdim
$image.webp

Son düzenleme:
Merhaba tanem sana abla mı desem yoksa benden küçük müsün ya da benle yaşıt mısın

bilmediğimdem tanem dedım:)) ben 28 yaşındayım ne dıyecegıme sen karar ver..çünkü artık sık sık sana uğrayacağm

geçen semizotu koymustun ya dondurucuya onu hiçbirsey yapmadan koydun demı

bende dogradım koydum ıkı haftadır dolapta bırazını cacık yaptım kalanını koydum

ama eşim soğuk alır diyor

annemede sormayı unuttum sen yaptıgın için sana sorayım dedım..

bırde ben muhallebili kadayıf yapacaktım yanı kadayıfları kavurdum ama muhallebısınde sıvı krema varmıs ee sımdı evde yok

normal tavuk gögüsü kremasıyla yapsam sorun olur mu acaba?tez elden cevaplarsan :) sevınırım

Son düzenleme:
Merhaba tanem sana abla mı desem yoksa benden küçük müsün ya da benle yaşıt mısın

bilmediğimdem tanem dedım:)) ben 28 yaşındayım ne dıyecegıme sen karar ver..çünkü artık sık sık sana uğrayacağm

geçen semizotu koymustun ya dondurucuya onu hiçbirsey yapmadan koydun demı

bende dogradım koydum ıkı haftadır dolapta bırazını cacık yaptım kalanını koydum

ama eşim soğuk alır diyor

annemede sormayı unuttum sen yaptıgın için sana sorayım dedım..

bırde ben muhallebili kadayıf yapacaktım yanı kadayıfları kavurdum ama muhallebısınde sıvı krema varmıs ee sımdı evde yok

normal tavuk gögüsü kremasıyla yapsam sorun olur mu acaba?tez elden cevaplarsan :) sevınırım
Canım nasıl hitap edersen et sorun olmaz bende 32 yaşındayım:38:
Semiz otunu haşlayıpta koyulabilir ben vitamin ölmesin hemde hani bir aynı bamya gibi değişik yapışkan bir su salğıladığı için haşlamadan koydum hemen çözdürmeden kullanırsan hiç sorun olmaz hatta yarın senin için gösteririm
Kadayıfa gelinçe bede evde kendim yaptığım tavukgösünü yaparak yapıyorum kremayla hiç denemedim bençe hiç sorun olmaz :16:

Canım nasıl hitap edersen et sorun olmaz bende 32 yaşındayım:38:
Semiz otunu haşlayıpta koyulabilir ben vitamin ölmesin hemde hani bir aynı bamya gibi değişik yapışkan bir su salğıladığı için haşlamadan koydum hemen çözdürmeden kullanırsan hiç sorun olmaz hatta yarın senin için gösteririm
Kadayıfa gelinçe bede evde kendim yaptığım tavukgösünü yaparak yapıyorum kremayla hiç denemedim bençe hiç sorun olmaz :16:

tamam canım aramızda yaş farkı yokmuş..:21::21::21:

tamam bende öyle yapayım o zaman..

bende bu hafta kabak alırsam semiz otunu pişiririm..

başka pişirme şeklini bilmiyorum ..

bizim orada kabak-kabak çiçeği-semiz otu

üçü birlilte pişirilir sarımsaklı yogurtla yenir..ama benşimdi adanadayım hiç kabak çiçeği görmedim bahçesi olanlarda olurda :)

sadece kbak ve semızlıkle pişiriyorum..eger farklı ceşidi varsa yap bende yeni birsey ögreneyım cok sagol canım benımm ben

muhallebiyi yapayım en ıyısı öpüyorum hayırlı ıftarlar

tamam canım aramızda yaş farkı yokmuş..:21::21::21:

tamam bende öyle yapayım o zaman..

bende bu hafta kabak alırsam semiz otunu pişiririm..

başka pişirme şeklini bilmiyorum ..

bizim orada kabak-kabak çiçeği-semiz otu

üçü birlilte pişirilir sarımsaklı yogurtla yenir..ama benşimdi adanadayım hiç kabak çiçeği görmedim bahçesi olanlarda olurda :)

sadece kbak ve semızlıkle pişiriyorum..eger farklı ceşidi varsa yap bende yeni birsey ögreneyım cok sagol canım benımm ben

muhallebiyi yapayım en ıyısı öpüyorum hayırlı ıftarlar
Bende kabak çiçeginin metini çok duydum ama yiyemedim anlatılana göre çok narin bir bitti olduğu için satılması zor bizimde buldluğum yerde uzak bir bahçeli bir evimiz var orya bakan adamın küçük bir bostanı var hafta sonları gidiyorum ama anlamadığım için kabak çiçeğini toplayamıyorum :26:
Tabi canım seve seve :16:sizledende değişik tarifler bekliyorum :38:hayırlı bereketli iftarlar :16:

Son düzenleme:
canım kremayla yaptım eşim getirecem Allah getirecem bekledim ben tavuk gögüsünü çok seviyorum

oda ondan baska yapayım diye ama bence tavuk gögüslü iyi olurdu..

canım topla ya çok hos oluyor :)

kabak çiçegi dolması filan gerçi bende 8 sene filan olmustur yemeyeli.. toplayabilsen değişik bir lezzet..

inşallah birgün denersın canım benım

canım kremayla yaptım eşim getirecem Allah getirecem bekledim ben tavuk gögüsünü çok seviyorum

oda ondan baska yapayım diye ama bence tavuk gögüslü iyi olurdu..

canım topla ya çok hos oluyor :)

kabak çiçegi dolması filan gerçi bende 8 sene filan olmustur yemeyeli.. toplayabilsen değişik bir lezzet..

inşallah birgün denersın canım benım
Afiyet olsun canım tatlı inşallah güzel olmuştur :16::56:
İnan denemeyi çok istediğim yemekler arasında inşallah bir gün kısmet olur :16:

Son düzenleme:
O gün arkadaş için denediğim köfteyi değerlendirmek istedim:34:
Malzemeler

Yukarda yapmış olduğum köfteler
1 tudam maydanoz
2 3 dal Yeşil soğan
1 tudam yeşil nane ( yoksa kuru nanede olur)
1 diş sarmısak
Zeytin yağı 2 3 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası
1 talı kaşığı nar eşkisi biraz limon suyu
Tuz kırmızı biber kara biber kimyon
$image.webp
Madanoz yeşil soğan sarmısakları naneyi inçeçik kıyıyoruz yeşilikler hariç tüm malzemeyi iyiçe karıştırıyoruz
$image.webp
Sonrada yeşilikleri ilave edip karıtırıyoruz
$image.webp
Ve servis $image.webp yanıdaki peynirli pide ile servis yaptım

O gün arkadaş için denediğim köfteyi değerlendirmek istedim:34:
Malzemeler

Yukarda yapmış olduğum köfteler
1 tudam maydanoz
2 3 dal Yeşil soğan
1 tudam yeşil nane ( yoksa kuru nanede olur)
1 diş sarmısak
Zeytin yağı 2 3 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası
1 talı kaşığı nar eşkisi biraz limon suyu
Tuz kırmızı biber kara biber kimyon
Eki Görüntüle 758980
Madanoz yeşil soğan sarmısakları naneyi inçeçik kıyıyoruz yeşilikler hariç tüm malzemeyi iyiçe karıştırıyoruz
Eki Görüntüle 758981
Sonrada yeşilikleri ilave edip karıtırıyoruz
Eki Görüntüle 758982
Ve servis Eki Görüntüle 758983 yanıdaki peynirli pide ile servis yaptım
Ellerine sağlık canım harika oluyor ben biliyorum bunu annem misafire çok yapar:56:

Son düzenleme:
Back
X