Mutfağım Benim Atölyem

Hoşgeldin tatlım önçelikle
Beni bu buğday çeşitini bula bilidiğim için hiç denemedim
Ama yapanlar oldu dağıldığını duymadı bulğurun en küçük olanını simitte un kadılısa yada irmiğe oluyomuş biraz fazla yuğurusanız olur herhalde olmazsa sizin için denemeyi düşündüm biran evde azçık irmik var eğer yaparsam sonuçu yazarım :34:

hoşbuldum teşekkürler bekleyeceğimm :1:

Canım denedim oldu işte resimler
Eki Görüntüle 755967
Biraz inçe bulgur biraz irmik 2 kaşık kadar un ve tuz
Eki Görüntüle 755969
Biraz ıslatıp iyice yoğurdum unutma yavaş yavaş su vereçeksin
Eki Görüntüle 755971
Buda hamur şekli ellinle küçük parçalar koparıp fazla yuvalamadan şekilendirirsen yederli
Yanlız bu habur çabuk kuruya bilir onunu içi elini suya batırıp haburla biraz tekrar yoğurusan eski halini alır
Eki Görüntüle 755974 Eki Görüntüle 755975
Buda pişmiş hali 15 dakika pişirdim
Eki Görüntüle 755979
ay yeni gördüm .elinize sağlık.inşallah bende en kısa zamanda yapacağım :21:
çok çok teşekkür ederim

Malzemeler
Yufkası için
$image.webp
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabatma tozu
Aldığı kadar un
Açmak için nişasta
Keki için
$image.webp
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı çeviz ( ben biraz fazla koydum :34:)
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için
200 gr margarın 1 cay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
3,5su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2 3 damla limon
Yapılışı :Önce yufkanın hamurunu yapıp dinlendiriyoruz malzemeleri yoğurma kabına alıp azar azar un ilavesi yaparak kulak memesinde biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz
$image.webp$image.webp
Hamur dinlediği yerde kekini hazırlayalım ben kek için robotu terçih ettim çünkü çevizleride kekin içine atıp parçalamak için
Önce yumurta çırpıp arkasından şekele çırpıp unu ve kabatma tozunu enson çevizleri atıyoruz
$image.webp$image.webp
$image.webp$image.webp
$image.webp
Dinlenen hamuru Çeviz büyüklüğünde 20 eşit parçaya bölüyoruz
$image.webp
Bu hamurları 10 tanesini nişasta serpip 1 tabak büyüklüğünde merdane yardımıyla açıp aralarına tekrar nişasta serpip üstüste diziyoruz
$image.webp$image.webp
10 küçük yufkayı önçe merdaneyle biraz büyütüp sonrada oklavayla fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruruz
$image.webp$image.webp
Yufkayı tepsiye serip eğer fazlaysa kenarlarını kesiyoruz Sonrada kek karışımını yufkanın üzerine yayıyoruz
$image.webp
Diğer kalan 10 parça hamuruda aynı şekilde açıp kekin üzerine serip fazla gelen kenarlarını kesiyoruz ben ziyan olmasın diye tepsinin ortasına koyup öyle kestim sonrada baklavamızı kesiyoruz
$image.webp
Kızartma için yağı tavaya alıp iyiçe kızarana denk kızartıyoruz köpük köpük olacak yoksa yağ kokar
$image.webp
Sonra baklavanı üzerine döküp fırına veriyoruz 150 dereceçede üzeri kızarana kadar kızardıyoruz
Sonrada şerbetini hazırlıyoruz biri soğuk şerbet ılıken üzerine verip yaklaşık 3 saat serbetin çekmesini bekliyoruz
$image.webp
Üzerine yeşil fıtık serpip servis yapıyoruz afiyet olsun

Wowww çok ilginçmiş.:53:Denemeye değer.Eline sağlık.

Evet canım kek sün ger görevini görüyor içine tüm lezeti çekiyor :34:denersen paylaşmanı isterim :16:

Deneyeceğim kesinlikle.Anneme hamur kısmını açtırmam lazım.O konuda pek deneyimim yok.Paylaşırım tabiki büyük bir zevkle.:16:

Son düzenleme:
Deneyeceğim kesinlikle.Anneme hamur kısmını açtırmam lazım.O konuda pek deneyimim yok.Paylaşırım tabiki büyük bir zevkle.:16:

Canım korkma bu tarif okadar maharet istemez benim ilk açtığım yufkayı görseydin kıbrıs adası haritası gibiydi :53::9:
Heycanla bekliyorum :52:

Canım korkma bu tarif okadar maharet istemez benim ilk açtığım yufkayı görseydin kıbrıs adası haritası gibiydi :53::9:
Heycanla bekliyorum :52:

Yok aslında beceririm de tembellikten benimki.:1:İzin günümde bir aksilik çıkmazsa deneyeceğim.:34:

Yok aslında beceririm de tembellikten benimki.:1:İzin günümde bir aksilik çıkmazsa deneyeceğim.:34:

Yok canım yaparsın sende opotansiyel var hisediyorum :38: kolay değil tabi çalışırken eve yemeğe yetişmek bazen bizede uğruyo o tembellik :12:

Yok canım yaparsın sende opotansiyel var hisediyorum :38: kolay değil tabi çalışırken eve yemeğe yetişmek bazen bizede uğruyo o tembellik :12:

Var dimi.:1:Tamam yaparım ben bu işi:)Ben hiçbirine yetişmiyorum hooop hazıra konuyorum hep.:9:

Var dimi.:1:Tamam yaparım ben bu işi:)Ben hiçbirine yetişmiyorum hooop hazıra konuyorum hep.:9:

Var var görüyorum arada resimlerini çok güzeller hepsi :16:eee ne yapalım arada olur okadar bazen benim annemde yemek yoluyor eğer yemek düşünYosam çok seviniyorum ne yalan söyleyeyim :9:

Var var görüyorum arada resimlerini çok güzeller hepsi :16:eee ne yapalım arada olur okadar bazen benim annemde yemek yoluyor eğer yemek düşünYosam çok seviniyorum ne yalan söyleyeyim :9:

Teşekkür ederim.:16:Arada yapıyorum birşeyler ilham gelirse.Ama ilham gelmezse kılımı kıpırdatmam:)Hazır yemek gibisi yok:)

Teşekkür ederim.:16:Arada yapıyorum birşeyler ilham gelirse.Ama ilham gelmezse kılımı kıpırdatmam:)Hazır yemek gibisi yok:)

O bende var saaatim değilse yapamıyorum:31:meçburen yapmak zorundaysam çoçuklar içinde olsa güzel olmuyor sanki :19:ilham perilerini küstürmemek lazım :9:

O bende var saaatim değilse yapamıyorum:31:meçburen yapmak zorundaysam çoçuklar içinde olsa güzel olmuyor sanki :19:ilham perilerini küstürmemek lazım :9:

Kesinlikle.Zorla yapılan yemeğin tadı da olmuyor,tuzu da.Aşkla yapacaksın dimi.:16:Sonra herkese tek tek nasıl olmuş diye sorup onay alacaksın.Sonra da ne becerikli kızım dimi diye övüneceksin benim gibi.:60:

Kesinlikle.Zorla yapılan yemeğin tadı da olmuyor,tuzu da.Aşkla yapacaksın dimi.:16:Sonra herkese tek tek nasıl olmuş diye sorup onay alacaksın.Sonra da ne becerikli kızım dimi diye övüneceksin benim gibi.:60:

Doğru:31:bende evliliğim ilk yıllarında çok yaptığım seydi eşim ardık sinir oludu nötere gitip tastik mi alalım derdi :60:

Back
X