Müstakbel Kv - Kayınaile Endişeler Artılar Eksiler (Uzun)

Gitmek istediğiniz yere ya da sahiplenmek istediğiniz hayvana karışması dışındaki hiçbir konuda haklı değilsiniz bence.
Anneniz annenizdir, kayınvalideniz kayınvalideniz. Kadın size kötü bir şey yapmıyormuş ki. Yapısı öyle demek ki.

Hem evlenecek kadar yetişkin olduğunuzu iddia edip hem de ailelerinizin veliniz gibi her şeyi konuşmalarını bekliyorsunuz. Çok tutarsız.
Biz evlenirken kimse oturup birbiriyle bizim sürecimizi konuşmadı. Kendi aramızda karar verip ailelerimize bildirdik, kararsız kaldığımız konularda fikirlerini sorduk, bize mantıklı geleni kendimiz seçtik. Kimse biz sormadan fikir beyan etmedi zaten. Kimse de birbiriyle sorun yaşamadı.
Oturun nişanlınızla karar verin her şeye, kafanız rahat olsun. Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz resmen.

Maddi olarak desteklermiş ne güzel çok şanslısınız :) bensimsenmeme konusunu kafanıza takmayın mesafeli saygılı olun yeter. Sorun olacak nokta sorumsuz çocuk yetiştirmiş olması, işleri kendisinin yapması. İlerde de düzen böyle devam etsin isteyecek. Sen sorun çıkaracaksın evliyiz artık diye eşin de sana şaşıracak bu zamana kadar biz hep böyleydik annemle sen geldin işler değişti diye. Burası için önlem alın. Sınırlarınızı net çizin.

Kusura bakmayın ama şunları yaşamadığınız için böyle rahat rahat konuşuyorsunuz.

Ellerinden geleni yapmışlar yok illa mıç mıç olmak istiyorsunuz.
Yani daha ne istiyorsunuz ne yapsınlar yok illa kızım desin beni çağırsın gelinim gelinim diye üstüme düşsün valla gelin kaynana ilişkisi öyle bir ilişki değil gerçekten. Siz kızı değilsiniz o da sizin anneniz değil.
Böyle çok fazla zorlarsanız ilişkide olmayan sorunları çıkarırsınız.

konu sahibi çok açıklamış kendisi ama bence asıl sorun evliliği ile alakalı konuşulmaması bu durumun yok sayılması. Bence bu da kafaya takılacak bir durum

Eksi dediğiniz şeyler zamanla tatlı dille güler yüzle aşılacak şeyler kesinlikle . Kadın kesinlikle kaynanalik yapmıyor full maddi destek daha nolsun ablacım . Al bu da benim oğlan buyur diyip kucağına bırakmadığı kalmış oğlunu . Bu saatten sonra arayida bir zahmet gelin olarak siz ısıtın. Ben göze batan sorun addedilecek bir sorun görmedim . Fazla iyilik ve bolluk batması size insallah

konu sahibi çok açıklamış kendisi ama bence asıl sorun evliliği ile alakalı konuşulmaması bu durumun yok sayılması. Bence bu da kafaya takılacak bir durum

Kusura bakmayın ama 2 yetişkin insan mühendis olmuş konu sahibi hala bohça konusu kız alma konuşulmadı beni benimsemedi diye kendine sorun yaratıyor

2 insan evlenecekse bir zahmet kendileri aralarında halletsin onları da, kendi düğünümde düğün salonu kıyafetler orkestra hepsini kendimiz bulduk ayarladık. Belki geleneksel bir kadın değil. Belki soğuk mizaçlı birisi ki belki sevmiyor öyle şeyleri. Ev tamam eşyalar lüks alınıyor hala evlilikle ilgili konuşulmadı daha ne yapacaklar.

Bir kayınvalideden ne beklenmelidir?
Bence bunun üzerine düşünmelisiniz.

Benim kriterlerime göre eşimle aramızı bozacak bir tavrı, duruşu, sözü yoksa
Makul ölçüde iletişim kurabiliyorsam
Çocuklarıma sevgi doluysa, anneliğime saygı duyuyorsa,
Oğlunu seviyorsa
Olağanüstü talepleri yoksa
bence o kayınvalide iyi bir kayınvalidedir.
Gerisi komşuda bile görülebilecek ufak tefek şeylerdir, der geçerim.
Bu kadar.

Gayet tatlı bir aile, oğlunun evlilik için küçük olduğunu düşünüyor bence. O yüzden evlenmeniz kısmından çok hoşnut değildir ama seni seviyordur. Hiç olumsuz bir aile gibi gelmedi hatta biraz daha bekleseniz diyeceğim ama o kadar içli dışlı olunmuş ki, anahtar vermeler vs.
Ayrıca çocuğum yok ama farzedelim ki evleniyor, kendileri halletsin bu cocugumu veya evleneceği kişiyi sevmediğim anlamına gelmiyor ki.
Herseyi biraz fazla abartıyorsunuz.

Senin bu sorun dediklerinin ancak evlenince ne büyük nimet olduğu anlaşılıyor. İnsanlar zaten maddi anlamda tam destek olmuşlar yani biraz da iyi yanlarına bakın insanların.
Şu sözü de bırakayım
“Çok samimiyet saygıyı azaltır. Çok iyilik suistimal edilir. Çok sevgi nankörlük getirir. Çok'lar sıkıntı, denge esastır.”

Merhabalar teşekkür ederim. İmkansız geliyor biliyorum ama "evliliğimiz" konusu ile ilgili herhangi birşey benle veya ailemle 1 kere dışında hiç sözlü olarak dile getirilmedi abartmıyorum. Herşeyi aileler yapsın diye inanın beklemiyoruz ama bu durumda tam tersi oluyor ve dediğim gibi maddi manevi geleneksel takıntıları olan biri de değilim bu yüzden canımı yaktı birazda. Yine de dediğiniz gibi kafamı rahat tutmaya çalışacağım teşekkürler.

Her ailenin yapısı farklı
Örnek 7 senedir aile içindesiniz geleneksel Türk ailesi böyle bir durumda ayılır bayılır, ister erkek ister kız ailesi olsun. Net bir şekilde reddeder o yüzden herkes gizli sevgili
Sizin ailenizin yapısı ve onun ailesinin benzer şeyleri olduğu kadar farklı yapıları da vardır.
Oğluna düşkün olabilir, ölü taklidi yapabilir bunlar genel olarak görülen şeyler maalesef
Mesele sizin ilişkinize zarar olur mu sekteye vurur mu yarın sorun çıkarır mı meselesi
Yani istemese ev de almazlar yardım da etmezler ama kadının yapısı soğuk olabilir bilemedim.
Bir şey yapılması konusunda aileler karışsa kızılıyor karışmasa kızılıyor. Nişanlınız ile rota çizeceksiniz. Ha şunda haklısınız usulünce laf olsun diye bile olsa ikili iletişim için aileler arası ya bizden bir şey istiyor musunuz diye sorulabilir belki gönlü hoş etmek için. Ama 7 senedir konuşuyorlar istiyorlarsa söylesinler şeklinde de yorumlamış olabilir. 3 -5 aylık bir mazi yok..
İnsan şunu da der o kadar sene aklın nerde idi bence nişanlın denge kurabiliyorsa sorun yok, ama anam da anam modunda ise kolaylıklar dilerim şimdiden

Evlilik kısmını yaşamadığım için ne düşünmem gerektiğini bilemedim işte doğru olabilir haklısınız. Bu saydığım eksiler evlilikler bana artı olarak da dönebilir ama tecrübelerden yararlanmak istedim işte belki önemli bir noktadır aslında daha büyük sorun olabilir mi diye

Çoook teşekkür ederim yorumunuz için, bende göremediğim birşeyler mi var acaba diye yazmıstım zaten

Çoook teşekkür ederim yorumunuz için, bende göremediğim birşeyler mi var acaba diye yazmıstım zaten
Her şey olacağına varıyor, mükemmel başlayan birlikteliklerden de sürpriz çıkabilir, aksiliklerle başlayanlar da mükemmel olabilir. Hayat bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…