müstakbel komşularımın bunaltan samimiyeti

3 senedir oturuyorum bu sokakta alt komşumun sadece ismini bilirim..Günaydın, iyi akşamlar yeterli bence..Geçen gün oğlumu dışarı çıkarırken kadınlar oturuyordu dışarda..bebeğimi sevdiler ve eşimin ne kadar suratsız olduğunu söylediler, hiç selam vermiyormuş. Ne yapsın adam mahallenin hanımlarına selam mı versin. Bide hemen sorular havada uçuştu çalışıyormusun vs vs. Yani samimiyet kurmuş olsam gerisini siz dşünün. Bizim mahalle insanları iyidir yani diyor. hani niye dostluk kurmuyorsun anlamında. Zaten eşim yılın 6 ayı yok tek yaşıyorum bide malzeme konusu olacam onlara. Allahtan bilmiyorlar eşimin nerde çalıştığını dedikodu yapmak oldu komşuluk artık..eskiden paylaşmaktı, yardımlaşmaktı...

çocuk zaten maşallah ya sokakta ya apartmanın içinde geziniyo alıştırmışlar sanırım. dün de gelmek isteyince ben tek olcam evde bide imza almaya gelcekler dünyanın bin türlü hali var diye almak istememiştim işim var demiştim aslında. dediğiniz doğru keşke tedirgin ederek göndermesin diye uyarayım.

senin guleryuzunle alakasi yok bence.. yani simdi sen bana guleryuz gostersen de ben senin evine dalmam.. belli ki karakterleri boyle.. hayir demesini bil..

muhtemelen sizden önce oturan ile çok yakınlarmış evde oturan değişmiş ama evle bağları kopmamış benimde başıma geldi.

evlendiğimde apartman aile apartmanıydı aileden olmayanlar dairelerle bile içli dışlı olunmuştu

benden önce oturanlar evin dış kapısını kapatmazmış önüne gelen dalarmış içeri aynı şeyi bana da yapmak istediler ama olmadı biraz soğuk durdum ben onlara gittiğimde kapı açık bile olsa kapıyı çaldım biri buyur etmeden içeri girmedim aaa kapı açık girsene dediklerinde olur mu öyle şey kapı açık olabilir ama ev sahibi müsait değildir belki çocuklar yaramazlık olsun diye açmıştır dedim apartmanın çoğu eşimin ailesi olduğu halde ben evimin mahremini korumayı başardım

sende biraz soğuk dur evle olan bağlarının evin eski sahipleri taşındıktan sonra koptuğunu hissettir baktın olmuyor eşini bahane et eşim evinde rahat olmak istiyor şortla atletle dolaşıyor ne siz rahatsız olun ne de eşim rahatsız olsun habersiz gelmeyin desen belki işe yarar

valla benımde ılk oturdugum apartmanda vardı boyle bır yan komsum daha kapıya nahtar sokmadan kapı açılır, hal hatır sorulur yok anan napıo yok baban napıo tasınırken tanısmıslardı, veetlerı vardı buyur etmeden ıcerı dalarlar ben daha evıme adımımı atmamısım baktım olmuyor, gorunce gulumseyıp kapıyı cat suratına kapatmaya basladım , gel zaman gıt zaman meraklı hatun evınden cıkmaz oldu.

bu samımıyet degıl bence meraklılık ve terbıyesızlık. ben ıstersem konusurum ya da evıme buyur ederım ama cat kapı gelenı de , ben buyr etmeden evıme gırenıde sevmem hatta apartmanda kımseyı tanımam karsılastıklarımla merhaba merhaba o kadar fazlasına gerek yok bız bıze yeterız..

zaten tum gun ısteyız calısıoz bırde komsu cekemıcem valla ))

aynen tüm gün işten beynim doluyo bi ayak uzatıp oh demek istiyo insan :)

aynen tüm gün işten beynim doluyo bi ayak uzatıp oh demek istiyo insan :)
Baştan söyleyin o zaman.
Ben evimde rahat etmek istiyorum, eşim çat kapı komşuluk sevmez, ayrıca da emanetin canı az olur çocuğunuzun başına bir şey gelse sorumluluğunu alamam diyin. Baştan kestirip atmak gibi görünebilir ama emin olun rahat edersiniz.

Cidden de (Allah muhafaza) düşse bende bi yerine bişi olsa çatır çatır kavgaya gelir kapılara heralde.

İyide daha 9 yaşındaki çovuğa evine git diyememişsin annesine nasıl diyeceksin? Hiç çekinme söyle, kapını açık bırakma kırılan kırılsın.
Benim üst komşu ilk gelişimde balkondan seslenirdi gel kahve içelim gel de gel hiç gitmedim o da hiç gelemedi.biliyorum ki bi gitsem o bin gelecekti..kırılsın çokda tınnn..

Siz çekiniyorsanız söylemeye, evlendikten sonra her gelişlerinde, kapıyı eşiniz açsın o zaman rahat rahat giremezler eve. eşiniz de tavrı koyar sizin yerinize, bu sayede siz de hiç muhatap olmadan çözüme ulaşırsınız

Bizim apartmanda da "imdatttttttttt" diye bağırsan gece yarısı, bir Allah'ın kulu ne oluyor diye kapısını açmaz. Bu komşu milletinin bir ayarı yok galiba

Benim komşularım ise ölsek ruhları duymayacak...
Beraber asansöre binmemek için bile arabasında oyalanıyor, açık olan kapıyı kapatıyor falan filan...

Birgün laf arası 'ablacım ne güzel komşuluk ederiz birbirimize ama ben öyle çat kapı hergün misafirlikten hoşlanmam, size geleceğim zaman birgün önceden ararım, siz de öyle yapın ki işim gücüm varsa ayarlarım hem malum yeni evliyiz çoğu zaman müsait olamayacağız' diyiverin.
Artık anlamazsa da açmayın kapıları...

bişey desem kırılır belki kalbi dedim sustum ne bileyim acemilik var

Tıpkısının aynısını bende yaşadım. Bu gidip gelmeler evlendikten bir süre daha devam etti ama artık devam etmiyor. Ben kırmadan yeni evli olduğumu ve eşimle yalnız zaman geçirmek istediğimi belirtmiştim komşuma. O da sağolsun anlayışla karşıladı. Şimdi sadece ben davet edersem geliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…