müstakbel komşularımın bunaltan samimiyeti

Benim komşularım ise ölsek ruhları duymayacak...
Beraber asansöre binmemek için bile arabasında oyalanıyor, açık olan kapıyı kapatıyor falan filan...

Birgün laf arası 'ablacım ne güzel komşuluk ederiz birbirimize ama ben öyle çat kapı hergün misafirlikten hoşlanmam, size geleceğim zaman birgün önceden ararım, siz de öyle yapın ki işim gücüm varsa ayarlarım hem malum yeni evliyiz çoğu zaman müsait olamayacağız' diyiverin.
Artık anlamazsa da açmayın kapıları...

Konuşmalarımla belli etmek ve kapıyı adama açtırmak yeterli olur heralde yani sanırsam inşallah:KK45:

Azı karar çoğu zarar diye bir laf varya bu konu için de geçerli, gerektiğinde uzanacak bir ele ihtiyaç duyuyor insan, benim oturacağım apartmanda da yan komşum var tanıştık, çeyizi yerleştirirken çay demleyip getirdi bize, ama bir sınırı olmalı insanların, m.kunu çıkarmamalı..

Konuşmalarımla belli etmek ve kapıyı adama açtırmak yeterli olur heralde yani sanırsam inşallah:KK45:
Evlendikten sonra sabah 10 11 de kapıyı eşiniz açamayacak herhalde...
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama, çalışmıyorsanız tatlı dille ifade etmeniz gerekir.
Birkaç sefer geldiğinde de müsait değilim kusura bakmayın dersiniz.

Evimin içinde yabancı birileri gezinecek ve ben buna ses çıkaramayacağım!
Çok ince düşünüyorsunuz gerçekten...

Evlendikten sonra sabah 10 11 de kapıyı eşiniz açamayacak herhalde...
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama, çalışmıyorsanız tatlı dille ifade etmeniz gerekir.
Birkaç sefer geldiğinde de müsait değilim kusura bakmayın dersiniz.

Evimin içinde yabancı birileri gezinecek ve ben buna ses çıkaramayacağım!
Çok ince düşünüyorsunuz gerçekten...

Çalışıyorum bu da beni daha sıkıntıya sokuyor ya akşam oturması diye gelip dururlarsa diye. Ben biraz tuhafım mesela bu olay benim arkadaşımın başında olsa ben bile söylerim güzelce ama kendime gelince ses edemiyorum. Haksızlıklarda da böyle millet için çok kez kötü olmuşluğum vardır savunmak için ama kendi hakkımı arayamam bi acaip bi huy bu da :/

Çalışıyorum bu da beni daha sıkıntıya sokuyor ya akşam oturması diye gelip dururlarsa diye. Ben biraz tuhafım mesela bu olay benim arkadaşımın başında olsa ben bile söylerim güzelce ama kendime gelince ses edemiyorum. Haksızlıklarda da böyle millet için çok kez kötü olmuşluğum vardır savunmak için ama kendi hakkımı arayamam bi acaip bi huy bu da :/
İnanın ben de sizin gibiyim.
Sevdiklerim söz konusu olunca her şeyi yaparım.
Mağazada çatır çatır indirim, hediye kavagsı bile yaparım ama kendime gelince teklif dahi edemem.
Ama yaşadığınız şey bambaşka, eviniz bu sizin.
Kendinizi en rahat, güvende ve mutlu hissetmeniz gereken yer.
Bundan başka kurtuluş yolunuz yok.
Kibar kibar, haberleşerek görüşebiliriz mesajını verirseniz en azından kafanız rahat eder.
Hemen terslemek kimseye yakışmaz ama laf arası söylenen sözleri hanımlar çok güzel anlar diye düşünüyorum.
Şimdiden bol şans diliyorum.

benim komsum da kapimizi gozetliyor resmen. ne zaman disari cikacak olsam ekmek aldiriyor. cat kapi geliyor dusta oluuorum acamiyorum ertesi gun gelip dun geldim acmadin kapiyi baktim gaz donup duruuordu banyodaydin heralde :KK70: brnim de esim istemiyor gelip gitmek ben souledim esim sevmez kimseyle gelip gitmeyi o yuzden gunduz gelirsen gel abla diye artik dikkat ediyor.

Oha sizinkide fenaymış :KK70: Gazın dönüp dönmeğine bile bakmış :KK70::KK70:

İnanın ben de sizin gibiyim.
Sevdiklerim söz konusu olunca her şeyi yaparım.
Mağazada çatır çatır indirim, hediye kavagsı bile yaparım ama kendime gelince teklif dahi edemem.
Ama yaşadığınız şey bambaşka, eviniz bu sizin.
Kendinizi en rahat, güvende ve mutlu hissetmeniz gereken yer.
Bundan başka kurtuluş yolunuz yok.
Kibar kibar, haberleşerek görüşebiliriz mesajını verirseniz en azından kafanız rahat eder.
Hemen terslemek kimseye yakışmaz ama laf arası söylenen sözleri hanımlar çok güzel anlar diye düşünüyorum.
Şimdiden bol şans diliyorum.

Çok teşekkür ederim çok haklısınız :)

"evine git kızım işimiz var"
neden diyemiyorsun ki? daha hiç tanımadığın insanlar yani. komşuluk da yapılacaksa seviyeli olmalı. vıcık vıcık değil. bence tavrınızı koyun. yoksa anahtar isterler yakında sizden...

Komşu sonuçta aynı binada yüzyüze bakıcaz, benden kırılsınlar istemiyorum. Ama davetsiz de hiç hoş değil, evime sevinirken aklıma geliyo " acaba akşamları gelirler mi, acaba kızını gönderir mi?" içim kararıyo :KK17:
Bir de ilk gelişinde şey dedi " senden öncekiyle de çok iyiydik birbirimizden çıkmazdık", Annem de "onlar ikiside çalışıyo "demişti. Şimdi anlıyorum bu konuşmanın ne anlama geldiğini :KK12:
annen doğru söylemiş, bu ne samimiyet ayyy hiç hoş değil. her şey ölçüsünde olmalı... gelirlerse de kapıyı açma yani. benim komşu da kızını gönderdi birkaç kere, müsait olduğumda tamam ama olmadığımda da müsait değilim dedim oldu bitti.

Ben aile apt oturuyordum evlendiğim akşam kaynanamdan eve indiğimde eltimin oğullarıda bizimle inmişti (2-4 YAŞ) Kafayı yemiştik gitmek bilmemişlerdi analarıda çağırmamıştı. Enson trip atınca ben eşim yukarı çıkartmıştı aklıma o geldi okuyunca:)))

Merhabalar, ilk kez konu açıyorum umarım bana fikirlerinizle yol gösterirsiniz hanımlar.

Haziranda evleneceğim ve evi hazırlıyoruz. Fakat karşı komşu olacağımız bayan biraz rahat, kapıyı ne zaman açık görse eve dalıyor, kızları da aynı şekilde. temizlik yapılırken, boya yapılırken, eşyalar gelirken vs. ben insanlara çok güleryüz gösteririm ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama çok rahatsızım bu durumdan.

Örneğin badana yapılırken nişanlım ve usta varmış evde arka odada bişi konuşuyorlarmış ustayla, sonra mutfaktan sesler geldiğini farketmiş gidip bakmış bizim komşu almış ablasını evi gezdiriyor. çok sinirlenmiş birşey diyememiş. Eşyalar gelirken 9 yaşındaki kızı sürekli evin içinde gezindi durdu "evine git kızım işimiz var" diyemedim annesi de çağırmadı ama içim taş oldu o çocuk etrafı karıştırdıkça.

Dün yıl dönümümüzdü buluşmayacaktık. nişanlım bana sürpriz için "eve bi git eşyaların bişeyi eksikmiş" gibi bişi uydurdu. ben de akşamda eve geldim onun evde olduğunu bilmeden. Komşunun kızı sokakta oynuyodu beni görünce ben de size gelcem dedi. Bende ablacım işim var sonra gelirsin dedim. 15 dk sonra kapıya geldi tekrar. Nişanlım da açtı "leblebitozu yok " dedi o da gitti hem çok üzüldüm hem de rahatsız oldum.

Nişanlım da sevmiyor böyle şeyleri hem de o benim gibi değil sert mizaclı, sonradan bana söyleniyo sen alıştırıyosun ben böyle şey istemiyorum evimde diye. Napsam nerelere gitsem bilemedim
güleryüz gösterirsen böyle olur...işin var senin bu komşuyla..kolay gelsin..

nickinizi okumamışım neden leblebi tozu yok demiş diyorum :KK70: :KK70:

Bir söz var yüz verdik deliye geldi...... diye :) şimdiden önlem almazsanız o en güzel bal aylarınız zehir olur o evde . Belliki biraz rahat tipler kolay kolay kırılcaklarını sanmam

bi fincan leblebitozu var mıydı:KK70::KK70:halıyı sıvamadan bana bi çare a dostlar :)

bu komşularınızla çok fazla yüz göz olmayı bence yüz verince astarını istiyeceklere benziyorlar mesafeli duruşunuzu koruyun ve bırakın eşiniz biraz sert bir tavır sergilesin kırıcı değil sert bunda alınacak bir durum olmaz.

Ya guzel bi dille soylenebilir cok sıkma canini 1 anlamaz 2 anlamaz elbet anlayacaktir. hallonulcak birsey sorun olmaz insallah

Bence en guzel taktik: abla musaitmisin, cat kapi gelmek yakisik almaz. abla sana gelmek istiyorum ama sen yorgun olursun cocuklardan, seni en iyi ben anliyorum. Ben butun gun calisyorum eve gelince aksam olunca cok zorlaniyorum misafir agirlamaya. Insan yerinden kalkamiyor felan diye.

Yok anlamadiysa esin acsin kapini, bi suratsiz baksin iki suratsiz baksin tm dir is.

Bu arada mutluluklar dilerim simdiden:KK19: dugun ne zmn??

X