müstakbel komşularımın bunaltan samimiyeti

leblebitozu_88

Hissikablelvuku
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
368
347
Merhabalar, ilk kez konu açıyorum umarım bana fikirlerinizle yol gösterirsiniz hanımlar.

Haziranda evleneceğim ve evi hazırlıyoruz. Fakat karşı komşu olacağımız bayan biraz rahat, kapıyı ne zaman açık görse eve dalıyor, kızları da aynı şekilde. temizlik yapılırken, boya yapılırken, eşyalar gelirken vs. ben insanlara çok güleryüz gösteririm ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama çok rahatsızım bu durumdan.

Örneğin badana yapılırken nişanlım ve usta varmış evde arka odada bişi konuşuyorlarmış ustayla, sonra mutfaktan sesler geldiğini farketmiş gidip bakmış bizim komşu almış ablasını evi gezdiriyor. çok sinirlenmiş birşey diyememiş. Eşyalar gelirken 9 yaşındaki kızı sürekli evin içinde gezindi durdu "evine git kızım işimiz var" diyemedim annesi de çağırmadı ama içim taş oldu o çocuk etrafı karıştırdıkça.

Dün yıl dönümümüzdü buluşmayacaktık. nişanlım bana sürpriz için "eve bi git eşyaların bişeyi eksikmiş" gibi bişi uydurdu. ben de akşamda eve geldim onun evde olduğunu bilmeden. Komşunun kızı sokakta oynuyodu beni görünce ben de size gelcem dedi. Bende ablacım işim var sonra gelirsin dedim. 15 dk sonra kapıya geldi tekrar. Nişanlım da açtı "leblebitozu yok " dedi o da gitti hem çok üzüldüm hem de rahatsız oldum.

Nişanlım da sevmiyor böyle şeyleri hem de o benim gibi değil sert mizaclı, sonradan bana söyleniyo sen alıştırıyosun ben böyle şey istemiyorum evimde diye. Napsam nerelere gitsem bilemedim

Ayy anam bılemedım sımdı onlarıda kırmamak gerekır ama onlarda hiç anlayıslı degılmış uygun bır dılle konusmalısın topu nısanlına at bence :)

bir yerlere gitmenize gerek yok :) Hayır demeyi öğrenmeniz gerekiyor.. küçük kıza "tatlım eve git eşyalar geliyor bir yerine bir şey olmasın" dersin, annesine de "nişanlım biraz titiz, habersiz gelmelerden hoşlanmaz abla kusura bakma" dersin.. yoksa sonrasında bittin sen..

Nişanlınız haklı, insanlara bu kadar yüz verirseniz sonra önünü alamazsınız

Komşu sonuçta aynı binada yüzyüze bakıcaz, benden kırılsınlar istemiyorum. Ama davetsiz de hiç hoş değil, evime sevinirken aklıma geliyo " acaba akşamları gelirler mi, acaba kızını gönderir mi?" içim kararıyo
Bir de ilk gelişinde şey dedi " senden öncekiyle de çok iyiydik birbirimizden çıkmazdık", Annem de "onlar ikiside çalışıyo "demişti. Şimdi anlıyorum bu konuşmanın ne anlama geldiğini

benim komsum da kapimizi gozetliyor resmen. ne zaman disari cikacak olsam ekmek aldiriyor. cat kapi geliyor dusta oluuorum acamiyorum ertesi gun gelip dun geldim acmadin kapiyi baktim gaz donup duruuordu banyodaydin heralde brnim de esim istemiyor gelip gitmek ben souledim esim sevmez kimseyle gelip gitmeyi o yuzden gunduz gelirsen gel abla diye artik dikkat ediyor.

gazımı elektriğimi gözetecek bir komşu da ben buldum . hadi hayırlısı :)

komşuların fazla meraklı..benimde vardı öyle komşum ayak sesine kapıyı açardı falan..müsait deilim demeyi öğreneceksin zamanla..eşinin sert çıkması yanlış..sonuçta çocuk o...sen araya girip söyle..yüz göz olma çok..

her sohbet ettiğinde çok fazla cevap verme...komşu komşunun külüne muhtaçtır sonuçta kalpte kırma ama mesafeli olduğunu anlasınlar..

ayyy evet zor yaa
mesafeli ol hem davranislardan hem de kisiliklerini bilmediginden

yok artik ablasina ev gezdirme de neymis oldu olacak mahalleli tur duzenlesin bari...
kisa kararli net cevaplar verin guleryuzlu olmayin esime sormam lazim, esim sevmez fdeyin
insallah huzursuz etmezler de gule gule oturursun evinde huxurlu mutlu saglikli gunler diliyorum...

çok teşekkür ederim dilekleriniz içinZaten onu duyunca beynimden vurulmuşa dönmüştüm ayıptır böyle şeyler ne bileyim biraz resmi durmam gerekecek sanırım baştan çünkü öbür türlü gerçekten sıkıntı yaşıcam ev içinde. Dün bile o kadarcık mesele huzur kaçırdı yıldönümü olmasa o bile uzardı büyük ihtimalle

ay benim karşı komşunun çocukları öyleydi 3 tane boy boy biz taşınırken aynen senin dediğin gibi kapının açılmasını beklerlerdi resmen kapı açıldı mı hoop içeri dalarlardı ben daha dur diyemeden anneside arkalarından "Allah belanızı versin ayaklarınız kırılsın elaleme rezil ediyosunuz" diye bağrınırdı, sonra çocuklar güle oynaya geri kaçarlardır 5 dk geçmeden karşı daireden çocukların ağlama sesleri gelmeye başlardı. ben bunu duyunca ilk bi gün dayanamadım söyledim çocuklar çok yaramaz ama bela okumayın döner dolaşır sizi bulur hem çocuklara gelen bela kimi bulacak ki gibi bi laf ettim etmez olaydım kadın o günden beri sabah karşılaşsa yüzüme bakmıyo. gerçi artık çocuklar evden içeri dalmıyolar ama hala kadın aynı "Allah belanızı versin"le sabah 7de güne başlıyoruz akşam eve döndüğümde "eliniz kırılsın siz beni öldüreceksiniz vb" beddularla da günü kapatırız. malesef sen ne dersen de ne yaparsan yap değişmiyor böyle insanlar

Bir de nişanlım bu konuda normal üstü hassas Çünkü KV sürekli evine komşu akraba doluşturur, gece yarılarına kadar o çocuklar tepinir kadınlar kahkahalar atar, erkekler muhabbet eder. O bu durumdan zaten bunalmış, bana sorup duruyodu baştan beri "sizde böyle bişiler yok dimi" diye ben de "sizinkilerde fazla var, bizde davetsiz teklifsiz girilmez evlere" diyordum. İyice mahçup oluyorum hal böyle olunca

Mesafenizi koyun araya soğuk davranın yoksa böyleleri vakitli vakitsiz çat diye gelmeye kalkarlar siz de boşuna stres olursunuz. Yeni evli hali her an düzenli tertipli bekleyemeyeceğiniz anlar olacak, nişanlınız da haklı. Benim eşim de ben de hiç sevmeyiz böyle şeyleri, kayınvalidem de aksine komşu da komşu ölecek o derece çok sever millete gelip gitmeyi kendine gelinmesini felan, evlendiğimizde evimiz daha önceden alınmıştı, karşı komşumla arkadaş gibi olmuşlar temizliğe gidip geldikçe felan çat diye gelirdi o da, ben mesafeyi koydum, eşim de vardiyalı çalışıyordu gelemedi, oradan taşındık ama kayınvalidem evlendiğimizden beri bunun mevzusunu yapar ben olsam duramazdım komşusuz başına bişey gelse napıcaksın yok illaki birbirinize girin çıkın felan diye... Misafir sevmiyor değilim aksine çok severim ama haberli gelenini severim. Çat diye ben sana kahve içmeye geldimlerden hiç hoşlanmam. Geçen sene hamileydim evime yemek yapamıyorum kusmaktan, kayınvalidem niye birbirinize gidip gelmiyorsunuz diyor Kapı komşu da olsa mesafeli olacak arkadaş evlenmeden önce bi komşumuz vardı küçük kuzenim de okul arkadaşının annesiydi sabah kahvaltıda gelir akşama kadar otururdu, insaf yaa bu insanın da bir işi mi var müsait mi değil bi yere mi gidecek belki epilasyon yapacam tövbe tövbe... Ayh ne şişmiş içim bu komşu mevzuundan yaa rahatladım vallahi

Canım kırmadan tavrını koy, rahatsız oldugunu hissettir. Sürekli güleryüzlü olma. Dedigim gibi kırıcıda konuşma sonucta yüzyüze bakcaksnz istesende istemesende. Atalarımız ne güzel söylemiş. Komşu komşunun külüne muhtaçtr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…