müstakbel komşularımın bunaltan samimiyeti

Mesafenizi koyun araya soğuk davranın yoksa böyleleri vakitli vakitsiz çat diye gelmeye kalkarlar siz de boşuna stres olursunuz. Yeni evli hali her an düzenli tertipli bekleyemeyeceğiniz anlar olacak, nişanlınız da haklı. Benim eşim de ben de hiç sevmeyiz böyle şeyleri, kayınvalidem de aksine komşu da komşu ölecek o derece çok sever millete gelip gitmeyi kendine gelinmesini felan, evlendiğimizde evimiz daha önceden alınmıştı, karşı komşumla arkadaş gibi olmuşlar temizliğe gidip geldikçe felan çat diye gelirdi o da, ben mesafeyi koydum, eşim de vardiyalı çalışıyordu gelemedi, oradan taşındık ama kayınvalidem evlendiğimizden beri bunun mevzusunu yapar ben olsam duramazdım komşusuz başına bişey gelse napıcaksın yok illaki birbirinize girin çıkın felan diye... Misafir sevmiyor değilim aksine çok severim ama haberli gelenini severim. Çat diye ben sana kahve içmeye geldimlerden hiç hoşlanmam. Geçen sene hamileydim evime yemek yapamıyorum kusmaktan, kayınvalidem niye birbirinize gidip gelmiyorsunuz diyor :KK35: Kapı komşu da olsa mesafeli olacak arkadaş evlenmeden önce bi komşumuz vardı küçük kuzenim de okul arkadaşının annesiydi sabah kahvaltıda gelir akşama kadar otururdu, insaf yaa bu insanın da bir işi mi var müsait mi değil bi yere mi gidecek belki epilasyon yapacam tövbe tövbe... Ayh ne şişmiş içim bu komşu mevzuundan yaa rahatladım vallahi :KK48:

Çalışıyorum gelemezler diye bile sevinemiyorum ya akşam oturmasına gelirlerse diye :) Ne zor işlermiş ,Yarabbi :)

Çalışıyorum gelemezler diye bile sevinemiyorum ya akşam oturmasına gelirlerse diye :) Ne zor işlermiş ,Yarabbi :)
Aynı senin gibiydim, kesinlikle koy mesafeni böyle şeyleri kafaya takan birisisin çok zorluk çekersin evdeyken stres stres evinden soğuma aman... Eşin vardiyalı çalışsa çok kolay olurdu aslında gece vardiyasında gündüz uyuduğu için kocası uyuyordur deyip kimse gelemezdi :KK48:

bende komşularla çok samimi olmamaya çalışıyorum. annemde çok kızıyor. 18.30da işten gelip komşuları kahveye davet etmiyomuşum ben gitmiyomuşum. birde küçük bebeğim var. annecim ben akşama kadar kahve hakkımı işyerinde dolduruyorum zaten eve kendimi zor atıyorum çocukla diyorum ama dinleyen yok. çok dertliyim bu konuda..

ben komşunun külünü istemiyorum sizde istemeyin.başınıza iş almayın. çalışan insan için mesafe iyidir.

Komşu sonuçta aynı binada yüzyüze bakıcaz, benden kırılsınlar istemiyorum. Ama davetsiz de hiç hoş değil, evime sevinirken aklıma geliyo " acaba akşamları gelirler mi, acaba kızını gönderir mi?" içim kararıyo :KK17:
Bir de ilk gelişinde şey dedi " senden öncekiyle de çok iyiydik birbirimizden çıkmazdık", Annem de "onlar ikiside çalışıyo "demişti. Şimdi anlıyorum bu konuşmanın ne anlama geldiğini :KK12:
Yolunu yapmış abla ufaktan. Geldiginde musait değilim diyip, iyi günler dileyip kapatın kapıyi.
Ev gezdirmek, çocuk göndermek tuhaf yani. Şimdiden böyleyse taşınınca sizden çıkmaz bu hatun. Istemiyorsanız önünü kesin simdiden.

Bilemedim işte anne evinde bizimde komşularımız oldu ama kimsede böyle bi cüret yoktu. Önden çocuk yollanır yada telefon edilirdi, bu işler hala böyledir sandımdı:KK51:

ay yok artık. kızın yaşıtı varsa sizin evde o yüzden geliyo oynamaya falan dicem de o da yok. Fazla yüz vermeyin bence yoksa böyle giderse anahtar yedeğinizi ister ilk gece evinize baskın düzenlerler beklenir yanii :KK53:

ha bu arada dinlenmeye hazır olun her vakit, sabah akşam.:KK53:

benim komşularda vi o kadar gailesiz :) evliliğimde 2 yıl bitmek üzere daha geçen haftalarda bi komşu çaldı zilimi çaya geleçeğim diye :) :) ben nasıl mutlu nasıl mutlu oldum :) düşünsene 2 sene geçmiş hayırlı olsuna geliyor :) hamileliğimden konu açıldı " çok erkencisin maşallah biraz acele etmişsin sanki çocukta dedi :) " abla 2 yıl oldu ben evleneli dedim kadın o kadar kopukki apartmandan benim daha 1 senemin dolmadığını düşünüyormuş :)

benim komşularda vi o kadar gailesiz :) evliliğimde 2 yıl bitmek üzere daha geçen haftalarda bi komşu çaldı zilimi çaya geleçeğim diye :) :) ben nasıl mutlu nasıl mutlu oldum :) düşünsene 2 sene geçmiş hayırlı olsuna geliyor :) hamileliğimden konu açıldı " çok erkencisin maşallah biraz acele etmişsin sanki çocukta dedi :) " abla 2 yıl oldu ben evleneli dedim kadın o kadar kopukki apartmandan benim daha 1 senemin dolmadığını düşünüyormuş :)

Ahahah hakikaten o da çok ilgisizmiş erkencisin demiş bide :) sen geç kaldın ablacım deseydin :KK70:

Yapılacak bir şey yok rahatsız olduğun şeyleri söyle canım yoksa sen bu durumdan sen bunalırsın ve kadın çok meraklı canım gerekirse tersliyeceksin durmasını bilmiyor

kalp kırma bence, al kekini misafirliğe git, nişanlından bahset sürekli annesinin evinde komsularının girip cıktığından nişanlının hiç hoşlanmadığından. essek değilse anlar diye düşünüyorum.

Komsuluk iyidir guzeldir ama fazla samimiyete gerek yok. Herkesin hayat kosusturmasi var. Herdaim musait olmazsin. Cocuklarda simdi yeni oldugunuz icin heveslenmis gelmislerdir. Guler yuzunu esirgeme ama hayir demeyi de bil. Yoksa isin zor.

Önceki oturduğum yerlerdeki komsulardan o kadar çok cektimki anlatamam sürekli beni kullandılar ben kimseyi kırmamak için üzülmesinler diye kendimi feda etmisim elimi verdim kolumu kaptirdim.

Allah a şükür taşındım uzak bi yere de kurtuldum simdi yoğurdu üfleyerek yiyiyorum okadar dikkat ediyorum hic komşu edinmedim oh ne rahatlamış zırt pırt kapini çalan yok

sen komsuna fazla yuz vermissin. sizin simdi en guzel zamanlariniz bence annenle konus uyarsin kadini bir de zili calarsa kapiyi acma.
bu kadin yuzunden nisanlinla cok gavga edersiniz. gerekirse annen sert bir dille uyarsin sen uzulcegine baskalari uzulsun. insanlar yuzsuz olmus artik bende senin gibiydim cok iyi niyetliydim. ama baktim benim iyi niyetimi kullaniyorlar. bakkaldan bana ekmek marketten sunu aliver(bunlar son zaman cok sik olmaya basladi) bana bir de annen niye geliyo diyolar. kaynanalik yapmaya kalkan var. elimi ayagimi cektim.

sen komsuna fazla yuz vermissin. sizin simdi en guzel zamanlariniz bence annenle konus uyarsin kadini bir de zili calarsa kapiyi acma.
bu kadin yuzunden nisanlinla cok gavga edersiniz. gerekirse annen sert bir dille uyarsin sen uzulcegine baskalari uzulsun. insanlar yuzsuz olmus artik bende senin gibiydim cok iyi niyetliydim. ama baktim benim iyi niyetimi kullaniyorlar. bakkaldan bana ekmek marketten sunu aliver(bunlar son zaman cok sik olmaya basladi) bana bir de annen niye geliyo diyolar. kaynanalik yapmaya kalkan var. elimi ayagimi cektim.

gerçekten insanlar yüzsüz olmuş bende baştan gardımı alayım en iyisi

Oldum olasi komsu muhabbetlerini hic sevmem cunku kimsenin siniri yok hic kimse kendisine bir dur demiyor masallah herkes vicik vicik yilisik cikti etrafimda
O nedenle gunaydin ve iyi aksamlardan baska birsey paylasmamayi tercih ediyorum

dur demen gerek arkadaşım..
yoksa kesilmez daha da fazlalaşır.

Söyleyeceksin; sevmem eşim de sevmez diye.

Çocuğa bir şey diyemedim ne demek; ya başına bir şey gelse; kimsenin çocuğunu yanında annesi olmadan evinize almayın.

Kızım işimiz var; sen evinize git deyip kapısına kadar bırakıp annesine de ustalar vs. var; ben kendim eve zor sahip çıkıyorum; kızı al ne olur ne olmaz devir kötü diyecektin.

Bir daha göndermezdi. Yine gelirse bu tarz biraz daha tedirgin et ki gelmesin.

X