• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendisler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nero_angelo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
makina mühendisliginde daha cok ne yapiyorsunuz? biraz meslegiizden bahs edebilirmisina.s

bende mühendisim ve sevmeden de olsa çalışıyorum.
nacizane görüşlerimi de paylaşmadan edemiycem...
bir bayan mühendis olarak kariye yapmak çok zor bunu görüyorum. erkekler bişi bilmesede bu meslekde makbule geçiyor ne garip. bu bölümü okurken yaşadığım sıkıntılara değmezmiş die düşünüyorum. Allah nasip kısmet ederse yurt dışında başka bi bölüm okuyarak kulvar değiştirmeyi hayal ediyorum.

bende maden muhendisiyim fakat is bulamiyorum. artik kendi meslegimdende vazgectim. herhangi bir is olsa parasina puluna bakmadan baslayacagim ama o bile yok. baska bi ise atilmak istedigimde ya senin cvin bizim icin cok fazla iyi kabul edemeyiz diyorlar yada senin cv in cok iyi bizim verdigimiz paraya calismazsin diye cagrilmiyorum yada tecrube istiyorlar. iyide kimse is vermezse ben nerde tecrube edinecegimmafoldumben

bu konuyu en son geçen sene okumuşum :) Tekrar yazmak istedim ben de gıda mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim..şu anda Dimeste staj yapıyorum..gerçekten çok yardımcı oluyorlar prosesler konusunda olsun,mesleki bilgiler açısından olsun..ben şimdiden mezun olunca iş bulamama korkusunu yaşamaya başladım bile :( hakkımızda herşeyin hayırlısı...

bu konuyu en son geçen sene okumuşum :) Tekrar yazmak istedim ben de gıda mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim..şu anda Dimeste staj yapıyorum..gerçekten çok yardımcı oluyorlar prosesler konusunda olsun,mesleki bilgiler açısından olsun..ben şimdiden mezun olunca iş bulamama korkusunu yaşamaya başladım bile :( hakkımızda herşeyin hayırlısı...

canım iş bulamam korkun varsa, kesinlikle seneye kpss gir derim :) hiç uğraşmazsın aptlai nsanlarla mülakatalrda... git kursuna, gir kesinlilke :))) ben 1.5 yıl önce mezun oldum İstanbul Üni. kimya müh.ten ve iş bulamadım... öyle insanlarla karşılaştım ki; midem bulandı :((( mesela bir tanesi İstanbul Üni bilmiyordu, İstanbul Teknik Üni'den mezun oldun dimi deyip, hayır dediğimdeyse benle iddalaştı ahahahaha hatta sonra da "hmmm özel üniversite mi bu İstanbul Üni" dedi.... düşün artık kimler bize iş verio tatlım; böle tiplere laf anlatmaya çalışmakla uğraşacağına git kpss-b gir derim... haaa bi de şöle bi olay vardı: bi ilaç firmasına tıbbi mümessil olarak başvurmuştum, kurumun sınavında 1. olmuştum. mülakata girdiğimizde karşımdak iadam sürekli ellerini ovuşturup : kocan kızmasın, sen nie evlisin yaaaa? gibi lakayt ifadeler kullanmıştı... sanki tıbbi mümessillikten beklentileri ve anladıklarımız farklıydı gibi gelmişti bana.. neyse çok kkonuştuumm :))

canım iş bulamam korkun varsa, kesinlikle seneye kpss gir derim :) hiç uğraşmazsın aptlai nsanlarla mülakatalrda... git kursuna, gir kesinlilke :))) ben 1.5 yıl önce mezun oldum İstanbul Üni. kimya müh.ten ve iş bulamadım... öyle insanlarla karşılaştım ki; midem bulandı :((( mesela bir tanesi İstanbul Üni bilmiyordu, İstanbul Teknik Üni'den mezun oldun dimi deyip, hayır dediğimdeyse benle iddalaştı ahahahaha hatta sonra da "hmmm özel üniversite mi bu İstanbul Üni" dedi.... düşün artık kimler bize iş verio tatlım; böle tiplere laf anlatmaya çalışmakla uğraşacağına git kpss-b gir derim... haaa bi de şöle bi olay vardı: bi ilaç firmasına tıbbi mümessil olarak başvurmuştum, kurumun sınavında 1. olmuştum. mülakata girdiğimizde karşımdak iadam sürekli ellerini ovuşturup : kocan kızmasın, sen nie evlisin yaaaa? gibi lakayt ifadeler kullanmıştı... sanki tıbbi mümessillikten beklentileri ve anladıklarımız farklıydı gibi gelmişti bana.. neyse çok kkonuştuumm :))

evet haklısın..kimlerle karşılaşacağımız hiç belli değil...amacım KPSS değil ama alternatif seçenek olarak aklımın bi köşesinde.hazırlanıp gricem ..ama özel ne kadar yorucu ve stresli olursa olsun özelde çalışmak niyetindeyim..şimdilik tabi :)

merhaba ende endüstri mühendisi adayıyım işsizlik çok fena ikinci sinifa geçtim daha ama korkuyorum valla önceden bulurum bi iş ne olacak sanki diyordum da artık korkuyorum devlette çalışmak istiyorum insaalah bayan olarak özel sektörde agır kosullar birde evde agir kosullar çok zor basaranlara gipta ile bakıyorum hayırlısı bakalım

bu arada birsey soracagım torpil olmadan iyi bir yerde orta halli okul birincisi olmayan birinin staj yapma olasılıgı nedir?
gelecek yıl staj var benimse hiçbir yerde torpilim yok da

bende endustrı muh 3 sınftdayım stajım yaptım torpıl yoksa cok zor oluyor ozmaan okulddakı hocaların kapısını calarsın ama bulurnur herseye ragmen sıkma sımdıden canını

kizlar devlete girmek icin muhendis olarak ne yapmamiz gerekiyor
ben de muhendisim ve devlete basvurmayi dusunuyorum
tabi bir de devlette calisirken yuksek lisans yapilabilir mi?

dimes mı bende orda staj yaptım bende endustrı muh okuyorum sen nerdekınde yaptım valla ben dımesten hıc memnun kalmamıstım hıc bısey ogretmıyolar ama bır gıdacı ııcın fayfalı bır yer

saol canım bilmiyorum ki artık internetten her yere bas vuru yaparım galiba okuldaki hocalarla da pek samimiyet yok öyle gidip birsey isteyemem ikinci sınıfa gectim daha
evremelmas siz atölye stajı aldınız mı nasıl oluyor iki hafta sonra o staja başlayacagımda

uretım stajı evet he alımınuyum fabr hem de dımes varya meyvesuyu o fabrkada staj yaptım sadece uretım akısını seyredıyorsun stajdan fazla bısey bekleme cunku umduugunu bulamıcaksın bıseyler ogretmıyolar sen kendın cabalayıp olaylarrı gozlemle sen stajını nerde yapıcaksın

okuldakı hocaların bırcok yerle baglantısı oluyor gfabrıkalarla falansamımı olmana gerek yok sadece kendını ıfade edıp bıraz acındır tanıdııgm yok staj yerı bulamadım falan dıe kesın yardım edıyorlar sonucta bu staj mecburı okul yardıme tmek zorunda sene ıcı hocalarınla aranı ıyı tut kı boylebır durumda cok daha yardımcı olurlar

deu canım birinci sınıfın sonunda bizde atölye stajı oluyor meslek lisesinde torna tesviye kaynak öğrenecegiz

bızde yoktu tornayı falan 2.sınfıa ogrendık ama tuygulamal deıldı kaynak falan sıkcı oluyor bıraz

Back