Mühendisler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nero_angelo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de tekstil mühendisliği 2010 mezunuyum. Şu an hem özel sektörde çalışıyor hem de yüksek lisansımı yapıyorum, şimdilik zorlanmıyorum..

canım özel istiyorsan üniversitelerin teknokentlerindeki şirketlerle görüşmeni öneririm. eline cv ni alıp git odtu teknokente. bir sürü küçük şirket var. tabi daha büyük kurumsal şirketlerde iş bulman daha iyi olabilir ama deneyim istiyor o tür yerler. devlet istemiyorsan bile yine de kpss ye gir. ankarada bir sürü kurum var. bazılarının şartları epey güzel. onları da düşünebilirsin. her kurum belirli dönemlerde eleman alıyor. ilanları takip etmen gerek.

Merhaba hanımlar
Ben bu yıl sınava girdim, puanım iyi gelseydi elektrik-elektronik yazacaktım ama büyük ihtimalle gelmeyecek. gıda mühendisliği yazmayı düşünüyorum.Belki çevre mühendisliği de olabilir ama kafam çok karışık :26:
Devlette çalışmak istiyorum bu arada.
Önerir misiniz bana? :44:

canım atama olarak düşünürsen mühendisliklerde en çok inşaat ve makine atanıyor.

bende bu sene sınava girdim mühendislik düşünüyorum aslında inşaat diyordum ama olmayacak galiba başka çalışma alanı geniş olan iş bulma imkanı çok olan hangi mühendislikler var yardımcı olabilir misiniz?

son zaman harita mühendisleri revaçta çok az mezun veriyo türkiyede sayılı üniversitede var ama ihtiyaç çok düşün derim araştır istersen iyice

merhabalar,,bende Endüstri mühendisiyim ve insan kaynaklarnda işe başladım..bu alanda ilerleyeniniz var mı? deneyimlere ihtiyacım var

canım atama olarak düşünürsen mühendisliklerde en çok inşaat ve makine atanıyor.

bugün de aklıma inşaat geldi bayanlar için çok zor olur mu onu düşünüyorum şimdi bir de üniversitede dersler ağır diye bir söylenti varmış :26:

bugün de aklıma inşaat geldi bayanlar için çok zor olur mu onu düşünüyorum şimdi bir de üniversitede dersler ağır diye bir söylenti varmış :26:

ben inşaat mühendisiyim bayanlar için çok zor evet derslerde ağır çalışma ortamıda ister istemez toz kum içinde (devlette çalışmama rağmen)daha temiz bir mühendislik dalı seçebilirsin :)

ayrıca gitgide ister istemez dişiliğinide kaybediyosun erkek gibi davranmaya başlıyosun senin için öenmlimi bilmiyom ama onuda not edeyim dedim :)

öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim
ben zaten biraz erkek gibiyim görünüş olarak da, şimdi oraya gidersem daha beter olurum büyük ihtimalle
kafam çok karışık ya geçen gün öyle aklıma geldi biraz araştırdım,senin cevabından sonra da kesin kararımı verdim, yapamam ben :44:
ben yine gıdayı düşünmeye devam edeyim en iyisi. işe girme konusunda biraz tedirginim ama :26: devlette atanmam çok zor olur mu onu düşünüyorum :44: özelde çalışmayı da mümkün olduğunca düşünmüyorum zaten burası büyük şehir değil çok fazla özel iş imkanı da yoktur gibime geliyor.devlet en iyisi galiba.
off o kadar karışık ki kafam allak bullak oldu ne yapacağımı şaşırdım

bencede mantıklı düşünüyosun özel sektör çekilmez en iyi devlet gerçekten

gıda mühendisi için de devlet imkanları sınırlı
bir arkadaşım var gıda müh. ziraat bankasına girdi kendi mesleğini yapıyo çiftlikleri gezip ineklerden süt numunesi falan alıyolarmış tek zorluğu ahır çiftlik gezmek yorucu oluyo diyo ama her iş yorucu bana göre
bir kere mühendis olmayı kafana koyduysan devlettte çalışsan 5 te paydos etsen bile mutlaka sahada olman gerekiyo
sana harita mühendisliğini önerebilirim çok az mezun veriyo ama devletin ihtiyacı çok :)

onu hiç düşünmemiştim ben bir araştırayım
çok sağol bu arada tekrar

Vikipedi tanımında: "Harita ve Kadastro Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği, bu meslek alanını tanımlamada kullanılan diğer isimlerdir" diyor. Benim kafam karıştı,mesela geomatik mühendisliği ile harita mühendisliği aynı şey mi :44: öyleyse isimleri niye farklı ki :44:

yok aynı şey değildir sen direk harita kadastroyu yaz gerisini boşver bence sandik bişe çıkmasın sonra :)

selam bende gıda mühendisiym var mı meslektaşım?

ben de gıda mühendisiyim.yaklaşık 2 yıldır işsizim. diploma kiralama şansımızda yok artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…