• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendisler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nero_angelo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
harita mühendisi olan var mı aranızda? bu meslekle ilgili kafam karışık da...

yalnız ben yüksek lisansım için bilimsel hazırlık okumadım, endüstri mühendisliği ana bilim dalında mühendislik yönetimi diye ayrı bir kategori daha var orda yapıyorum yüksek lisansımı onun içinde bilimsel hazırlık gerekmiyor, kısadan endüstri mühendisliği deniyor.

ben onu işletme gibi bir şey sanıyordum ama diplomada endüstiri müh. diploması olmıcak sanırım değil mi, sanırım mühendislik yönetimi yazıcak sadece..Endüstirinin bir kolu olduğunu bilmiodum..

yazmaz heralde bız 4yıl dırsek curutelım 2yıllık az bır egıtrımle bır tutulurmu dıe dusunuyorum yanı unılerdekı yandal tarzı bısey olsa gerek

kızlar mrb.. ben makina müh.yim. baştaki sayfaları henüz okuyamadım.. benim meslekten olan var mı? ben 4 yıldır kamuda çalışıorum..

kızlar bence eğer mezun olalı uzun zaman olduysa, türkiye'nin bilinen çok iyi üniversitelerinden mezun olmadıysanız, iş tecrübeniz ve yeterli yabancı diliniz yoksa bence hiç düşünmeden kpss'ye hazırlanın.. açıkçası ben bölümüm hakkında çok fikir sahibi olmadan tercih ettim ve kamuya girene kadar iş bulmakta çok sorun yaşadım.. zira ne yazık ki makina müh. olan erkekler işyerleri tarafından öncelikli olarak tercih ediliorlar :delphin: ama kamuya girdikten sonra rahat ettim.. maaş fena sayılmaz, ayrıca mesai saatleri için de çalışıor olmak çok güzel yerimseniben
benim naçizane tavsiyelerim bunlar, bilgi almak isteyenlere seve seve yardımcı olurum a.s.

kpss ye nasıl hazırlanyolar muhendıslere netarz sorular cıkıyo ayrcı alımı az deılmı devletın muh alması bırde branj seklındemı alınıyo ben endustrı muh okuyorum mesela ve kac puan gerekıyor dershnaeye gıtmeden olmuyormu bu sınav

kızlar bence eğer mezun olalı uzun zaman olduysa, türkiye'nin bilinen çok iyi üniversitelerinden mezun olmadıysanız, iş tecrübeniz ve yeterli yabancı diliniz yoksa bence hiç düşünmeden kpss'ye hazırlanın.. açıkçası ben bölümüm hakkında çok fikir sahibi olmadan tercih ettim ve kamuya girene kadar iş bulmakta çok sorun yaşadım.. zira ne yazık ki makina müh. olan erkekler işyerleri tarafından öncelikli olarak tercih ediliorlar :delphin: ama kamuya girdikten sonra rahat ettim.. maaş fena sayılmaz, ayrıca mesai saatleri için de çalışıor olmak çok güzel yerimseniben
benim naçizane tavsiyelerim bunlar, bilgi almak isteyenlere seve seve yardımcı olurum a.s.
ayıp olmazsa enkadar maas aldıgını cok merak ettım:kedi:

kpss ye nasıl hazırlanyolar muhendıslere netarz sorular cıkıyo ayrcı alımı az deılmı devletın muh alması bırde branj seklındemı alınıyo ben endustrı muh okuyorum mesela ve kac puan gerekıyor dershnaeye gıtmeden olmuyormu bu sınav

cnm kpssde genel kültür ve genel yetenek soruları var.. genel kültür tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel sorulardan oluşuor.. genel yetenek ise matematik ve türkçe.. mühendislikle ilgili herhangi bi soru gelmior..yanii dersaneye gitmeden de yapılabilir tabii ama iyi kadrolara girebilmek için yüksek puan almak gerektiinden dersaneye gitmen yararına olabilir. örneğin senin bölümden çok az alım var, en az bi 90 alman gerekir die düşünüorum.. kurumların koşullarına göre yerleşme puanları çok farklı olabilior.. genelde çalışma koşulları rahat olan ve maaşları bi nebze daha iyi olan kurumlar yüksek puanlarla kapatıor..

yalnız 90 puanı duyunca korkma sen endüstri mühendisliğini kazandıına göre o puanı çalışarak rahatlıkla alabilirisn die düşünüorum yerimseniben

bende geleceğin elektronik ve haberleşme mühendisiyim okulu bitirebilirsem:)

elektornık ve haberlesme ılerde degerı cok anlasılcak bır bolum cok ıyı bıtırısın canım okulu basarılar sanayerimseniben

teşekkür ediyorum canım:) inş. bitirip güzelce bir iş bulup mühendis bayanlar kervanına katılırım:):)

Back