• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendis eşleri

eski erkek arkadasim insaat muhendisiydi
simdi kocam elektrik muhendisi:)))))))

Benim eşim de kimya mühendisi,ege üni. mezunu,şu ana kadar 3 kişi olduk sanırım eşi kimya mühendisi olan :)
Yalnız eşim mesleğini yapmıyor :) Mühendis diplomalı esnaf :)

Bu arada zeki oldukları çok doğru :)

Benim de eGe MezUNu eşim...coksekeriremsuO nereye giderse çalışmaya biz de onunlayız :1hug:Yani işi gereği farklı ülke şehirlere gidiyoruz böylece gezmiş de oluyoruz bir güzell oohhhhh:roflol:...Rabbim kafa vermiş adamlara,hamdu senalar olsun..Şaşırıyorum bazen,onu her zaman yeniden keşfediyorum ve tekrar tekrar aşık oluyorum..:sm_cool:Tabi ki sadece zekasına değil,insanlığına..Ama başarıları çok gurur verici..Herkese ayrı ayrı yetekler lutfetmıs ALLAH c.c..Bence eşlerimizin birçok ortak özelliği vardır mesleklerinden kaynaklanan..Belki de sınıf arkadaşı olanlar vardır kim bilir..:icecream::icecream:;

kesinlikle zeki olduklarına bende katılıyorum.iş hayatında bunu kullanabilenker vasıflı oluyor ve iş veren onu değil o iş verenini seçer duruma geliyorlar.allaha şükür biz şantiyeden kurtulduk.yine gidiyor ama en azından daha yakın.enm eşimde dicle ünv. mezunu maden müh.

Mühendis eşlerii.......Arkadaşlar hu huuuuuuuuuu...Hiç ses çıkmıyor buradan etraf gümbür gümbür biz dut yemiş bülbül (çok fena kafiye oldu ya ;) :roflol:
Yakışıyor mı bizlere? Hadi muhabbete...(ay bayılca gecenin bu vakti şair damarım tuttu :içelim:)

Uçak mühendisleri olmasaydı
uakeo9.jpg

İnşaat mühendisleri olmasaydı
inaatwg5.jpg

Bilgisayar mühendisleri olmasaydı
bilhgyq4.jpg

Makina mühendisleri olmasaydı
makjn9.jpg

veeee ELEKTRONIK MUHENDISLERI olmasaydı (kocişkom)
elkfc9.jpg

Nasıl ama arkadaşlar? :)

Son düzenleme:
selşam kızlar bayağı olmuştu bu topige gelmeyeli benim eşimde inşaat mühendisi erciyes mezunu...

The Philadelphia Inquirer isimli günlük Philadelphia gazetesinin köşe yazarı Ann Landers, mühendisler ile ilgili bir yazı yazıyor ve akrabaları mühendis olan okurlarından gelen mektupları ikinci yazısına konu ediyor. İşte gelen mektupların bir kısmı:

Houston'dan yazan bayan (eş)
Ömrümde ilk defa bir köse yazarına mektup yazıyorum. Yazınızda sorduğunuz, "Mühendisler farklı midir?" sorusuna KESİNLİKLE diye cevap veriyorum.Babam, 4 amcam ve 3 erkek kardeşim mühendis. Mühendisler farklı yetiştiriliyorlar. Mühendisler mantıklı, dakik ve çok iyi problem çözücüdürler, ancak insan unsuru hakkında çok az şey bilirler. Mühendis eşim hayat arkadaşı olarak çok iyidir, ancak duygularını açıklamaya gelince ona ancak 10 üzerinden 4 verebilirim.

Arizona
Mühendisler farklıdır. MIT mezunu olan mühendis kocam, yeni aldığım eteğimin sırt kısminin 5 mm kısa olduğunu ilk bakışında söyler. Banyodaki fayans düzgün döşenmemiş ise hemen ölçerek ispat eder. Sıkışan bir pencere panjurunu derhal tamir eder. Ancak, ben öldürücü bir migren ağrısı ile evin içinde sürünüyor isem hiç fark etmez.

Santa Barbara
Mühendis olan kocamın hayatın gri alanlarına hiç toleransı yoktur. Her şeyi mutlak olarak görür: Siyah veya beyaz, doğru veya yanlış, evet veya hayır. Asla "olabilir" değil. Asla neşeli değildir, ancak hiçbir zaman depresyona da girmez. Her şey mükemmel düzen içinde olmalıdır, aksi halde fatura acı ödenir. Böyle bir erkek ile yaşamak kolay değil.

Chicago
Karım bir mühendis. Dakik, analitik ve görüşlerinde kesindir. Düşünmeden konuşmaz. Kendinden çok emin ve buz kadar soğuktur. Beni hasta ediyor. Sonraki karım boş kafalı ve moron olacak ve kurtulmuş olacağım.

Carbondale
Haklısınız, mühendisler farklıdır. 35 senedir benimki ile çok mutlu bir evliliğim var. Adım atmadan önlerine bakarlar ve dengeli evlilikleri vardır. Huy olarak problem çözücü, hassas ve sevgi doludurlar. Mühendis kocasından şikayet eden hanım yanlış erkek ile evlenmiş, yanlış meslek ile değil.

Şehir belli değil
30 sene önce bir mühendis ile evlendim. Evliliğimiz duygusal bir çöplük. Eğer çocuklarımız onun programlayabileceği robotlar olsa idi çok daha iyi baba olurdu. Mühendisler her şeyi çözebilir, ancak insan olma ve sevme hariç.

Durham
Kocam gözlükçüdür ve bir mühendis müşterisi olmasından nefret eder. Mühendisler gözlüğe bakar bakmaz milimetrenin kaçta biri kadar hatayı hemen görürler ve yenisini isterler.

St. Paul
Ben bir iç-dekorasyoncu mimarim. Mühendisler farklıdır. Bir parça halı satın almak için iki ayını harcayan bir müşterim olduğunda onun mühendis olduğunu hemen anlarım. Çünkü halının nasıl yapıldığını ve ne kadar dayanacağını bulmak ile meşguldür. Dünyanın mükemmelcilere ihtiyacı vardır, ancak mühendisler ile çalışmak insanı öldürüyor.

Indianapolis
Mühendis kocam bana çiçek göndermez. Hatta bazı günler hiç konuşmayız bile. Ancak, gömleğinin cebi kalem ve gözlük kılıfı ile dolu, sönük kravatlı buruşuk pantolonlu adamı bildiğim hiç kimse ile değişmem. Sadık, namuslu, güvenilir ve gerçekçidir. Asla beni aldatmaz ve yalan söylemez. Bugünlerde bunlar çok değerlidir.

DEGERLENDiRME:
Köşe yazısına verilen cevapları iki grupta değerlendirebiliriz. Birinci grup doğrudan mühendislerin davranışı ile ilgili olanlar. İkinci grupta ise mühendis olan kişilerin kendi kişisel karakterleri ile ilgili olanlar.
İkinci grup yazılar şahsi olduğundan değerlendirmemizin dışında tutulmuşlardır.
Olumlu ortak kanaat: Mühendisler; zeki, dakik, çok iyi problem çözücü, baktıklarını gören, mükemmelci, düşünmeden konuşmayan, önüne bakmadan adım atmayan ve dayanıklı özelliklere sahiptirler.
Olumsuz ortak kanaat: Mühendislerin insani tarafları zayıftır ve duyguları ifade edemezler.

SONUÇ : Sosyal zekası da güçlü çevresine duyarlı bir mühendisle beraberseniz mükemmeli yakalamışsınız demektir.

Sizce?..)))

--------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence cidden çok doğru tesbitler bunlar.mühendis danranışları hakkında genel özellikler çok benzeşiyor.Ama kişisel karakterleri kişiye göre değişiyor tabe.Bi şeye katılmıyorum ;belki sosyal tarafları zayıf olabilir ama insani yönleri tümden zayıf diyemeyiz haksızlık etmiş oluruz...
Benim eşimde elektronik mühendisi...Her yönüyle mükemmel biri benim için saolsun.(Tabiki dört dörtlük değil ,kimsenin olmadığı gibi.)Ev işlerinde bana son derece yardımcı aynı zamanda romantik de diyebilirim:)Ayrıca kendi ailesine ve çevresine de son derece duyarlı biri.Yalnız sosyal olduğunu söyleyemem .

Yalnız alışverişe eşimle çıkmak ii bir fikir değil sanırım.Bişeyleri çok beğeniyorum tam bana uygun süper diyorum eşime de ballandırarak anlatıyorum ama onunla aynı ürüne alma fikriyle gitttiğimizde şöle bir bakıyor, işin tekniğini anlatıyor hmmm bu şu maddeden yapılmış çok dayanmaz boyası çıkar vs ama sen bilirsin almak istiyorsan bişey diyemem ..diyor sonra da
Sen gel şimdi o ürünü içine sinerek al,Hade aldın diyelim bi süre sonra haklı çıktığını görmek hiç te hoş olmuyor:)
Ama sonuçta Allahıma binerce şükrediyorum sanırım mükemmel eşi yakaladım ben:)şanslı hissediyorum kendimi bu konuda...(Allahım nazarlardan korusun)

Carbondale
Haklısınız, mühendisler farklıdır. 35 senedir benimki ile çok mutlu bir evliliğim var. Adım atmadan önlerine bakarlar ve dengeli evlilikleri vardır. Huy olarak problem çözücü, hassas ve sevgi doludurlar. Mühendis kocasından şikayet eden hanım yanlış erkek ile evlenmiş, yanlış meslek ile değil.

bu fikre de katılıyorum

Carbondale

bu fikre de katılıyorum

hihoyyyt
şakkıdı
:teytey:

bende mühendis annesiyim ,oğlum elektorik ve elektirik müh,yıldız teknik üniversitesi mezunu,benide kabul ediyormusunuz.

nişanlım makina mühendisi

birgün yolda yürürken çok simetrik yürüyorsun dedi dumur oldum resmen
ama ailecek yemege gelecekleri birgün bize
nezaman geleceksiniz hazırlık yapacaz dedim
c.tesi orda oluruz.nasıl yani akşam yemeginemi öğlen yemeginemi
diye sordum
bilmem hiç sormadım biizmkilere dedi.
oğün orda oluruz ama diye cevap verdi:)

böyle bir özelliği var nişanlımın
çok konuşmayı sevmiyor
konuşmayı sevdiği konu işi
bıraksam tlf da saatlerce