-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Canim selam biz son anda yeni bir denene yaptik ilacsiz sayilir 3 kere gonalf kullandim bakalim cuma ya kafar netlesir tek yumurta sans dedik olmadi önümüzdeki ay mozaik transferi olacak bu arada ben genetik icin şoyke dusünuyorum yaş olarak ileri isek bence genetik yapilsin bir arkadasim baska bir hastanede deneme yaptı direk 2 embriyo transferi yapildi bebis tuttu ancak kese gorünmedi 2 aydir kurtaj ve histeroskopi yapıldı bthcg degeri haken 10 binler de şimdi onkoloji servisinde hücre durdurucu igne yapiliyor ben bunlati da ogrenince mutlaka genetik istiyorum korktum cok.
4 kromozon da 5q,6,12,20.kromozonlar %30 mozaik ayrica bir tane de parsiyel dublikasyon 5q ve monozomi 21 varYeni tedavilere çok heyecanlanıyorumseİnşallah güzel haber gelir Cuma günü Allah çabanın mükafatını versin inşallah
Yaa işte çok zor durumlar Allah yardımcısı olsun arkadaşının.
Pgt’sizi düşünüyorum ama cesaret edebilir miyim? Sanmıyorum.
Ben pgt’li embriyo ile kimyasal yaşadım. Kuzenimde de gelişim durdu 8. haftakürtaj oldu.. Yani olmayacak ise genetiği sağlam embriyo ile de olmuyor. Ama tabi pgt’sizde bu olumsuzlukları yaşama ihtimali çok çok daha yüksek, bu yüzden cesaret edemem büyük ihtimalle.
Bekleyen mozaik embriyonun oranını ve hangi kromozomda ne sorun olduğunu biliyor musun?
4 kromozon da 5q,6,12,20.kromozonlar %30 mozaik ayrica bir tane de parsiyel dublikasyon 5q ve monozomi 21 var
Hayır etkilenme durumu yok bölünme gibi degilÇocuklarının ikisi birden mi etkilendi?
Evet cnm söylendi teknik hata olabiliyormuş sanirim benim gibi koyduranlar oldu canli dogumlar artinca bu kaniya vardilar hakkimizda hayirlisi ben de son sansimi kullandim bakalim ne olacak.%30 oranı iyi buluyorlar ama inşallah gerek kalmasın yedekte dursun
Sana da “işlem hatası olabilir, %100 sağlıklı da olabilir” dediler mi? Mozaiklerde bu ihtimal varmış ama hepsi için geçerli mi bilmiyorum.
Evet cnm söylendi teknik hata olabiliyormuş sanirim benim gibi koyduranlar oldu canli dogumlar artinca bu kaniya vardilar hakkimizda hayirlisi ben de son sansimi kullandim bakalim ne olacak.
Merhaba, bizimde 30% mozaik embriyo var. Siz transfer yaptinizmi??Başınız sagolsun nasıl bır embrıyo transferiydı kaybınız pgt yapılmış mıydı, neden neydi, simdi kacıncı kromozomda sorun var bende 17.kromozom yuzde 30 sanırım bız transfer yaoıcaz
Ozelden yazdım size evet transfer olduMerhaba, bizimde 30% mozaik embriyo var. Siz transfer yaptinizmi??
Bir şey soracağım benim ve eşimin genetik sonucu normal çıkarsa yine de pgt ye gerek var mıdır siz bu konuda en azından benden daha çok şey biliosunuzdurŞimdi Altay Kayalar diye çocuğa var kristal çocuk genleri ile oynanmış diyorlar çok gülüyorum öyle birşey o teknoloji olsa biz kullanirdik insanlar güzel olan seylere kulp bulmayı seviyor birde bilinmeyene Ahkam kesmeyi keşke gen düzeltme işlemi olsa
Yaş kaç acaba önceden tüp Bebek yaptınız mı? Esinizde sperm sorunu var mı? İlkse bir sorun yoksa yaşınız 35 ten küçükse pgt ye çokta gondermezlerBir şey soracağım benim ve eşimin genetik sonucu normal çıkarsa yine de pgt ye gerek var mıdır siz bu konuda en azından benden daha çok şey biliosunuzdur
Yaş 31 . Evet sperm sorunu var tek testisli ama teke gore normal sayısı. Daha önce 1 defa denedik kürtaj oldum 6. Haftada . Ikinciye hazırlanıyorum genetik yaptrdik ne olur ne olmaz diye sonuç bekliyoruzYaş kaç acaba önceden tüp Bebek yaptınız mı? Esinizde sperm sorunu var mı? İlkse bir sorun yoksa yaşınız 35 ten küçükse pgt ye çokta gondermezler
Pgt biraz maliyetli usd ile yapıyorlar ama dediğim gibi ailede kromozom sorunu olmasa bile bazen embriyo bolunurken kromozomlarda sorun olabiliyorYaş 31 . Evet sperm sorunu var tek testisli ama teke gore normal sayısı. Daha önce 1 defa denedik kürtaj oldum 6. Haftada . Ikinciye hazırlanıyorum genetik yaptrdik ne olur ne olmaz diye sonuç bekliyoruz
Evet var 3 tane. Diyelim genetik testimiz normal cıktı yine de olabilir yani cok sans lazım demek. 2 ay geçti daha sonuçladınız da cikmadiPgt biraz maliyetli usd ile yapıyorlar ama dediğim gibi ailede kromozom sorunu olmasa bile bazen embriyo bolunurken kromozomlarda sorun olabiliyor
Sizin ilk denemenizden dondurulmuş embriyonuz var mı?
Evet olabiliyor . Bizim genetikte ikimizde de sıkıntı yok ama Son deneme hariç embriyolarımızın hepsi hasta çıktıEvet var 3 tane. Diyelim genetik testimiz normal cıktı yine de olabilir yani cok sans lazım demek. 2 ay geçti daha sonuçladınız da cikmadi
Aa çok şaşırdım işte o zaman yine yiyecek ekmeği varsa yaşar a geliyo konu her zamanki yere yani. Benim de her şey normaldi böyle oldu anlayamadık. Peki son deneme tuttu mu son durum beEvet olabiliyor . Bizim genetikte ikimizde de sıkıntı yok ama Son deneme hariç embriyolarımızın hepsi hasta çıktı
Daha sonuç yeni geldi transfer olmadımAa çok şaşırdım işte o zaman yine yiyecek ekmeği varsa yaşar a geliyo konu her zamanki yere yani. Benim de her şey normaldi böyle oldu anlayamadık. Peki son deneme tuttu mu son durum be
Yine siz tedbirli davranmış pgt yaptirmissiniz benim ilk deneme de hiçbirinden haberim yoktu dr yine istemedi kendim yaptırdım . Başka ne testleri yaptırdınız bende transfer öncesi bütün tedbirleri almak istiyorumDaha sonuç yeni geldi transfer olmadım
Sebep ne diyolar benimde 7 haftalikti . Kan pıhtılaşma yaptrdim o da normal cıktıİlk denemede ben de yaptırmadım ki hatta tuttu 9. Haftada kürtaj oldum