Mozaik embriyo

Hakkında hayırlısı olsun canım benim allahın dediği olur zaten bu arada inş sağlıklı olur ve güzel de bir umut olursun

Canim sana da cok gecmis olsun son olsun insallah benim sana tavsiyem merkez degistirme ben yaptim o hatayi ilk basta hepsi cok guzel konuşuyorlar sonra olmayinca bidi bidi yine geri döndüm bahceciye gittim asiri ilac sonuc sifir acib.maslak prp yapalim dedi yumurtlamam durdu yine bahceci cem celik önce sorun yok dedi ilk basarisiz denemede bence yapma git mozaik embriyonu koy dedi aglatti beni her gun guzel fotolar guzel sonuclar paylasiliyor sonuc memorial harici bur suru yerde denedim keske keske vakit para kaybetmeseydim diyorum cunkü ben 2 gebelik yasadim 3 genetik embriyom oldu hepsi burda diger yerlerde sifir sifir bu benim yasadiklarim su anda beni tek umutlandiran yer memorial semra hoca ile gönül hn .kimse yanlis anlamasin tavsiyem su herkes nerde basladiysa orda devam etsin labaratuvara güveniyorsaniz kalın yerinizde bugün tv de semra hoca embriyoya genetik tani yapmis ve ilik nakli icin kardes olmasini sagladilar demekki iyi bir yer dedim ama senin yasadiklarinda beni korkuttu.

Ben de ilk denememi Acıbadem’de yapmıştım. En çok yumurtam orada toplandı ama sonuç pgt’den sağlıklı gelen sıfır.
Memorial’da iki opu’dan birinde mozaik birinde sağlıklı embriyo bulduk bu da bir başarı aslında ama yine orada dener de tekrar bir aksilik yaşarsam çok üzülürüm.
Bahçeci’den memnun olan çok kişi olduğu için ve denemediğim bir orası kaldığı için orayı düşünüyorum ama sizlerden öğrendiğim kadarıyla Bahçeci de Acıbadem’den farksız ilaç dozları açısından. Acıbadem’de yüksek doz yüzünden mi sağlıklıyı bulamadık acaba ondan bir emin olsam Memorial’dan başka yere adım atmam ama emin olamıyorum işte.

İcinden nasil geliyorsa oyle yap bi gorusmeye git bekleme bu arada 1 ay ara yeterli maddi imkanlarin yeterli ise basla neresi olursa

İcinden nasil geliyorsa oyle yap bi gorusmeye git bekleme bu arada 1 ay ara yeterli maddi imkanlarin yeterli ise basla neresi olursa

Bana kalsa bir sonraki Regl ile başlarım ama eşim kullandığımız iğnelerle ilgili çok endişeli, zaten sağlık konularında pimpiriklidir biraz, daha öncekilerin etkisi geçmeden yenilerini alma diyor ama 15 gün sonra 42 oluyorum zaman akıp geçiyor dinlenelim bekleyelim gibi bir lüksümüz yok.
Öncelikle bir negatif görüşmesi yapayım bakayım Memorial ile. Bahçeci’de de aklım kalmasın diye görüşürüm belki ama kimle görüşücem onu da bilmiyorum.

canım valla ilaç dozları konusunda ben ilk defa daha az ilacı bahçecide kullandım bilmiyorum belki kişiden kişiye değişiyordur kullanılan ilaç dozları ama iyi yer iyi merkez gönlünce git görüş fikir al derim

Canım bende memorial ile ilgili şüphem var di baya .Ama para amaclı bir yer deil genetik laboratuvarı da iyi anladığım kadarıyla
Semra hanımla bir görüş derim

A öyle mi. Evet demek kişiye göre veriyorlar.
Bir gidip fikir almakta fayda var.
Sizin doktorunuz kim? Kimi önerirsiniz bahçeciden?

Merhabalar,
Semra Hn ile görüştüm. Tabiki yine mozaik embriyomu transfer etmeyi önerdi, bu kez eşimle gittik eşim çok inandı ikna oldu. Ben bir türlü 100% ikna olamıyorum halbuki pgt’siz denesem mi diye düşünebiliyorum, aslında buna da pgt yapılmasaydı bilmeyecektik aynı şey, ama işte bilmemek daha mı iyi onu da bilmiyorum.
şimdilik verebildiğimiz karar merkez değiştirmiyoruz, bir ay bekleyip Ya mozaiki transfer ettireceğiz Ya sıfırdan deneme yapacağız. Aslında sırf sigarayı bırakmanın bir etkisi olup olmadığını görebilmek için bir deneme daha yapmak istiyorum Transfer günümde (4 Aralık) sigarayı bırakmıştım, tekrar opu deneriz diye hala içmiyorum.
Sizlerde ne gelişmeler var?

Canım mozaiklik yüzde kaç birde hangi kromozom. Benim de 21. Kromozom yüzde 30

16. kromozom %30 segmental duplikasyon
Semra hoca ne diyordu size transfer edelim diyor değil mi?
Diyor evet ama benim şansım hiç yokki. Yüzde 30 gelir beni bulur.. hayatım yine kabusa döner diye çok korkuyorum ama 16. Kromozom risklimi ki benim ki 21 riskli bence. O yüzden yeni tedavi daha iyi olur diye düşünüyorum

Aynı hissiyat içerisindeyim şu anda
Pgt’den sağlıklı gelen 3ab kalite embriyo ile kimyasal oldu, 3bb mozaik ile hamile kalabileceğimi zaten sanmıyorum ama oldu da hamile kaldım, vesveseden kendimi yerim herhalde her saniye olabilecek tüm olumsuzlukları düşünürüm, bu tip durumlarda toz pembe pozitif düşünebilen biri değilim..
16. kromozomu sordum yaşamla bağdaşmayan anomali dediler, dünyaya gelmezmiş, yani sorun gerçekten varsa ya tutmaz ya da düşer gibi anladım ben.
Ben mozaik embriyoyu bulduğumda (ağustostu sanırım) 80 vaka vardı 10 küsür sağlıklı bebek dünyaya geldi demişlerdi, şimdi 100 civarı vakaya ulaşmışlar ve 24 sağlıklı bebek dünyaya gelmiş. Ama işte bizi bulur mu bilmem ☺
Benim de içimden yeni tedavi geçiyor ama mozaik orada durdukça da sanki hep başa dönecekmişim gibi geliyor. Sonuçta mozaikten sonra deneme yaptım ve sağlıklıyı da buldum ama olmadı kısmetim o diye mi acaba?
Semra hanım iyi bir hoca, güvendik devam ediyoruz ne dese sorgusuz yapsak mı acaba diye de düşünüyorum. Neyse 1 ay daha düşünelim bakalım.

Semra hanim boş yere transfer demez edince aminosentez dedi mi? Benim ODTÜ mezunu mühendis çift arkadaşım özelden burdan değil pgtsiz yaptı ikizleri özel çocuk oldu elbette bilmek daha iyi pgtsizle aynı olur mu ? Hiç bence çok yanlış düşünce bu
Bir sorun varsa bilmemiz daha iyi

anladığınız ve yanlış bulduğunuz şey anlatmaya çalıştığımdan çok farklı..
Evet amniyosentez şart.
Arkadaşlarınız için üzüldüm

halbuki pgt’siz denesem mi diye düşünebiliyorum, aslında.
Bu cümleye istinaden yazdım aslında anladım sizi sizin kafanız karışmış ben de bu konuyu açarken mozaik embriyo hakkında bilgi çok azdı bu veri olur diye açtım benim vakkam bile yok ama iyikide biliyorum ben normal de hamile kalıyordum ancak özel bir çocuk dünyaya getirsem sorumluluğunu kaldirabilirmiyim bilemem tüm testlerimi yaparım .
Pgt siz denesem mi diyemem bana hoca onay verseydi aminosentez yaptıracaktim

Hakkınızda hayırlısı

Hakkınızda hayırlısı ☺

Canim selam biz son anda yeni bir denene yaptik ilacsiz sayilir 3 kere gonalf kullandim bakalim cuma ya kafar netlesir tek yumurta sans dedik olmadi önümüzdeki ay mozaik transferi olacak bu arada ben genetik icin şoyke dusünuyorum yaş olarak ileri isek bence genetik yapilsin bir arkadasim baska bir hastanede deneme yaptı direk 2 embriyo transferi yapildi bebis tuttu ancak kese gorünmedi 2 aydir kurtaj ve histeroskopi yapıldı bthcg degeri haken 10 binler de şimdi onkoloji servisinde hücre durdurucu igne yapiliyor ben bunlati da ogrenince mutlaka genetik istiyorum korktum cok.

Çocuklarının ikisi birden mi etkilendi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…