- 6 Ekim 2018
- 655
- 582
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Hakkında hayırlısı olsun canım benim allahın dediği olur zaten bu arada inş sağlıklı olur ve güzel de bir umut olursunInsalkah tatlim bir an evvel evlatlarimiza kavussak ne iyi olur tabi bizlerde saglikli olalim bu sayfa iyi oldu bencede ben beklemedeyim bu ay gidip %30 mozaik embriyo transferi yaptiricam 4 kromozonda ama yapacak.bir sey yok sansimi deneyecegim hayirlisi artik sen ne durumdasin canim
Ben geldim ☺ Adım geçmiş ama etiket olmadığı için haberim olmadı keşke çağırsaydınız
Sağlıklı embriyomun transferi kimyasalla sonuçlanıp da mozaik embriyom gündeme gelince buraya bir bakayım dedim. Önceden de bakmıştım ama çok örnek yoktu şimdi transfere karar veren arkadaşlar görüyorum hayırlısı olsun inşallah.
Benim mozaiğim 16. kromozomda segmental duplikasyon olan ve 70% sağlıklı olan bir embriyo. Segmental duplikasyonda monozomi ya da trizomi gibi gen eksiği veya fazlası olmuyormuş, bir gende fazladan kopyalama oluyormuş artık niye oluyorsa bilmiyorum. Semra Hoca hem oran hem de bu segmental duplikasyon olması bakımından transfere ilk gidecek embriyolardan olduğunu söylemişti, ve transfer edelim demişti ama biz tekrar deneyelim dedik. Sağlıklıyı bulduk ama olmadı
Şimdi sıfırdan mı başlarız mozaiki mi deneriz hiç bilmiyorum. Gerçi çok da umudum yok mozaikten çünkü kalitesi 3ab.. Sağlıklı olan da 3ab idi kimyasal oldu. Bu hem mozaik hem 3ab
Bilmiyorum yani kafam çok karışık, tabi kimyasal sonucum da daha çok yeni. Biraz dinlenip sakin kafa karar vermek lazım.
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız takipteyim
Ben de ilk denememi Acıbadem’de yapmıştım. En çok yumurtam orada toplandı ama sonuç pgt’den sağlıklı gelen sıfır.
Memorial’da iki opu’dan birinde mozaik birinde sağlıklı embriyo bulduk bu da bir başarı aslında ama yine orada dener de tekrar bir aksilik yaşarsam çok üzülürüm.
Bahçeci’den memnun olan çok kişi olduğu için ve denemediğim bir orası kaldığı için orayı düşünüyorum ama sizlerden öğrendiğim kadarıyla Bahçeci de Acıbadem’den farksız ilaç dozları açısından. Acıbadem’de yüksek doz yüzünden mi sağlıklıyı bulamadık acaba ondan bir emin olsam Memorial’dan başka yere adım atmam ama emin olamıyorum işte.
İcinden nasil geliyorsa oyle yap bi gorusmeye git bekleme bu arada 1 ay ara yeterli maddi imkanlarin yeterli ise basla neresi olursa
Evet cnm temiz cıktıGenetik testimiz yapildi mi? Onu yazmamissiniz
Canım bende memorial ile ilgili şüphem var di baya .Ama para amaclı bir yer deil genetik laboratuvarı da iyi anladığım kadarıylaBana kalsa bir sonraki Regl ile başlarım ama eşim kullandığımız iğnelerle ilgili çok endişeli, zaten sağlık konularında pimpiriklidir biraz, daha öncekilerin etkisi geçmeden yenilerini alma diyor ama 15 gün sonra 42 oluyorum zaman akıp geçiyor dinlenelim bekleyelim gibi bir lüksümüz yok.
Öncelikle bir negatif görüşmesi yapayım bakayım Memorial ile. Bahçeci’de de aklım kalmasın diye görüşürüm belki ama kimle görüşücem onu da bilmiyorum.
canım valla ilaç dozları konusunda ben ilk defa daha az ilacı bahçecide kullandım bilmiyorum belki kişiden kişiye değişiyordur kullanılan ilaç dozları ama iyi yer iyi merkez gönlünce git görüş fikir al derim
Canım mozaiklik yüzde kaç birde hangi kromozom. Benim de 21. Kromozom yüzde 30Merhabalar,
Semra Hn ile görüştüm. Tabiki yine mozaik embriyomu transfer etmeyi önerdi, bu kez eşimle gittik eşim çok inandı ikna oldu. Ben bir türlü 100% ikna olamıyorumhalbuki pgt’siz denesem mi diye düşünebiliyorum, aslında buna da pgt yapılmasaydı bilmeyecektik aynı şey, ama işte bilmemek daha mı iyi onu da bilmiyorum.
şimdilik verebildiğimiz karar merkez değiştirmiyoruz, bir ay bekleyip Ya mozaiki transfer ettireceğiz Ya sıfırdan deneme yapacağız. Aslında sırf sigarayı bırakmanın bir etkisi olup olmadığını görebilmek için bir deneme daha yapmak istiyorum ☺ Transfer günümde (4 Aralık) sigarayı bırakmıştım, tekrar opu deneriz diye hala içmiyorum.
Sizlerde ne gelişmeler var?
Canım mozaiklik yüzde kaç birde hangi kromozom. Benim de 21. Kromozom yüzde 30
Diyor evet ama benim şansım hiç yokki. Yüzde 30 gelir beni bulur.. hayatım yine kabusa döner diye çok korkuyorum16. kromozom %30 segmental duplikasyon
Semra hoca ne diyordu size transfer edelim diyor değil mi?
Diyor evet ama benim şansım hiç yokki. Yüzde 30 gelir beni bulur.. hayatım yine kabusa döner diye çok korkuyorumama 16. Kromozom risklimi ki benim ki 21 riskli bence. O yüzden yeni tedavi daha iyi olur diye düşünüyorum
Semra hanim boş yere transfer demez edince aminosentez dedi mi? Benim ODTÜ mezunu mühendis çift arkadaşım özelden burdan değil pgtsiz yaptı ikizleri özel çocuk oldu elbette bilmek daha iyi pgtsizle aynı olur mu ? Hiç bence çok yanlış düşünce buMerhabalar,
Semra Hn ile görüştüm. Tabiki yine mozaik embriyomu transfer etmeyi önerdi, bu kez eşimle gittik eşim çok inandı ikna oldu. Ben bir türlü 100% ikna olamıyorumhalbuki pgt’siz denesem mi diye düşünebiliyorum, aslında buna da pgt yapılmasaydı bilmeyecektik aynı şey, ama işte bilmemek daha mı iyi onu da bilmiyorum.
şimdilik verebildiğimiz karar merkez değiştirmiyoruz, bir ay bekleyip Ya mozaiki transfer ettireceğiz Ya sıfırdan deneme yapacağız. Aslında sırf sigarayı bırakmanın bir etkisi olup olmadığını görebilmek için bir deneme daha yapmak istiyorum ☺ Transfer günümde (4 Aralık) sigarayı bırakmıştım, tekrar opu deneriz diye hala içmiyorum.
Semra hanim boş yere transfer demez edince aminosentez dedi mi? Benim ODTÜ mezunu mühendis çift arkadaşım özelden burdan değil pgtsiz yaptı ikizleri özel çocuk oldu elbette bilmek daha iyi pgtsizle aynı olur mu ? Hiç bence çok yanlış düşünce bu
Bir sorun varsa bilmemiz daha iyi
halbuki pgt’siz denesem mi diye düşünebiliyorum, aslında.Merhabalar,
halbuki pgt’siz denesem mi diye düşünebiliyorum, aslında.
Bu cümleye istinaden yazdım aslında anladım sizi sizin kafanız karışmış ben de bu konuyu açarken mozaik embriyo hakkında bilgi çok azdı bu veri olur diye açtım benim vakkam bile yok ama iyikide biliyorum ben normal de hamile kalıyordum ancak özel bir çocuk dünyaya getirsem sorumluluğunu kaldirabilirmiyim bilemem tüm testlerimi yaparım .
Pgt siz denesem mi diyemem bana hoca onay verseydi aminosentez yaptıracaktim
Hakkınızda hayırlısı ☺
Çocuklarının ikisi birden mi etkilendi?Semra hanim boş yere transfer demez edince aminosentez dedi mi? Benim ODTÜ mezunu mühendis çift arkadaşım özelden burdan değil pgtsiz yaptı ikizleri özel çocuk oldu elbette bilmek daha iyi pgtsizle aynı olur mu ? Hiç bence çok yanlış düşünce bu
Bir sorun varsa bilmemiz daha iyi