-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Benim de genetik test ve pıhtılaşma normal sanırım . Sebep ilk 3 ayda düşüyorsa ya da kalbi duruyorsa kromozomsal sıkıntıdır doğal seleksiyon diyor doktorlarSebep ne diyolar benimde 7 haftalikti . Kan pıhtılaşma yaptrdim o da normal cıktı
Doğal seleksiyon ne demek. Ama normal ilk düşükler genelde öluyomus falan da diyolar. Ne yapacagimi bilemiyorum dondrilmuslari deneyecegim yine ama korkuyorumBenim de genetik test ve pıhtılaşma normal sanırım . Sebep ilk 3 ayda düşüyorsa ya da kalbi duruyorsa kromozomsal sıkıntıdır doğal seleksiyon diyor doktorlar
Maşallah cnm bebeğinizle güzel bir ömür diliyorumMerhabalar arkadaşlar ,
Bu forum dara düşen herkese umut olmuştur. Eşimin azosperm olduğunu ilk duyduğumda geçirdiğim şoku , kk’da okuduğum yüzlerce sayfanın beni ayağa kaldırışını asla unutamam .
İlk denememizi Bahçeci de yaptık , eşimden TESE ameliyatı ile taneyle sperm bulundu. Oluşan embriyolar kalitesizdi ve sonuç hüsran.
Sıkmamak için çok ayrıntılı yazmıyorum.
Sonra memorialde Murat beyin tedavisi ikinci TESE ameliyatı yine taneyle bulunan spermler. Ama bu sefer her şey farklıydı . Merkez , yapılan işlemler , kullanılan teknoloji , doktorlarımız hepsine minnettarım. 3 tane embriyomuz oldu . Yaşım 33 eşim 34. Semra Hanım mucizelerin kolay olmadığını istediklerini yapmamı önerdi . Eşimin durumu sebebiyle PGT ve bana rahim çizme operasyonu .
Aslında ben de hiç problem yoktu ama çok zor vaka olduğumuz için %1 de katkısı olsa bizim için önemli olduğunu söyledi Semra Hanım.
Neyse istekleri , önerdikleri her şeyi yaptık . Sözlerinden dışarı çıkmadık. Genetikten 1 tane %100 sağlıklı iki tane mozaik embriyomuz geldi . Gelen sağlıklı embriyoyu denedik . İlk test sonucu yüksek bir değerle hamile olduğumu öğrendik ama sonra kalp atışlarını duymadan düştü .
Her şey bitti dedik çünkü Murat Bey bir daha ameliyat olmaz dedinegatif görüşmesi için gittiğimizde Yücel Bey ( tüm süreçte doktorum Yücel beydi , inanılmamız bir Dr . Minnettarım kendisine ) mozaik emriyomuzu deneyebileceğimizi söyledi. 21. Kromozom %25 monozomi . Ben çok tereddüt ettim. 21. Kromozomda monozominin yaşamla bağdaşmadığını eğer gerçekten hasta bir embriyom ise tutmayacağını ve ya erken dönemde düşğk ile sonuçlanacağını iletti . Bir tesadüf sonucu Zeynep Kamilde genetik doktoru Arda beyde bu embriyomuza aynı yorumu yaptı. Allah’a teslim olup denedik . Tüm süreci yine memorial doktoru perinatolog Resul Arısoy ile geçirdik (Yücel Beyin önerisi ile) .Hamileliğim boyunca çok sağlıklı bir süreç geçirdim . Vakti gelince NİPT testisini yaptık temiz gedi. Hiç bir problem olmamasına rağmen pimpirikli yapımızdan sonuna kadar her kontrolümüzü ve doğumumuzu perinatolağa yaptırdık . Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun sağlıklı bir bebeğim var ve 5 aylık. Allahım isteyen herkese nasip etsin . Çok uzun oldu hakkınızı helal edin
Çok teşekkür ederim , darısı en yakın zamanda başınaMaşallah cnm bebeğinizle güzel bir ömür diliyorum
AminÇok teşekkür ederim , darısı en yakın zamanda başına
Mozaiklik oranınız kaç? Bildiğim kadarıyla öncelikli olarak bu orana bakılıyor.Konuyu baştan sona okudum. Ama kendi durumunda kimseyi göremedim.
Benim tek emriyo var. Başkada bulamıyoruz. Yaşımdan dolayı bırakın sağlıklıyı hiç emriyo oluşmuyor. Bir tane dondurulmuş var. 22 monozomi. Onu transfer ettirsem mi bilemiyorum. Bilgisi olan başına gelen birileri var mı. 22 monozomi olup sağlıklı doğum yapan var mı.
Açıkçası mozaik emriyo tam olarak ne demek anlayamıyorum. Nette okuyorum ne bulursam ama netleşmedi kafamda.Mozaiklik oranınız kaç? Bildiğim kadarıyla öncelikli olarak bu orana bakılıyor.
Facebook’ta “my perfect mosaic embryo” isimli bir grup var, çok fazla vaka ve sağlıklı doğum örneği var orada, bakmanızı öneririm.
Benim de bir mozaik embriyom var 1 seneden fazladır beklemede. Transfere cesaret edemiyorum.
Açıkçası mozaik emriyo tam olarak ne demek anlayamıyorum. Nette okuyorum ne bulursam ama netleşmedi kafamda.
Benim sonuçta oran yazmıyor. Sadece monozomi 22 yazıyor. Mozaik farklı bir durum sanırım.
22 monozomi çok rastlanılan bir durum değil gibi. Bende transferden korkuyorum. Sonuçlarını kestiremiyorum çünkü.
Facebook daki guruba bakıcam. Çok teşekkür ederim
Merhabalar, defalarca denemelrımızden sonra 1 düşük ve düştükten sonraki denemelerde hep pgt yaptık ve hiç sağlıklı embriyo bulamadık, 4 yıl uğraştık neler hissettik yasadık az cok tahmin edersiniz, en son 17.kromozom mozaik 1 embriyo uz olustu, ve simdi canım oglum kollarımda.. Anlatsam sayfalar yetmez sürectekı korkularımız, umutsuzluklarımızı.. Mozaik embriyo mutlaka transfer edilmeli yuzlerce ornek var zaten yasamla bagdasmıyor saglıksızsa tutmaz, gebelik ilerlıyorsa aslında embriyo saglıklı, memorıalda dunya ya gelen 200 300 mozaik embriyo bebek hepsi saglıklı, umarım yardımcı olabılmısımdır
Teşekkür ederimMerhabalar, defalarca denemelrımızden sonra 1 düşük ve düştükten sonraki denemelerde hep pgt yaptık ve hiç sağlıklı embriyo bulamadık, 4 yıl uğraştık neler hissettik yasadık az cok tahmin edersiniz, en son 17.kromozom mozaik 1 embriyo uz olustu, ve simdi canım oglum kollarımda.. Anlatsam sayfalar yetmez sürectekı korkularımız, umutsuzluklarımızı.. Mozaik embriyo mutlaka transfer edilmeli yuzlerce ornek var zaten yasamla bagdasmıyor saglıksızsa tutmaz, gebelik ilerlıyorsa aslında embriyo saglıklı, memorıalda dunya ya gelen 200 300 mozaik embriyo bebek hepsi saglıklı, umarım yardımcı olabılmısımdır
Merhabalar, defalarca denemelrımızden sonra 1 düşük ve düştükten sonraki denemelerde hep pgt yaptık ve hiç sağlıklı embriyo bulamadık, 4 yıl uğraştık neler hissettik yasadık az cok tahmin edersiniz, en son 17.kromozom mozaik 1 embriyo uz olustu, ve simdi canım oglum kollarımda.. Anlatsam sayfalar yetmez sürectekı korkularımız, umutsuzluklarımızı.. Mozaik embriyo mutlaka transfer edilmeli yuzlerce ornek var zaten yasamla bagdasmıyor saglıksızsa tutmaz, gebelik ilerlıyorsa aslında embriyo saglıklı, memorıalda dunya ya gelen 200 300 mozaik embriyo bebek hepsi saglıklı, umarım yardımcı olabılmısımdır
İyi akşamlar hanımlar. Elimde iki adet mozaik embriyom var ve ben şansımı denemek istiyorum siz olsanız hangisine sans verirdiniz ??
1. Embriyo 4. kromozom %40 monozomi 14. kromozon %50 trizonomi 22. kromozon %40 trizonomi
2. Embriyo 14. Kromozon %35 trizonomi 21. Kromozon %35 trizonomi
Aynı şekilde örnek bilmiyorum ama bir çok arkadaş var mozaik embriyo ile sağlıklı bebeklerine kavuşan. Transferiniz hayırlı olsun inşallah sizinki de tutunur ve sağlıkla kucağınıza alırsınız.merhaba arkadaşlar. benim de 2. tüp bebek tedavimde sadece 1 tane transfere uygun embriyo geldi o da 14. ve 20. kromozomunda %30 mozaiklik var. doktor transfere uygun buldu tranmsfer sürecine gireceğim inşallah 15 gün sonra falan. bu kromozomlarda aynı sekilde mozaik olan embriyoyu transfer ettiren var mı?
teşekürler amin inşallahAynı şekilde örnek bilmiyorum ama bir çok arkadaş var mozaik embriyo ile sağlıklı bebeklerine kavuşan. Transferiniz hayırlı olsun inşallah sizinki de tutunur ve sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Murat bey daha da kafamı karıştırdı mozaiklik oranı gebelik şansını arttırır ama 21 kromozon riski devam edebilir benim fikrimi sorarsanız az risk ama gebelik oranı düşük olanı deneyebilirsiniz dedi.Semra hoca veya Murat Bey ile görüştünüz mü onlar hangisini öncelikli öneriyor? Genetikçi Murat Bey’i arayabilirsin. Bu konuda merkezdeki uzman o biliyorsun istersen bir görüş netleşmene yardımı olacaktır.
teşekürler amin inşallahevet ben de baya olumlu sonuc görünce içim rahatşadı ama 14. kromozom yaşamla bağdaşmıyormuş sanırım o biraz kafamı kurcaladı. gerçi doktor onda sorun devam ederse düşük olur zaten demek istedi bakalım hayırlısı