Ben geldim ☺ Adım geçmiş ama etiket olmadığı için haberim olmadı keşke çağırsaydınız
Sağlıklı embriyomun transferi kimyasalla sonuçlanıp da mozaik embriyom gündeme gelince buraya bir bakayım dedim. Önceden de bakmıştım ama çok örnek yoktu şimdi transfere karar veren arkadaşlar görüyorum hayırlısı olsun inşallah.
Benim mozaiğim 16. kromozomda segmental duplikasyon olan ve 70% sağlıklı olan bir embriyo. Segmental duplikasyonda monozomi ya da trizomi gibi gen eksiği veya fazlası olmuyormuş, bir gende fazladan kopyalama oluyormuş artık niye oluyorsa bilmiyorum. Semra Hoca hem oran hem de bu segmental duplikasyon olması bakımından transfere ilk gidecek embriyolardan olduğunu söylemişti, ve transfer edelim demişti ama biz tekrar deneyelim dedik. Sağlıklıyı bulduk ama olmadı
Şimdi sıfırdan mı başlarız mozaiki mi deneriz hiç bilmiyorum. Gerçi çok da umudum yok mozaikten çünkü kalitesi 3ab.. Sağlıklı olan da 3ab idi kimyasal oldu. Bu hem mozaik hem 3ab
Bilmiyorum yani kafam çok karışık, tabi kimyasal sonucum da daha çok yeni. Biraz dinlenip sakin kafa karar vermek lazım.
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız takipteyim