• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Motivasyona ihtiyacım var..

Başarabilirsiniz. Hiç bir şey için geç değil yeter ki siz isteyin. Evet zor olacak, yorulacaksınız ama mükafatı güzel olacak. Hadi bakalım bir heves başlayın çalışmaya.
Sağolun,sizden başka motive eden çıkmadı henüz,yok mu benim durumumda olan kişiler acep?

az bana da atın motivasyon :KK53:

uzun aylarca çalışmalı sınavlar hem motivasyon hem kararlılık hem irade hem disiplin

ama en önemlisi

bencillik! gerektiriyor!

Esiniz atandiginiz yerde iyi bir iş bulabiliyorsa okulundan ayrılmak büyük çocuğunuz için sorun olmayacaksa tabiki atanır ve gidersiniz inş.. yaş 33 iken 40 a merdiven dayadim demeyin ama.. öyle bile olsa hicbirsey icin geç değil.. yeterki aileniz için de iyi bir karar olduğuna emin olun.. Çünkü sadece siz değil 4 kişinin hayatı degisecek..

Hayatta hiç ukte kalmasın içinizde düşünün ki 50 60 yaşlarınıza 30 sene var allah uzun ömür versin hep böyle mi olacaksınız ayriyeten çocuklarınız da kendi ayakları üzerinde duran anne ister onların sizinle gurur duymasını istemezmisiniz

Esiniz atandiginiz yerde iyi bir iş bulabiliyorsa okulundan ayrılmak büyük çocuğunuz için sorun olmayacaksa tabiki atanır ve gidersiniz inş.. yaş 33 iken 40 a merdiven dayadim demeyin ama.. öyle bile olsa hicbirsey icin geç değil.. yeterki aileniz için de iyi bir karar olduğuna emin olun.. Çünkü sadece siz değil 4 kişinin hayatı degisecek..
Eşim iş bulabilir mi gittiğimiz yerde,meçhul...Oğlum 3. sınıfa gidiyor,2 yıl sonra farklı bir okula başlayacak,onun için sorun yok atansam dahi..şurda 7 yıl sonra 40 olacağım ömrüm varsa :)

Yaşım 33...Biri 3. sınıfa giden,diğeri henüz 7 aylık iki evladım var..Eşim özel bir şirkette çalışıyor..Evlendiğimde lise mezunu idim,okul yıllarımda sınıf birincisi olmama rağmen,sonrasında birtakım sebeplerden ötürü eğitimim yarım kaldı..Evlendim,hamileyken-doğuma az kala üniversite sınavına girdim,ve okudum üniversiteyi de...Derken formasyon da alalım dedik,bunları yapacağım derken 2. çocuğa hayli geç kaldım tabii,8 sene ara var iki çocuk arasında..Neyse tabii yaş durmadı,yıllar geçti ve 40 a merdiven dayadım,ee daha atanamadım bile..Beraber okuduğum arkadaşlar,aldı başını gitti..Atanmam için ciddi ders çalışmam lazım,heves de yok ki artık,oturup harıl harıl ders çalışayım,ne heves ne de zaman var,bebişden dolayı...Çalışmasam da armut piş,ağzıma düş olacak hali yok,emeklerim ne olacak,1. çocuğum küçükken,sürekli elimde kitaplarla gezdim,anne ne zaman bitecek derslerin derdi hep..Yani hasılı hayata geç kaldım hissi var,30 üstü yaş sendromu var,ders çalışma zorunluluğu olup,gram istek yok,motiveye ihtiyaç var,şuan kıt kanaat geçiniyoruz,atanırsam maddi olarak da rahatlayacağız..Kafam karmakarışık..mesela 4 aralıkta sınav var,ben oturdum,başka abuk subuk işlerle uğraşıyorum,artık ders çalışma fikri bile usandırıyor beni..kpss gibi bir sınav da çalışmadan mümkün değil kazanılamaz...silkelenmem gerek acil tarafından..

Sana ablamı anlatayım. Severek 19 unda evlendi ve 2. Yılında doğum yaptı. Lise 2 terkti bu arada. İlk kızı 6 aylık olunca 2.ye hamile kaldı. Kızlar birlikte büyürken bir yandan açıktan liseyi bitirdi azimle. Çünkü annemden uzak başka şehirdeydi ve kv den de hayır yoktu. Lise bitti 3. Kız geldi. 3 tane sarışın boncuk gözlü yeğenim var. 3. Kızdan sonra 2 yıllık açıktan yüksekokul bitirdi ve bu yıl dgs ye girdi 4 yıllık bir fakülteye yerleşti. Dersleri saydırdı üstten de ders alıyor ve seneye okul bitecek :KK49: bu arada yemek temizlik evi gayet iyi götürdü. Ama azim önemli :mapus: kısacası sen istedikten sonra önünde hiçbir engel yok. Bu arada ablam 82li.
Bence yapabilirsin :super::KK66:

Hayatta hiç ukte kalmasın içinizde düşünün ki 50 60 yaşlarınıza 30 sene var allah uzun ömür versin hep böyle mi olacaksınız ayriyeten çocuklarınız da kendi ayakları üzerinde duran anne ister onların sizinle gurur duymasını istemezmisiniz
Hangi anne istemezki bunu?..Çalışmam hem de çok çalışmam gerek,bunun için de istek-hırs-azim gerek...

Sana ablamı anlatayım. Severek 19 unda evlendi ve 2. Yılında doğum yaptı. Lise 2 terkti bu arada. İlk kızı 6 aylık olunca 2.ye hamile kaldı. Kızlar birlikte büyürken bir yandan açıktan liseyi bitirdi azimle. Çünkü annemden uzak başka şehirdeydi ve kv den de hayır yoktu. Lise bitti 3. Kız geldi. 3 tane sarışın boncuk gözlü yeğenim var. 3. Kızdan sonra 2 yıllık açıktan yüksekokul bitirdi ve bu yıl dgs ye girdi 4 yıllık bir fakülteye yerleşti. Dersleri saydırdı üstten de ders alıyor ve seneye okul bitecek :KK49: bu arada yemek temizlik evi gayet iyi götürdü. Ama azim önemli :mapus: kısacası sen istedikten sonra önünde hiçbir engel yok. Bu arada ablam 82li.
Bence yapabilirsin :super::KK66:
1 yaş büyük ablan benden..Maşallah azimli imiş..Helal olsun..Bölümü ne bu arada?

Yok mu 30 yaşından sonra kpss çalışıp atananlar,neredesiniz,nasıl çalıştınız,nasıl başardınız?

Antalya merkezdeyim..Ücretli öğretmenlik yapabilirim ama bebeğim henüz çok küçük ve artık ücretli olarak değil kadrolu çalışmak istiyorum haliyle..Bu da ciddi çalışmayı gerektiriyor..
hazır bebiş küçükken kpss çalışsanız branş neydi..benim oğlum 1 yaşındaydı ben kpss çalışmaya başladığımda ..uyutup öyle çalışırdım ..babası parka götürürdü ben o vakitler ders çalışırdım ..canım bence ücretli öğretmenlikle falan uğraşma bir kere asıl çalış iyice halledersin Allah ın izniyle ..

hazır bebiş küçükken kpss çalışsanız branş neydi..benim oğlum 1 yaşındaydı ben kpss çalışmaya başladığımda ..uyutup öyle çalışırdım ..babası parka götürürdü ben o vakitler ders çalışırdım ..canım bence ücretli öğretmenlikle falan uğraşma bir kere asıl çalış iyice halledersin Allah ın izniyle ..
Din kültürü ve ahlak bilgisi-ilahiyat bölümüm...Atandınız mı siz?7. ay bitti kızımın,ancak uyuduğu zamanlar vakit var,o sürede de hangi işe yetişeyim,zorlanıyorum,ama yazdığınız gibi ücretli ile uğraşmaktansa adamakıllı çalışıp kadroluya geçmek tercihim..

Din kültürü ve ahlak bilgisi-ilahiyat bölümüm...Atandınız mı siz?7. ay bitti kızımın,ancak uyuduğu zamanlar vakit var,o sürede de hangi işe yetişeyim,zorlanıyorum,ama yazdığınız gibi ücretli ile uğraşmaktansa adamakıllı çalışıp kadroluya geçmek tercihim..

evet ben atanalı birkaç sene oluyor ..bende ücretli öğretmenlik yaptım onun için söyledim zaman kaybı olmasın sizin için çünkü aldığınız maaş yatan sigorta belli onun yerine çalışırsanız halledersiniz ki branşınızdan alımda var

evet ben atanalı birkaç sene oluyor ..bende ücretli öğretmenlik yaptım onun için söyledim zaman kaybı olmasın sizin için çünkü aldığınız maaş yatan sigorta belli onun yerine çalışırsanız halledersiniz ki branşınızdan alımda var
Sizin branşınız ne idi?Birkaç sene önce daha iyiydi atamalar,gittiğin yerde 1 sene kalıp dönebiliyordun,şuan sözleşmeli-çakılı 6 yıl sistemi geldi..Arkadaşım atandı mesela yeni,hakkari-şemdinli-tekeli köyüne..2 çocuğu var,eşi memlekette kaldı kızı ile,çünkü memur eşi de,o oğlunu alıp gitti,zor yaa...

Sizin branşınız ne idi?Birkaç sene önce daha iyiydi atamalar,gittiğin yerde 1 sene kalıp dönebiliyordun,şuan sözleşmeli-çakılı 6 yıl sistemi geldi..Arkadaşım atandı mesela yeni,hakkari-şemdinli-tekeli köyüne..2 çocuğu var,eşi memlekette kaldı kızı ile,çünkü memur eşi de,o oğlunu alıp gitti,zor yaa...

Benim branşım matematik ama ben öğretmen değilim memurum ..bu dedğiniz sözleşmeli öğretmenlik..kadrolu olarakta atanabilirsiniz ama sanırım biraz daha yüksek almanız lazım 6 sene dediğinz şey dershane öğretmenleri içindi sanırım kadrolu olarakta atanabiliyorsunuz kpss +alan sınavı birde galiba yeni olarak mülakat geldi

Sağolun,sizden başka motive eden çıkmadı henüz,yok mu benim durumumda olan kişiler acep?

Ay ama siz daha çok gençmişsiniz zaten. Bu sene olmaz seneye olur. Ufaklık biraz ele gelir. Azminizi kaybetmeyin, motivasyonu düşürmeyin. Bu sene şansınızı denersiniz olursa ne ala olmazsa seneye tekrar. Sınava girme hakkı elinizden alınana kadar deneyin.

Benim branşım matematik ama ben öğretmen değilim memurum ..bu dedğiniz sözleşmeli öğretmenlik..kadrolu olarakta atanabilirsiniz ama sanırım biraz daha yüksek almanız lazım 6 sene dediğinz şey dershane öğretmenleri içindi sanırım kadrolu olarakta atanabiliyorsunuz kpss +alan sınavı birde galiba yeni olarak mülakat geldi
Son atamada sadece sözleşmeli-çakılı-6 yıl ve mülakatlı-doğu-güneydoğu şeklinde oldu..Belli bir yıl çalışan dershane öğretmenleri için de sınavsız kadro gibi bir durum oldu(5 yıldı sanırım,net bilmiyorum)...önce kpss-eğitim bilimleri+genel kültür-yetenek,sonra alan sınavı...yeterli puan olursa mülakat,mülakattan geçersen de atama...yazarken yoruldum..

Back
X