Yaptınız mı tüp bebek canım. Tedavide ne aşamadasınız?Bizimde degerlerimiz sizinki gibi ve dr bize asilamayla vakit kaybetmeyelim direk tup bebek demisti.oyle tedaviye baslamistik.umutsuz olmayin tabiki ama bizim degerlerle asilamada sansimiz biraz az.ins.siz guzel sonuclar alirsiniz
Merhaba bende 6 yildir uğraşıyorum 4negatifim tup bebek denemem vardı ,agustos ayında tekrar tedaviye başladık amh 2.17 olduğu halde 5 yumurta toplandı diğer ay transfer olacağından doktorun hastaneden ayrıldı Irenbe de tedavideydim.Bende yerine Ümit hanımi seçtim kadın ilk görüşmede bukadar negatif normal değil şikayetlerine bakılırsa çikolata kisti gibi duruyor dedi ve ultrason muayenesi sonucu çikolata kisti dedi .ki kendisi endometriosis Derneği Başkanıymis .Kizlar daha önce yazdimmi bilmiyorum Benim sol tarafta ağrı vardı ve doktorlar oradaki yumurtaları zor görüyordu karnıma bastırmadan göremiyorlardi ilk gittigim de yumurtaların yapışık olduğunu söylemişti doktor ama daha sonra endometriozis dedi biraz araştırdım çikolata kıstımis turkce karşılığı ama kanımda çıkmıyor ultrasonda görünmüyor şikâyetlerime bağlı öyle dedi ve ptesi tekrar tüpe başlamak icin ege üni ege hanıma gittim durumu anlattım oda bitakım testler yaptı onlarda normal refarans araliginda cıktı sol tarafımı ayrıntılı ultrason istedi ve tüp bebek öncesi histeroskobi yapabilecegini söyledi sizce ne yapmalıyım eskiler bilir eşimin ileri hız tuo bebekte 0 çıkmıştı ama ege üni de ileri hız %25 cikti yani ben eşimden dolayı zaten tüp bebek yapmak zorundayım kafam karışık ne yapmalıyım
İnşallah canım inşallah.Aaa sende mi 2. üni okuyorsun. Ben araya bir de yüksek lisans sıkıştırdım düşün o kadar olmuyor bebiş yani :) Kist için doktor a gidiyorum önümüzdeki hafta kontrolüm var. İnşallah çok erimiştir. Ben derslerle stajla birlikte zorlanırım diye yaptırmamıştım transferi sen ikisini birlikte götürebiliyorsun ne güzel. Tabi ben intibak yaptığım için 10 ders artı stajım vardı çok yorucuydu. Devam zorunluluğun ve staj zorunluluğun yoksa daha rahat olur. İnşallah verdiğimiz bunca emeğin her mana da karşılığını almak nasip olur.
Kizlar daha önce yazdimmi bilmiyorum Benim sol tarafta ağrı vardı ve doktorlar oradaki yumurtaları zor görüyordu karnıma bastırmadan göremiyorlardi ilk gittigim de yumurtaların yapışık olduğunu söylemişti doktor ama daha sonra endometriozis dedi biraz araştırdım çikolata kıstımis turkce karşılığı ama kanımda çıkmıyor ultrasonda görünmüyor şikâyetlerime bağlı öyle dedi ve ptesi tekrar tüpe başlamak icin ege üni ege hanıma gittim durumu anlattım oda bitakım testler yaptı onlarda normal refarans araliginda cıktı sol tarafımı ayrıntılı ultrason istedi ve tüp bebek öncesi histeroskobi yapabilecegini söyledi sizce ne yapmalıyım eskiler bilir eşimin ileri hız tuo bebekte 0 çıkmıştı ama ege üni de ileri hız %25 cikti yani ben eşimden dolayı zaten tüp bebek yapmak zorundayım kafam karışık ne yapmalıyım
Çok geçmiş olsun arkadaşlar. Yeni okudum yazdıklarınızı. Teşhislerin bu kadar zahmet sonrası konulması çok üzücü.Merhaba bende 6 yildir uğraşıyorum 4negatifim tup bebek denemem vardı ,agustos ayında tekrar tedaviye başladık amh 2.17 olduğu halde 5 yumurta toplandı diğer ay transfer olacağından doktorun hastaneden ayrıldı Irenbe de tedavideydim.Bende yerine Ümit hanımi seçtim kadın ilk görüşmede bukadar negatif normal değil şikayetlerine bakılırsa çikolata kisti gibi duruyor dedi ve ultrason muayenesi sonucu çikolata kisti dedi .ki kendisi endometriosis Derneği Başkanıymis .
Direkt transfer yapamam bidaha yumurta toplayıp sonra 3ay baskilama sonra transfer dedi.
Bu durumda sanırım hemen transfer olmuyormus .
Peki hangi kan testlerini yaptırdıniz acaba ve şikayetleriniz nelerdi ?
Sol tarafimda sürekli ağrı adet öncesi ve sonrası baskılı ağrı ilişkide ağrı oluyor testlerMerhaba bende 6 yildir uğraşıyorum 4negatifim tup bebek denemem vardı ,agustos ayında tekrar tedaviye başladık amh 2.17 olduğu halde 5 yumurta toplandı diğer ay transfer olacağından doktorun hastaneden ayrıldı Irenbe de tedavideydim.Bende yerine Ümit hanımi seçtim kadın ilk görüşmede bukadar negatif normal değil şikayetlerine bakılırsa çikolata kisti gibi duruyor dedi ve ultrason muayenesi sonucu çikolata kisti dedi .ki kendisi endometriosis Derneği Başkanıymis .
Direkt transfer yapamam bidaha yumurta toplayıp sonra 3ay baskilama sonra transfer dedi.
Bu durumda sanırım hemen transfer olmuyormus .
Peki hangi kan testlerini yaptırdıniz acaba ve şikayetleriniz nelerdi ?
Saol cnm ,doku uzerimden atmam zaman aldı açıkçası .ağustosta tüpe başladığımda kendi doktorum un izinli olduğu gün başka doktor polipe benzer birsÇok geçmiş olsun arkadaşlar. Yeni okudum yazdıklarınızı. Teşhislerin bu kadar zahmet sonrası konulması çok üzücü.
Moonn senin nasıl anlamadılar bu zamana kadar çok şaşırdım. O kada operasyon geçirdin. Allah hepimize şifa versin.
1 sene önce ca125 yaptırdım ben normaldi .Sol tarafimda sürekli ağrı adet öncesi ve sonrası baskılı ağrı ilişkide ağrı oluyor testler
CA-CA125-CA19-CA15-3 bu testler yapıldı Anti hiv testleri elisa ve Elfa testleri yapıldı canım ama benım kanda çıkmıyor ve ultrasonda görünmüyor o yüzden histerıskobi yapmak istiyor benım amh 1.39 ken 6 ay sonra 0.96 ya düşmüştü ve sebebi bu olabilirmiş
Ah canım ben daha yeni evlıyken gittiğimde bu sol taraf agrımı söyledim aşılamalarda söyledim normal yumurtan çatlıyordur dediler düştüğün sebebidir bu olabilirmiş bi sıvı salgılıyormuş bu sıvı tüpleri kapatıyormuş en başa döndüm yaniÇok geçmiş olsun arkadaşlar. Yeni okudum yazdıklarınızı. Teşhislerin bu kadar zahmet sonrası konulması çok üzücü.
Moonn senin nasıl anlamadılar bu zamana kadar çok şaşırdım. O kada operasyon geçirdin. Allah hepimize şifa versin.
Benim de en son 13 yumurta toplanmıştı bu tedavi de 5 toplandı nedenini anlamamistim şimdi daha anlaşılır geliyor hersey .ben iki kere histereskopi oldum sanırım orda belli olmuyor tanısal laparoskopi oluyormus çikolata kistin de .birde doktor bana baskilama yapmalıyız üç ay sonra transfer olmalısın baskilama öncesi bir kez daha toplama yapalım dedi .Birde bağışıklık problemlerinden de oluyormus çikolata kisti onun için transfer öncesi implant serum faydali oluyormusSol tarafimda sürekli ağrı adet öncesi ve sonrası baskılı ağrı ilişkide ağrı oluyor testler
CA-CA125-CA19-CA15-3 bu testler yapıldı Anti hiv testleri elisa ve Elfa testleri yapıldı canım ama benım kanda çıkmıyor ve ultrasonda görünmüyor o yüzden histerıskobi yapmak istiyor benım amh 1.39 ken 6 ay sonra 0.96 ya düşmüştü ve sebebi bu olabilirmiş
İlk defa yaptırdım bilmıyorumkş tüp bebek için gittim ben bunlar oldu işte bende şaşkınım1 sene önce ca125 yaptırdım ben normaldi .
Elisa testleri tup bebek öncesi yapılanlar mi ?
Salgıladığı sıvı embriyonun tutunmasina engel oluyormus ,baskilama Yapmadan transfer olmaAh canım ben daha yeni evlıyken gittiğimde bu sol taraf agrımı söyledim aşılamalarda söyledim normal yumurtan çatlıyordur dediler düştüğün sebebidir bu olabilirmiş bi sıvı salgılıyormuş bu sıvı tüpleri kapatıyormuş en başa döndüm yani
Canım kafam okadar karışıkki okudukça daha beter karışıyor kafam bi kaç güne kendime gelirim benımde bagırsakta olabilirmiş tedavi süresince herseyi yazıcam inşallahBenim de en son 13 yumurta toplanmıştı bu tedavi de 5 toplandı nedenini anlamamistim şimdi daha anlaşılır geliyor hersey .ben iki kere histereskopi oldum sanırım orda belli olmuyor tanısal laparoskopi oluyormus çikolata kistin de .birde doktor bana baskilama yapmalıyız üç ay sonra transfer olmalısın baskilama öncesi bir kez daha toplama yapalım dedi .Birde bağışıklık problemlerinden de oluyormus çikolata kisti onun için transfer öncesi implant serum faydali oluyormus
Evet doktor bu sıvı tüpleri tıkamayı sever dediSalgıladığı sıvı embriyonun tutunmasina engel oluyormus ,baskilama Yapmadan transfer olma
Ben 3 ay sonra toplama yaptiracagim sonra 3ay baskilama olacak .benim tam Nerede bilmiyorum doktor benden hicbirsey istemedi.benim doktor ümit inceboz ,sen ege hanimda mi tedavi oluyorsun ?seni takip edeyim bakalım neler yapılacak ?Canım kafam okadar karışıkki okudukça daha beter karışıyor kafam bi kaç güne kendime gelirim benımde bagırsakta olabilirmiş tedavi süresince herseyi yazıcam inşallah
Evet canim ege hanıma gidiyorum ayrıntılı ultrason istedi radyolojinin yorumlamasını istedi rahim film cd istedi evraklari hazırlayıp kargoyla yollicam bakıp ona gore karar vericekBen 3 ay sonra toplama yaptiracagim sonra 3ay baskilama olacak .benim tam Nerede bilmiyorum doktor benden hicbirsey istemedi.benim doktor ümit inceboz ,sen ege hanimda mi tedavi oluyorsun ?seni takip edeyim bakalım neler yapılacak ?
Süt ve ürünleri ,kırmızı et çikolata buğday Kızartma fast food düşmanıymis. Kan bahar lahana brokoli balık meyve sebze yenmeli ymis .resveratrol çok fayda sağlıyor ,nac Omega 3 te aynı şekilde kalsiyum g glukarat magnezyum bulabilirsen dim Kapsülleri bir araştır istersen
Çikolata kistinde en net tanı neyle konuluyor acaba.Saol cnm ,doku uzerimden atmam zaman aldı açıkçası .ağustosta tüpe başladığımda kendi doktorum un izinli olduğu gün başka doktor polipe benzer birs
y var dedi ,sonra kendi doktorum yumurta toplama sonrası Polip değilmiş dedi transfer olacağım gün rahim görüntüsünü begenmedi diğer ay yapalım dedi . Sonra 2 hafta içinde hastaneden ayrıldı bende hastalaninca başka doktor seçtim oda baktı aynı görüntüye çikolata kisti dedi .Bem yıkıldım bunca zaman Vardı da kimse farketmedi yanlış tedavi oldum diye ama çikolata kisti hemen kendini gösteren birsey değilmiş benim suan 1 buçuk santim benim adet öncesi lekelenmelerim vardı ve adetin ilk günü karın ağrım biraz fazlaydı son zamanlar ve adetin ilk günü isal olurum bağırsakları çok hareketli olur bunlar belirtilerim di çikolata kistin de de böyle oluyormus
Ahhh ahhh drlarda bazen insanı sinir ediyor gerçekten. Rahim filmiyle teşhis koyulamıyor mu acaba.Ah canım ben daha yeni evlıyken gittiğimde bu sol taraf agrımı söyledim aşılamalarda söyledim normal yumurtan çatlıyordur dediler düştüğün sebebidir bu olabilirmiş bi sıvı salgılıyormuş bu sıvı tüpleri kapatıyormuş en başa döndüm yani
Artık doktorlara inancım kalmadı yoruldum .bu saatten sonra ne olursa olsun hiç umrumda değil tedavilere de manevi gücüm kalmadı .hep aynı son ,her defasında farklı farklı bir sebeple karşımıza çıkıyorlar ,ve net değiller böyle olabilir söyle olabilir .Neyse 3 ay ara verdim bakalım sonrasında neler olacak ☺Çikolata kistinde en net tanı neyle konuluyor acaba.
Bende çok aşırı ağrı ile hasta oluyorum. Hasta olacağım zaman bağırsaklarım çok çalışıyor normalde de aşırı tembeldir. Bu kadar tedavi sonrası teşhis edilmesi ayrıca üzüldüm. Ama en azından şimdi sorunu biliyorsun canım. ❤
İnşallah bu kez olacak.Artık doktorlara inancım kalmadı yoruldum .bu saatten sonra ne olursa olsun hiç umrumda değil tedavilere de manevi gücüm kalmadı .hep aynı son ,her defasında farklı farklı bir sebeple karşımıza çıkıyorlar ,ve net değiller böyle olabilir söyle olabilir .Neyse 3 ay ara verdim bakalım sonrasında neler olacak ☺