• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moralim çok bozuk insanlar bu kadar mi kötü küçücük bebegim 😭

Ya ben anneyi anliyorum. Ben çocukken daha esmerdim kiz kardeşim de beyaz tenliydi. Hep yanımda anneme buyuk degil de kucuk kızın cok guzel derlerdi. Hatta başta da halam yapardi bunu. Çok üzülürdüm hatta bir kuzenim de ayni seye maruz kaldigi icin banyoda deterjanla yikandigini bilirim beyazlamak için. Bu arada oyle cok esmerde degildik kumral sayılırız. Asla izin vermeyin boyle konuşmalarına mesafe koyun illa laf sokmanıza tartismaniza gerek yok kızımla boyle konuşmayın diyerek sinir çizin. Bebek ya insan bebege nasil çirkin der aklim almıyor.
Bende güneşten kapkara olmuştum 🥲 küçükken esmerdim bu sebepten ve yüzümü çamaşır suyuna basmayi istemiştim ayni seyleri kizim yasasin istemiyorum elimden geleni yapicam

Ben kızımı kimseye götürmüyorum evime gelen onlardi tartismadan önce
iste gormezlerse ezemezler.
bir dahakine bu cumleyi duydugunda evinden kov.
gercekten kov.
once onu cikart kapidan -arkasindan cantasini gerisinden at.
daha da ömür boyu konusmazlar :) ese dosta yayarlar seni kotulemek icin boylece herkes hassasiyetini anlar - kizina bir sey diyeceklerse arkasindan giybetini yaparlar cirkin diye kimse kizinin yüzüne ya da sana soylemeye cesaret edemez.
annen zamaninda bunu yapabilme becerisine sahip olsaydi ve elalemi akrabayi kizindan once tutmasaydi sen bu travmayi yasamazdin..o yuzden sen yap ki kizin bu travmayi yasamasin
onlar insna degiller. insan olsalar bir çocuğa boyle cumleler kuramazlar

Maalesef dünya böyle biryer. Daha büyüyecek ve bizzat duyacak bu tarz şeyleri. Ve bunun esmer olmasıyla da bi ilgisi yok. İsteyen gözünün üstünde kaşın var diyerek bile zorbalıyor. Biliyorum çünkü kızımı da bu şekilde zorbalayan akranları oldu.
Bunu engellemenin yolu özgüvenli, kendisini sevip beğenen, kendisine değer veren bi çocuk olması. Bunun için de önce siz geçmiş travmalarınız için tedavi olun, sonra da kızınızı özgüvenli olarak nasıl yetiştireceğinizi araştırın. Kızınız kendisini sevmeli ve kendisini eleştirenlere karşı cevabını verebilmeli.

Ben doğduğum zaman annem bana bakıp bakıp ağlarmış çok çirkinim diye sırtımda bacaklarımda kıllar varmış alnım kıl içindeymiş ve 5.5 kiloyum kara bir bebek. Abimse sarı renkli gözlü bir bebek. Yaşı da küçükmüş 23 yaşında doğurmuş. Hala öyle aileden farklıyım annem doğal sarı babam kumral ben esmerim dediğimde hayır esmer değilsin diyorlar kumralım dediğimde yine olmuyor saçlarım koyu kumral güneşte açılıyor tenim de güneşte bronzlaşıyor. Büyürken ben de zorbalık gördüm ailemden akrabalardan hele yazın baya melezler gibiyim saçlarım da kıvırcık. Tabii o kıllar vs döküldü sonradan. Büyürken de çooook zayıftım uzundum. Ama şimdi kendimi çok beğeniyorum. Baktığımda kusur bulamıyorum. Bulsam da yaptırmam herhalde. Ergenliğim zehir oldu yazlık bir bölge memleketim tüm yaz yazlıkta sabah 5 akşam 9 denize gir güneş kremlen ki kararma. Şimdi o bronzluğu özlüyorum cilt kanseri korkusuna güneşlenmiyorum ve büyüdüm o 3 ay tatiller artık yok

Bize de bir yakınımız esimle ikimizi kastederek sizden böyle güzel cocuklar nasıl cıktı demisti hastanede güzel olan bebeklerle degistirdik ikisini de demistim.Insan kendine söyleneni yedirir de evladina söyleneni yediremez halanizla annenizin komsusuyla görüşmeyin evladınıza kimse laf söyleyemez.Ayrıca cirkin bebek olabilir mi ya masum bir can ne kadar cirkin olabilir

Valla esmer olsun sarışın olsun kumral olsun bi insanın kaderi güzel olsun ya .Esmer de çok güzel kadınlar var sarışında.Ama her kadın güzel diye güzel kader yaşamıyor .Allah bebeğinize sağlık huzur güzel baht nasip etsin en önemlisi o .

Siz onu çok sevdikten sonra özgüveni yerinde olduktan sonra hiiiç bi şey olmaz. Bin tane bildiğim örnek var keşke gösterebilsem. Asla güzellik standartlarına uymayan ama herkesin taptığı. Çocuk da var yetiskin de var.
kesinlikle katiliyorum. ben de ablam da asiri zayiftik tüm sirt kemiklerimiz görünüyordu disaridan. salak salak akrabalar hep Afrika'dan mi geldiniz, annen ac mi birakiyor falan derlerdi, bizjm zayıflıgimizi zorbalarlardi (ne zaman büyüdük genc kiz olduk. o zaman masallah manken gibisin demeye basladilar, dengesizler)
ama insanlar bizi devamli zayiflikla zorbalamasina ragmen kendimi cirkin hissettiğimi hic hatirlamiyorum cunku annem de babam da beni hep güzeller guzeli kizim diye, prenses diye severlerdi. haliyle kendimi guzel bir prenses diye kodlamistim kafamda. millet zayif zayif derken zayif bir prenses oldugumu dusunurdum (ilkokul 3e kadar kendimi gercekten prenses zannediyordum) :)
yani tabii ki cevre cocugu yaftalamasin - etiketlemesin asla izin vermeyin. ama cocugun ozguvenini de olusturan anne baba bir yerde. siz ona ta en basindan güzel telkinlerde bulunursaniz o zaten buna inanir - disariyi cok ciddiye almaz. ben ortaokulda cok pis zorbalaniyordum bir kiz tarafindan. tanimam etmem kizi ama yollarimi falan keserdi, sesimin cirtlakligini taklit edip dalga gecerdi. hatırlıyorum da kiza bakip "ne kadar hayatsiz bir insan. sunun tipe bak. muhtemelen fazla okumaz erkenden evlenir bes de cocuk yapar. bu ezigin dediklerini neden ciddiye alayim ki?" diye düşünürdüm. kiza da bakardım bakardım cevap bile vermezdim sonra evime giderdim. o da arkamdan korkak diye bağırırdi falan ama umursamazdim. ben sallamayınca o da zorbaligi bıraktı sonra.
benim sesimle dalga gecilirdi en cok ama cocukken bile su moddaydim "sesim cirtlak, ben de biliyorum. evet. eee??"
ben böyle olunca da dalga gecmeler azalarak biterdi. eger ben sinirlensem etsem cirtlak sesimle bagirsam falan bu sefer onu da taklit edip beni kizdirdiklarini bildikleri icin daha cok rahatsiz edeceklerdi. zorbalar da sen onlari salladığın muddetce zorbalar.
o yuzden ailelerin çocuklarına gereken ozguveni vermesi - kendisini oldugu gibi kabul etmesini saglamasi cok onemli.
bir kiz vardi lisede saclari afrikalilarinki gibiydi asiri kıvırcıkti. onunla da hep dalga gecerlerdi afrikali diye. ama kizin ailesi kizin saçlarını seve seve büyümüş, cevresi hep "aa ne guzel saclarin" falan demis. kiz su moddaydi. birileri kivircik dedikce bunu hakaret olarak alip kizmiyordu da " evet guzel di mi?" modundaydi 😅 haliyle bir sure sonra onu da zorbalamayi kestiler.
yeni nesil zorbalar nasildir bilmem ama 91li olarak eski nesil zorbalari umursamamak onlardan kurtulmaya yeterdi

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mi 😔 buna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek 😭😭😔 sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
Bebeginiz hakkinda neden yorum yapmalarina izin veriyorsunuz gorusmeyin cokmu lazimlar kusen kussun alinan alinsin cokta tin yani

Birinin esmer diye zorbalandığını hiç duymadım.
kafanızda kuruyor olabilir misiniz biraz, ilerde de böyle olacak vs şeklindeki düşünceler çok normal gelmedi ban.

Hala ve annenizin komşusu bu kadar önemli mi görüşüyorsunuz? Görülmeyin. Sizin gibi saygısız insanlara muhatap olmak istemiyorum deyin ve ilişkiyi kesin.

Ya Türkiye’nin yarısı esmer zaten ilerde neden zorbalansın. Benim eşim esmerin üstünde siyahi resmen muhtemelen çocuğumda esmer olacak. Daha hamile bile değilim çevremizdeki herkes esmer güzeli bir bebişiniz olacak kesin diyor. Esmerlik zorbalanacak bir şey mi ?
Pek belli olmaz benim babamda esmerin üstünde bir esmer ve ben bebeklik dönemimde sarışındım, herkes dönüp bakardı ben esmer sen sarı civciv diye anlatır😅

Siz izin verdiğiniz sürece çocuğunuzu daha çok zorbalarlar.Bir güzel ağızlarının payını veremiyor musunuz ? Beyaz tenliyim kardeşim buğday tenli esmer bile değil, bir keresinde zorbalamaya kalktı bir akraba bende söylediğine pişman ettim.Kendi çirkinlikte zirve yapmış burnu kafam kadar benim kardeşime laf ediyor, haşladım vallahi onu.

Densize densiz olduğunu söylemek lazım ki hadlerini bilsinler.

Pek belli olmaz benim babamda esmerin üstünde bir esmer ve ben bebeklik dönemimde sarışındım, herkes dönüp bakardı ben esmer sen sarı civciv diye anlatır😅
Nasip ya gerçi eşimin babası sarışın renkli gözlü eşim esmer kahverengi gözlü. Annesine benzemiş 🤣 ben beyaz tenliyim. Ama hep bebişim esmer olacak gibi geliyor 🤣

Vermez olurmuyum hic tabi ki tepkimi koyup lafimi söylüyorum ama kizim ilerde bu konuşmalara maruz kalirsa 😭 ya zorbalanirsa diye korkuyorum
Ben beyaz tenliyim ben de maruz kaldım bu tarz konuşmalara. Yani ten renginin vs hiçbir önemi yok. Ağzı olan konuşuyor. Başkalarının hareketlerini engelleyemezsiniz ama kızınızın bu tarz konuşmaları önemsememesini ve kendini sevmesini sağlayabilirsiniz.

Bende güneşten kapkara olmuştum 🥲 küçükken esmerdim bu sebepten ve yüzümü çamaşır suyuna basmayi istemiştim ayni seyleri kizim yasasin istemiyorum elimden geleni yapicam

Yani bu yazdıklarınıza bakalırsa pekte sağlıklı bir zihin setine sahip değil gibisiniz. Ayrıca esmer olmanın nesi kötü onu da anlayamadım doğrusu. Bakın Monica bellucci'ye o da esmer ve zamanın ötesinde bir güzelliğe sahip bana göre.

Back
X