Kuzum bak böyle çocuklarla ilgili hayalleri insan 20 yaşındayken içersinde olduğu ilişkide de konuşuyor. Bunlar iki tane yetişkin insanın çocuk konusundaki ciddi konuşması planı değil. Bunlara bakarak zaten çocuk istiyordu demek ne kadar doğru tartışılır. Kafasının bir köşesinde, çocuk fikri olan herkes işimi gücümü düzelteyim çocuğum olsun der.
Mesela ben hep evlendikten 3-4 sene sonra evliliğim oturduktan sonra çocuk isterim, aralarında en fazla 4 yaş olacak şekilde çocuk yaparız diye konuştum ciddi ilişkimde. Buna göre bu sana uygunsa devam edelim dedim adama. Zaten düzenli çalışan, işi olan bir çift bunun az biraz planlamalı, insanların kariyeri var sonuçta. Hayat süprizlerle dolu ama insan iyi kötü bunu hayatını paylaştığı insanla bu evlilik yoluna girmeden düzgün şekilde konuşur.
Sizin 2 senelik evlilik + sevgililik sürecinde hiç ciddi şekilde bir çocuk konunuz, planınız konuşulmamış. Adamın mesleğini sonradan söyledin, ama adamın zor bir mesleği var. Masa başında çalışan beyaz yakalı değil. Onun çocuk konusunda daha evhamlı olması çok normal asker sonuçta.
Evet kocanın verdiği tepki yanlış ama senin bu durumun illa anne olucam hırsıyla siniriyle böyle ısrar ediyormuşsun gibi duruyor. Normal bir konuşmada kimse salak olma gibi laflar etmez çocuk konusunda. Bence sakin bir zamanda kocanla gelecekten hayattan evlilikten ne beklediğinizi, çocuk konusunu konuşun.