• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moralim çok bozuk bana bir fikir verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşıtı değil işte müdür de öğretmende çocuk küçük diyor daa anlayın artık
Çocuğunuz sınıfındaki diğer çocukların gerisinde kalacak, içine kapanacak, kendini yetersiz hissedecek, bunları kafaya taka taka hasta olacak, bunu mu istiyorsunuz?
O zamanda benim çocuğum neden böyle yıkıldım bittim diyip pedagog pedagog gezeceksiniz
Mantığınızı tatile mi çıkardınız anlamıyorum ki
Tatil iyi fikirmiş akshsshsh😂😂😂
Arada ona da kaçamak yaptırmak farz oldu, yoksa çekilir değil bazen hayat.

Hayatımda olanlar hep bunu söyler realde görüştuklerim
Çocuğun ne sıkıntısı olduğunu tam bilmiyorsun.
Özel egitimi, tamam çocuğum özel eğitim alsın deyince olacak birşey sanıyorsun.
Ne zamandır başka bir doktora götüreceğim diyorsun ama o da lafta.

Tez canlılığı çocuğu en yakın okula, zahmetsiz bir şekilde götürmek olarak algılıyorsan bilemiyorum tabi.

tamam onu da anladım doktor diyormuş,doktor ,doktor ,doktor,kızmayın :KK61:
Ya şimdi beni konuşturacaklar.
Sana patladı iyi mi doktor hanım😂

Bebekliğinden beri benim büyük oğlanın dili çatal gibi, sivri işte.
Daha doğduğundan beri sürekli söyledim, kimse kaale almadı, doktorlar dahil.
Normal bir bebeğin gördüğünden 3 kat fazla doktor gördü bu çocuk, ağlaması ve zor olması sebebiyle, yok arkadaş bir Allahın kulu da dil bağı olduğunu farkedemedi.
Tabii ki konuşma geçliği, harflerde sıkıntı yaşıyorduk.
Neyse bunu diyen doktoru takiben pandemi girdi, kesilme işlemi kaldı.
Dedim bari terapi yapalım, okula da başlayacak, öğretmeni önerdi ama terapistler önce dil bağını halledin dedi.

Velhasıl kelam biz gittik kbb ye, doktor baktı ve bunun hiçbir şeye engel olamayacak kadar küçük olduğunu, kesilmesine gerek olmadığını, terapi ve okul öğretmeniyle bir yol çizilmesi gerektiğini ve hala aylar sonra sonuç alınamıyorsa anca o zaman bunu alacağını yoksa çocuğa durduk yere operasyonun anlamsız olduğunu söyledi.

Benim çocuk hala harfleri söyleyemiyor😂
Okula başladı bakalım, öğretmeniyle biraz daha zaman geçirip onun çizdiği yoldan gideceğiz inşallah😂

Kısaca, karnımız ağrıyınca göz doktoruna gitmek gibi bir şey uzmanlığı o alanda olmayan birinden yardım almak.
Aylarca çocuğa ‘annecim senden dolayı değil, ip varmış onu hemencik çekecekler ve söyleyeceksin harfleri’ diye hazırladık, sonuç bu😂😂😂

Çocuğun ne sıkıntısı olduğunu tam bilmiyorsun.
Özel egitimi, tamam çocuğum özel eğitim alsın deyince olacak birşey sanıyorsun.
Ne zamandır başka bir doktora götüreceğim diyorsun ama o da lafta.

Tez canlılığı çocuğu en yakın okula, zahmetsiz bir şekilde götürmek olarak algılıyorsan bilemiyorum tabi.
Yok abi zorla insanı sinirlendiriyorlar sonrada sen busun diyorlar .eğer rahatlımi dusunseydim en başta yollaridm anaokuluyla uğraşmazdim anliyosunuz demi.d

Oğlunuzun bir tanısı var mi ,bi incelemeden geçti mi yoksa hareketli diye mi hiperaktif dendi ?

Mudur doğru söylemiş 48 aydan itibaren öğrenci alınıyorsa 45 aylık cocuk gidemez ,ama özele verme şansınız yoksa yine devlette bazı müstakil anaokullari 36 aydan itibaren alıyor onları bulmaya çalışın.
Yasitlariyla olmadıysa sınıfta küçük kalınca da bi ise yaramaz ki ?
Eger özel eğitim raporu varsa mutlaka özel eğitim görmeli, zamanla gelişimine göre raporun kaldırıldığı da oluyor .
Benim bi öğrencim de gec konuşmuş Ram dan özel eğitim raporu alınmış, ilkokuldan önce.
2 sınıfta cocuk gayet normal öğrenme düzeyine geldi ,Ram a yeni bi dilekçe yazdım tekrar incelendi ve yasitlaroyla aynı seviyede olduğu görüldü, raporu kalkti .
Çekinmeyin mutlaka bi Ram a götürüp gerekiyorsa rapor ve özel eğitim almasını sağlayın.
Soyle düşünün neden çocuğun okula gitmesini istiyorsun ?
Yasitlariyla ilişki kursun, mutlu olsun ,eğitim hayatı iyi gitsin .
Ama bu şekilde giderse hem yaşıtları olmayacak ,hem mutlu olmayacak belki de başka başka sorunlarla uğraşacaksınız.
Durumu netleştirip önce eğitim aldırın daha zamanı var anasinifi için, 1.sinifa geçerken de Ekim doğumlu cocugu Hele ki özel durumu varsa kendi senesi değil de ,sonraki seneye birlikte verin .
Gec olsun ama güç olmasın inşallah

Şimdi canım karpuzcugum
Benim yeğenim de özel sebeplerden dolayı konuşma problemi yaşadı.10 kadar harfi asla söyleyemedi.ayrica hiperaktif bir çocuktu
Biz bunu 4 yaşında fark ettik.2 sene özel eğitim aldı.6 yaşında anaokuluna gönderdik hala konuşma problemi vardı.
İlkokulda özel ders aldırdı kardeşim çünkü okuma yazma problemi olacaktı.
1 sene de özel ders aldı harflerle alakalı sorunumuz çözüldü.suan 12 yaşında yefenim ama hala hiperaktif bir çocuk.okulda arkadaşlarına ve öğretmenlerine uyum sağlayamiyor.

Sana tavsiyem.
Özel eğitime gönder çocuğunu.zaten haftada 5-6 saat eğitim veriyorlar.
Ayrıca yarım gün özel kreşe gönderirsen iyi olur
6 yaşına kadar özel eğitim alsın.sonra anaokuluna gönder.
Merak etme arkadaşsiz,okulsuz kalmaz ama bunları yapman önemli.

Ayrıca senin bahsettigin devlet okulu.eger özel olsa senin cocugunu asla kapıdan göndermezler.ben yıllarca özelde çalıştım gördüm mümkün değil.
Boşuna kendini de çocuğunu da yorma,üzme.
Önce özel eğitim,sonra özel kreş,sonra anaokulu.

Oğlunuzun bir tanısı var mi ,bi incelemeden geçti mi yoksa hareketli diye mi hiperaktif dendi ?

Mudur doğru söylemiş 48 aydan itibaren öğrenci alınıyorsa 45 aylık cocuk gidemez ,ama özele verme şansınız yoksa yine devlette bazı müstakil anaokullari 36 aydan itibaren alıyor onları bulmaya çalışın.
Yasitlariyla olmadıysa sınıfta küçük kalınca da bi ise yaramaz ki ?
Eger özel eğitim raporu varsa mutlaka özel eğitim görmeli, zamanla gelişimine göre raporun kaldırıldığı da oluyor .
Benim bi öğrencim de gec konuşmuş Ram dan özel eğitim raporu alınmış, ilkokuldan önce.
2 sınıfta cocuk gayet normal öğrenme düzeyine geldi ,Ram a yeni bi dilekçe yazdım tekrar incelendi ve yasitlaroyla aynı seviyede olduğu görüldü, raporu kalkti .
Çekinmeyin mutlaka bi Ram a götürüp gerekiyorsa rapor ve özel eğitim almasını sağlayın.
Soyle düşünün neden çocuğun okula gitmesini istiyorsun ?
Yasitlariyla ilişki kursun, mutlu olsun ,eğitim hayatı iyi gitsin .
Ama bu şekilde giderse hem yaşıtları olmayacak ,hem mutlu olmayacak belki de başka başka sorunlarla uğraşacaksınız.
Durumu netleştirip önce eğitim aldırın daha zamanı var anasinifi için, 1.sinifa geçerken de Ekim doğumlu cocugu Hele ki özel durumu varsa kendi senesi değil de ,sonraki seneye birlikte verin .
Gec olsun ama güç olmasın inşallah

İncelemeden geçmedi gözlemle reçete kağıdını eczaneye verince fark ettim hiperaktif bide dikkat bozuy yazıyordu ..ben farklı doktora gösterip ondan sonra ne gerekiyorsa onu yapicam artık başka çare kalmaod

İlaç tedavisi hala görüyor canım .özel eğitim yerine anaokula gönderim dedim ondada yine sıkıntı çıktı sanırım tek çare özel eğitim kaldi
Canım özel eğitim ve kreş çok farklı ama
Yani bu çocukta hiperaktivite varsa kreş almaz...özel eğitim şart seçme şansın yok anlıyormusun...eger özel egitim almazsa seneye yine red yiyecek çocuk
devletin özel eğitimi haftada kac saat?

Evet 4 ay fark var diğer çocuklarda 4.5 yaş grubuydu .kayıt yaparken sorun yapmadılar sonradan yine sıkıntı çıktı oğlum diğer sınıfa koşturdu yani oyun oynamak istiyor .öğretmeni sesleniyor hiç onu duymuyor bile bence bu yuzdn istemediler mesele yaş degil
Benim sınıfıma 6 yaşına yakın bir öğrenci gelmişti. İri yarı da bir çocuktu, belli olmuyordu küçük olduğu diğerlerinden. Birinci sınıf okutuyordum. Diğer çocuklar 6,5-7 yaştı. İlk hafta zaten oyunla, resim çizmekle geçiyor alışmaları için. Ne zaman derslere girdik, harf ve çizgi çalışması yapıyoruz, çocuk gözümün içine bakıyor, resmen içinden ağlıyordu. Bahçede oyun oynayanları izliyordu pencereden, verdiğim çizgiler birleştireceği yerde içlerini boyuyordu. Çantasında hep oyuncak taşıyordu, benden gizli sıranın altında onunla oynuyordu. 2 hafta denedim çocuğu, yok mutsuz çocuk. Annesiyle konuştum, ana sınıfına gönderelim dedim, olmaz dedi. Erken başlasın, bir sene kaybı olmasın dedi. Çok ısrar ettim, zaten çocuk okula ağlayarak gelmeye başladı. Ana sınıfına yolladık. Bir kaç gün sonra ziyarete indim aşağı, çocuğun mutluluğunu görmeniz lazım. Oyuncakların içinde bir oraya bir buraya koşuyor, hamurlarla neler yaptığını bana gösteriyor. Ailesi geldi, çok teşekkür etti. Yani diyeceğim o ki, bir kaç ay bile o kadar fark ediyor ki inanamazsınız. Öğretmen bu çocuk oyun çocuğu dediyse doğru demiştir. Bırakın istediği yerde kalsın. Bu arada hiperaktif çocuk her sınıfta mutlaka var, ona takılmayın. Eğer gerçekten anlama güçlüğü çekiyorsa, kreşte de öğretmenini duymuyorsa, onun ilgili olduğu şeyleri de yönergelerle yapamıyorsa özel eğitime gönderin. Birebir çok faydası olur. Ama sadece hiperaktif diye ki biz küçükken hareketli derlerdi buna, bu yüzden gönderiyorsanız normal bir kreşe gitmesi daha iyi tabi arkadaşlık kurması, sosyalleşmesi için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X