Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

hayırlı cumalar bu haftaki kilom

geçen hafta : 67,2 kg
bu hafta : 65,8 kg
giden : 1,4 kg

bugünkü menüm
sabah
3 dilim ekmek
beyaz peynir
kahvaltılık sos
yeşil zeytin

öğlen
fırında tavuk kanat
1 bardak ayran
1 adet salatalık

ara
1 adet elma

akşam
tavuklu göbek salata
ayran

zeynom kuzucum ilaç alıyormu (kolçisin ).. ben bu ilaçı kulanıyorum canım günlük perikardit için ... ateş dışında başka belirti varmı yavrunda :26:

66. yı teget geçmişsin nazlım
menünde harika

abla sen neden içiyosun ki kolşisin, behcet ve fmf için kullanılıyor o, kızım içti 7 ay günde bir tane ama işe yaramadı atak aralarını açmadı, ancak direk yutmuyordu küçük olduğu için bir kaşık pekmezin içine toz yapıp içiriyordum, ondan mı etki etmedi bilemiyorum ama bu yolla içirenlere etki edenlerle tanışmıştım internette, şimdi kestim ben ilacı zaten ameliyattan sonra içmeyip takip edecez demişti prof, tabi o prof ameliyatı hemen yaptırın demişti üstünden aylar geçti, yani öyle abla, ateş dışında her deasında kriptik tonsilit oluyor, boyun bezeleri tek taraflı şişiyor, aft oluyor bazen bazen olmuyor, karın ağrısı eklem şişliği falan yok, ancak işte pfapa ve fmf kardeş hastalıklar olduğu için ayırt edilmesi zor, ancak kan değerleri atak anında çok ama çok yükseliyor o yüzden fmf gözüyle de bakılıyor, karışık yani abla ama ben açıkçası sanmıyorum fmf olduğunu ama bakıcaz artık zaman gösterecek

valla abla İngilizce makaleleri bile çevire çevire okudum, çok araştırdım, çok okudum eşim yasakladı hatta birara kafayı yicen dedi, birsürü insanla tanıştım çocukları olan onlara sordum herksete aynı belirsizlik, bademcikleri alınanlarda bile iki yıl aradan sonra ateş başlamış falan, aslında 9-10 yaşlarında belli olacak o yaştan sonra pfapa azalıyor ergenlikte bitiyor kendi kendine, ama fmf öyle değil, gen testide yaptırdım tek gende mutasyon var taşıyıcı olarak gözüküyor ancak o gen fmf hastası olanların içinde atakları en hafif olan gen, yani birçok şey örtüşmüyor fmf ile ama işte o kadın prof.un dedikleri aklımda hep, ona hiç güvenmemiştim gördüğüm anda bile ama işte koca prof. diyorum, sonra diyorum şimdi gittiğimizde koca Cerrahpaşa prof.u o niye farklı söylüyor diyorum offf amma boğdum dimi:)))

slmlr ve hayırlı cumalar hepinize

kilo verenleri başta nazlı olmak üzre kutlarım...nazlı çok fazla duraksamalara girmeden bitireceksin valla bu işi cnm...azmin zaferi

zeynom yazdıklarını okurken içimden acaba bu çocuk pfapa olmasın dedim ama yazının devamında ondanda şüphelenildiğğini okuyunca değilmiş dedim..
geçen yaz tatil dönüşü aynı durumu yaşadık bizde oğlumda..seni çok iyi anlayabiliyorum..eşim hekim olmasına rağmen,çocuk doktorunun yanında ikimizde nefes nefese ağzından ne çıkacak tahlil sonuçları nasıl gelmiştir acaba diye ecel terleri döktük..dr.pc'yi açıp bakana kadar vücudumdan elektriğin geçtiğini hissettim resmen..:18:
bizimde kreşe ilk geçen yıl başladığı için her ay periyodik olarak ateşlendi,(pfapa olma ihtimali sürekli tesadüfen aynı tarihlere denk gelmesinden dolayı şphelenildi)antibiotik çook fazla kullandık malesef..ve tüm bunların neticesinde hiç bi ilaç fayda etmez ve ateşimiz 3 günden 5 güne son olarakta 8 güne kadar çıktı..boğazlar ve kulaklar gitti iyice bu hastalıklar sebebyle..iki yanda bademcikler taş gibi oluyordu ve kulakta sıvı birikimi oldu sürekli iltihaplanan boğazın kulakara vurması nedeniyle..allahım aklıma geldikçe bile kalbim sıkıştı walla..

bu kış şükürler olsunki öyle olmadı bir kere antibiotik aldık o kadar..bitkisel damlalarla atlattık bir prof'un tavsiyesiye..ama oğlum öhö dese bacaklarıma titremeler girdi inanki..panik atak olacaktım az daha...

Rabbim hiç kimseyi yawrusuya sınamasın..(amiiin)

havalar ne fena soğudu yahu..valla şu an kombii çalışıyor..haziran ayında kombiyi açacağım aklıma bile gelmezdi..klima açılacak havada kombi açtık

Son düzenleme:

niye bogasın zeynom bilakis paylaşmana sevindim ....
canım inşallah hisettigin gibi akdeniz ateşi değildir belirtilerde pfapa gbi duruyuyor. inşallah ameliyatla iyi sonuç verir
ben colcisini peri kardit için kulanıyorum (kalp zarı ltihabı ) de. rum bu ilacı ilaaç gibi düşünme demişti bir bitkin tohumuymuş. hayat boyu kullanan hastalarım var demişti ...

tünaydın herkese

zeynom bende yalnış okumuş olabilirim cnm,kafam o kadar meşgulki şu son dönemde..cuma yan dün itibariyle azalmış durumda yoğumluğum..not defterlerinin işlenip teslim edilmesi,vs..vs..birde yıl sonu gösterileri derken...bitirdik çok şükür..artık rahatız neyseki...

bizede pfapa(okunuşu fapa'ymış) demelerine ramak kalmıştı cnm..ama bizimki tesadüfi tarihlerin aşağı yukarı aynı zamanlara denk gelmesi ve içilen ant.neticesinde bağışıklığın zayıflayıp ateş sürelerinin uzamasıyla alakalı olarak fapa demek istemişlerdi..doktor fapa'ya benziyo dediğinde ben ilk kez duyduğum için şaşkın şaşkın baktım dr.yüzüne ..ama eşim biliyormuş yüzüne baktım düşmüş..zor bi rahatsızlıkmış...rabbim darda kalan herkese kolaylık,sağlık sıhhat versin...
aebenim ailece spora başlıyorsunuz sanırım aplam..hayırlısı olsun..

banuş nerelerdesin kızzz?:44:

yok zilim ya henüz salonu havuzu vede sağunayı kulannan sedece benim ailede benim bebeler a sosyal biraz eşimde henuz yurt dışından dönmedi . sanmıyorum ki vakit bulupda gitsin ...

tatil yaklaşıyor .. okullAR KAPANINCA NE YAPACAKSIN ..

Son düzenleme:
Bugun yogundum biraz ....

Takıma çok yazıyoruz buraya çok fırsat kalmyor ama sizi unuttum sanmayın

aebenim walla tatil geldii sayılır ablacım ama ramazanda hemen akabinde geldiği için tatil tarihini ağustos ortasına erteledik..birde ramazan girene kadar çok düğün var bizim tarafta ve eşimin tarfında..hatta okulun kapandığı gün yola çıkacağız.cumartesi pazar kuzenimin düğünü var.

bende kimseye söylemeden oğlumu sünnet ettireyim diyorum aradan çıksın..sonra ne zaman istersek yaparıız bi ara düğünü..küçükken daha rahat oluyor diyor yaptıran herkes..eşimde aynı fikirde..kendi yapacak zaten:))ttile gidene kadar hallederiz onuda inş..

evdekiler gitmesse gitmesin sen git sporuna aplam..ahh birde ben o dirayeti bulsam kendimde..yoğunluktan yapamadım ,yapamadıkçada soğudum..ama bu hafta öğlene kadar 3-4 saat gideceğim okula öğleden sonra komple boş sayılırım..yürüyüşümü yapayım bari...

güneaydın hanımlar:))

size bir sorum olacak çok fenayın, acaba diyete ilk başladığınız yani kilo verdiğiniz dönemlerde adet gecikmesi yaşayan var mı? benim daha gelmedi şiştim iyice, günlerdir test yapıyorum negatif, keza ikinciyi düşünmüyoruz ve çok korkuyoruz, kızımda hemen çıktı pozitif iki günlük gecikmeyle, hamile olsam çıkardı sanırım, ancak sanki adet olacakmışım gibi karnımda hareketlilk var günlerdir ama tık yok, internette de kilo alıp verme dönemlerinde gecikme olabilir yazıyor, bu hafta içi doktora gideceğim saırım ama çok strese girdim olamayınca, kilo vermem dursun üstüne aldım bile,

selam cnmm ,

havalardna olabilir egerki gebelik olsaydı teste çıkardı benim
17 gün gecikmişti şubat ayında,:26::26:

ayy oldu nihayet nasıl rahatladım anlatamam, ben 4 güne zor dayandım masuumm vallahi nasıl şiştim anlatamam, snirimden eşime bağırıp duruyorum kaç gündür:)))

dünki menümü yazayım

sabah
2 yumurta peynir zeytin domates salatalık

öğlen
4 tane acılı etsiz çiğköfte

akşam
balık salata

ara
maalesefki cezerye yemiş bulundum stresten

slmm..
oh be rahat bi gün geçiriyorum ,stressiz ne güzelmiş..

ordan oraya koş,nefes nefese yaşa,acaip kasmış beni..bu gün kendimi hepten boşta kalmış hissettirdi bana..halbuki bi çok çalışan bu rutinde yaşıyor hayatı:))

cueca aşağıda seni görüyorum,kayboldun yoksun?nerelerde bu topiğin eski müdavimleri?

zeynom reglin gelmiş hoşgelmiş cnm olması bir dert olmaması apayrı bir dert..bazen anneme ohh işin iş valla diye takılıyorum.. oda hemen ciddiye alıp yok yawrum valla böylesi daha köt,ateşler basıyor,durduğum yerde duramıyorum diyorortası yok bu işin....

ben yawruyu almaya erken çıkayımda yürüyerek gideyim..kendim okuldan çıkınca eve gelirken onun okulun bahçesine koydum arabayı,yürüyerek geldim,şimdide uzuuun bi yoldan yürüyerek almaya gideceğim,günlük yürüyüş limitimi bu şekilde tamamlamaya çalışayım bari,,havada çok rüzgrlı...

zilim nasılsın cnm , tatil yakllaşıyor dinlenirsin artık ..
zilim snein evde zebra vardı dimi nasıl yıkıyorsun yıkamaya mı veriyordun

evet ya ziligurti annemede bi ateş basıyo sonra üşüyo falan, Allahtan geç girdi menopoza, daha yeni sayılır

bugünki menümüde yazayım

sabah
2 yumurta, peynir zeytin

öğlen
kabaklı yoğurtlu karabuğday

ara
badem

akşam
tavuk salata yoğurt

ara
portakal yiyeceğim

afiyet olsun gene süper menü zeynom

oh rahatlamışsın neynom
yokcanım tam tersi montiye başlayanlar genelde düzensizse düzenler .. seninkin arklı bişi vardır bazan meysimselde olabiliyor . stresdende kaynaklana biliyor
cezeryede olsa bu menünde güzel olmuş artın reglden cnım geçsin foss diye oda iner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…