- 16 Mayıs 2008
- 44.079
- 77.968
- 1.123
aslında mercimeğin patlıcanlısını yapardık biz ama ben kabaklısını daha çok seviyorum ama patlıcanla da oluyor
mercimeği haşla önce koyu suyunu dök, snra yağda soğan kavur küp küp doğradığın kabakları at içine azcıkda öyle kavur sonra domates doğrayıp koy, sonra az haşladığın mercimeleri at üstüne, bol sarımsak da atıyorum ben epey su koyman lazım üstüne, o zaten piştikçe kıvama geliyor,inşallah beğenirsin
aslında biz kabağı bulgurla pişirirp yoğurtla karıştırıp yerdik eşimle üstüne de pul bbiber sos, ben onu karbuğdayla denedim çok hoş oldu onu da deniyebilirsin, kabakları rendele, az yağda kavur azcık sonra azcık karabuğday sonra su kısık ateşte pişsin, soğuyunca da sarımsaklı yoğurtla karıştırınca güzel oluyor bende kabağı çok severim
buarada bugün antalyadan muz geldi bize maalesef iki adet yemiş bulundum ama akşam yemeği yemedim sayılır üç tane etsiz çiğköfte yedim ama o muzlar bitmeden bana rahat yok, arkadaşlara dağıtayım da bitsin bari:)))
zeynom tarifler süper bende severin yeşil merçcimegi ...
muz içinde üzülme okadar olur aradakaçamak .. aklında olsun muzun yanında süt içsen gl endeksi biraz olsun dengelenir