KIZLAR GEÇMİŞİ OKUYAMAYAN YENİ ARKADAŞLARIMIZ..ben son 15 günlük yazışmaları kendim için toparlarladım, (montinin incelikleri konusunda) sizlerede faydası olur diye paylaşıyorum
umarım işinixze yarar...
monti alıntılar kurallar
akşam yemegi yerine 2 porsiyon meyve 15 dk sonrasa yogurdunle kuru yemiş ye . sanırım bu seni tok tutar ..bu tur tatlı marmelad cuku hoşaf gibi şeyler yagsız karbonhidratlı ögünlerle yenir . asla proyla yan yana gelmez.karabulguru kulanmakdan çekinme banum salatalarına çok yakısır . fakat salatana ekliyceksen içine katacagın kara bugdayla sadece yagsız peynir olur tavuk yada balık olmaz , ekmek gibi düşün .ekmek ile zeytini ben çok yemiyorum kahvaltıda yag ile kh birleşmesin diye
kuruyemiş yogurt yiyebilirsin
ekmekte 3 dlm e kadar yiyebiliyoruz cnm günlükkk
ara ögünleirn çok geldi bana ama ilk haftadan sonra azalır çünkü
okadar çok acıkmıycaksın kan şekerin düzene giricek çünküü...kuru yemiş ve yoğurt ikilisine aeben ablam cevap verir.... Şahsen ben ikisini şu şekilde tüketmeyi tercih ediyorum
bir kase yoğurt, dövülmüş ceviz yada fındık ve bol tarçın
hem tatlı krizimi bastırıyor hem de tokluk hissi yaratıyor bende.... Şahsen bir yoğurt manyağı olduğumdan gün boyu yiyebilirim.......Bu günkü menüne gelince ekmek ile zeytini münkün mertebe yememeye çalışsan daha iyi yada min. seviyede....
Kahvaltıda ekmeğe 5 dilime kadar izin var diye aklımda kalmış... Ama sanırım bu 5 dilim normal ekmek dilimi olarak.yumurtalı kahvaltı ettiğin günlerde zeytin yiyebilirsin.... Ama zeytine düşkünlüğün yok ise de ekmekli kahvaltı yaptığında naçizane tavsiyem ekmeğin yanında yağsız beyaz peynir domates salatalık yeşillik tüketebilirsin.. Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında acıkıyorsan eğer öğle yemeğinde ki miktarı arttır derim ben... Montide öğün miktarı yok doyana kadar yemelisin.... Tabi 5 tabak değil de...eğer öğlen de tam doymuş olursan eğer ara yapma ihtiyacı duymazsın ki buda seni akşama kadar tutar
hatta ben öğle yemeğinden sonra o kadar tok oluyorum ki akşamları bazen bir kase yoğurt ile geçiştiriyorum
emin ol zamanla sende böyle oalcaksın..kayısıyı 7-8 adet yiyebilirisn amaa şöyle ogün başka meyve yemezsen bir ögünde 2 poriyon yemiş olurusn....şimdi gelirken bir markette pastavillanın tamm bugday spagettisini gördüm ve aldım .
banum geçen gün sen sormuştun yazmayı unuttum esmerde olsa normal makarna montide yenmiyor sadece spagettiye izin vardı oda seyrek . lakin bu spagetti hemde t.b unundan .. yagsız yogurt yada yagsız domates sosla , ekmek yemediginiz bir gün yiyebilirsiniz ,hafttada bir... Marmelad yada diyabetik recel tarzi yiyecekler ekmekle yenir , kesinlikle pro ogunuyle yani yumurta gibi birlesmez ! Etle meyve yenirmi mesela ..Arada bir darldiginizda 2 kare bitter %70 .80 yiyebilirsiniz .
Banunun kakao kayisi tarifinide kullana bilirsiniz .(kayısıyı kakaoya bandır ye)Ara kesin yapmalisin 5. 6 saatden uzun ac kalmak yanlis montide , nedenide kan sekerini dusurmemek . Montide kan sekerini dusurmek, yukseltmek gibidir . İkiside yassak :
)öğle aramı da 7 tane kakaoya bandırılmış kurukayısı+1 avuç çiğ fındık ile tatamladım.öğlen çok yiyince daha kolay geldi ara öğün zamanı :)(çok fazla ama azaltarak yiyebilirim bir kenarda dursun)
şeker sana kuryemiş tarçın ve yogurt üçlüsünüde sunmaktan şeref duyarım.. birazda keten tohumu atarsan kabızlıktan kurtulursunn aklıma geldikçe yazarımm
fasulye aklıma tatlı krizi için şu geldi..(bunu bizim mimu çok yapardı:)
elmayı rendele,tarçınla azıcık kavur..yoğurdun katı tarafından bir bardak kadar al karıştır..istersen üstüne keten tohumu yada 1 cevizin içinide kırıklayabilirsin.bayağı bildiğin kup gibi ye ...güzel oluyor..
pro olmayan ogunlerde ( sebze ve bakliyat ) 1dl emin oldugunuz ekmegi yemeyi deneye bilirsiniz .
Banu aksam cok hafif yemissinda gece acikman ondan . Hs sebze ve yogurt benide hic tok tutmaz . Bu ogune ekmek eklesen bile 10,15 kuru yemis eklemeni tavsiye ederim . 1 avucu gecmedikten sonra kuru yemisten korkmayin .
dışardan söylenebilecek ve yenebilecek tek yemek benim için her zaman tavuk şiş olur . köfteye genelde ekmek koyarlar ben onun için tercih etmem ,tavuk şişin yanında gelen bulgur pilavınıda ilk etapta yemeni tavsiye etmem canım .montide bulgura azda olsa izin var ama diyete ilk başlandığında pek önermiyordu yanlış hatırlamıyorsam..
sebzeyle ekmek tüketiliyor . ama monti amca ekmeğin bir tek kahvaltıda tüketilmesinden yana ve bu tam buğday ekmeği olacak..
cnm kahvaltıda 2 yumurta, 1 dlm peynir yaglı olabilir, zeytin, bol yeşillik yersennn acıkmamama garantisi veririmm sana
Ogun arasi icin 4 saat iyi . Yumurtani artir
Sabah yumurta yedin icin oylen yagsiz kisirini mazur gorebiliriz , yaninda sebzede olunca afiyet olsun..Disardan soyleyeceksen doner bir secenektir , yaninda bol yesilikve ayranla doyarsin .
Montignac disardan bakildiginda karisik gibi gorunur lakin cok cabuk alisilir , gl endeksi ezberide sandigin gibi zor deyil aslinda , bildigin seyler ( beyaz un ve ondan yapilmis her sey . Seker ve sekerli gidalar , pirinc patates gibi gidalar
Bunler disinda; tambugday ekmegi , sebzeler , baklagil , her cesit protein . Sut urunleri , ve kuru yemis , meyve bunlarin hepsii tuketilir .
Bazi kurallari var mesela ekmek sadece sabah , meyve ogune karismaz . Baklagiller etle pismez az yagli yenir gibi
montide et ve ekmek aynı ögün yenilmiyor.ekmek yersen yanında yumurta olmayacak yedigin peynirde yagsız olcak bimin aknaz peynirini alıyoruz birde lor yiyoruz. ama yumurta yersen kahvaltıda yedşgn peynir yaglı olabilir. ara ögünd emeyve tok tutmuyorsa kuruyemiş ekleyebilirisn zorunlu dgeil yani...
şeker dengen oturunca eskisi kadar tatlı canın istemeyecek ,
canın çok tatlı çekerse yogurt içine meyve dogra vede tarçın ekle . çok iyi geliyor . genelde montide meyveyi sade yeriz , ardına yogurt yeriz ama bazı durumlarda bazan bu es geçilebilir .yada bazan hurmayı birkaç fındıkla iyce çigner yerim , buda baya tatlı istegimi alır hemde baya tok tutar ara olarak .banunun dün yazdıgı kakaolu kuru meyvelerde işe yarar kakao seviyorsan ..