• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Elinize sağlık inciboncuk, süper olmuş.benim eşim eline çakar çiviyi kesin,o kadar yeteneksiz yani :)

valla maşallah,ben kitap okuyacağım bizim kız dinleyecek...ancak resimlere bakıyor,ben okuyum derken öbür sayfayı ceviriyor bile kafadan uyduruyorum bişeyler resme göre.

ben burada aya göre kitap malesef bulamıyorum,karton kapak ne bulursam almaya çalışıyorum.zambağın okul öncesi setine iyi dedi bi arkadaş,ona bakıcam sanırım.

evet dediğin gibi sonradan çıkacak inşallah.arkadaşın oğlu 2,5 yaşında filan.yeni konusyor ve bakıyorum biz neler anlatmışsak,onları anlatıyor dedi bugun.
Şu içine şekil atmalı oyuncaklar kaç ay gelişimine uygun bilen var mı?benim aldıgımda 12 + yazıyordu, fisher 6+ yazıyordu, şimdilik silindir olanı ağzına sokuyor bizimki,diğerleriyle de ben oynuyorum .
aldıgım uyku kitabında cocuk yatmadan önce dua ediyordu,bizimki ordan ellerini açmayı öğrenmiş :)

Bizimkide 6 M+ ..zamanla öğrenecek oynamayı Bilgecan..Çınar'da tam anlamıyla kendini vermeye 10. ayda başladı.

gal.php
gal.php

bu kitapları 3.5 tl ye mmm migrostan aldım çok eğitici kızım birsürü şey öğrendi bunlardan

Son düzenleme:
resim eklemeyi yine beceremedim link koydum . ilk resimlerde kızıma içine top atması için asetattan yaptığım rulo var.

kitabımızdan vucudumuzu öğreniyoruz sonraki resimde
sonra parmak becerimizi geliştirmek için aldığım yeni oyuncağımız var vu biraz tel ve tahta boncukla yapılabilir aslında

sonraki iki resimde dahi bebek yapboz kartlarımız var sizler yapmışşşınız ama ben yapamadım hazır aldım

canım ben bir bulsam her yeri kaplayacağım onunla
bugün kırtasiyeye soracağım bakalım, inşallah uzaylı muamelesi yapmazlar yine:)))
defne de üstüste dizilen kutularına aşık, sürekli onlarla oynuyor
sertçe koymasa yıkmadan üstüste dizmeyi bile başaracak
içiçe ne zamandır geçiriyor zaten
bultakları yapmaya da başladı
iple çekilen bir otobüsü var, onu tutyor, bizim de elimizi tutup koridorda volta atıyoruz, bayılıyor

xone tebessüm füsfüs süpersiniz yaa.... benim böcek e şuk büyüklü küçüklü kutulardan yok.. hemen alayım.. bul tak var bi sürü... duyu kartlarında balık kedi köpek ve elmayı süper biliyor kızım.. kulak ve burun u bizim yüzümüzde gösteriyor. gözlerinisorunca gözlerini aç ıp kapıyor.. çokk çabuk büyüyorlar.... benim yeni bi fikrim yok. gelmedi..
sizin ilham perileriniz iyi çalışıyor bu günlerde..
bu arada herkese günaydın

drydenis walla ben de ilham falan yok, hep burdan arakladığım fikirler:))
tebessüm oyuncaklarınız çok güzelmiş, boncukluya bayıldım
çocuk resmi olan kitap bende de var ama pek ilgilenmiyor defne
yaptığım kartları da ilk işi eline alıp öpmek oldu, bebekleri öpüyor

kızlar süpersiniz paylaşımlar süper,bana önerebileceğiniz oyunlar vs.varmı kızım daha 5 buçuk aylık

canım sen de piroşa bizimkiler gibi dugu kartları yapabilirsin
çeşitli obje resimleri de olur, gösterip anlatırsın, hem seninki bizimkiler gibi kaçamaz da:)))

hımm anlarmı dersin,piroş kaçamaz ama elimden alıp ağzına sokar o duygu kartlarını:))deniycem ama dediğin gibi farklı objelerin resimlerini gösterebilirm sağol cnm

Öncelikle konuyu acan arkada$i tebrik ediyorum..Güzel bir topik olmu$..Bu topigi neden daha önce farkedemedigimi dü$ünüyorum..Benim el becerim ne yazikki pek iyi olmadigi icin bugüne kadar bahsedilen oyuncaklari hep satin almayi tercih ettim..Önceleri her sayfasi farkli türden kuma$larla dikilmi$ bezden kitaplar, daha bir anlamaya ba$layinca cesitli hayvanlarin resimlerinin bulundugu yada bir konuya yönelik kitaplar; örnegin ali$veri$ konusunda icinde cesitli sebze ve meyvelerin bulundugu, ev konusunda evde ihtiyacimiz olan e$yalarin bulundugu cocuklarin konu$masini destekleyecek tarzda kitaplar..Yine ceSitli $ekilleri kavrayabilmesi icin icine $ekilleri atabilecegi yada boy boy dizebilecegi kutular..
Gecenlerde geli$im acisindan önemli buldugum, oglumun etrafi boyama kaygisi olmadan resim yapabilecegi, kendini geli$tirebilecegi bir$ey aldim..Bunu sizlerle payla$mak istiyorum fakat $uan yükleyemiyorum..Daha sonra yine deneyecegim..

Ayrica oglumla oynarken cok eglendigimiz ayni zamanda da ögretici nitelikte olan ce$itli hayvan seslerinin bulundugu bir link yollamak istiyorum size..Eminim sizinkiler de cok sevecektir..;)

http://www.nestlebaby.com/tr/parenting/fun_with_baby/interactive_games/game_farm.htm

Son düzenleme:
Vildancım saol ne güzelmiş o çiftlik bizimki bayıldı..

Kızlar bu sayfa sizdede tuhaf çıkıyor mu? sanırım yukarıdaki resim çok büyük olduğu için tüm sayfayı etkiledi

drydenis walla ben de ilham falan yok, hep burdan arakladığım fikirler:))
tebessüm oyuncaklarınız çok güzelmiş, boncukluya bayıldım
çocuk resmi olan kitap bende de var ama pek ilgilenmiyor defne
yaptığım kartları da ilk işi eline alıp öpmek oldu, bebekleri öpüyor

el becerisini geliştirmesine yarıyor o boncukları geçirmek zor valla bazen geçiremezse sinirlenip bitti diyor.

o kitaplara bayılıyor benimki kedi kelebek ahtapot elma ev kare üçgen daire pantolon ayakkabı şapka bunları o kitaplardan öğrendi nerde gösterdiyorum gösteriyor

kitabı alır gelir oku oku der

Back