• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Çınar'ın duygu kartlarının yapımını merak eden arkadaşlarım için fotosunu eklemeye çalışıyorum.
İnternetten ağlayan, gülen,kızan vs duyguları yansıtan resimleri indirip çıktılarını aldım. Düşündüm neyin üzerine yapıştırırım ve nasıl kaplarım diye. Aklıma evde kullanmadığım mouse pedler geldi. Resim boyutunda kestim. Üzerine resim ve onunda üzerine asetat kağıdını yapıştırdım. Hem yumuşak hemde yiyemeyeceği bir materyal elde ettim. İlk kez 4 aylıkken yapmıştım ve A4 boyutundaydı. Büyüyüp algı eşiği değiştiği için fotoğraflarıda tanıdığı için küçültüp çiftleştirdim. Aynı zamanda eşleştirmesini istedim. Böyle birşey çıktı ortaya..

emeğine sağlık canım. çok güzel olmuş

1 milyoncuda ucuzdur ama CE belgesi var mıdır bakmak lazım.

sule cim ucuz evet ve ayrıca CE amblemi var.. kontrol ettim alırken.kaydirigubbakcemile4

biz de pazar günü babasıyla oğluma ahşap oyuncak yaptık bu oyuncak bebeğin gözle takip yeteneğini geliştiriyor ve bunu kendisinin yapması bir de takip ederken sesini de duyması gelişimi için önemli yukarıdan topu atıyoruz aşağı kadar iniyor bu tip oyuncaklar oldukça pahalıya satılıyor malumunuz o yüzden kendimiz yaparsak hem bize terapi oluyor hem de yüklü paralar ödememiş oluyoruz isteyene autocad çizimini yollayabilirim

Eklentiler

• $CIMG0701.jpg
    $CIMG0701.jpg
    86,2 KB · Görüntüleme: 82
Az önce sırf kendi merakımı gidermek için bir oyun oynadık Çınar'la ve sizlerle paylaşmak istedim. Uzun zamandır Çınar'a Baby Bach eşliğinde okuduğum ve onunda çok severek dinlediği, eylem sırasını ve esprisini iyice anladığını bildiğim bir hikaye kitabımız var ve evde de 2 tane mevcut. Birini kesip oyun mataryelimizi yaptım. Resimleri metinlerinden ayırdım. Duygu kartlarında yaptığım gibi mouse pedlere yapıştırdım. 6 parçalı bir puzzle yaptım. Önce kitaptaki sıraya göre resimleri yerleştirdim. Baby bach eşliğinde tekrar hikayeyi okudum. Sonra parçaları karışık sıra ile verdim ve abla şimdi ne yiyor?? abla ne topluyor gibi sorular yardımı ile resimleri olay sırasına koymasını sitedim. Takıldığı yerde hikayenin o bölümünü okudum ve kısa bir zaman sonra Çınar 6 parçalık hikaye puzzle'mızı bitirdi.Kısa bir süre sonra resim sayısını arttıracağım. Merakın gitti mi?? ne merak etmiştin?? diyen arkadaşlar olabilir.. Evet merakım fazlasıyla gitti. Ben Çınar'ın analitik düşünme sürecinin ne aşamada olduğunu, parça bütün ilişkisini kurabiliyor mu?? kısa süreli bellek kullanımı ne durumda onu merak etmiştim.

Özür dilerim iki kez oldu makina kilitlenince :(((( Bu arada rep verdim ama buradan da söylemek isterim. ınciboncuk ellerine sağlık. Benim annem olur musun???

biz de pazar günü babasıyla oğluma ahşap oyuncak yaptık bu oyuncak bebeğin gözle takip yeteneğini geliştiriyor ve bunu kendisinin yapması bir de takip ederken sesini de duyması gelişimi için önemli yukarıdan topu atıyoruz aşağı kadar iniyor bu tip oyuncaklar oldukça pahalıya satılıyor malumunuz o yüzden kendimiz yaparsak hem bize terapi oluyor hem de yüklü paralar ödememiş oluyoruz isteyene autocad çizimini yollayabilirim

cok güzel emeğinize sağlık.. çıtaları nerden temin ettiniz... hazır satılanların aynısı olmuş..:hooray:

canım ben istiyorum eline sağlık çook güzel olmuş...

İnciboncuk gerçekten çok yaratıcı süperrrr olmuş,akşam eşime gösteriyim belki bi terapi de bize iyi gelebilir :)
Gerçekten bu tür oyuncakları çok pahalı satıyorlar amaç aynı olduktan sonra yapabiliyorsak kendimiz yapalım en mantıklısı..

Az önce sırf kendi merakımı gidermek için bir oyun oynadık Çınar'la ve sizlerle paylaşmak istedim. Uzun zamandır Çınar'a Baby Bach eşliğinde okuduğum ve onunda çok severek dinlediği, eylem sırasını ve esprisini iyice anladığını bildiğim bir hikaye kitabımız var ve evde de 2 tane mevcut. Birini kesip oyun mataryelimizi yaptım. Resimleri metinlerinden ayırdım. Duygu kartlarında yaptığım gibi mouse pedlere yapıştırdım. 6 parçalı bir puzzle yaptım. Önce kitaptaki sıraya göre resimleri yerleştirdim. Baby bach eşliğinde tekrar hikayeyi okudum. Sonra parçaları karışık sıra ile verdim ve abla şimdi ne yiyor?? abla ne topluyor gibi sorular yardımı ile resimleri olay sırasına koymasını sitedim. Takıldığı yerde hikayenin o bölümünü okudum ve kısa bir zaman sonra Çınar 6 parçalık hikaye puzzle'mızı bitirdi.Kısa bir süre sonra resim sayısını arttıracağım. Merakın gitti mi?? ne merak etmiştin?? diyen arkadaşlar olabilir.. Evet merakım fazlasıyla gitti. Ben Çınar'ın analitik düşünme sürecinin ne aşamada olduğunu, parça bütün ilişkisini kurabiliyor mu?? kısa süreli bellek kullanımı ne durumda onu merak etmiştim.
http://img245.imageshack.us/img24[/QUOTE]

[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"]Canım bu fikir de süperrrr! iyi buluyorsunuz bu tür oyunları,faaliyetleri valla ben bu konuda biraz kıtım sanırım ama sizden kopya çekicem ,saolun iyiki varsınızzz![/FONT][/COLOR]

bu eğitimi biraz inceledim emekleriniz ve paylaşımınız için teşekkürler
bende kızım için aldığım kitaplardan bahsedeyim
benim ilk sözlüğüm mesela(yüz var mesela kaş göz burun,kulak vb anlatılmış,
giysi bölümü var,
banyo,
hayvanlar,
sayılar,
renkler,
şekiller)
bebeğinizin aylarına görede değişik kitap seçenekleri var gelişim aylarına göre mesela 6-12 ay gibi
bunları sizde hazırladığınız kartlar gibi yapabilirsiniz

showthumb.php

buna benzer sizlerde evde hazırlayabilirsiniz dergilerden kesip yaptığınız kartlar gibi
benim ailemde arkadaşımdan gepler istedim onlarda elime geçince yine sizlerle paylaşırım

ilk başta ,ilgilenmiyor sizi dinlemiyorlar diye düşünmeyin beklemediğiniz bir anda sizi şaşırtıcaklardır
şu anda dişlerini bile söyleyerek gösteriyor kızım

showthumb.php

kendi elinizi çizip sayarak göstereblirsiniz ben kızımın kendi ellerini koyup çizerek yaptım
dediğm gibi ilk anda dinlemezler siz yinede anlatın

Son düzenleme:
Back