• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
kızlar bu bende var ve çoooook işime yarıyor bu tür kartların yapımında;

PVC kimlik kaplama laminasyon makinesi , #16899171 Gittigidiyor.com

bir de bu kartlarla ilgili 3 adım yöntemini uyguluyoruz biz paylaşmak istedim
1.adım : Kartın üzerindeki objeler sırasıyla çocuğa tanıtılır bak bu inek , bu aslan bu da kuş gibi
2. adım : Çocuktan istenilen objeyi göstermesi istenir , bana ineği gösterebilir misin lutfen gibi
3.adım: Kartın üzerindeki obje çocuğa sorulur Bunun ne olduğunu söyleyebilir misin bana lutfen?diye ki biz daha bu 3 . aşamaya geçemedik konuşamadığımız için

Bu yöntemle Demir Atatürk'ü , bayrağı, meyveleri (ki meyvelerin kendisini de görme ve tatma şansı olduğundan daha çabuk öğrenirler), telefonu, hayvanları ...vs öğrendi gerçekten işe yarar bir yöntem aynı zamanda çocuğa lutfen demesini de öğretiyor ve karşılık alınca teşekkür ederim derseniz kısa zamanda teşekkür etmesini de öğreneceklerdir.

Bir de süpriz kutusu var her gün Demir öğlen uykusundayken bir çantanın içine evde bulduğum değişik objelerden dolduruyorum . Masasının üzerine bırakıyorum kalkınca ilk işi koşup çantanın içindekilere bakmak oluyor ki sürpriz kutusunun güzelliği de burada: içindeki değişik objelerle yarım saate yakın oynuyor ben de bu arada isimlerini söylüyorum bu sayede de traş fırçası, kaşık,makara,yumak,vs öğrendi her gün 4-5 obje koyuyorum sürpriz kutusuna akşam babası gelip sorduğunda tek tek gösteriyor ama hergün 4-5 obje bulmak biraz zorluyor insanı ona göre
kolay gelsin

Sürpriz kutusu fikri icin te$ekkürler inciboncuk..Bende en yakin zamanda uygulamaya cali$acam..

Bir de süpriz kutusu var her gün Demir öğlen uykusundayken bir çantanın içine evde bulduğum değişik objelerden dolduruyorum . Masasının üzerine bırakıyorum kalkınca ilk işi koşup çantanın içindekilere bakmak oluyor ki sürpriz kutusunun güzelliği de burada: içindeki değişik objelerle yarım saate yakın oynuyor ben de bu arada isimlerini söylüyorum bu sayede de traş fırçası, kaşık,makara,yumak,vs öğrendi her gün 4-5 obje koyuyorum sürpriz kutusuna akşam babası gelip sorduğunda tek tek gösteriyor ama hergün 4-5 obje bulmak biraz zorluyor insanı ona göre
kolay gelsin

Süper fikir,

hayvan resimli dergiyide burda çocuklara belediye dağıtıyor ayda bidefa onlardan kestim.. görümcemin kızından aldım yani. sen eski ilk okul kitaplarından bulabilirsin. yada kırtasıyede 1 liraya ucuz kitaplar varya boyama kitapları falan ordan kesebilirisn..

sağol cnm ben de nerden buldu bu kadar resmi diyordum,evde bakınıp duruyorum.

herkese tekrar merhaba kızlar..
geçen gün anlatmıştım ya size.. şekiller resimler kestim altlarına yazılar yazdım diye.
işte onları yapışkanlı asetatla kapladım. böylece uzun ömürlü oldu

goruntu358.jpg

goruntu360.jpg

goruntu361.jpg

goruntu362.jpg

goruntu363.jpg

bunları gösterip sesle çıkaracağım oyun oynayacağızzz. ve ben buna bir kutu yapmaya karar verdim... onu yaptım..

kutunun üzerini el işi kağıtlarıyla kapladım.. ve süsledim. üzerinde hem renkler var hemde geometrik şekiller..

goruntu364.jpg

goruntu367.jpg

goruntu366.jpg

goruntu369.jpg

goruntu370.jpg

umarım beğenmişsinizdir...

bu msj aradım kaç sayfa ya :) tekrar eline saglık.
yapışkanlı asetatı nasıl kullanmışsın diye,füsfüs çıkarmış beyaz kagıdını , sen cıkarmamışsın ,böyle daha pratik herhalde.

şulecim sanırım resimleri a4 e yapıştırıp kapladı drydenis de
çünkü beyaz kağıdı çıkarmadan kullanman imkansız
yapışmaz o zaman

bende nihayet kumaş kitabımı bitirdim hatta 3 gündür oynuyoruz ama 3 gündür malesef babamız flaster getirmeyi unuttuğu için henüz kaplayamadık kenarlarını (bu gidişlede seneye anca gelir) kitap yırtılmadan paylaşmak istedim.
aslında her sayfası kumaş olan kitaplardan yapacaktım ama annem sağolsun ufacık parçalar halinde kumaş getirmiş. mini bir kitap oldu önce epey bi dokundu Uras. sonra baktım ilgilenmiyor bende kesdim kumaşları 24 sayfalık masa üstü takvime yapıştırdım geometrik şekillerde.
3 gündür oynuyoruz şekilli olunca daha bi hoşuna gitti minicik parmaklarıyla pırtt pırtt yaptırıyor. bultaklarımızı koyarak çıkarmıştım kalipları onları kumaşların üstüne koyup kaldırıyoruz çok şaşırıyor. aç kapa oyunu bir nevi.kenarlarını yeme işine gelince ana sayfaları yemiyor katlanınca alttaki siyah karton ağzına daha yakın oluyor henüz bir aşınmada olmadı sanırım tadını sevmedi.
umarım beğenirsiniz.

Eklentiler

• $IMG_9271.JPG
    $IMG_9271.JPG
    56,9 KB · Görüntüleme: 52
  • $IMG_9270.JPG
    $IMG_9270.JPG
    92,2 KB · Görüntüleme: 56
  • $IMG_9269.jpg
    $IMG_9269.jpg
    46,7 KB · Görüntüleme: 55
  • $IMG_9268.jpg
    $IMG_9268.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 56
bende nihayet kumaş kitabımı bitirdim hatta 3 gündür oynuyoruz ama 3 gündür malesef babamız flaster getirmeyi unuttuğu için henüz kaplayamadık kenarlarını (bu gidişlede seneye anca gelir) kitap yırtılmadan paylaşmak istedim.
aslında her sayfası kumaş olan kitaplardan yapacaktım ama annem sağolsun ufacık parçalar halinde kumaş getirmiş. mini bir kitap oldu önce epey bi dokundu Uras. sonra baktım ilgilenmiyor bende kesdim kumaşları 24 sayfalık masa üstü takvime yapıştırdım geometrik şekillerde.
3 gündür oynuyoruz şekilli olunca daha bi hoşuna gitti minicik parmaklarıyla pırtt pırtt yaptırıyor. bultaklarımızı koyarak çıkarmıştım kalipları onları kumaşların üstüne koyup kaldırıyoruz çok şaşırıyor. aç kapa oyunu bir nevi.kenarlarını yeme işine gelince ana sayfaları yemiyor katlanınca alttaki siyah karton ağzına daha yakın oluyor henüz bir aşınmada olmadı sanırım tadını sevmedi.
umarım beğenirsiniz.
harika olmuş canım eline sağlık

bu msj aradım kaç sayfa ya :) tekrar eline saglık.
yapışkanlı asetatı nasıl kullanmışsın diye,füsfüs çıkarmış beyaz kagıdını , sen cıkarmamışsın ,böyle daha pratik herhalde.
canım önce A4 kağıdına yapıştırdım öyle yaptım beyaz kağıdını çıkarmadan yapmak imkansız..a.s.

umarım beğenirsiniz.
süper olmuş.. kumaşları bulabilsem bende yapmakisterim ama o masa üstü takvimini benim cadı kız iki dakka demeden yırtar a.s

birde bişi söylicem bulunduğunuz ilde
pazaristan varsa
eğitici tutmalı ahşap puzzle 25 parçalı 3,75 tl.. ben alıcam kızıma..
tavsiye ederim fiyatı çok uygun

kızlar bu bende var ve çoooook işime yarıyor bu tür kartların yapımında;

PVC kimlik kaplama laminasyon makinesi , #16899171 Gittigidiyor.com

bir de bu kartlarla ilgili 3 adım yöntemini uyguluyoruz biz paylaşmak istedim
1.adım : Kartın üzerindeki objeler sırasıyla çocuğa tanıtılır bak bu inek , bu aslan bu da kuş gibi
2. adım : Çocuktan istenilen objeyi göstermesi istenir , bana ineği gösterebilir misin lutfen gibi
3.adım: Kartın üzerindeki obje çocuğa sorulur Bunun ne olduğunu söyleyebilir misin bana lutfen?diye ki biz daha bu 3 . aşamaya geçemedik konuşamadığımız için

Bu yöntemle Demir Atatürk'ü , bayrağı, meyveleri (ki meyvelerin kendisini de görme ve tatma şansı olduğundan daha çabuk öğrenirler), telefonu, hayvanları ...vs öğrendi gerçekten işe yarar bir yöntem aynı zamanda çocuğa lutfen demesini de öğretiyor ve karşılık alınca teşekkür ederim derseniz kısa zamanda teşekkür etmesini de öğreneceklerdir.

İnciboncu'ğa katılıyorum. Kart adımları çok önemli.Geçen gün bir arkadaş hayvanat bahçesine gitmekten söz ediyordu. Önce kartlarla tanıtın.Çınar'a önce kartlarla tanıttık, oyuncağını gösterip çıkarttığı sesleri öğrettik, en son canlıları ile tanıştırdık. Annem Atam'ızı da öğretti. uzun zamandır resimlerini tanıyor Atam diye bağırıyor ve Atatürk nerde dediğimizde kalbini gösteriyor..

İnciboncu'ğa katılıyorum. Kart adımları çok önemli.Geçen gün bir arkadaş hayvanat bahçesine gitmekten söz ediyordu. Önce kartlarla tanıtın.Çınar'a önce kartlarla tanıttık, oyuncağını gösterip çıkarttığı sesleri öğrettik, en son canlıları ile tanıştırdık. Annem Atam'ızı da öğretti. uzun zamandır resimlerini tanıyor Atam diye bağırıyor ve Atatürk nerde dediğimizde kalbini gösteriyor..

canim bendim o,h. bahcesine goturdum bakindi sadece.....
vildan arkadasimizin verdigi linkteki hayvan seslerini dinlettim bayagi bir, faydasi oldu..horoz haric diger hepsinin oyuncaklari vardi zaten yusuf un..onlari gostererek,sesleri dinlettim..yine gostermeye gidicem hayvanlari..boyle tekrarliyarak,ogrenir insallah...kaydirigubbakcemile2

Kızlar bende internetten hayvan sesleri yükledim telefonuma arada kitabından bakarken bende telefonla ses dinletiyorum aklınızda olsun işe yarıyor :)

umarım beğenirsiniz.
çok hoş olmuş eline sağlık

çok teşekkür ederim arkadaşlar. beğenmenize sevindim.
uras hayvan sesi çıkaran kitaplardaki seslerden korkuyor. gerçek horoz inek vs dede çok şaşırdı tırsdı. acaba şu playskoolun vurdukça hayvan sesi çıkaran tokmak gibi bir oyuncağı var kullanan varmı? sesler gene tiz ama en azından eğlenceli gibi alıştırma açısından.tavsiye edermisiniz?
birde elimde renkli iç içe geçen kapaklı karton kutuların var.onları ,ikili çalışma için kulalanayım diyordum. mesela kapaklarına gerçek hayvan resmi alttada oyuncak hayvanlarının resmini koysam mı diye düşündüm. oyuncakla gerçeği birleştirebilirmiki kafasında? henüz erkenmi?

ben demirin oyuncak hayvanlarını masasına diziyorum sonra hayvanlar sözlüğünden bir hayvanın resmini gösterip bana bu hayvanın oyuncağını bulur musun diyorum bulup veriyor başlarda anlamadı ama şimdi rahatlıkla bağdaştırıyor senin bebeğin kaç aylık?1 yaşından büyükse bağdaştırabilir ama tabi canı isterse , ilgi duyarsa. demir hayvanları çok sevdiği için onlarla yapılan aktivitelerde başarılı oluyor (başarılı oluyor diyorum çünkü eğleniyor ve karşılık veriyor)ama hoşlanmadığı bi konuda hiç oralı olmuyor , bu biraz da senin çocuğuna bağlı yani ilgisine ...kolay gelsin

şuan çok hareketli olduğu için bişeylere ilgisini çekmek ve onda tutmak o kadar zorki ama kitapdan çalışıyoruz kelimelere istediği sayfayı açıyor genelde bebek oluyor birde sayıları saymamı seviyor sonra o tekrarlıyor
arkadaşın verdiği çiftlik linki işe yaradı ama başta çok korktu şimdi bütün sesleri çıkartıyor

yüz, el,kulak ,burun ,dil,diş vb patates kafayla öğrendik ve ayna karşısında ben göstermicek söylemicek heralde diyordum ama yinede anlatmıştım şimdi hem gösteriyor,hemde söyliyor
kaydediyor beklemdiğiniz bir anda sizi şaşırtıyor ama öncelikle istemesi gerkiyor

umarım beğenirsiniz.

cok güzel olmu$..ellerine saglik..

Back